*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 54776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zagorakis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
........
΄
Για το μήνυμά σου έγινε σχετική αναφορά στον συντονιστή. Ως νέο μέλος μάλλον δεν θα γνωρίζεις πως υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο φόρουμ και ευρύτερα στο διαδίκτυο.

Να ξέρεις όμως πως δεν έχεις κανένα από το νόμο δικαίωμα πίσω από ένα ψευδώνυμο να λες ότι σου κατέβει  και κυρίως να συκοφαντείς οποιονδήποτε.
Κατανοητό;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
PROS PRF
Εμείς το μόνο που ζητήσαμε είναι η εφαρμογή των νόμων και των βασικών αρχών του Συντάγματος. Οποιοσδήποτε διαφωνεί να αλλάξει το σύνταγμα και να το  κάνει όμοιο με αυτό στη Φάρμα των Ζώων του Τζ Όργουελ.
Σχετικά με το πόσο αξιοκρατικά κερδίσαμε τα μόρια, σου φαίνομαι για άνθρωπος που θα τολμούσε κάποιος να με αδικήσει ή να μην εφαρμόσει τους νόμους ή να με παραγκωνίσει σε κάποιο πίνακα;
Λοιπόν, αν έχει έννομο συμφέρον, μπορείς να ερευνήσεις για την αξιοκρατία της πρόσληψής μου και την απόκτηση των μορίων μου.
Αλλά να είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες. Δηλαδή, τι θα συμβεί αν αποδειχτεί ότι ήμουν πρώτη στους πίνακες του σχολείου που είχα αιτηθεί; Τι θα συμβεί αν αποδειχτεί πως δεν μου χαρίστηκε ούτε μία ώρα παρά πάνω παρά μόνο ότι ορίζουν οι νόμοι, οι Αποφάσεις των Υπουργών ή των Διοικητών; Τι θα συμβεί αν αποδειχτεί πως ποτέ μου δεν δίδαξα μάθημα δεύτερης ανάθεσης;[/b]Σκέψου για το δικό μου έννομο συμφέρον![/b]

Μπρρρ!!! Ανατρίχιασα.
Δεν είσαι άντρας, όπως κατάλαβα, γιατί τοτε θα ήξερες την έκφραση του στρατού: "επειδή φοράμε την ίδια στολή δεν σημαίνει ότι είμαστε και ίδιοι".
Και για να στο πω πιο απλά.
Επειδή,λοιπόν, τελειώσαμε τα ίδια τα πανεπιστήμια δεν είμαστε ίδιοι ούτε σαν εκπαιδευτικοί ούτε σαν άνθρωποι.
Δεν θα σας ακολουθήσω στο "walk of shame" που έχετε επιλέξει.
Και κακός δεν άκουσα προτροπές απο παιδιά εδώ μέσα, που είναι πραγματικοί συνάδελφοι, να μην δίνω σημασία σε κάποιες παραφωνίες που γίνονται στο topic.

Δεν θα επαναληφθεί απόμέρους μου.
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Θα παρακαλούσα θερμά όλους τους συναδέλφους που δεν είναι στον ΟΑΕΔ να μην ανοίγουν διάλογο με άτομα που έχουν διαφορετικά συμφέροντα από μας και διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης πραγμάτων (ο νοών νοείτω).
Ευχαριστώ.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφοι, γιατί δίνετε το λόγο στους ΟΑΕΔίτες και ανταπαντάτε στα μηνύματά τους;;;  ???
Συμμετέχουν σε θέματα που στρέφονται εναντίον τους!  :o

Εδώ είναι άλλο τόπικ bikini. Κάνε δουλειά σου στο άλλο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tzountzouras

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ρε παιδιά, λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ.Εχει τάξει το ΥΠΕΠΘ διορισμό σε συγκεκριμένα άτομα και βάλλουν εναντίον όλων?Συνήθως χτυπιέται κάποιος όταν χάνει κάτι που του ανήκει.Επίσης, όπως είπα και στο άλλο topic της άκρας ανωτερότητας επιπέδου,οι λεγόμενοι οαεδίτες δεν έχουν τελειώσει σχολή Τυρεμπορική Καρδίτσας.Μήπως πολλοί καθηγηταράδες να προσγειωθούν λίγο?

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ρε παιδιά, λύστε μου μια απορία σας παρακαλώ.Εχει τάξει το ΥΠΕΠΘ διορισμό σε συγκεκριμένα άτομα και βάλλουν εναντίον όλων?Συνήθως χτυπιέται κάποιος όταν χάνει κάτι που του ανήκει.Επίσης, όπως είπα και στο άλλο topic της άκρας ανωτερότητας επιπέδου,οι λεγόμενοι οαεδίτες δεν έχουν τελειώσει σχολή Τυρεμπορική Καρδίτσας.Μήπως πολλοί καθηγηταράδες να προσγειωθούν λίγο?

Οι συνάδελφοι έχουν μπερδέψει τα μόρια που παίρνουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ  για πλασματική προϋπηρεσία για να ενταχθούν στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με την πραγματική προϋπηρεσία που ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός αποκτά για να ενταχθεί είτε στον πίνακα αναπληρωτών είτε στον πίνακα διορισμών. Το ΥΠΕΠΘ μπορεί να τάζει ότι θέλει, αλλά βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει από τότε που εφαρμόζεται η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας του ΑΣΕΠ πως αυτή έχει ισχύ για δύο σχολικά έτη, και πως πρέπει να επαναλαμβάνεται μέχρι κάποιος να είναι διοριστέος.Οι παλαιότεροι θυμούνται πως αυτή ήταν και η βασική αιτία "της εξέγερσης " της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Κάποιοι συνδικαλιστές έδωσαν μεγάλους αγώνες και κατάφεραν αυτή η πλασματική προϋπηρεσία να διατηρείται και να προστίθεται και άλλη για τους πίνακες των αναπληρωτών.

