*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 602446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #336 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:19:18 pm »
Μα την κατρακύλα των μισθών του δημοσίου ακολουθούν και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. 

οχι όλου του ιδιωτικου.Στις Ναυτιλιακες που γνωριζω πολυ καλα, οι μισθοι δεν εχουν μειωθει καθολου και ολα δινονται κανονικα. Αλλα αυτη ειναι ιδιομορφη περιπτωση μια και δεν εχει να κανει με την εσωτερικη αγορα.

Μάρκο, ψάχνω επειγόντως για δουλειά σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις!!! Ρώτα το αφεντικό αν υπάρχει κάτι...  :)

Ισως υπαρξει γυρω στον Ιουνιο. Αντε, εχω αναλαβει και το τμημα δ/νσης προσωπικου. Θα παρω συνεντευξεις απο ολους οσοι υπεβαλλαν βιογραφικα για το τυπικο αλλα τελικα θα παρω εσενα....( ειδες τι σου κανει το βυσμα?!!)χαχαχα
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:48:51 »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:23:19 pm »
Η κατασταση ειναι τραγικη...τα σχολεια θα αδειασουν ειναι αλλο να σου φαινονται λιγα τα λεφτα και αλλο να μην εχεις να φας.Μια απλη αφαιρεση χρειαζεται για να δουμε το τσουναμι το παραιτησεων που θα ερθει....
850 μειον ενοικια...δεη...πετρελαια....δοσεις και μεταφορικα....στη καλυτερη περιπτωση ο μεσος "προνομιουχος" εκπαιδευτικος θα εχει γυρω στα 150 ευρω για να τη περασει.
Το καραβι βουλιαζει οποιος προλαβει να φυγει θα ειναι τυχερος οι υπολοιποι θα δουμε πολυ ασχημες μερες....
θα θυμησω οτι ο μισθος των εκπαιδευτικων σε διαφορες χωρες των βαλκανιων ειναι γυρω στα 200 ευρω με τα σχολεια να μενουν κλειστα γιατι οι εκπαιδευτικοι απλα δεν πηγαινουν!!!
Δυστυχώς οι περικοπές δεν έχουν τελειώσει. Αυτή τη στιγμή αποφασίζεται μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, λένε και για 80%, το οποίο όμως θα ισοδυναμεί με πτώχευση και θα συνοδεύεται από πλήθος περιορισμών και υποχρεώσεων.
Και μετά το κούρεμα στα ομόλογα, θα ξανακουρέψουν τους μισθούς στα επίπεδα που θα αποφασίσουν το κούρεμα του χρέους. Τότε να δεις πόσες παραιτήσεις θα έχουμε από εκπαιδευτικούς... Εξαθλίωση των μισθών μας και των ζωών μας!

Δηλαδή με ένα κούρεμα 80% στα ομόλογα -το διακρατικό των 110 δισ και κάποια άλλα ψιλά άκουσα δεν κουρεύεται- θα έχουμε μέιωση του μισθού του αναπληρωτή κατά 80% δηλαδή κατά 680 ευρώ... Απομένουν τελικά 170 ευρώ μισθός... Φαντάζομαι το επίδομα τέκνων δεν θα το κουρέψουν λόγω κοινωνικής ευαισθησίας,  ::) οπότε με  τα 2 παιδιά θα έχω  240 ευρώ μισθό...  :)
Άσε, μπορεί και να έχεις δίκιο...  ??? 

