*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 04:03:57 pm »
Έχες διαβάσει το άρθρο Gemini ? Μπορείς ν' αναφέρεις συνοπτικά τι περίπου έγραφε?

Είχε γίνει μία σχετική κουβέντα εδώ : http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4728.15
Πάντως, αν και είμαι "έξω απ' το χορό" ,δεν καταλαβαίνω την όποια "απελπισία", ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να πω ότι , όπως το κατάλαβα εγώ διαβάζοντας το άρθρο, πάλι οι αναπληρωτές θα είναι κερδισμένοι αφού θα έχουν πριμοδότηση στα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Δηλαδή καταργείται πχ ο πίνακας και είναι ένας υποψήφιος με προϋπηρεσία κι ένας χωρίς. Ο πρώτος γράφει πχ 75 κι ο δέυτερος 80. Παίρνει λοιπόν ο πρώτος 5-8-10 μόρια (δεν ξέρω τι αναλογία θα δίνουν) και...να σου τον μπροστά! Θα γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει με τους έχοντες πιστοποιητικό ΑΣΠΑΙΤΕ. Το μόνο "ξεβόλεμα" που βλέπω είναι ότι θα αναγκάζονται ΟΛΟΙ να δίνουν στο διαγωνισμό και να πηγαίνουν με αξιοπρεπές διάβασμα (κάτι που σε μερικές ειδικότητες, όσοι είχαν την ευκαιρία των μορίων-διορισμού μέσω πίνακα δεν έκαναν ή, τουλάχιστον, πήγαιναν κι έδιναν για το τυπικό του πράγματος...χαλλλαρά... ;D)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:56:32 »

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 04:17:07 pm »

[...] Το μόνο "ξεβόλεμα" που βλέπω είναι ότι θα αναγκάζονται ΟΛΟΙ να δίνουν στο διαγωνισμό και να πηγαίνουν με αξιοπρεπές διάβασμα (κάτι που σε μερικές ειδικότητες, όσοι είχαν την ευκαιρία των μορίων-διορισμού μέσω πίνακα δεν έκαναν ή, τουλάχιστον, πήγαιναν κι έδιναν για το τυπικό του πράγματος...χαλλλαρά... ;D)

Αυτό ακριβώς που γράφεις τα λέει όλα...
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος Magos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 09:18:46 pm »
Καταρχήν καλησπέρα...

όντως έχει πάρει το μάτι μου την προώθηση του θέματος για τους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ και την προσφυγή στο ΣτΕ.

Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι βρίσκω ιδιαιτέρως θετικό αυτό που πάει να γίνει. Δηλαδή είναι ευχάριστο που επιτέλους σε αυτόν τον τόπο δείχνει κάτι να δουλεύει και η αδικία που υπήρχε τόσα χρόνια με τις λίστες επιτέλους είναι κοντά στην κατάργησή της. Ελπίζω και πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να μπαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης χωρίς να έχει επιτύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Κάποιοι βλέπω ότι στεναχωριούνται, εγώ θα τους πω απλά ότι δεν είναι μονόδρομος το δημόσιο.
Κάποιοι βλέπω ότι διαμαρτύρονται για τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, κανείς δεν σας είπε να τα κάνετε.
Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή έχουν καταφέρει να γίνουν ωρομίσθιοι και να πάρουν πολλές ώρες, κάποια στιγμή θα τους κάνουν και μόνιμους. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτή η άσχημη εντύπωση να αλλάξει.

Ποιος είπε ότι γίνεσαι καλός καθηγητής επειδή έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα;
Ποιος είπε ότι γίνεσαι καλός καθηγητής επειδή σου έδωσαν πολλές ώρες σαν ωρομίσθιο;
Αν θέλεις να πετύχεις και όντως σου αρέσει η εκπαίδευση κάθεσαι και διαβάζεις και περνάς στον ΑΣΕΠ.

Θα είναι η πρώτη σωστή μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας αυτή αν γίνει.

