*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Radius

• Επισκέπτης
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #392 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:45:44 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε! Είμαστε από το Σεπτέμβριο στο σχολείο,ήρθε και ο Οκτώβρης και περιμένουμε όπως μου είπαν και απο τη διεύθυνση τα τέλη Νοεμβρίου για να πληρωθούμε ούτε ξέρουμε τι! Άλλες κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,άλλος μισθός λόγω της καθυστερημένης(8/9) φάσης, νέο μισθολόγιο από Νοέμβρη και αναδρομικές κρατήσεις για αυτόν και το Δεκέμβρη!Τελικά από Ιανουάριο θα γνωρίζουμε το μισθό μας και μόνο αν δεν υπάρξει και νέα αλλαγή! Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Σκέφτομαι τους συναδέλφους που διορίστηκαν αναπληρωτές στην επαρχεία και πραγματικά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν 2 μήνες τώρα! Σαν σύλλογος δε μπορούμε να πάρουμε μια απάντηση;Πώς να ζήσει κάποιος απλήρωτος;;;;;;;;;;
Εγώ όσες φορές δούλεψα αναπληρωτής μόνο μία φορά πληρώθηκα στον ενάμιση μήνα και τις καλές εποχές. Όλες τις υπόλοιπες από 2 και πάνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:22:51 »

Αποσυνδεδεμένος ΡΙΚΑ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:46:44 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε! Είμαστε από το Σεπτέμβριο στο σχολείο,ήρθε και ο Οκτώβρης και περιμένουμε όπως μου είπαν και απο τη διεύθυνση τα τέλη Νοεμβρίου για να πληρωθούμε ούτε ξέρουμε τι! Άλλες κρατήσεις για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη,άλλος μισθός λόγω της καθυστερημένης(8/9) φάσης, νέο μισθολόγιο από Νοέμβρη και αναδρομικές κρατήσεις για αυτόν και το Δεκέμβρη!Τελικά από Ιανουάριο θα γνωρίζουμε το μισθό μας και μόνο αν δεν υπάρξει και νέα αλλαγή! Ε Λ Ε Ο Σ!!!! Σκέφτομαι τους συναδέλφους που διορίστηκαν αναπληρωτές στην επαρχεία και πραγματικά δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν 2 μήνες τώρα! Σαν σύλλογος δε μπορούμε να πάρουμε μια απάντηση;Πώς να ζήσει κάποιος απλήρωτος;;;;;;;;;;

Με δανεικα περναμε κι αυτα τελειωσανε ηδη κι εχει ο Θεος
Πληρωσαμε ξενοδοχεια μεχρι να βρουμε σπιτι να νοικιασουμε, προκαταβολες, ενοικιο και εγγυηση, βενζινες και τα  καθημερινα εξοδα διαβιωσης τρεχουν ασχετα αν δεν εχουμε  και περιμενουμε να μας κανουν την χαρη να μας πληρωσουνε...

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:47:51 pm »
Δεν διαφωνώ. Αλλά στην πράξη λίγοι ήταν αυτοί που άφησαν πίσω τους αγροτικές επιχειρήσεις. Στην Μακεδονία ειδικά, πέρα από τον κάμπο των Γιανιτσών και των Σερρών, οι γονείς μας είχαν κάτι χωραφάκια της πλάκας και αν δεν ασχολούνταν με άλλα επαγγέλματα θα ψοφούσαμε της πείνας... Γι αυτό άλλωστε στις περιοχές που δεν υπήρχαν πολλές διέξοδοι, οι μαθητές ωθούνταν να σπουδάσουν, να γίνουν μάλιστα και εκπαιδευτικοι :o Ενώ σε άλλα μέρη, που οι νέοι έβρισκαν δουλειές ... σιγά μην σπουδάσουν!!! :P 8)

An Giannis1 αληθεύει αυτό... τότε θα γίνω ντοματοπαραγωγός  8)
Ο κατακερματισμός της αγροτικής γης είναι ένα θέμα στην Ελλάδα, αλλά γι' αυτό υπήρχαν και οι συνεταιρισμοί, που φυσικά και αυτοί στην Ελλάδα λειτούργησαν στρεβλά.
Δεν είναι πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ότι δεν απέφερε το χωράφι, είναι ότι έγινε ντροπή πια να πιάνεις χώμα...
Όλη αυτή η νεοπλουτίστικη νοοτροπία μας έφαγε.