Panos, τουλάχιστον τα δικά μας παιδιά δε θα μείνουν αμόρφωτα! Θα τους κάνουμε μόνοι μας όλα τα μαθήματα! Τα άλλα τα παιδάκια πού θα βρουν καθηγητές τα καημένα; Ελάτε τώρα...Σαββατόβραδο είναι! Think pink! Όλα καλά θα πάνε! Θα ξυπνήσουμε αύριο και ως διά μαγείας θα έχουν λυθεί όλα! Μην ξεχνάτε πως οι πανάξιοι ηγέτες μας αυτήν την ώρα δουλεύουν σκληρά για μας (ή μήπως εμάς;) Διαπραγματεύονται επίσης σκληρά! Εξάλλου το έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα! Θα προστατεύσουν την Πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους-έχουν μπόλικο αίμα αυτοί, αφού έχουν πιει όλο το δικό μας- και ξέρουμε πολύ καλά πως ο λόγος τους=ΣΥΜ
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:27:58 pm »
panos2 ότι την ίδια λογική την έχουν-έχουμε πολλοί. Δεν τους αδικώ αλλά μήπως τελικά υπάρχει κι ένα άλλο παρόν που μπορούμε να ζήσουμε, δύσκολο μεν στην αρχή αλλά με αισιόδοξο τέλος;
Γιατί δεν (μου) αρκεί να περιγράφουμε το ζοφερό παρόν και να προδικάζουμε τα χειρότερα που θα μας επιβάλλουν σαν να μας τα επέβαλαν ήδη, μένοντας απαθείς ή απογοητευμένοι όταν δίνουμε μια μάχη και την χάνουμε ενώ ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Θα συμφωνήσω μαζί σου Ρόζυ, απλά δεν τόλμησα να πω κάτι τέτοιο γιατί την αισιοδοξία μου την έχουν ήδη παρεξηγήσει όταν περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:29:44 pm »
panos2 ότι την ίδια λογική την έχουν-έχουμε πολλοί. Δεν τους αδικώ αλλά μήπως τελικά υπάρχει κι ένα άλλο παρόν που μπορούμε να ζήσουμε, δύσκολο μεν στην αρχή αλλά με αισιόδοξο τέλος;
Γιατί δεν (μου) αρκεί να περιγράφουμε το ζοφερό παρόν και να προδικάζουμε τα χειρότερα που θα μας επιβάλλουν σαν να μας τα επέβαλαν ήδη, μένοντας απαθείς ή απογοητευμένοι όταν δίνουμε μια μάχη και την χάνουμε ενώ ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Δεν διαφωνώ. Το παρόν λοιπόν θα είναι σε κάθε περίπτωση δύκολο...
Άσε να χωνέψω λίγο τις σφαλιάρες που φάγαμε την Πέμπτη, να συνέλθω λιγο και από Δευτέρα θα είμαι και πάλι αισιόδοξος...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:48:51 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #340 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:48:11 pm »
Μα την κατρακύλα των μισθών του δημοσίου ακολουθούν και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. 

οχι όλου του ιδιωτικου.Στις Ναυτιλιακες που γνωριζω πολυ καλα, οι μισθοι δεν εχουν μειωθει καθολου και ολα δινονται κανονικα. Αλλα αυτη ειναι ιδιομορφη περιπτωση μια και δεν εχει να κανει με την εσωτερικη αγορα.
Γνωστή μου, υπάλληλος σε φαρμακείο παίρνει 1000 ευρώ, 12 μήνες το χρόνο με 13ο και 14ο μισθό και μένει σπίτι της. Εγώ θα παίρνω 900 ευρώ για 8 μήνες το χρόνο στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Ποιός ζει καλύτερα τη ζωή του;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 11:55:05 pm »
Γνωστή μου, υπάλληλος σε φαρμακείο παίρνει 1000 ευρώ, 12 μήνες το χρόνο με 13ο και 14ο μισθό και μένει σπίτι της. Εγώ θα παίρνω 900 ευρώ για 8 μήνες το χρόνο στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Ποιός ζει καλύτερα τη ζωή του;
Θα δεις ότι θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και οι ιδιωτικοί μισθοί. Δε γίνεται να παίρνει 900-1000

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:01:27 am »
δε νομιζω Lasid να τους νοιαζει αυτο. Εξαλλου ακομα και στο πιο μακρινο νησι υπαρχουν πια καθηγητες ολων των ειδικοτητων. Αν δεν σας αρεσει (σου λεει) μη πατε. Δυστυχως ετσι ειναι.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #343 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:01:59 am »
Θα δεις ότι θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και οι ιδιωτικοί μισθοί. Δε γίνεται να παίρνει 900-1000

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #344 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:07:17 am »
Πάντως αν γίνει κούρεμα πάνω από 50% όπως λένε και μειωθούν τόσο πολύ οι μισθοί μας, δε θα διαφέρουμε σε τίποτα από τη

