*

Αποστολέας Θέμα: Κανονική άδεια  (Αναγνώστηκε 109245 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κανονική άδεια
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:31:14 pm »
ναι θα την πάρεις ....μου έχει τύχει ο διευθυντης μου να αρνηθεί. Πήγα στον προιστάμενο και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα μου έδεινε την άδεια...Έφυγα και δεν μου είπε τίποτα ο διευθυντής ....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:19 »

Αποσυνδεδεμένος gumus

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:36:31 pm »
Παρόλα αυτά, οι προιστάμενοι συνήθως καλύπτουν τους διευθυντές και αν στειλει αρνητικη εισηγηση ο διευθυντής,τότε δεν υπογράφουν. ασε που με το νέο νομοσχέδιο εχει υπεραυξημενες αρμοδιότητες και δυνατότητες ο διευθυντής και μόνο αυτός θα υπογράφει άδειες,όχι ο προιστάμενος!
"Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! "
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:44:54 pm »
Επομένως, τώρα υπερέχει η εισήγηση του Διευθυντή
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2014, 10:12:52 am από emnaypli »

Αποσυνδεδεμένος gumus

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 04:13:36 pm »
Περίπου.τώρα υπερεχει η απόφαση του προισταμένου,αλλα συνηθως αυτός υποστηρίζει το διευθυντή,ενώ με το νέο νομοσχέδιο,θα κάνει ό,τι θέλει με τις άδεις ο διευθυντής χωρις αλλη εγκριση ή επίβλεψη.
"Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! "
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:19 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 08:22:33 pm »
Επομένως, τώρα υπερέχει η εισήγηση του Διευθυντή, οπότε αν είναι αρνητική και δε θέλει με τίποτα να αλλάξει,ό,τι κι αν του πει ο Προιστάμενος, μπορεί να το κάνει, ενώ με το νέο Νομοσχέδιο, δε θα στέλνει καν εισήγηση στον προιστάμενο. Θα αποφασίζει ο ίδιος. Πιστεύω ότι το κατάλαβα σωστά.

Δεν υπερεχει η εισηγηση του διευθυντη. Τη χορηγηση της αδειας την εγκρινει ο προϊσταμενος, ενω ο διευθυντης απλως αποστελλει την αιτηση και μπορει να εισηγηθει αρνητικα, αλλα εμπιπτει στην αρμοδιοτητα του προϊσταμενου να εγκρινει ή οχι την αδεια. Αν προλαβει το υπουργειο να αναθεωρησει το υφισταμενο πλαισιο, τοτε η αρμοδιοτητα της χορηγησης αδειων θα περασει στους διευθυντες των σχολειων.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:51:59 pm »
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι: Ήρθε στο σχολείο απόφση του Προισταμένου Δευτεροβάθμιας όπου απαγορεύονται οι κανονικές άδειες πριν ή μετά από σαβ/κα και επίσημες αργίες.Αυτό υπάρχει σε κάποια εγκύκλιο? Πού υπάρχει ο σχετικός Νόμος? Όντως απαγορεύεται πριν ή μετά από αργίες?

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 11:10:15 am »
Όχι. Αλλά είναι στην ευχέρια του προϊσταμένου να σας τις αρνηθεί. Οπότε με την απόφαση που σας κοινοποίησε, απλά σας λέει να μην κάνετε τον κόπο να κάνετε αίτηση, αφού θα απορριφθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον ακούσετε βέβαια :) Εάν κάποιος έχει πραγματικά σοβαρό λόγο, και όχι επιθυμία για 4ήμερο, 5ήμερο κτλ, εγώ θα τον ενθάρρυνα να το απαιτήσει.

