*

Αποστολέας Θέμα: Προσβλητική συμπεριφορά από υπάλληλο γραφείου Πρωτοβάθμιας  (Αναγνώστηκε 5096 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iamspongebob

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Eίμαι αναπληρωτής δάσκαλος με σοβαρή χρόνια πάθηση. Είχα επίσης την ατυχία να αρρωστήσω και έτσι κάθησα για δυο μέρες σπίτι μου αφού με 40 πυρετό είναι αδύνατο να κάνεις μάθημα. Οι αναπληρωτές παίρνουμε ένσημα του ΙΚΑ αλλά εγώ αφού έχω γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής με 67% αναπηρία έχω το δικαίωμα να επιλέξω ασφαλιστικό οργανισμό για την ιατροφαρμακευτική μου περιθαλψη. Έτσι έχω κρατήσει το βιβλιάριο του δημοσίου. Έτσι πήγα και εξετάστηκα από γιατρό συμβεβλημένο από το Δημόσιο ο οποίος και μου έδωσε βεβαίωση για το ότι ήμουν άρρωστος.  Δυστυχώς η υπεύθυνη του γραφείου για τις άδειες δεν το δέχεται μου λέει ότι δέχεται χαρτί μόνο από το ΙΚΑ. Αυτό που με στενοχώρησε παρα πολύ όμως ήταν ο τρόπος  που  μου μίλησε (περίεργα εώς προσβλητικά θα έλεγα). Μου είπε ότι παρόλο που έχω 67% αναπηρία θα μπορούσα να έχω βγάλει βιβλιάριο του ΙΚΑ. Ότι ήταν επιλόγη μου να κρατήσω του Δημόσιου (και συνεπώς να μην μπορω να πάρω αναρρωτική ). Με ρωτούσε για πιο λόγο κράτησα το βιβλιάριο του Δημοσίου ρωτώντας με επικριτικό ύφος για να εξυπηρετείστε καλύτερα; Με ρώτησε τι πάθηση έχω και έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έχω και τίποτα σοβαρό(όταν μου δίνουν απαλλαγή από το στρατό και η επιτροπή με βγάζει με 67% αναπηρία). Μου έλεγε και τι θα κάνουμε με εσάς τώρα κάθε χρόνο που θα είστε αναπληρωτής αυτό θα γίνετε; Όταν της είπα να πάρει τηλέφωνο το υπουργείο Παιδείας να ρωτήσει τι θα πρέπει να κάνει (εφόσον ήταν προφανές ότι δεν της είχε ξανατύχει τέτοιο περιστατικό και δεν γνώριζε τι να κάνει) το αρνήθηκε…
http://musicwebstar.blogspot.com/ Το Ν1 μουσικό blog στην Ελλάδα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
Απ: Προσβλητική συμπεριφορά από υπάλληλο γραφείου Πρωτοβάθμιας
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 02:36:01 pm »
Εγώ θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς άλλο και που ξέρεις και η υπάλληλος μπορεί να είχε και εκείνη το πρόβλημά της και να την πλήρωσες εσύ!  :-\. (Με βιβλιάρια και λοιπά δεν έχω ιδέα)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 02:47:46 pm »
Γλυκια μου διαφωνω....Δεν πιστευω οτι πρεπει να ειμαστε ερμαια κανενος υπαλληλου και της εκαστοτε διαθεσης του(ηπιε ή δεν ήπιε τον καφε του,εκανε σ..ξ το προηγουμενο βραδυ ή οχι...)Ελεος πια...Αληθεια,με εκεινα τα σεμιναρια καλης συμπεριφορας των δημοσιων υπαλληλων τι εγινε???
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 03:00:28 pm »
Να την καταγγείλεις! Αντε μη πώ καμιά χειρότερη κουβέντα για τα όργια με τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να συναλλασσόμαστε καθημερινά και για τα βύσματα που τα έβαλαν σ' αυτές τις θέσεις! Αϊ σιχτήρ.
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 03:11:55 pm »
Συμφωνω και επαυξανω........ >:(
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 09:10:19 pm »
Προς το παρόν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνει η ίδια, πήρα τηλέφωνο το υπουργείο για να ρωτήσω για την ουσία του θέματος… O υπάλληλος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι θα το ψάξει και θα μου απαντήσει τη Δευτέρα.