Αποσυνδεδεμένος ladylav

• Έμπειρο μέλος
  • η εκπαιδευση δε με λατρευει καθολου
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:16:29 am »
τους ιδιωτικους τους χτυπησε αλλιως το τσουναμι της κρισης.εμειναν ανεργοι σε μεγαλο ποσοστο.ενω εσεις δημοσιοι σου λεει ο προεδρας εχετε τουλαχιστον δουλεια!!ναι,μονο που δεν εχουμε τη θεση εξασφαλισμενη ανθρωπε μου.ειδικα απεναντι στους αναπληρωτες ειναι κτηνωδια αυτο που κανουν.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:29:14 am »
δε νομιζω Lasid να τους νοιαζει αυτο. Εξαλλου ακομα και στο πιο μακρινο νησι υπαρχουν πια καθηγητες ολων των ειδικοτητων. Αν δεν σας αρεσει (σου λεει) μη πατε. Δυστυχως ετσι ειναι.
Το ξέρω ότι δεν τους νοιάζει. Στο τέλος πάλι θα πηγαίνουμε επειδή η ανεργία θα μας σπρώχνει να έχουμε έστω μια εργασία κι ας είναι κακοπληρωμένη. Δεν είναι χειρότερο να μένεις στον τόπο σου άνεργος; Τουλάχιστον με την αναπλήρωση δικαιούσαι και ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι. Το μη χείρον βέλτιστο!

Αποσυνδεδεμένος mentira

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:37:16 am »
Αχ....οργανωμενο ηταν το εγκλημα...τυχαια νομιζετε η παραιτηση απο φετος ισοδυναμει με δυο χρονια εκτος πινακα???Κατι ηξερε η Αννουλα...σου λεει μετα το νεο μισθολογιο θα μου φυγουν ολοι για ταμειο ανεργιας!!!
Γιατι εδω που τα λεμε τί να εισαι σπιτι σου με 450 ...τι να εισαι στην αλλη ακρη της ελλαδας με 800!!!

Αποσυνδεδεμένος ladylav

• Έμπειρο μέλος
  • η εκπαιδευση δε με λατρευει καθολου
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:47:41 am »
με τοποθετησαν σε ενα σχολειο τερμα βουνο παρνηθα.850 ο μισθος,250 η βενζινη,λυσσαλεο κρυο συν φυσικα η σωματικη και η ψυχικη κουραση.μενουν 600 κι ενας ψοφος καθε μερα.διαλεγω επιδομα δαγκωτο.αν ειναι να μας κοροιδευουν τουλαχιστον να αραζουμε..

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 12:49:01 am »

Δηλ. βλέποντας τους μισθούς που θα δίνονται στους αναπληρωτές εσύ MARKOS αν ήσουν αναπληρωτής θα πήγαινες στο πιο μακρινό νησί; Δηλ. θα έβαζες τικ στο κουτάκι; για τα λεφτά, τα ένσημα και για το ένα μόριο πάνω κάτω την χρονιά που θα πάρεις προσαυξηση σαν αναπληρωτής στον επόμενο ΑΣΕΠ;  Δεν έχω μείνει σε νησί με ενοίκια και λογαριασμούς και δεν γνωρίζω αν συμφέρει έναν παντρεμένο με παιδί να αφήσει το σπίτι του και να πάει με τα 800 και ευρώ να μείνει μια χρονιά π.χ. στην Σύμη. Εσείς πείτε μου που το έχετε κάνει αν φτάνουν.

Αν πείτε οτι δεν φτάνουν νομίζω οτι θα υπάρξουν του χρόνου κενά όλη την σχολική χρονιά σε μακρινά νησιά γιατί κανένας δεν θα δέχεται να πάει. Και δεν ισχύει το ότι υπάρχουν όλες οι ειδικότητες σε μακρινές περιοχές. Για παράδειγμα σαν ωρομίσθια με καλούσαν σε νησιά και σε άλλες περιοχές τις οποίες δεν είχα καν δηλώσει στην αίτησή μου γιατί δεν έβρισκαν άτομα που με τα λίγα λεφτά της ωρομισθίας θα πήγαιναν να κάνουν μάθημα εκεί. Μάταια έψαχναν να καλύψουν τα κενά όλη την χρονιά. Ποίος θα μετακόμιζε για τόσα λίγα χρήματα; Και τώρα με την αλλαγή στην μισθοδοσία θα τα υπολογίσει πάλι ο εκπαιδευτικός και θα δεί τι τον συμφέρει.Δεν είναι οτι υπάρχουν όλες οι ειδικότητες στα σχολεία απλά δεν τους νοιάζει να υπάρχουν και μερικά κενά (ειδικά οταν η κοινωνία θεωρεί τις ειδικότητες αυτές δευτερεύουσαν σημασίας άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει το θέμα σε κανάλια κτλ). Κάποιοι που θα μπορούν να πάνε και να μείνουν μόνιμα με την οικογενιά τους σε μακρινές περιοχές (μιλάω για μόνιμους εκπαιδευτικούς) θα τα βγάζουν πέρα οικονιμικά. Οι άλλοι θα τα υπολογίσουν και θα δούν τι τους συμφέρει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182589
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)