*

Αποστολέας Θέμα: Μισθοδοσία αναπληρωτών 2007-2009  (Αναγνώστηκε 22841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος REX

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μισθοδοσία αναπληρωτών 2007-2009
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 01:47:11 pm »
φίλη margavare υπολόγισα τον μισθό μου σύμφωνα με τον Χουλιάρα και ταυτίζεται. Αν η διαφορά είναι μεγάλη ζήτησε από το σχολείο να δεις την μισθοδοτική κατάσταση και έλεγξε τις κρατήσεις σου μη τυχόν έχει ξεχαστεί καμια κράτηση νεοδιόριστου, το ΜΚ αν όντως σε υπολογίζουν με 15, το οικογενειακό επίδομα έγγαμη με ένα παιδί πρεπει να ΄ναι 53 ευρώ και γενικά κοιτα τα επιδόματα σου, αν δεν υπάρχει κάτι παράξενο σημε'ιωσε τα ποσά και τσεκαρε τα με του Χουλιάρα να δεις που είναι η διαφορά. Αν πάλι υπάρχει κάτι παράξενο ενημέρωσε τον υπεύθυνο μισθοδοσίας του σχολείου να επικοινωνήσει με την μηχανοργάνωση για να του εξηγήσουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:01:23 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 02:05:23 pm »
Rex, επιδή σε βλέπω ότι το χεις καλά το θέμα μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις όταν έχουμε εκπαιδευτική άδεια και υποτροφία ΙΚΥ ποια επιδόματα μετράνε και τι παίρνουμε στο χέρι τελικά; Γιατί τα έχω κουλουβάχατα στο μυαλό μου και δεν καταλαβαίνω τίποτε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος REX

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 03:34:14 pm »
Rex, επιδή σε βλέπω ότι το χεις καλά το θέμα μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις όταν έχουμε εκπαιδευτική άδεια και υποτροφία ΙΚΥ ποια επιδόματα μετράνε και τι παίρνουμε στο χέρι τελικά; Γιατί τα έχω κουλουβάχατα στο μυαλό μου και δεν καταλαβαίνω τίποτε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για εκπαιδευτική άδεια από το 2007 και μετά ισχύει το παρακάτω:
4. Αποδοχές
Ο εκπαιδευτικός, στον οποίο χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές, λαμβάνει τις αποδοχές του αυξημένες κατά 20%, εάν πρόκειται για άδεια στο εσωτερικό. Αν η μετεκπαίδευση ή η μεταπτυχιακή εκπαίδευση γίνεται εκτός της περιοχής του δήμου της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού, μπορεί να ορίζεται προσαύξηση έως και 40% με απόφαση του οικείου ΑΠΥΣΠΕ ή ΑΠΥΣΔΕ. Στους εκπαιδευτικούς που χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εξωτερικό παρέχονται αποδοχές αυξημένες στο διπλάσιο. Η προσαύξηση των αποδοχών μειώνεται κατά το μέρος που καλύπτεται από υποτροφία ή άλλου είδους χρηματική αμοιβή ή αποζημίωση που τυχόν χορηγείται στον εκπαιδευτικό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Ο εκπαιδευτικός επίσης δικαιούται οδοιπορικά έξοδα μετάβασης και επιστροφής. Οι προϋποθέσεις, οι όροι, η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθορίζονται με  το αρ.2/87661/0022/1-12-99 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Διευκρινίζεται ότι στους εκπαιδευτικούς που χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές για το εξωτερικό δεν καταβάλλονται διπλάσιες αποδοχές για το διάστημα που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η προσαύξηση αποδοχών των εκπαιδευτικών στους οποίους χορηγήθηκαν άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του προϊσχύσαντος Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 2683/1999) εξακολουθεί να διέπεται από τις διατάξεις αυτές και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τα νέα ποσοστά (παρ. 7 του άρθρου 169 του Ν. 3528/2007 ).

Πριν το 2007 οι αποδοχές αυξάνονται κατά 15%.
Προσοχή!!! για το ποσοστό μετράει η  ημερομηνία χορήγησης  της άδειας και όχι ανανέωσης.
Η αποζημείωση αυτή δεν μπαίνει στις τακτικές αποδοχές βλέπε κατάσταση μισθοδοσίας, αλλά υπολογίζετε ξεχωριστά από τον υπεύθυνο μισθοδοσίας του σχολείου αν είναι καλός άνθρωπος ή από εσένα , υπογράφετε από τον εκκαθαριστή - δ/ντή σχολείου και πάει στα εντελλόμενα για πληρωμή.
Επίσης καλό είναι να τσεκάρεις αν ο χρονος της εκπαιδευτικής άδειας προσμετράται ως συντάξιμος, δεν θέλω να σπείρω πανικό αλλά κάτι πηρε το αυτάκι μου ότι δεν υπολογίζεται ως συντάξιμος παρ' όλο που θα έχουν πληρωθεί κανονικά οι εισφορές.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 03:43:04 pm »
Και βέβαια να προσθέσω ότι η προσαύξηση χορηγήσει μετά από την απόδοση χρηματικού εντάλματος από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού συνεδρίου (Κώδικας Δημόσιου Λογιστικού) και δεν καταβάλλεται με τις τακτικές αποδοχές περιοδικά.
Επίσης η παρακράτηση φόρου είναι 20%
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:01:23 »