Κάπου αναφέρθηκε το όνομα του Αρσένη, απλά να πω χωρίς να ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι το έργο που προσπάθησε να περάσει ο Αρσένης   θα έφτανε την παιδεία σε πολύ καλό σημείο. Δυστυχώς θίχτηκαν πολλοί από τα νομοσχέδια αυτά, όπως βέβαια στην προκείμενη περίπτωση θίγονται τα συμφέροντα αυτών που έχουν προϋπηρεσία...

Όταν μαθαίνεις να είσαι "πρόβατο" είναι δύσκολο να βγεις από την "στάνη" γιατί φοβάσαι μην σε φάνε οι "λύκοι"

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 09:49:09 pm »
Όφου πάλι τα ίδια...................

Δεν υποτιμάω όσους πέτυχαν στον ΑΣΕΠ,το αντίθετο,ειδικά όσους είχανε και οικογένειες τους θαυμάζω.
Εγώ ελεύθερη είμαι,όλα τα έχει έτοιμα η μαμά μου και νιώθω ότι δεν προλαβαίνω να διαβάσω.

Αλλά δεν μπορώ και να δεχθώ αξιωματικά ότι όποιος λύνει 80 θέματα πολλαπλής επιλογής σωστά, είναι και μεταδοτικός δάσκαλος.
Δηλαδή ένας που πήρε τώρα πτυχίο και έχει τον αρμονικό ταλαντωτή φρέσκο,μπορεί να σταθεί σε τάξη 25 παιδιών Γ λυκείου και να κάνει φυσική κατεύθυνσης?

Οι ώρες που σου δίνουν δε σημαίνουν ότι είσαι καλός δάσκαλος,σου δίνουν όμως την ευκαιρία να γίνεις.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:56:32 »

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 09:56:55 pm »
2ετή παιδαγωγική επάρκεια σε μεταπτυχιακό επίπεδο , εισαγωγή μετά από αυστηρές εξετάσεις, και αυστηρή αξιολόγηση ανά 5ετία.

Και όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του σπίτι του.

Αυτά γίνονται στο εξωτερικό.

Ας τα κάνουν και εδώ να τους πούμε μπράβο.

Είναι τουλάχιστο αστείο κάποιος να υποστηρίζει ότι μια εξέταση λίγων ωρών κρίνει τον άξιο ή μη καθηγητή.

Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που κερδίζουν από τον ΑΣΕΠ είναι τα μεγάλα φροντιστήρια.

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:01:51 pm »
Παιδιά ψυχραιμία!Είναι άκρως καυτό το θέμα και θέλει να το δούμε από όλες τις οπτικές γωνίες.Αν μείνουμε σε όσους χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια με τη μεταρρύθμιση Αρσένη ή σε όσους(απεύχομαι) θα θιγούν από πιθανές απροσδόκητες αλλαγές έχετε γεια....Θέλει να υπερβούμε τις καταστάσεις και να φροντίσουμε για δικαιότερα πράγματα,ναι,κι ας αφήσουμε τα ποτάμια που κύλησαν, πίσω μας.Έτσι κι αλλιώς δε γυρνάνε πίσω....ψυχραιμία λοιπόν για σοβαρούς κι εποικοδομητικούς διαλόγους.
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος Magos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:06:49 pm »
Όφου πάλι τα ίδια...................

Τι εννοείς; Ποια ίδια;
Το μήνυμα που γράφεις ως απάντηση το μόνο που μου δείχνει είναι ότι αναξιοκρατικά θέλει να μπεις κάπου. Ελπίζω αυτό να μην περάσει. Δεν έχει σημασία αν έχω περάσει στον ΑΣΕΠ ή όχι, σημασία έχει ότι αυτό είναι ΣΩΣΤΟ! Μπορείς να το καταλάβεις;

Όταν μαθαίνεις να είσαι "πρόβατο" είναι δύσκολο να βγεις από την "στάνη" γιατί φοβάσαι μην σε φάνε οι "λύκοι"

