*

Αποστολέας Θέμα: Δεν ξέρω τι να κάνω...  (Αναγνώστηκε 14740 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maria_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέε μου τι ακούω!
    • Προφίλ
Δεν ξέρω τι να κάνω...
« στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 01:35:56 am »
Καλησπέρα σας!

Είμαι ΠΕ19 και φέτος τελειώνω το μετπτυχιακό μου που μου δίνει 2 μόρια. Είμαι άσχετη με τη διαδικασία διορισμού. Ξέρω τα βασικά και προσπαθώ να ενημερώνομαι σιγά σιγά. Το 2007 έγιναν εξετάσεις ασεπ αλλά οι πληροφορικάριοι ήμαστε απέξω γι αυτό ελπίζω την επόμενη φορά.

Λοιπόν, το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Τελειώνοντας τα υποχρεωτικά μαθήματα του μεταπτυχιακού και ξεκινώντας τη διπλωματική έχω επιτέλους το χρόνο να δουλέψω και να αξιοποιήσω ό,τι έμαθα όσο μπορώ. Έκανα αίτηση σε μια πολύ καλή εταιρία και με δέχθηκαν και έχω κανονίσει να ξεκινήσω δουλειά στις 15 φλεβάρη. Και εκεί που επιτέλους έχω αρχίσει να ονειρεύομαι το αυτοκινητάκι που θα αγοράσω με το μισθό μου με παίρνουν σήμερα το πρωί από την πρωτοβάθμια και με καλούν ως ωρομίσθια σε ολοήμερο 12 ώρες!

Εκεί που ημουν ήσυχη ότι η λύση του ιδιωτικού τομέα ήταν η καλύτερη για τώρα μιας και είναι πολύ καλά λεφτά, ο τομέας μου και δουλειά μόνιμη και όχι περιστασιακή. Και εκεί που θεωρώ ότι ΄πήρα την πιο σωστή απόφαση σύμφωνα με τις επιλογές μου σήμερα το πρωί αλλάζουν όλα.

Δέχθηκα τις ώρες και αύριο ξεκινάω.
Για ό,τι κι αν κάνω εμένα χρεώνω και θέλω σε μένα να καταλήγω...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δεν ξέρω τι να κάνω...
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 01:56:26 am »
Ξεκίνησα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα.Το έκανα για 7 χρονάκια.Χημικός γαρ δούλεψα σε εργοστάσια χημεία κλπ.πέρασα καλά έβγαλα λεφτα κλπ...έδωσα ασεπ στον τελευταίο διαγωνισμό.πήγα καλά και είμαι κοντα σε διορισμό.(από τους πρώτους επιλαχόντες)
φέτος με κάλεσαν ωρομίθιο για 11 ώρες.αρνήθηκα γιατί δουλεύω φροντιστήρια.
πιστεύω (και αυτό θα κάνω και γω ότι μόνο η αναπλήρωση αξίζει).δεν θέλω να επηρεάσω αλλά μάλλον θα προτιμούσα την δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα θα διάβαζα για ασεπ.είναι τρυπάκι το κυνηγι των μορίων με την προοπτική ενός αβέβαιου διορισμού.εκτός αν είσαι πορωμένη και γουστάρεις πάρα πολύ την εκπαίδευση.θεωρώ πως αν ξεκινήσεις με ωρομισθίες δύσκολα θα ζητήσεις να έχεις μια κανονική δουλειά έστω και στον ιδιωτικό τομέα.
σε ότιμε αφορά εγώ ωρομίσθιος δεν πάω.προτιμώ να δουλεύω ,να βγάζω τα χρήματα μου για να περνάω άνετα.σίγουρα θα διαβάσω ξανά για ασεπ αν χρειαστεί αλλά δεν σκοπεύω να μην δουλεύω και να κυνηγάω φαντάσματα ωρομισθίας.η ζωή τρέχει γρήγορα και είναι κρίμα να θυσιάζουμε χρόνια από την ζωή μας κυνηγώντας οράματα.δουλειά ναι διάβασμα ναι.