Kαι οι γονείς μου το ίδιο μου είπαν, να την καταγγείλω… Φοβάμαι όμως μήπως μπλέξω χειρότερα έτσι. Τέλος πάντων ελπίζω από Δευτέρα να βγάλω μια άκρη.  :-\

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 09:16:34 pm »
Εννοειται οτι θα ψαξεις εσυ ο ιδιος την υποθεση σου για να βρεις το δικιο σου..Απο κει και περα νομιζω οτι τζαμπα θα χασεις τον πολυτιμο χρονο σου καταγγελοντας ατομα αναξια λογου και ανικανα επισης...Δεν αξιζει και σιγουρα δεν θα μαθει να φερεται και να συμπεριφερεται αναλογως της θεσης της...Πραγματικα δεν αξιζει...

Αποσυνδεδεμένος pelazi

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 09:25:23 pm »
Κι εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να αναλωθείς με τέτοιες καταστάσεις,καταγγελίες και τρεχάματα.Κοίταξε να βρεις μια άκρη και να εξυπηρετηθείς και σίγουρα τέτοια ανάξια άτομα θα την πατήσουν πολύ ασχημα κάποια στιγμή!
Ο χρόνος είναι /πολύ αργός για όσους περιμένουν
                     /πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
                     /πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
                     /πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
                     /και αιώνιος για όσους αγαπούν

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 10:42:24 pm »
Τουλάχιστον, ανάφερέ την στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάμιας!Δεν μπορώ άλλο να βλέπω τέτοια άτομα να κάθονται στις καρέκλες, να αρνούνται να σε εξυπηρετήσουν,να μη σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο και να μένουν στο απυρόβλητο.Αίσχος και ντροπή!Και κάποιοι από αυτούς είναι και εκπαιδευτικοί. Τι να πω!

Αποσυνδεδεμένος ianos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 11:35:58 pm »
Eίμαι αναπληρωτής δάσκαλος με σοβαρή χρόνια πάθηση. Είχα επίσης την ατυχία να αρρωστήσω και έτσι κάθησα για δυο μέρες σπίτι μου αφού με 40 πυρετό είναι αδύνατο να κάνεις μάθημα. Οι αναπληρωτές παίρνουμε ένσημα του ΙΚΑ αλλά εγώ αφού έχω γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής με 67% αναπηρία έχω το δικαίωμα να επιλέξω ασφαλιστικό οργανισμό για την ιατροφαρμακευτική μου περιθαλψη. Έτσι έχω κρατήσει το βιβλιάριο του δημοσίου. Έτσι πήγα και εξετάστηκα από γιατρό συμβεβλημένο από το Δημόσιο ο οποίος και μου έδωσε βεβαίωση για το ότι ήμουν άρρωστος.  Δυστυχώς η υπεύθυνη του γραφείου για τις άδειες δεν το δέχεται μου λέει ότι δέχεται χαρτί μόνο από το ΙΚΑ. Αυτό που με στενοχώρησε παρα πολύ όμως ήταν ο τρόπος  που  μου μίλησε (περίεργα εώς προσβλητικά θα έλεγα). Μου είπε ότι παρόλο που έχω 67% αναπηρία θα μπορούσα να έχω βγάλει βιβλιάριο του ΙΚΑ. Ότι ήταν επιλόγη μου να κρατήσω του Δημόσιου (και συνεπώς να μην μπορω να πάρω αναρρωτική ). Με ρωτούσε για πιο λόγο κράτησα το βιβλιάριο του Δημοσίου ρωτώντας με επικριτικό ύφος για να εξυπηρετείστε καλύτερα; Με ρώτησε τι πάθηση έχω και έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έχω και τίποτα σοβαρό(όταν μου δίνουν απαλλαγή από το στρατό και η επιτροπή με βγάζει με 67% αναπηρία). Μου έλεγε και τι θα κάνουμε με εσάς τώρα κάθε χρόνο που θα είστε αναπληρωτής αυτό θα γίνετε; Όταν της είπα να πάρει τηλέφωνο το υπουργείο Παιδείας να ρωτήσει τι θα πρέπει να κάνει (εφόσον ήταν προφανές ότι δεν της είχε ξανατύχει τέτοιο περιστατικό και δεν γνώριζε τι να κάνει) το αρνήθηκε…