Προσωπικά θα ένιωθα πολύ χαρούμενος να πιάνω χώμα. Άλλωστε οι τεχνολογικές εξελίξεις στη πρωτογενή παραγωγή έχουν πλέον κάνει την αγροτική ζωή αρκετά πιο εύκολη σε σχέση με αυτό που ήταν παλιά.
Αν οι αγροτικοί συναταιρισμοί λειτούργησαν όπως λειτουργούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αυτή τη στιγμή, τότε καταλαβαίνω απόλυτα πώς έφτασε η Ελλάδα που παράγει τα πάντα να καταντάει είσαγωγέας αγροτικών ειδών.
michalis, δυστυχώς όλα μια αλυσίδα είναι.

Πληρωσαμε ξενοδοχεια μεχρι να βρουμε σπιτι να νοικιασουμε, προκαταβολες, ενοικιο και εγγυηση, βενζινες και τα  καθημερινα εξοδα διαβιωσης τρεχουν ασχετα αν δεν εχουμε  και περιμενουμε να μας κανουν την χαρη να μας πληρωσουνε...

Νομίζω πως είναι καιρός για μια εικοσιτετράωρη απεργία. ::)
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος SantaZ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:55:33 pm »
Νομίζω πως βιώνουμε όλοι τα στάδια ενός πένθους...από την άρνηση στην απάθεια..εργαζόμενη στη διεύθυνση με την είσοδο μου περιχαρής με ενημερώνει για το ΜΚ που δεν θα μας αναγνωριστείγια το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Επίσης για το μισθό που μάλλον δεν θα πάρουμε στις 10 Νοεμβρίου αλλά στα τέλη του μήνα και εννοείται ότι ούτε λόγος για το τι θα λάβουμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:22:51 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 06:59:54 pm »

Σίγουρα φέτος με την χρεοκοπία τόσων πολλών οικογενειών της χώρας θα υπάρξουν πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, με ή χωρίς οικογένεια, που θα βιώσουν κυριολεκτικά την εξαθλίωση. Αρκετοί  δέχονται και βοήθεια από τις οικογένειές τους. Του χρόνου όμως που το πρόβλημα της φτώχειας του λαού μας θα είναι πιο γενικευμένο οι δυσκολίες θα αυξηθούν...

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:12:58 pm »
παρασύρομαι και εγώ και ξεφεύγω από τον τίτλο του θέματος, αλλά η αποψή μου είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πόλεμος εναντίον των αγροτών (σαν κλάδο). Η αγροτική παραγωγή ήταν η μόνη που τα πήγαινε "καλά" σε σχέση με άλλα τα τελευταία χρόνια. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να σηκώσει κεφάλι άμεσα. Για αυτό πρέπει να παταχθεί.
 Οι επιδοτήσεις στους μεγαλοπαραγωγούς δεν θα σταματήσουν. Θα σταματήσουν στους μικρούς και στους καινούργιους που τις χρειάζονταν δικαίως. Σκοπός είναι να εξαφανιστούν οι μικροί αγρότες,  με εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Θα την πληρώσουν οι μικροί για τις αμαρτίες των μεγάλων, οι οποίοι ανενόχλητοι θα αγοράσουν τη γη τζάμπα. Τα καρτέλ των εμπόρων και μεσαζώντων έχουν πάρει φωτιά και κατασυκοφαντούν τους παραγωγούς. Όποιος ασχολείται με χωράφια μπορεί να διακρίνει ευκολα τα ψέμματα που ακούγονται. Όμως όταν φωνάζεις στο χωράφι δε σε ακούει κανείς.
Πίσω στο θέμα, δηλαδή υπάρχουν αναπληρωτές που έχουν πληρωθεί για σεπτέμβρη?

