0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Rex, επιδή σε βλέπω ότι το χεις καλά το θέμα μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις όταν έχουμε εκπαιδευτική άδεια και υποτροφία ΙΚΥ ποια επιδόματα μετράνε και τι παίρνουμε στο χέρι τελικά; Γιατί τα έχω κουλουβάχατα στο μυαλό μου και δεν καταλαβαίνω τίποτε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παράθεση από: margavare στις Οκτωβρίου 07, 2008, 08:54:47 pmΠαράθεση από: REX στις Οκτωβρίου 07, 2008, 04:21:25 pmΗ μισθοδοσία του Οκτώβρη έχει υπολογισθεί με τη νέα εισοδηματική. Οι διαφορές που προκύπτουν στις αποδοχές οφείλονται στο ότι κάθε διεύθυνση χρησιμοποιεί διαφορετικό πρόγραμμα μισθοδοσίας και έτσι υπάρχουν διαφορές στην παρακράτηση του φόρου. Επίσης δεν είναι ενδεικτικό να συγκρίνουμε τις αποδοχές μας με κάποιον που έχει ίδιο ΜΚ με εμάς, γιατί μπορεί να έχουμε διαφορετικές κρατήσεις΄ (πριν ή μετά το 1993). Άσε που η αύξηση είναι αστεία οπότε μη περιμένετε εμφανή διαφορά.Δηλαδή αν ήμουν σε άλλο νομό θα είχα διαφορετικό μισθό;Έχω Μ.Κ. 15, νέα ασφαλισμένη, έγγαμη με ένα παιδί. Ο Χουλιάρας έχει καθαρές αποδοχές 1252 ευρώ.Είμαι σε παραμεθόριο με επίδομα 120 ευρώ μικτά, άρα περίπου 80 ευρώ καθαρά. Οπότε σύμφωνα με τον Χουλιάρα πρέπει να έχω μισθό 1252+80=1332 ευρώ. Δεν έχω τόσα.Δηλαδή αν δεν ήμουν σε παραμεθόριο θα είχα 1252. Μας κοροιδεύουν με το παραμεθόριο;Αν ήσουν σε μια άλλη διεύθυνση υπήρχε πιθανότητα να είχες μεγαλύτερη ή μικρότερη παρακράτηση φόρου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από πρόγραμμα σε πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει ο υπολογισμός του φόρου. Δεν ξέρουμε αν του Χουλιάρα ο τρόπος υπολογισμού του φόρου είναι ίδιος μ΄αυτόν που γίνεται στις αποδοχές σου και μάλλον εκεί είναι η διαφορά. Πάντως από την εμπειρία μου (έχω δουλέψει με απόσπαση σε μηχανογράφηση δ/νσης) έχω δει διακοπές μισθοδοσίας από άλλες δ/νσης να έχουν διαφορές στον φόρο με τον δικό μας υπολογισμό κατά μέσο όρο 20 ευρώ, με ακραία περίπτωση εκπαιδευτικού να του παρακρατείται φόρος 2 ευρώ ενώ όταν του τρέξαμε την μισθοδοσία του η παρακράτηση φόρου ήταν πάνω από 100 ευρώ, Σε οποιαδήποτε περίπτωση η παρακράτηση του φόρου δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί εκκαθαρίζεται στο τέλος με την φορολογική δήλωση μας, αν είναι μεγαλύτερη από όσο πρέπει έχουμε επιστροφή και αν είναι λιγότερο θα πληρώσουμε.
Παράθεση από: REX στις Οκτωβρίου 07, 2008, 04:21:25 pmΗ μισθοδοσία του Οκτώβρη έχει υπολογισθεί με τη νέα εισοδηματική. Οι διαφορές που προκύπτουν στις αποδοχές οφείλονται στο ότι κάθε διεύθυνση χρησιμοποιεί διαφορετικό πρόγραμμα μισθοδοσίας και έτσι υπάρχουν διαφορές στην παρακράτηση του φόρου. Επίσης δεν είναι ενδεικτικό να συγκρίνουμε τις αποδοχές μας με κάποιον που έχει ίδιο ΜΚ με εμάς, γιατί μπορεί να έχουμε διαφορετικές κρατήσεις΄ (πριν ή μετά το 1993). Άσε που η αύξηση είναι αστεία οπότε μη περιμένετε εμφανή διαφορά.Δηλαδή αν ήμουν σε άλλο νομό θα είχα διαφορετικό μισθό;Έχω Μ.Κ. 15, νέα ασφαλισμένη, έγγαμη με ένα παιδί. Ο Χουλιάρας έχει καθαρές αποδοχές 1252 ευρώ.Είμαι σε παραμεθόριο με επίδομα 120 ευρώ μικτά, άρα περίπου 80 ευρώ καθαρά. Οπότε σύμφωνα με τον Χουλιάρα πρέπει να έχω μισθό 1252+80=1332 ευρώ. Δεν έχω τόσα.Δηλαδή αν δεν ήμουν σε παραμεθόριο θα είχα 1252. Μας κοροιδεύουν με το παραμεθόριο;
Η μισθοδοσία του Οκτώβρη έχει υπολογισθεί με τη νέα εισοδηματική. Οι διαφορές που προκύπτουν στις αποδοχές οφείλονται στο ότι κάθε διεύθυνση χρησιμοποιεί διαφορετικό πρόγραμμα μισθοδοσίας και έτσι υπάρχουν διαφορές στην παρακράτηση του φόρου. Επίσης δεν είναι ενδεικτικό να συγκρίνουμε τις αποδοχές μας με κάποιον που έχει ίδιο ΜΚ με εμάς, γιατί μπορεί να έχουμε διαφορετικές κρατήσεις΄ (πριν ή μετά το 1993). Άσε που η αύξηση είναι αστεία οπότε μη περιμένετε εμφανή διαφορά.
Καλησπέρα σε όλους και καλή μας σχολική χρονιά!! Είμαι καινούργια στο site και παρατήρησα ότι υπάρχει φόρουμ για τη μισθοδοσία. Μια ερώτηση: όταν κάποιος παίρνει οργανική σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού πληρώνεται από το παλιό σχολείο ή από το καινούργιο;
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Ρωτάω για τον εξής λόγο: Τέλη Αυγούστου κατέθεσα στη Δευτεροβάθμια του Νομού μου το διαζευκτήριο μου. Η Δευτεροβάθμια με ενημέρωσε ότι πρέπει να καταθέσω το χαρτί και στο σχολείο. Εγώ κατέθεσα το χαρτί στο νέο σχολείο γιατί υπέθεσα ότι από εκεί πληρώνομαι. Δεν έχω καταλάβει,αν όντως μου έχει κοπεί το επίδομα γάμου, τα 35 Ευρώ, γιατί με την αύξηση που έχω πάρει λόγω 2ης χρονιάς χρονιάς (την 1η ύπάρχουν οι διάφορες γνωστές κρατήσεις)έχω λίγο ψιλομπερδευτεί. Ελπίζω να μην έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.