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω τα όσα περιέγραψες θελω μια διευκρίνηση.
Ποιός ο λόγος που μας τα λες?
Διότι αν ρωτάς κάτι στο οποίο κάποιος συνάδελφος μπορεί να απαντήσει αυτό δεν είναι σαφές.
Με λίγα λογια συνάδελφε ...
Τι νόημα έχουν όλα αυτα που μας λες;
Το ωραίο είναι ότι σε κάποιο άλλο τοπικ θα μπορούσε να βγει ο υπάλληλος που τσακώθηκες και να περιγράψει το ίδιο περιστατικο με άλλη οπτικη.
Και οι ίδιοι που εδω σου ρ'ιχνουν δίκιο εκει να σου ριχνουν το ανάθεμα...

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 12:31:57 am »
Εγω νομιζω οτι ο συναδελφος απλως αισθανθηκε την αναγκη να εκφρασει το παραπονο του στους συναδελφους του. Δεν ειναι κακο αυτο. Οτι πολλοι ανθρωποι σε καποια γραφεια πρωτοβαθμιας ή δευτεροβαθμιας εχουν αποκτησει κακη δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια αυτο δεν ειναι πρωτακουστο. Επισης καποιοι αλλοι συναδελφοι στα γραφεια ειναι υπερ του δεοντος εξυπηρετικοι και ευγενικοι. Παντου υπαρχουν και οι σωστοι και οι αναποδοι. Προφανως ο συναδελφος επειδη αντιμετωπιζει δυσκολιες ενιωσε καλα να εκφρασει το παραπονο του. Γι'αυτο αλλωστε ειμαστε εδω για να στηριζει ο ενας τον αλλο. Δεν εκανε και καμια προσωπικη καταγγελια δα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 10:05:51 am »
Η συμπεριφορα της υπαλληλου ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Να την καταγγειλεις οπωσδηποτε σε οποιον ειναι αρμοδιος για τετοια θεματα (ο προϊσταμενος της, υποθετω). Απο τη στιγμη που υπαρχει γνωματευση για 67% αναπηρια, ερχεται αυτη να κρινει αν η παθηση σου ειναι ή δεν ειναι σοβαρη? Κι εχει το θρασος να σχολιασει "αυτο θα γινεται καθε χρονο που θα ειστε αναπληρωτης", οταν οχι μονο ειχες 40 πυρετο, αλλά ξερει πολυ καλα οτι υπαρχουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ περιπτωσεις που απαιτουν συνεχεις αδειες (οπως οι εχοντες μεσογειακη αναιμια που μεταγγιζονται καθε μηνα) κι ομως το υπουργειο οχι απλα το παραβλεπει, αλλά τους διοριζει κατα προτεραιοτητα! Η ολη συμπεριφορα της ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, η δουλεια της ειναι να τακτοποιει τα των αδειων των αναπληρωτων κι οχι να το παιζει γιατρος ή κριτης ή δικαστης μαζι τους.

Οσο για το αν εχεις δικαιωμα να πληρωθεις τις 2 μερες αδειας χωρις γνωματευση απο γιατρο του ΙΚΑ, θα πρεπει να σου απαντησουν απο το Υπουργειο, αλλά να τους τονισεις οτι απο τη στιγμη που σου δινουν το δικαιωμα της επιλογης ασφαλιστικου φορεα (γιατι οσοι δεν εχουμε απιλογη αναγκαζομαστε να βγαζουμε βιβλιαριο ΙΚΑ), θα πρεπει ν'απολαμβανεις τα ιδια δικαιωματα με τους αναπληρωτες που εχουν αλλο ασφαλιστικο φορεα. Ειναι παραλογο να σου δινουν το δικαιωμα να παραμεινεις ασφαλισμενος στο δημοσιο και να μη σου χορηγουν αναρρωτικη αδεια με χαρτι απο γιατρο δημοσιου!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 04:39:21 pm »

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω τα όσα περιέγραψες θελω μια διευκρίνηση.
Ποιός ο λόγος που μας τα λες?