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:22:53 pm »
παρασύρομαι και εγώ και ξεφεύγω από τον τίτλο του θέματος, αλλά η αποψή μου είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πόλεμος εναντίον των αγροτών (σαν κλάδο). Η αγροτική παραγωγή ήταν η μόνη που τα πήγαινε "καλά" σε σχέση με άλλα τα τελευταία χρόνια. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να σηκώσει κεφάλι άμεσα. Για αυτό πρέπει να παταχθεί.
 Οι επιδοτήσεις στους μεγαλοπαραγωγούς δεν θα σταματήσουν. Θα σταματήσουν στους μικρούς και στους καινούργιους που τις χρειάζονταν δικαίως. Σκοπός είναι να εξαφανιστούν οι μικροί αγρότες,  με εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Θα την πληρώσουν οι μικροί για τις αμαρτίες των μεγάλων, οι οποίοι ανενόχλητοι θα αγοράσουν τη γη τζάμπα. Τα καρτέλ των εμπόρων και μεσαζώντων έχουν πάρει φωτιά και κατασυκοφαντούν τους παραγωγούς. Όποιος ασχολείται με χωράφια μπορεί να διακρίνει ευκολα τα ψέμματα που ακούγονται. Όμως όταν φωνάζεις στο χωράφι δε σε ακούει κανείς.
Ξαναλέω ότι δεν είναι λογικό ένας επιχειρηματίας να περιμένει απο τις κρατικές επιδοτήσεις για να παράξει κάτι, είναι από μόνο του στρεβλό αυτό που γινόταν στην Ελλάδα, τελικά όλα γύρναγαν γύρω από το κράτος.

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:24:33 pm »
ποτε δεν εχω αισθανθει τοση απογοητευση και πικρα  >:(
600 ευρω κατω θα ειναι απο οτι λενε ο μισθος μου φετος ως αναπληρωτης
πάνω απο 300 ευρω θελω στις βενζινες
ΓΙΑΤΙ δουλευω ; ; ; ; για να με δουλευουν; ; ; ;
ζω με δανεικα!!
νομιζω οτι θα ηταν καλύτερα να μη πηγαινα αναπληρωτρια........
 δε θα ειχα τα εξοδα αυτα της διακινησης και θα επαιρνα τουλαχιστον τα 400 απο τον ΟΑΕΔ!
τωρα τι κερδιζω; ; ;
 :'(

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #400 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:34:48 pm »
φυσικά και υπάρχουν απλήρωτοι gvasilis...δες και στους δασκάλους. Τα προβλήματα φέτος εκτός από τον μισθό και την πληρωμή του είναι πολλά για τους αναπληρωτές. Ένα για παράδειγμα είναι δυσανάλογα πλέον ενοίκια προς τους μισθούς. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι περικοπές στην αποζημίωση για μετακινήσεις προς τα σχολεία. Λένε ότι θα πληρώσουν αλλά κατά την γνώμη μου θα κρυφτούν πίσω από τις συννενώσεις των δήμων με τον Καλλικράτη και δεν θα πάρουμε μία...
Θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα θέματα..

