0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eίμαι αναπληρωτής δάσκαλος με σοβαρή χρόνια πάθηση. Είχα επίσης την ατυχία να αρρωστήσω και έτσι κάθησα για δυο μέρες σπίτι μου αφού με 40 πυρετό είναι αδύνατο να κάνεις μάθημα. Οι αναπληρωτές παίρνουμε ένσημα του ΙΚΑ αλλά εγώ αφού έχω γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής με 67% αναπηρία έχω το δικαίωμα να επιλέξω ασφαλιστικό οργανισμό για την ιατροφαρμακευτική μου περιθαλψη. Έτσι έχω κρατήσει το βιβλιάριο του δημοσίου. Έτσι πήγα και εξετάστηκα από γιατρό συμβεβλημένο από το Δημόσιο ο οποίος και μου έδωσε βεβαίωση για το ότι ήμουν άρρωστος. Δυστυχώς η υπεύθυνη του γραφείου για τις άδειες δεν το δέχεται μου λέει ότι δέχεται χαρτί μόνο από το ΙΚΑ. Αυτό που με στενοχώρησε παρα πολύ όμως ήταν ο τρόπος που μου μίλησε (περίεργα εώς προσβλητικά θα έλεγα). Μου είπε ότι παρόλο που έχω 67% αναπηρία θα μπορούσα να έχω βγάλει βιβλιάριο του ΙΚΑ. Ότι ήταν επιλόγη μου να κρατήσω του Δημόσιου (και συνεπώς να μην μπορω να πάρω αναρρωτική ). Με ρωτούσε για πιο λόγο κράτησα το βιβλιάριο του Δημοσίου ρωτώντας με επικριτικό ύφος για να εξυπηρετείστε καλύτερα; Με ρώτησε τι πάθηση έχω και έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έχω και τίποτα σοβαρό(όταν μου δίνουν απαλλαγή από το στρατό και η επιτροπή με βγάζει με 67% αναπηρία). Μου έλεγε και τι θα κάνουμε με εσάς τώρα κάθε χρόνο που θα είστε αναπληρωτής αυτό θα γίνετε; Όταν της είπα να πάρει τηλέφωνο το υπουργείο Παιδείας να ρωτήσει τι θα πρέπει να κάνει (εφόσον ήταν προφανές ότι δεν της είχε ξανατύχει τέτοιο περιστατικό και δεν γνώριζε τι να κάνει) το αρνήθηκε…
Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω τα όσα περιέγραψες θελω μια διευκρίνηση.Ποιός ο λόγος που μας τα λες?Το ωραίο είναι ότι σε κάποιο άλλο τοπικ θα μπορούσε να βγει ο υπάλληλος που τσακώθηκες και να περιγράψει το ίδιο περιστατικο με άλλη οπτικη.
Η συμπεριφορα της υπαλληλου ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Να την καταγγειλεις οπωσδηποτε σε οποιον ειναι αρμοδιος για τετοια θεματα (ο προϊσταμενος της, υποθετω). Απο τη στιγμη που υπαρχει γνωματευση για 67% αναπηρια, ερχεται αυτη να κρινει αν η παθηση σου ειναι ή δεν ειναι σοβαρη? Κι εχει το θρασος να σχολιασει "αυτο θα γινεται καθε χρονο που θα ειστε αναπληρωτης", οταν οχι μονο ειχες 40 πυρετο, αλλά ξερει πολυ καλα οτι υπαρχουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ περιπτωσεις που απαιτουν συνεχεις αδειες (οπως οι εχοντες μεσογειακη αναιμια που μεταγγιζονται καθε μηνα) κι ομως το υπουργειο οχι απλα το παραβλεπει, αλλά τους διοριζει κατα προτεραιοτητα! Η ολη συμπεριφορα της ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, η δουλεια της ειναι να τακτοποιει τα των αδειων των αναπληρωτων κι οχι να το παιζει γιατρος ή κριτης ή δικαστης μαζι τους.
.[/b] Ειναι παραλογο να σου δινουν το δικαιωμα να παραμεινεις ασφαλισμενος στο δημοσιο και να μη σου χορηγουν αναρρωτικη αδεια με χαρτι απο γιατρο δημοσιου!