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 08:23:23 am »
Ακούγεσαι μικρή. Ο καθένας εδώ μέσα θα σου μιλήσει σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω, τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες.  και μετά αποφάσισε. 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2016, 06:38:16 pm από marias »

Αποσυνδεδεμένος elf1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση- πε20
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 10:16:52 am »
καλημέρα μαρία.Γίνεται να μας πεις σε ποια περιφέρεια βρίσκεσαι και τι σειρά έχεισ στον πίνακα ωρομισθίων για τα ολοήμερα για να ξέρουμε πως πάει η διαδικασία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:50:46 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 11:50:18 am »
Εάν είναι κοντά η δουλειά και το σχολείο θα μπορούσες να τα συνδιάσεις με τη συνεργασία και του αφεντικού και του διυεθυντή του σχολείου.
Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το ιδανικό και μόρια θα ξεκινήσεις να μαζεύεις,κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και αυτό, και θα έχεις μία καλή δουλειά, με μισθό και ασφάλειες, που είναι πολύ βασικό.
Ο geochem μίλησε πολύ σωστά.αλλά είναι και άντρας και έχει περισσότερες ευθύνες,οικονιμικά ειδικά εάν έχει οικογένεια.

Δε χάνεις και τίποτα αν μαζέψεις και κανένα μοριάκι  ;) ;) ;) ;) ;)

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:06:45 pm »
Μαρία, εξαρτάται από το ποια δουλειά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Αν σε ενδιαφέρει η δημόσια εκπαίδευση, σίγουρα πρέπει να προσανατολιστείς στην part-time απασχόληση που σου προσέφεραν. Ωστόσο αυτή η επιλογή ενέχει αβεβαιότητα.
Το ερώτημα που θέτεις είναι πολύ προσωπικό, αλλά νομίζω πως ένα γενικό κριτήριο για την επιλογή εργασίας είναι αν πρόκειται για δουλειά πλήρους απασχόλησης και σε κλάδο που σε ενδιαφέρει.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 12:09:11 pm »
Συμφωνώ με ΑΓΑΠΗ.Αν και δεν έχω υποχρεώσεις θεωρώ ότι είναι μεγάλο ρίσκο να μπεις στο στίβο της ωρομισθίας με προοπτική διορισμού.μπορεις βέβαια να το ρισκάρεις αλλά μην κάνεις πίσω μέχρι να διορισθείς.χώνεψε ότι θα μπεις σ έναν δύσκολο ανηφορικό δρόμο με άγνωστο αποτέλεσμα.ίσως και να αξίζει τον κόπο αλλά  πίστεψε με όσες φορές το έκανα μπορεί ναπέτυχε αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να αξιολογήσω αν τελικά άξιζε

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 02:16:16 pm »
Daniel τι έχεις να πεις για αυτήν την περίπτωση? ;)

Αποσυνδεδεμένος maria_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέε μου τι ακούω!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 07:28:18 pm »
Καλησπέρα και πάλι.
Για το συνάδελφο που ρώτησε σε ποια σειρά να πω οτι δεν ξέρω καν ποιοι είναι αυτοί οι πίνακες. Το μόνο που έχω  είναι πτυχίο με 6.91, αγγλικά και ιταλικά. Δεν έχω ξαναδιδάξει. Αυτά.

Τις ώρες τις έχω πάρει και πηγαίνω πλέον στα σχολεία. Από την εταιρία πήρα παράταση ένα μήνα ώστε να μπορώ να το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Από τη μία σκέφτομαι ότι είναι απόφαση ζωής και να πάω ωρομίσθια και να μην είμαι κοντόφθαλμη αλλά από την άλλη σκέφτομαι ως πότε θα είμαι στο περίπου για το αν????