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #401 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:42:17 pm »
ποτε δεν εχω αισθανθει τοση απογοητευση και πικρα  >:(
600 ευρω κατω θα ειναι απο οτι λενε ο μισθος μου φετος ως αναπληρωτης
πάνω απο 300 ευρω θελω στις βενζινες
ΓΙΑΤΙ δουλευω ; ; ; ; για να με δουλευουν; ; ; ;
ζω με δανεικα!!
νομιζω οτι θα ηταν καλύτερα να μη πηγαινα αναπληρωτρια........
 δε θα ειχα τα εξοδα αυτα της διακινησης και θα επαιρνα τουλαχιστον τα 400 απο τον ΟΑΕΔ!
τωρα τι κερδιζω; ; ;
 :'(
Δεν παίζει να είναι τόσο μεγάλη η μείωση. Γύρω στα 300 με 350 ευρώ θα είναι η μείωση για τους αναπληρωτές (όχι ότι είναι λίγα και αυτά). Εκτός αν έπαιρνες και επίδομα ειδικής αγωγής.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:44:10 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:46:23 pm »
Ξαναλέω ότι δεν είναι λογικό ένας επιχειρηματίας να περιμένει απο τις κρατικές επιδοτήσεις για να παράξει κάτι, είναι από μόνο του στρεβλό αυτό που γινόταν στην Ελλάδα, τελικά όλα γύρναγαν γύρω από το κράτος.
Οι αγρότες που ξέρω εγώ δεν περιμένουν επιδοτήσεις. Όμως θα την πληρώσουν αυτοί! Είναι λίγο άδικο να δημιουργείται αυτή η εντύπωση για την αγροτιά. Άντε να πω και γω να φαληρήσουν οι επιχειρηματίες, γιατί κάποιοι αγρότες, που είναι σαν επιχειρηματίες, πετούσαν τα προιόντα τους στις χωματερές το 2000. Ας μην τους παίρνει όλους η μπάλλα. Η αγροτική δουλειά είναι τίμια και χρειάζεται υποστήριξη. Έμποροι και μεσάζωντες σπέρνουν ψέμματα για να χτυπήσουν την αγροτική παραγωγή και να ελέγξουν την αγορά. Radius υπάρχουν συνεταιρισμοί που παράγουν και εξάγουν και βγάζουν κέρδος. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από την αγορά (που προκαλεί την κρίση), όχι από σένα,  να τους καταστρέψουνε. Χρειάζεται προσοχή να μην παίζουμε το παιχνίδι τους
Πάλι συγνώμμη για το off topic
 και εγώ νομίζω sikat πως είναι καιρός με τους μειωμένους μισθούς να αναγνωριστούν τουλάχιστο οδοιπορικά για όσους αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις καθημερινα σε μακρινά η πολλά σχολεία. Νομίζω πως είναι ρεαλιστικό.

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #403 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 07:56:24 pm »
Οι αγρότες που ξέρω εγώ δεν περιμένουν επιδοτήσεις. Όμως θα την πληρώσουν αυτοί! Είναι λίγο άδικο να δημιουργείται αυτή η εντύπωση για την αγροτιά. Άντε να πω και γω να φαληρήσουν οι επιχειρηματίες, γιατί κάποιοι αγρότες, που είναι σαν επιχειρηματίες, πετούσαν τα προιόντα τους στις χωματερές το 2000. Ας μην τους παίρνει όλους η μπάλλα. Η αγροτική δουλειά είναι τίμια και χρειάζεται υποστήριξη. Έμποροι και μεσάζωντες σπέρνουν ψέμματα για να χτυπήσουν την αγροτική παραγωγή και να ελέγξουν την αγορά. Radius υπάρχουν συνεταιρισμοί που παράγουν και εξάγουν και βγάζουν κέρδος. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από την αγορά (που προκαλεί την κρίση), όχι από σένα,  να τους καταστρέψουνε. Χρειάζεται προσοχή να μην παίζουμε το παιχνίδι τους
Πάλι συγνώμμη για το off topic
 και εγώ νομίζω sikat πως είναι καιρός με τους μειωμένους μισθούς να αναγνωριστούν τουλάχιστο οδοιπορικά για όσους αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις καθημερινα σε μακρινά η πολλά σχολεία. Νομίζω πως είναι ρεαλιστικό.
Κατά την ίδια έννοια πρέπει να πάρει και επίδομα ενοικίου αυτός που καλείται από το κράτος μακριά από το σπίτι του.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:43:35 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:03:44 pm »
ναι

Αποσυνδεδεμένος Demek

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:13:46 pm »
Συναδελφοι ακουσα πως καποιες βθμιες πληρωσαν αναπληρωτες Ξερει κανεις κατι σχετικο και πιο συγκεκριμενα το ποσο που πηραν ? Επισης να διευκρινησω πως το μισθολογικο κλιμακιο 18 θα ισχυσει για τους αναπληρωτες μονο για τους μηνες που θα πληρωθουν με το παλιο μισθολογιο δηλ Σεπτ και Οκτωβριο. Απο κει και μετα θα υπαρξουν βαθμοι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)