0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως, για να είμαι δίκαιος, θεωρώ ότι η ωριαία αποβολή είναι κατά 99% αποτέλεσμα ανικανότητας/ανεπάρκειας του διδάσκοντα και 1% της &%%&* του μαθητή.
Καλά σε σχολείο είσαι ή σε μπακάλικο;
Ξερει καποιος να μου απαντησει εγκυρα αν η φετινη αποφαση σχετικα με την εκπροθεσμη δικαιολογηση απουσιων ισχυει και για τις απουσιες του Α' τετραμηνου, οι οποιες εχουν ηδη περαστει στις καρτελες; (μας εστειλαν την αποφαση το 2013 και δε γραφει τιποτα γι'αναδρομικη ισχυ, αλλά αλλος καθηγητης επιμενει οτι ισχυει για ολο το σχολικο ετος...)
Η ισχύς του νόμου αρχίζει από την 30ή Ιανουαρίου (έκδοση ΦΕΚ). Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν εγώ είμαι δ/ντής σχολείου, καλύπτομαι ΑΠΟΛΥΤΑ να δεχθώ εκπρόθεσμα δικαιολογητικά για απουσίες που έγιναν από τις 20 περίπου Ιανουαρίου και μετά.
Γεια σε ολους! στο σχολειο που διδασκω εχουμε ενα μικρο θεματακι με εναν μαθητη. Απο τις 5 μερες που ειναι να παει σχολειο εμφανιζεται μονο τις 2. Οι γονεις του δεν εχουν παρει καποιο τηλεφωνο τον γυμνασιαρχη ωστε να δικαιολογουν τις απουσιες πχ ξερω εγω για λογους υγειας. Το παιδι κινδυνεύει να μεινει στην ταξη και ολοι οι συναδερφοι δεν το θελουμε αυτο. Τι μπορει να γινει; τι θα προτείνατε; να μιλησουμε στο παιδι;
Παράθεση από: Maria... στις Μαΐου 14, 2013, 08:46:21 pmΓεια σε ολους! στο σχολειο που διδασκω εχουμε ενα μικρο θεματακι με εναν μαθητη. Απο τις 5 μερες που ειναι να παει σχολειο εμφανιζεται μονο τις 2. Οι γονεις του δεν εχουν παρει καποιο τηλεφωνο τον γυμνασιαρχη ωστε να δικαιολογουν τις απουσιες πχ ξερω εγω για λογους υγειας. Το παιδι κινδυνεύει να μεινει στην ταξη και ολοι οι συναδερφοι δεν το θελουμε αυτο. Τι μπορει να γινει; τι θα προτείνατε; να μιλησουμε στο παιδι;Με δεδομένο ότι τα μαθήματα τελειώνουν αύριο μάλλον θα έπρεπε ήδη να έχετε επικοινωνήσει με τους γονείς του.
Παράθεση από: constansn στις Μαΐου 14, 2013, 09:01:23 pmΠαράθεση από: Maria... στις Μαΐου 14, 2013, 08:46:21 pmΓεια σε ολους! στο σχολειο που διδασκω εχουμε ενα μικρο θεματακι με εναν μαθητη. Απο τις 5 μερες που ειναι να παει σχολειο εμφανιζεται μονο τις 2. Οι γονεις του δεν εχουν παρει καποιο τηλεφωνο τον γυμνασιαρχη ωστε να δικαιολογουν τις απουσιες πχ ξερω εγω για λογους υγειας. Το παιδι κινδυνεύει να μεινει στην ταξη και ολοι οι συναδερφοι δεν το θελουμε αυτο. Τι μπορει να γινει; τι θα προτείνατε; να μιλησουμε στο παιδι;Με δεδομένο ότι τα μαθήματα τελειώνουν αύριο μάλλον θα έπρεπε ήδη να έχετε επικοινωνήσει με τους γονείς του.Δεν εχω ενημερωθει για κατι τετοιο... Ολοι ειμαστε σε σκεψεις.. Κανεις δεν θελει να τον αφησει.
Παράθεση από: Maria... στις Μαΐου 14, 2013, 09:02:28 pmΠαράθεση από: constansn στις Μαΐου 14, 2013, 09:01:23 pmΠαράθεση από: Maria... στις Μαΐου 14, 2013, 08:46:21 pmΓεια σε ολους! στο σχολειο που διδασκω εχουμε ενα μικρο θεματακι με εναν μαθητη. Απο τις 5 μερες που ειναι να παει σχολειο εμφανιζεται μονο τις 2. Οι γονεις του δεν εχουν παρει καποιο τηλεφωνο τον γυμνασιαρχη ωστε να δικαιολογουν τις απουσιες πχ ξερω εγω για λογους υγειας. Το παιδι κινδυνεύει να μεινει στην ταξη και ολοι οι συναδερφοι δεν το θελουμε αυτο. Τι μπορει να γινει; τι θα προτείνατε; να μιλησουμε στο παιδι;Με δεδομένο ότι τα μαθήματα τελειώνουν αύριο μάλλον θα έπρεπε ήδη να έχετε επικοινωνήσει με τους γονείς του.Δεν εχω ενημερωθει για κατι τετοιο... Ολοι ειμαστε σε σκεψεις.. Κανεις δεν θελει να τον αφησει.Μπορεί να μην θέλετε αλλά αν δεν δικαιολογηθουν οι απούσιες και έχει ξεπεράσει το όριο θα τον ξαναδείτε του χρόνου στην ίδια τάξη. οπότε επικοινωνία με τους γονείς, ούτως ή άλλως μόνο η αυριανή μέρα έμεινε για να προσθέσει απουσίες όποτε θα ξέρετε και αν ξεπερνά ή όχι το όριο.