Μίλησα με έναν συνάδελφο διορισμένο και μου είπε ότι πρέπει να είμαι διατεθειμένη να μαζεύω μόρια και τις επόμενες χρονιές ως ωρομίσθια (κάτι που δεν μπορώ αντικειμενικά και από οικονομικής και από ψυχολογικής άποψης να κάνω). Επίσης μου είπε ότι είναι πιο πιθανό να μπω με ασεπ όπου για τη βαθμολογία δε μετράνε τα μόρια αλλά ο βαθμός που πιάνεις. Τα μόρια, λέει, μετράνε αφού διοριστείς για να δεις σε ποια περιοχή θα διδάξεις. Μου είπε επίσης ότι όσα μόρια και αν μαζέψω είναι πολύ πιθανό να αναγκαστώ να πάω κάπου όπου θα πληρώνω νοίκι και μεταφορικά. Μου λέει "αν πας ικαρία, λόγω του ότι δε θα έχεις μόρια ή αν πας την Κύμη, λόγω του ότι θα έχεις μόρια, πάλι το νοίκι σου θα το δίνεις. Θα αντέξεις τόσο καιρό ως ωρομίσθια, να πληρώσεις το φροντιστήριο για τον ασεπ και τα νοίκια αφού διοριστείς; δεν είναι καλύτερα να δουλεύεις σε μια σταθερή δουλειά ώστε να μη χρεωκοπήσεις στην προσπάθεια να πληρώνεις φροντιστήρια και νοίκια αργότερα;" Μήπως μου λέει βλάκειες;;;;

Μήπως είμαι αχάριστη?

Αποσυνδεδεμένος maria_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέε μου τι ακούω!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 07:39:25 pm »
Α! Να συμπληρώσω επίσης όσους θέλουν να δουν για τη σειρά ότι εμένα με κάλεσε η πρωτοβάθμια νοτίου αττικής που είναι στον άλιμο. Έχω δυο σχολεία. ΄
Το άλλο που παρατήρησα ήταν ότι ενώ εγώ πήγα εξοπλισμένη με δραστηριότητες για logo και σενάρια και ό,τι άλλο εμαθα στη σχολή, συνάντησα ένα χάος υπολογιστών για μουσεία και παιδιά που αντιμετωπίζουν την ώρα της πληροφορικής σαν το διάλλειμα. (Και καλά κάνουν. Την ευθύνη την έχουμε εμείς)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 08:16:37 pm »
Daniel τι έχεις να πεις για αυτήν την περίπτωση? ;)   

Παίρνω την ..πάσα από την ..αξιαγάπητη Αγάπη για να πω τα εξής:

Οι συνάδελφοι πιο πάνω μιλάνε σωστά κατά τη γνώμη μου, (συμφωνώ ιδιαίτερα με Αγάπη, geochem kai xr15gr)..

Το ερωτημα για την απάντησή σου Μαρία είναι:
Γουστάρεις να μπαινεις σε τάξη; Τη βρίσκεις με την επαφή σου με τα παιδιά;; Ή το αντιμετωπίζεις σαν μια αλλη δουλειά μονο που αυτή είναι μονιμη, οπότε ΟΚ;; Κι αν τη βρίσκεις εσύ, τη βρίσκουν κι αυτά με σένα και τον τρόπο σου;

Επιμένω σ' αυτό γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στη ζωή, από 35 χρόνια καθημερινής αγγαρείας.. Έχει επίπτωση στα πάντα..  :-\

Εξάλλου μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα: Καριέρα σε εταιρεία κλπ ή καθηγητρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση --> Τελείως διαφορετικοί τρόποι ζωής = Ανάλογα τι σου πάει σαν άτομο καλύτερα (με τις φιλοδοξίες σου, τα ενδιαφέροντα σου κλπ)..