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:29:19 pm »

Αγαπητέ Magos, όταν με το καλό μπεις στην τάξη θα συνειδητοποιήσεις ότι οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε σημαίνουν τίποτε και δεν αποδεικνύουν πόσο καλός ή όχι είναι κάποιος στο μάθημά του. Η εμπειρία στην τάξη είναι αναντικατάστατη. Εγώ δουλεύω χρόνια σε φροντιστήρια, αξιολογούμαι καθημερινά από τους διευθυντές μου και από τους μαθητές μου που με επιλέγουν. Θέλω να εργαστώ σε σχολείο και έδωσα ΑΣΕΠ. Δεν είμαι διοριστέα. Πιστεύεις όμως ότι τα λίγα μόρια που με χώρισαν από τον τελευταίο διορισθέντα δείχνουν την ανεπάρκειά μου; Απαράδεκτο σύστημα είναι ο ΑΣΕΠ και δεν αποδεικνύει τους ικανούς αλλά όσους απλώς παπαγαλίζουν λεπτομέρειες για να απαντήσουν σωστά σε κάποια τεστ ή όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να μη δουλεύουν και να διαβάζουν όλη μέρα. Αν θεωρείς ότι έτσι αποδεικνύονται οι φωτισμένοι παιδαγωγοί αλοίμονο στα παιδιά!!!

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:30:56 pm »
Διαφωνώ κάθετα με την 2ετή παιδαγωγική κατάρτιση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα βρίσκονται στο πτυχίο και όχι στα μεταπτυχιακά. Θα είναι τραγικό λάθος και υποβίβαση της αξίας των πτυχίων μας να βγούμε και να διεκδικήσουμε επιπλέον μαθήματα, θεωρώντας τους εαυτούς μας ανάξιους να διδάξουμε.

Εφόσον δεν διοριζόμαστε όλοι (γιατί αν είχαμε απόλυτη απορρόφηση, όπως πχ. οι δάσκαλοι, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Και δεν νομίζω να έχετε δει κανένα δάσκαλο να συζητάει για  κριτήρια επιλογής), θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να εξασφαλίζεται η διδακτική μας ικανότητα ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ! Ή, επειδή δεν θέλουν όλοι να γίνουν καθηγητές, να εξεταζόμαστε στο γνωστικό μόνο και να γίνεται η διετής κατάρτιση επί πληρωμή, μετά το διορισμό, όπως γίνεται σε άλλες θέσεις εργασίας του δημοσίου (πχ. ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας). Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη απαξιώνει το ήδη πολλαπλώς απαξιωμένο πτυχίο μας. Ας μην βάζουμε τα χέρια μας να βγάζουμε τα μάτια μας!

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:32:52 pm »
Όταν λέω πάλι τα ίδια εννοώ ότι αρχισε και εδώ μία κουβεντα που υπάρχει ήδη σε άλλο θέμα.

Ημουνα πολύ ξεκαθαρη σε ότι είπα,τώρα πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι θέλω να μπω αναξιοκρατικά,είναι δικό σου θέμα.

Εδώ νιώθαμε αδικημένοι όταν δίναμε εξετάσεις σε 4 μαθήματα για να μπούμε στις σχολές,γιατί αυτά τα 4 3ώρα θα έκριναν όλη μας τη ζωή,και την πορεία μας ως μαθητές,αλλά και την επαγγελματική μας καριέρα.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι εναντίον των εξετάσεων.
Είπα ότι δε δέχομαι ότι ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ είναι εξ ορισμού άξιος δάσκαλος.
Συμφωνώ με την άποψή σου ότι υπάρχουν και καθηγητές που δεν έχουν μεταδοτικότητα.
Σκέψου να μην έχουν και πείρα................