Το ωραίο είναι ότι σε κάποιο άλλο τοπικ θα μπορούσε να βγει ο υπάλληλος που τσακώθηκες και να περιγράψει το ίδιο περιστατικο με άλλη οπτικη.

Η συμπεριφορα της υπαλληλου ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Να την καταγγειλεις οπωσδηποτε σε οποιον ειναι αρμοδιος για τετοια θεματα (ο προϊσταμενος της, υποθετω). Απο τη στιγμη που υπαρχει γνωματευση για 67% αναπηρια, ερχεται αυτη να κρινει αν η παθηση σου ειναι ή δεν ειναι σοβαρη? Κι εχει το θρασος να σχολιασει "αυτο θα γινεται καθε χρονο που θα ειστε αναπληρωτης", οταν οχι μονο ειχες 40 πυρετο, αλλά ξερει πολυ καλα οτι υπαρχουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ περιπτωσεις που απαιτουν συνεχεις αδειες (οπως οι εχοντες μεσογειακη αναιμια που μεταγγιζονται καθε μηνα) κι ομως το υπουργειο οχι απλα το παραβλεπει, αλλά τους διοριζει κατα προτεραιοτητα! Η ολη συμπεριφορα της ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, η δουλεια της ειναι να τακτοποιει τα των αδειων των αναπληρωτων κι οχι να το παιζει γιατρος ή κριτης ή δικαστης μαζι τους.

Eυχαριστώ για τις συμβουλές. Για αυτό που ρωτάει ο ianos απλά ήμουν πολύ στενοχωρημένος από τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε , και ήθελα κάπου να τα πω να ξεσκάσω. Το θέμα είναι ότι δεν τσακώθηκα μαζί της, (αν και μάλλον θα έπρεπε), γιατί είμαι σχεδόν πάντα ήπιων τόνων και ευγενικός. Αυτό που έγινε ήταν να με στενοχωρήσει με την συμπεριφορά της. Αφού με έκανε να νιώσω ένοχος που έχω την πάθηση και την ρωτούσα μετά από αυτά που μου έλεγε αν  εγώ φταίω που έχω την πάθηση. Και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι σοβαρή ή όχι η πάθηση που έχω, τι έχω τραβήξει στην ζωή μου, πως είναι να τρέχεις από 12 χρονών στα νοσοκομεία και τι έχω ακόμα να τραβήξω στο μέλλον.

.[/b] Ειναι παραλογο να σου δινουν το δικαιωμα να παραμεινεις ασφαλισμενος στο δημοσιο και να μη σου χορηγουν αναρρωτικη αδεια με χαρτι απο γιατρο δημοσιου!

To ξέρω. Είναι εντελως παράλογο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 20, 2008, 04:43:33 pm από iamspongebob »

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 05:51:46 pm »
Έκανες πολύ καλά που μας ανέφερες το περιστατικό.Είναι καλό να μοιραζόμαστε πράγματα με τους άλλους.Για τη συμπεριφορά της υπαλλήλου τι να πω;Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως είναι απαράδεκτη!!Και εννοείται πως δεν πρέπει να αισθάνεσαι εσύ άσχημα,επειδή έχεις τη συγκεκριμένη πάθηση.Η κυρία είναι εντελώς απαίδευτη και κακότροπη.Κρίμα γιατί είναι και εκπαιδευτικός!Και να θυμάσαι ότι πρέπει να απαντάμε στους άλλους όταν μας προσβάλλουν.Άλλο η ευγένεια και άλλο η προστασία του εαυτού μας από προσβλητικούς ανθρώπους!!!!!!
La vita e bella

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182797
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144