0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: tihea στις Φεβρουαρίου 09, 2008, 08:31:48 pmΓνωρίζει κάποιος πως βαθμολογείται με ακρίβεια η έκθεση στη Γ' Λυκείου? Ξέρουμε ότι το 50% αφορά σε περίληψη (25%) και ασκήσεις θεωρίας(25%) ενώ το άλλο 50% είναι η έκθεση το οποίο όμως μοιράζεται σε κάποια επιμέρους ποσοστά(έκφραση, δομή περιεχόμενο).Νομίζω πως αυτές οι ποσοστώσεις αναφέρονται με ακρίβεια στις οδηγίες που δίνονται στους βαθμολογητές των πανελληνίων. Έχει υπ' όψιν του κάποιος σχετικά στοιχεία ν' αναφέρει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γνωρίζει κάποιος πως βαθμολογείται με ακρίβεια η έκθεση στη Γ' Λυκείου? Ξέρουμε ότι το 50% αφορά σε περίληψη (25%) και ασκήσεις θεωρίας(25%) ενώ το άλλο 50% είναι η έκθεση το οποίο όμως μοιράζεται σε κάποια επιμέρους ποσοστά(έκφραση, δομή περιεχόμενο).Νομίζω πως αυτές οι ποσοστώσεις αναφέρονται με ακρίβεια στις οδηγίες που δίνονται στους βαθμολογητές των πανελληνίων. Έχει υπ' όψιν του κάποιος σχετικά στοιχεία ν' αναφέρει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τηλέμαχε, ενώ όσα λες όντως έχουν βάση, η elranna έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο -και νομίζω ότι η καθημερινή διδακτική πράξη στα περισσότερα σχολεία τη δικαιώνει απόλυτα: με το 6 έχεις ουσιαστικά διώξει το παιδί, αν όχι από το σχολείο, σίγουρα από το μάθημά σου και από κοντά σου (το σχόλιο δεν είναι ούτε "διδακτικό", ούτε συμβουλευτικό και κυρίως δεν σε κατακρίνει καθόλου -πολλές φορές θέλησα να βάλω έναν πολύ χαμηλό βαθμό και σε καταλαβαίνω απόλυτα).
Επειδή είμαι νεοδιόριστος και δεν έχω συνηθίσει στη λογική του να βαθμολογώ τους μαθητές μου, (νόμιζα) ότι θα ήμουν ο "καλός" του σχολείου που ξεκίνησα από 9 στο Λύκειο. Με έκπληξη είδα ότι σχεδόν κανένας φιλόλογος δεν έβαλε κάτω από τη βάση, ενώ αντιμετώπιζαν την ίδια αδιαφορία από κάποιους.Και κάνω μια απλή ερώτηση : Αν ο άλλος γράφει άσους, δε διαβάζει, δε συμμετέχει και του βάζεις 10 και 11, πόσο χειρότερο βαθμό φαντάζεται ότι μπορεί να πάρει; Στη χειρότερη, κάνει τα ίδια και παίρνει πάλι 10-11, ή και 12 με τον πληθωρισμό του β' 4μήνου.
Είναι, όμως, δυνατό, να εξετάζω συντακτικό και γραμματική στην τρίτη Λυκείου, όταν στη δευτέρα, στην Αντιγόνη, δεν εξατάζεται καν;