"Δε γνωρίζεις κάτι,μέχρι τη στιγμή που θα είσαι σε θέση να το εξηγήσεις."  Richard Feynman

Α, και κάτι άλλο στο μήνυμα σου με μαλώνεις ή κάνω λάθος?
Γιατί τόση οργή εναντίον μου?
Γνωριζόμαστε από κάπου?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:47:13 pm από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:34:37 pm »
Συνάδελφοι, μην ειστε τόσο απόλυτοι στην απόψη σας. Και κάτι άλλο, ας μην έχουμε ένα πνεύμα ανταγωνιστικότητας και χαιρεκακίας σε αυτό το φόρουμ τουλάχιστον. Δεκτές οι απόψεις όλες, αλλά κρατήστε χαμηλούς τόνους. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές που ξεσπιτώνονται για να πάρουν μόρια και να κάνουν μια αρχή. Σκεφτείτε πως πολλοί από αυτους έχουν δώσει Ααέπ, έχουν περάσει από αυτόν τον παράλογο διαγωνισμό και αναδείχτηκαν απλώς επιτυχόντες μη διοριστέοι.ΔΕν πιστεύω πως ένας διαγωνισμός μπορεί να κρίνει τον κατάλληλο καθηγητή, αυτά είναι λόγια των"έξυπνων" του Ασέπ, για να μας αφήνουν να ζούμε με την ψευδαίσθηση πως άμα πετύχουμε στο διαγωνισμό είμαστε και οι καλύτεροι. Μπείτε σε μια τάξη, πάτε σε ένα δυσπρόσιτο νησί, αντιμετωπίστε όλες τις προβληματικές περιπτώσεις σε ένα σχολείο και μετά πείτε μου τι μπορούμε να εφαρμόσουμε από όλα αυτά που διαβάσαμε στον Ασέπ, πολύ περισσότερο τα παιδαγωγικά.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:40:52 pm »
Aν οι προσλήψεις όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών(δημοσίων σχολείων, Σιβιτανιδείου, ΠΔΣ , εκκλησιαστικών κλπ) γίνονταν από τον Ενιαίο πίνακα , δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλήμα .Σ' αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει μία διόρθωση , ώστε να μην ενοχοποιείται η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι.

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:49:40 pm »
Όπως όταν γίνεται μια αλλαγή στο Ασφαλιστικό, υπάρχει σεβασμός στα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, έτσι και επί Αρσένη έγινε σεβαστό το ώριμο δικαίωμα διορισμού (και γι' αυτό πάλεψα τότε ως Πρόεδρος Αναπληρωτών κάποιου Νομού της Στερεάς) και έτσι θα πρέπει να γίνει και τώρα. Προσωπικά δεν μπορώ να γίνω αδιάφορη, επειδή διορίστηκα με τον ΑΣΕΠ 2005 ( ούτε θεωρώ ότι κατέκτησα την κορυφή τότε που πέρασα)! Οι συνάδελφοι που υπηρετούν ως αναπληρωτές δικαιούνται το διορισμό τους. Όταν διορίσει αυτούς, ας κάνει ό,τι θέλει με τους νέους. Αρκεί να το ξέρει εγκαίρως ο κόσμος. Οι εκπλήξεις πρέπει να είναι πάντα ευχάριστες στη ζωή!

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:55:46 pm »
Aν οι προσλήψεις όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών(δημοσίων σχολείων, Σιβιτανιδείου, ΠΔΣ , εκκλησιαστικών κλπ) γίνονταν από τον Ενιαίο πίνακα , δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλήμα .Σ' αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει μία διόρθωση , ώστε να μην ενοχοποιείται η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι.

Και με ποιο κριτήριο θα επιλέγεται αυτός που θα αποκτήσει την προϋπηρεσία; Γιατί έτσι όπως αποκτιέται τώρα μόνο αξιοκρατία δεν υπάρχει. Δε μπορώ να δεχτώ ότι, για παράδειγμα, ο χρόνος λήψης πτυχίου είναι ένα τέτοιο κριτήριο, ούτε καν ο βαθμός του πτυχίου, από τη στιγμή που από σχολή σε σχολή υπάρχουν διαφορές.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)