Ακόμα κι αν δεν ξέρεις την απάντηση στο ερώτημα αυτό ακόμα, μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα εγώ στην αντίστοιχη περίπτωση (που θωρητικά έλεγα πως μ' αρέσει πολύ η ιδέα αλλά δεν ήξερα αν κάνω κιόλας στην πράξη γι' αυτό) μόλις μου δοθηκε η ευκαιρία: Δοκίμασα για να μάθω.. Δεν είχα πάρει καμία απόφαση :
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 08:20:23 pm »
Ούτε εσύ είσαι αχάριστη,ούτε ο άλλος σου λέει βλακείες.
Προβληματισμένη είσαι για το τι θα κάνεις στη ζωή σου και για το ως πότε θα ζητάς λεφτά από τον πατέρα σου για να πάρεις 1 ζευγάρι παπούτσια.
Όπως είπα και παραπάνω το ιδανικό θα ήταν να μπορέσεις να τα χωρέσεις και τα 2 στη ζωή σου.
Γυναίκες είμαστε,κάποια στιγμή θα πρέπει να δουλέψουμε πρωί για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.
Η γνώμη μου είναι ότι ότι μαζέψεις είναι για καλό.

Στον προηγούμενο ασεπ,έπιασα κουβέντα με κάτι 40άρες οι οποίες είχανε σνομπάρει την ΠΔΣ αρχικά και όταν τις καλούσανε δεν πήγαιναν γιατί λέγανε
"Έλα μωρέ τώρα,που να τρέχω για ένα 2ωρο?"
Ε,ήρθε ο καιρός που λένε τι μ............. έκανα.

Οι επιλογές που κάνει ο καθένας μας σε αυτά τα θέματα είναι πολύ προσωπικες και εξαρτώνται και από την υποστήριξη που θα έχει από την οικογένειά του.

Αποσυνδεδεμένος maria_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέε μου τι ακούω!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 11:24:00 pm »
Η φάση της τάξης είναι η μόνη δουλειά που μπορεί να δώσει ενδιαφέρον στη ζωή μου. Όλες οι άλλες δουλειές που δοκίμασα έφταναν να γίνονται ρουτίνα ενώ η επαφή με μαθητές έχει πάντα προκλήσεις που δεν τις βρήκα αλλού. Σε μια τάξη δοκιμάζεσαι κάθε μέρα. Πιστέύω ότι και οι μαθητές που είχα πέρασαν καλά μαζί μου αλλά έχω δουλέψει μόνο σε σχολές πληροφορικής όπου η κατάσταση είναι πού διαφορετική από ότι στα σχολεία. Σήμερα πρώτη μέρα όλα καλά. Τα παιδιά είναι απίστευτο το τι μπορούν να πουν και πόσο απροετοίμαστο θα σε κάνουν να νιώσεις!

Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι 27 και έστω ότι για φέτος τα κουτσοκαταφέρω. Αλλά δεν μπορώ να εξαρτάμαι συνέχεια από τους δικούς μου. Το μεταπτυχιακό που βρήκα ήταν δωρεάν για να μην τους επιβαρύνω. Και στο προπτυχιακό μου δούλευα όσο μπορούσα για να μη ζητάω. Και τώρα που γέρασα θα είμαι στο "δώσε"; Δεν το μπορώ αυτο. Θα πάω στην εταιρία και θα τους πω να με βάλουν τεράωρη αν γίνεται πρωινή. Αλλιώς... δεν ξέρω.

Για το συνάδελφο που ρώτησε, σαφώς και με βοηθάει η γνώμη σας και σας ευχαριστώ πολύ όλους που ασχολείστε με το πρόβλημά μου. Να δω πως σκέφτονται και άλλοι άνθρωποι. Χωρίς κουβέντα κολλάς στα ίδια. Εγώ θα τα είχα παίξει αν δεν ακουγα μια δεύτερη γνώμη.

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 06, 2008, 11:37:31 pm »
Μσρία, το "φως" του διορισμού μέσω μορίων για σένα αυτή τη στιγμή και αν δεν μπεί η Πληροφορική στα δημοτικά, δυστυχώς είναι πολύ αχνό....

Κι αυτό προκύπτει με απλά μαθηματικά αφού αυτή τη στιγμή στον Πίνακα
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182651