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 03:45:40 pm »
Η μισθοδοσία του Οκτώβρη έχει υπολογισθεί με τη νέα εισοδηματική. Οι διαφορές που προκύπτουν στις αποδοχές οφείλονται στο ότι κάθε διεύθυνση χρησιμοποιεί διαφορετικό πρόγραμμα μισθοδοσίας και  έτσι υπάρχουν διαφορές στην παρακράτηση του φόρου. Επίσης δεν είναι ενδεικτικό να συγκρίνουμε τις αποδοχές μας με κάποιον που έχει ίδιο ΜΚ με εμάς, γιατί μπορεί να έχουμε διαφορετικές κρατήσεις΄
 (πριν ή μετά το 1993). Άσε που η αύξηση είναι αστεία οπότε μη περιμένετε εμφανή διαφορά.

Δηλαδή αν ήμουν σε άλλο νομό θα είχα διαφορετικό μισθό;
Έχω Μ.Κ. 15, νέα ασφαλισμένη, έγγαμη με ένα παιδί. Ο Χουλιάρας έχει καθαρές αποδοχές 1252 ευρώ.
Είμαι σε παραμεθόριο με επίδομα 120 ευρώ μικτά, άρα περίπου 80 ευρώ καθαρά. Οπότε σύμφωνα με τον Χουλιάρα πρέπει να έχω μισθό 1252+80=1332 ευρώ. Δεν έχω τόσα.

Δηλαδή αν δεν ήμουν σε παραμεθόριο θα είχα 1252. Μας κοροιδεύουν με το παραμεθόριο;

Αν ήσουν σε μια άλλη διεύθυνση  υπήρχε πιθανότητα να είχες μεγαλύτερη ή μικρότερη παρακράτηση φόρου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από πρόγραμμα σε πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει ο υπολογισμός του φόρου. Δεν ξέρουμε αν του Χουλιάρα ο τρόπος υπολογισμού του φόρου είναι ίδιος μ΄αυτόν που γίνεται στις αποδοχές σου  και μάλλον εκεί είναι η διαφορά. Πάντως από την εμπειρία μου (έχω δουλέψει με απόσπαση σε μηχανογράφηση δ/νσης) έχω δει διακοπές μισθοδοσίας από άλλες δ/νσης να έχουν διαφορές στον φόρο με τον δικό μας υπολογισμό κατά μέσο όρο 20 ευρώ, με ακραία περίπτωση εκπαιδευτικού να του παρακρατείται φόρος 2 ευρώ ενώ όταν του τρέξαμε την μισθοδοσία του η παρακράτηση φόρου ήταν πάνω από 100 ευρώ, Σε οποιαδήποτε περίπτωση η παρακράτηση του φόρου δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί εκκαθαρίζεται στο τέλος με την φορολογική δήλωση μας, αν είναι μεγαλύτερη από όσο πρέπει έχουμε επιστροφή και αν είναι λιγότερο θα πληρώσουμε.

Αυτό που λες είναι σχετικό γιατί ισχύει για όσους δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές.
Τώρα για τους υπολοίπους δεν ισχύει, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ διότι δεν θα καταλάβετε τίποτα αν δεν ξέρετε φορολογία εισοδήματος και λογιστική.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 03:51:31 pm »
Ωραία, ευχαριστώ. Να σας πώ τώρα τι κατάλαβα, γιατί αυτά είχα διαβάσει κι εγώ.
Από το βασικό μου μισθό θα υπολογίσω το 20% (την άδεια την πήρα 1/9/2008) για να βρω το επίδομα της άδειας και από αυτό θα αφαιρέσω τα 225
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 04:22:22 pm »
Έκανα όλα αυτά που προανέφερα και μου βγαίνουν 12 ολόκληρα ευρώ το μήνα να παίρνω! ;D ;D ;D ;D Σας παρακαλώ πείτε μου ότι κάνω λάθος! (και πού) ??? ??? ???
Επίσης τα υπόλοιπα επιδόματα (απόδοσης, εξωδ, μεταπτ,) τα παίρνω κανονικά;
Είμαι μεγάλο μαθηματικό κεφάλι τι να κάνουμε;  :-[ :-[ :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 08, 2008, 04:34:00 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kateri

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 01:13:08 pm »
Από ΥΠΕΠΘ πάντως τίποτα ακόμη...Κάθε μέρα τους παίρνω και λένε περιμένουμε από το Γενικό Λογιστήριο...Τι να πω πια?

