0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα!Σε νεοδιοριζομενη της πρώτης χρονιάς η επαπειλουμενη λογίζεται κανονικα ως χρόνος υπηρεσίας ή υπάρχει θέμα με την προϋπηρεσία και την υπηρετηση του πρώτου χρόνου;
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα τη βοήθεια, αν κάποιος γνωρίζει, για αναρρωτική άδεια λόγω εγκυμοσύνης. Έχω προσπαθήσει να βρω μια άκρη και δεν μπορώ με τίποτα. Μόλις προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια στη
Οι αναρρωτικές ειναι άδειες που περιλαμβανουν και τα ΣΚ. Οπότε θα παρεις κανονικά τις πρωτες 15 τις οποιες θα πληρωθεις και μετα τις υπολοιπες 30 που χρειαζεσαι θα ειναι ανευ αποδοχων απ την εργασια και θα παρεις καποια χρηματα απ το ικα εφοσον εχεις 200 ενσημα πριν την αναρρωτική. Η διαδικασία ειναι πας στον γιατρό σου και σου γραφει τις αδειες δεν χρειαζεται να εισαι αθηνα. Ετσι και αλλιως διαδικτυακα θα τα κανεις ολα. Μπαινεις στον εφκα παιρνας την αδεια σου και περιμενεις να εγκριθεί απ την διευθυνση ωστε να την παραλαβει μετα το ικα αν χρειαστει να περασεις επιτροπη θα σε ενημερωσουν την οποια λογικα θα περαστει αυτοματα γιατι δεν κανουν δια ζωσης επιτροπες πια... ολα αυτα θα δηλωσεις το ικα της περιοχής σου. θα χρεισστεις μόνο το αφμ του εργοδοτη δηλαδη της διευθυνσης. Προσοχή η αδεια να ειναι ηλεκτρονική και όχι χειρόγραφη ψστε να γλιτωσεις τα δια ζωσης διαδικαστικά. επίσης ο γιατρος ίσως να μην μπορει να σου γράψει πάνω απο μια εβδομάδα και να χρειαστεί να κάνεις αρκετες φορες την διαδικασία
niina σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου και τη βοήθεια σου.Άρα στη χορήγηση επιδόματος ασθενείας στον ΕΦΚΑ στο πεδίο του ΑΦΜ βάζω το ΑΦΜ της διεύθυνσης? (Όχι κάτι του σχολείου που τοποθετήθηκα) Στο ΑΜΕ που ζητάει, μήπως γνωρίζεις τι συμπληρώνω?Κι επίσης το ΙΚΑ της περιοχής μου, που γράφεις, το συμπληρώνω κι αυτό στην αίτηση, έχει σχετικό πεδίο ηλεκτρονικά?Αυτήν την αίτηση, μόλις τη συμπληρώσω τη στέλνω στη δευτεροβάθμια και στο σχολείο?Και πάλι σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!
Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Λογίζεται κανονικά ως χρόνος υπηρεσίας. Μπορείς να μιλήσεις με τον υπεύθυνο αδειών της Διεύθυνσης που ανήκεις για να μην έχεις αμφιβολίες.
Σε ευχαριστώ πολύ! Σε αυτό που ισχύει με τις αναρρωτικές ότι δικαιούσαι άδεια όσα είναι τα χρόνια υπηρεσίας, μετρά και ο χρόνος υπηρεσίας ως αναπληρώτρια να φανταστώ, έτσι; Και στην επαπειλούμενη το ίδιο;
εαν μπεις στον εφκα επιδομα ανεργιας και βάλεις του κωδικους του taxisnet. όλα θα στα βγαλει με την σειρα μην αγχώνεσαι. μόνο τον αφμ του εργοδότη χρειαζεται να συμπληρώσεις αν το συμπληρωσεις στα βγαζει ολα αυτοματα μετα. ναι της διευθυνσης το αφμ και οχι του σχολείου. για σιγουριά βεβαια μιλάς με το τμημα αδειων της διευθυνσης που ανηκεις.για το ικα ναι έχει νομιζω στα πρωτα στοιχεια που πρεπει να δηλώσεις το καταστημα ικα που θα διεκπεραιώσει την αίτηση σου. όχι δεν στελνεις τίποτα και σε κανεναν. όταν παρεις την αποφαση στα χέρια σου τότε ναι μπορεις να την στειλεις σχολειο και διευθυνση. η διευθυνση θα μπει να αποδεχτεί την αιτηση σου μόνη της αυταπάγγελτα
Καλησπέρα. Είμαι αναπληρώτρια σε αναρρωτικη αδεια λόγω προβλημάτων κύησης εδω και 12 μέρες χωρίς αποδοχές απο το ΙΚΑ γιατί δεν είχα 120 ένσημα το 2021. Δικαιούμαι άδεια επαπειλούμενης με αποδοχές? Κι αν ναι τι διαδικασία ακολουθώ θα χρειαστώ χαρτί νοσοκομείου? Έχω μεγάλο πρόβλημα με το σχολείο και με την εγκυμοσύνη και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι να κάνω.
Καλησπέρα!Είμαι αναπληρώτρια και διανύω τον 4ο μήνα κύησης.Απο ότι έχω ψάξει δεν έχουμε κάποια άλλη άδεια εκτός των 15 ημερών. Ήθελα να ρωτήσω αν τις έχουμε καταναλώσει αυτές τις 15 και χρειαζόμαστε και άλλες μέρες τι μπορούμε να κάνουμε;