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 05:01:24 pm »
Παιδιά, να ρωτήσω κάτι: Μας είπε ο Διευθυντής ότι αν θέλει και δεν εγκρίνει δεν θα διαβιβάζει τις αιτήσεις για κανονική άδεια στον Προιστάμενο, πράγμα που έκανε ήδη σε έναν συνάδελφο.Αυτό δεν είναι παράνομο? Δεν είναι υποχρεωμένος να την διαβιβάσει έστω κι αν κάνει αρνητική εισήγηση?
Happiness, σε ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 01:40:49 pm »
καλημέρα!!
Θελω να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά
Θέλω να παω ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ζήτησα άδεια, μου την έδωσε αλλά μόλις του είπα ότι 8α πάω εξωτερικό, μου είπε ότι, για δική μου κάλυψη, χρειάζεται άλλη διαδικασία και όχι απλή άδεια κανονικής άδειας, επειδή πρόκειται για εξωτερικό.
Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο;;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 04:05:43 pm »
ισχύει! Η μετακίνηση εν ενεργεια εκπ/κού που πραγματοποιείται σε περίοδο εργασίας - και όχι διακοπών - εγκρίνεται αποκλειστικά και μόνο απο το Υπουργείο και εφόσον αυτό κρίνει ότι ο λόγος ειναι επαρκής ( άρα, αν πας πχ ταξιδάκι για ψώνια....σιγά μην την εγκρίνουν).

Ωστόσο, επειδή και τα χαρτιά ειναι πολλά και η διαδικασία δαιδαλώδης, οι ίδιοι απ΄το Υπουργείο προτείνουν να πάρει κανείς κανονική άδεια αποσοβώντας το γεγονός. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι βολικό στη διαδικασία αλλά μια στραβή να σου κάτσει μετά θα ψάχνεσαι γιατί θα εισαι τελείως ακάλυπτος/ η. Από κει και πέρα όμως διαλέγεις και παίρνεις.

Πάντως- αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα -  η αλήθεια είναι πως όλοι μας σε παρόμοιες περιπτώσεις κανονική χτυπήσαμε και ο Θεός βοηθός.  ;)

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Μαρτίου 12, 2012, 09:35:07 pm »
Συνάδελφοι, μήπως ξέρει κανένας εάν η διαδικασία χορήγησης κανονικής άδειας για τους εκπαιδευτικούς, ορίζεται σε κάποιο νόμο; Γιατί έψαξα και δεν βρήκα αυτό που ψάχνω. Συγκεκριμένα θέλω να δω αν αναφέρεται πουθενά πόσες μέρες πριν οφείλει ο εκπαιδευτικός να καταθέσει την αίτηση για χορήγηση της άδειας.

Αποσυνδεδεμένος stavroula06

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Μαρτίου 15, 2012, 10:31:31 am »
Γνωρίζει κανείς πόσες μέρες άδεια το χρόνο δικαιούνται οι ΑΜΩ (αναπληρωτες μειωμενου ωραριου)?

Αποσυνδεδεμένος tzenh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Μαρτίου 16, 2012, 07:40:09 pm »
Απ' ό,τι ξέρω και χωρίς να είμαι σίγουρη βγαίνει με τις ώρες δια το υποχρεωτικό ωράριο. Για έναν της πρωτοβάθμιας π.χ. με 15 ώρες και 24 υποχρεωτικό (15:24)*10=6-7 μέρες

Αποσυνδεδεμένος astroulita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Μαΐου 21, 2012, 12:14:40 pm »
Ηelp!!!!

Χρειάζομαι την συμβουλή σας: δεν ξέρω αν του χρόνου θα πάρω απόσπαση (το πιθανότερο είναι πως όχι) και έχω διορία να τελειώσω την σχολή μου μέσα στα επόμενα 2 χρόνια οπωσδήποτε!

Έχω γύρω στα 13 μαθήματα ακόμη τα οποία με την τωρινή εξεταστική μπορεί να μειωθούν στα 8.

Τι μου προτείνεται να κάνω με το θέμα των αδειών;;;; Αν πω την αλήθεια θα με αφήσουν οι διευθυντές να πάρω μερικές μέρες στις εξεταστικές για να δώσω μαθήματά;;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)