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 01:31:23 pm »
Τώρα μίλησα με Έβρο και την Πρώτοβάθμια του και θα μας πληρώσουν απο Δευτέρα
What goes around, comes around

Αποσυνδεδεμένος astroulita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 03:00:40 pm »
Καλησπέρα σε όλους και καλή μας σχολική χρονιά!! :)

Είμαι καινούργια στο site και παρατήρησα ότι υπάρχει φόρουμ για τη μισθοδοσία. Μια ερώτηση: όταν κάποιος παίρνει οργανική σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού πληρώνεται από το παλιό σχολείο ή από το καινούργιο;

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 03:03:52 pm »
Καλησπέρα σε όλους και καλή μας σχολική χρονιά!! :)

Είμαι καινούργια στο site και παρατήρησα ότι υπάρχει φόρουμ για τη μισθοδοσία. Μια ερώτηση: όταν κάποιος παίρνει οργανική σε άλλο σχολείο του ίδιου νομού πληρώνεται από το παλιό σχολείο ή από το καινούργιο;

Πληρώνεται από το παλιό μέχρι τις 31/12 του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.

Από 1/1 του νέου έτους θα πληρώνεται από το και νούργιο σχολείο που πήρε οργανική.

Αποσυνδεδεμένος astroulita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 03:48:25 pm »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :)

Ρωτάω για τον εξής λόγο: Τέλη Αυγούστου κατέθεσα στη Δευτεροβάθμια του Νομού μου το διαζευκτήριο μου. Η Δευτεροβάθμια με ενημέρωσε ότι πρέπει να καταθέσω το χαρτί και στο σχολείο. Εγώ κατέθεσα το χαρτί στο νέο σχολείο γιατί υπέθεσα ότι από εκεί πληρώνομαι. Δεν έχω καταλάβει,αν όντως μου έχει κοπεί το επίδομα γάμου, τα 35 Ευρώ, γιατί με την αύξηση που έχω πάρει λόγω 2ης χρονιάς χρονιάς (την 1η ύπάρχουν οι διάφορες γνωστές κρατήσεις)έχω λίγο ψιλομπερδευτεί.

Ελπίζω να μην έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 07:26:32 pm »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :)

Ρωτάω για τον εξής λόγο: Τέλη Αυγούστου κατέθεσα στη Δευτεροβάθμια του Νομού μου το διαζευκτήριο μου. Η Δευτεροβάθμια με ενημέρωσε ότι πρέπει να καταθέσω το χαρτί και στο σχολείο. Εγώ κατέθεσα το χαρτί στο νέο σχολείο γιατί υπέθεσα ότι από εκεί πληρώνομαι. Δεν έχω καταλάβει,αν όντως μου έχει κοπεί το επίδομα γάμου, τα 35 Ευρώ, γιατί με την αύξηση που έχω πάρει λόγω 2ης χρονιάς χρονιάς (την 1η ύπάρχουν οι διάφορες γνωστές κρατήσεις)έχω λίγο ψιλομπερδευτεί.

Ελπίζω να μην έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Επειδή είμαι Οικονομολόγος και τυχαίνει να έχω ασχοληθεί με θέματα μισθοδοσίας (Δημοσίου Λογιστικού) στο παρελθόν σε πληροφορώ ότι και μετά το διαζύγιο σύμφωνα με τη νομολογία του ΣτΕ, εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα γάμου. Αυτό που σου λέω ισχύει για όλο το Δημόσιο Τομέα και για όλους τους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σου κοπεί. Αν ο εκκαθαριστής μισθοδοσίας σου το περικόψει έχει ποινικές, πειθαρχικές και αστικές ευθύνες.

Αρμόδια η οικεία ΥΔΕ και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Περιφερειάς σου στους οποίους ο διατάκτης της μισθοσίας σου αποδίδει τα εντάλματα πληρωμής.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2008, 07:30:35 pm από knaison »

Αποσυνδεδεμένος REX

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 07:38:56 pm »
Σε περιπτωση διαζυγίου το επίδομα γάμου συνεχίζεται μόνο όταν έχεις παιδιά και θα το παίρνεις όσο καιρό θα παίρνεις το επίδομα τέκνων, όταν
κοπεί το επίδομα τέκνων τότε κόβεται και το επίδομα γάμου.
Είναι βέβαιο το παραπάνω γιατί είμαι σε μηχανοργάνωση δ/νσης και έχω διαχειριστεί πολλές τέτοιες υποθέσεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)