0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μήνυμα, από όσο γνωρίζω δεν προσμετράται. Στην ουσία το μόνο που "κερδίζεις" είναι οτι δεν διακόπτεται η σύμβαση σου και παίρνεις κάποια επιδότηση από το ΙΚΑ για κάποιο διάστημα ακόμα (ανάλογα και με το πόσα ένσημα έχεις0.
Μια ερώτηση για αναπληρώτρια σε επαπειλούμενη κύηση. Αν εξαντλήσει όλο το χρόνο σε άδειες ανευ αποδοχών όπου δεν θα προσμετράται η προυπηρεσία , μετά όταν θα δικαιούται χρονικά την άδεια κύησης και λοχείας θα πληρωθεί για αυτούς τους 4 μήνες και η προυπηρεσία θα μετρήσει για 4 μήνες;
Καλησπέρα.Ξέρω πως το αρχικό θέμα είναι η επαπειλούμενη άδεια αλλά γνωρίζει κανείς αν δικαιούνται οι αναπληρώτριες την 6μηνη άδεια ανατροφής απο οαεδ? και αν ναι τι γίνεται με την προυπηρεσία?
επειδη με ενδιαφερει το θεμα....αν καταλαβα καλα οι αναπληρωτριες για την επαπειλουμενη κυηση δνε πληρωνονται και δεν τους αναγνωριζονται τα μορια... απλα το θετικο ειναι οτι δεν απολυονται?απ το ικα για την επαπειλουμενη δεν παιρνεις τιποτα?δεν στην αναγνωριζουν ως αναρρωτικη αδεια?Ψαξε το μεσα απο το συλλογο που ανηκεις. Μην το αφηνεις στο τι λενε. Παντως οι συλλογοι δεν το δεχονται ως νομιμο.Μεχρι το 2010 επερναν κανονικα την προυπηρεσια απο επαπειλουμενη.
Η ερωτηση μου μπορει να σας φανει χαζη,αλλα αν μπορειτε απαντηστε μου γιατι ειμαι ασχετη. Εαν το καλοκαιρι μεινω εγκυοσ και δεν παω αναπληρωτρια απο Σεπτεμβρη(δεν κανω χαρτια) δικαιουμαι να παρω απο το ΙΚΑ τα επιδοματα λοχειας κ κυησης? Απο τα ενσημα που εχω απο τα προηγουμενα ετη που δουλευα σαν αναπληρωτρια? γιατι αν ισχυει κατι τετοιο δεν αξιζει να μπεις στον κοπο καν να πας να παρουσιαστεις στην Α βαθμια ή
Κάθε μήνας έχει 25 ένσημα. Οι 9 μήνες (συμπληρωμένοι, από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο) είναι 225 ένσημα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι υπολογίζονται τα ένσημα της τελευταίας διετίας.[/q Ευχαριστω πολυ! Αρα τον 2ο χρονο εαν δε δουλεψουμε δεν υπαρχει προβλημα.τα ενσημα μας ειναι ηδη συμπληρωμενα απο τον 1ο χρονο.Οποτε δικαιουμαστε επιδομα λοχειας κ κυησης. το λεω αυτο γιατι μια γνωστη μου,πηρε αυτα τα επιδοματα το καλοκαιρι που εμεισ οι αναπληρωτες δεν εργαζομαστε.
Παράθεση από: jak_13 στις Ιανουαρίου 10, 2014, 03:04:06 pmΚάθε μήνας έχει 25 ένσημα. Οι 9 μήνες (συμπληρωμένοι, από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο) είναι 225 ένσημα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι υπολογίζονται τα ένσημα της τελευταίας διετίας.[/q Ευχαριστω πολυ! Αρα τον 2ο χρονο εαν δε δουλεψουμε δεν υπαρχει προβλημα.τα ενσημα μας ειναι ηδη συμπληρωμενα απο τον 1ο χρονο.Οποτε δικαιουμαστε επιδομα λοχειας κ κυησης. το λεω αυτο γιατι μια γνωστη μου,πηρε αυτα τα επιδοματα το καλοκαιρι που εμεισ οι αναπληρωτες δεν εργαζομαστε.απ'ότι θυμάμαι,το μοναδικό επίδομα που "απαιτεί" να είσαι σε ενεργή σχέση εργασίας είναι το συμπληρωματικό βοήθημα του οαεδ το οποίο το λαμβάνεις αφότου λάβεις τα επιδόματα κύησης και λοχείας(μητρότητας) από το ικα γιαυτό και χρειάζεται και βεβαίωση επιδομάτων μητρότητας του ικαγιαυτο και η γνωστή σου έλαβε επίδομα λοχείας και κύησης ούσα άνεργη.αυτό από τον οαεδ το έλαβε;Εξάλλου τα επιδοματα λοχείας και κύησης τα λαμβάνεις βάσει ενσήμων και όχι βάσει σύμβασης!Ελπίζω να βοήθησα!