Επειδή βλέπω πως είσαι νέο μέλος, θα πρέπει να μάθεις πως εδώ μέσα έχουν γίνει  πολλές "συζητήσεις" εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αυτοί που είναι  από την αρχή εναντίον μας, συνήθως είναι "αποτυχημένοι" ή βολεψάκηδες συνδικαλιστές που και οι ίδιοι έχουν μπερδευτεί με τα ίδια τους τα θέλω.

Όσο είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και μη διοριστέοι ζητούν ο μόνιμος διορισμός να γίνεται μόνο μέσω ΑΣΕΠ,(έτσι δημιουργείται η κατηγορία ΑΣΕΠΙΤΕΣ) και μόλις αποκτούν προϋπηρεσία αρχίζουν να αλλάζουν πλεύση και  ανάλογα με το τι προϋπηρεσία έχουν ακολουθούν και το ανάλογο στρατόπεδο. Πιστεύω πως η ρύθμιση του κου Στυλιανίδη το ανοιχτό 24 μηνο+ ΑΣΕΠ είναι δίκαιη και έτσι δίνει το δικαίωμα στους συναδέλφους με μία επιτυχία και ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία να έχουν επιτέλους δικαίωμα μόνιμου διορισμού εφόσον για πολλά χρόνια ήταν μετέωροι και αναγκάζονταν πολλές φορές να μπαίνουν στη διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας.

Επίσης υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση πως το ΥΠΕΠΘ μας έκανε χάρη που αναγνώρισε την προϋπηρεσία μας. Σίγουρα είναι σημαντική η πολιτική βούληση για άσκηση κοινωνικής πολιτικής εφόσον το ίδιο το ΥΠΕΠΘ με δικό του νόμο, παρεμβαίνει και αρπάζει τη δουλειά μιας ομάδας εκπαιδευτκών και κυρίως μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στα δικά του σχολεία.Το θέμα είναι πως εγκαίρως οι νομοθέτες του αντιλήφθηκαν την καταστρατήγηση της βασικής αρχής της ισότητας και έδωσαν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οι συνάδελφοι δεν έχουν αντιληφθεί πως όσο ο νομοθέτης βάζει την προϋπηρεσία σαν τρόπο πρόσληψης δεν έχει από το Σύνταγμα το δικαίωμα να περιορίζει προϋπηρεσίες που αποκτούνται σε δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( με βάση την ισχύουσα νομοθεσία).

Η πιθανή ερώτηση "γιατί σε μας" όταν βλέπουν χρόνια τώρα να εμφυλοχωρούν στους πίνακες εκπαιδευτικοί από την ιδιωτική εκπαίδευση και από σχολεία που οι εκπαιδευτικοί δεν προσλαμβάνονται με βάση την προτεραιότητά τους από τους πίνακες του ΥΠΕΠΘ.
Μπορώ να σου δώσω κάποιες απαντήσεις:

1. Επειδή είμαστε λίγοι στον αριθμό, νομίζουν πως δεν έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε.

2. Υπάρχει ίσως κάποιο απωθημένο με την πρόσληψή του σε σχολείο του ΟΑΕΔ. Αν δηλαδή κάποιος στους πίνακες μοριοδότησης του ΟΑΕΔ δεν είχε καλή σειρά και δεν προσλήφθηκε, επιμένει πως όσοι προηγούνταν στους πίνακες από αυτόν είχαν μέσο.

3. Προσπαθούν να δώσουν την εσφαλμένη εντύπωση πως οι χιλιάδες αντιδρούν για τους 300 (λιγότεροι). Αυτό δεν ισχύει γιατί εγώ είδα πως όλοι οι συνάδελφοι που έβλεπαν καθημερινά τους αγώνες μας, χάρηκαν που δικαιωθήκαμε.

4. Πολιτικές σκοπιμότητες! Μέχρι πριν κατατεθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση στη

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά διαβάζοντας σήμερα μία ανακοίνωση του alfavita μου δημιουργήθηκε μία απορία: Επίκεινται, γράφει, για φέτος 1500 διορισμοί ωρομισθίων διαφόρων ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Πώς γίνεται να υπολογίζετε τους συναδέλφους στον ΟΑΕΔ στους 300 για όλα τα χρόνια, όταν για μία και μόνο χρονιά προσλαμβάνονται 1500; Έχουν αλλάξει τα δεδομένα από το 2006 και μετά και παίρνουν τώρα περισσότερους; Κάνω κάπου λάθος;
Γιατί, αν κάθε χρονιά έγραφαν προϋπηρεσία - έστω και ελάχιστη- 1500 άτομα, τότε ο αριθμός 300 μάλλον θα απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Θα μου πείτε ότι αρκετοί ίσως να έχουν ήδη διοριστεί, αλλά και πάλι οι αριθμοί διαφέρουν πολύ...

Αποσυνδεδεμένος chemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
να υπενθυμησω οτι τα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2007 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
να υπενθυμησω οτι τα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2007 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Δεν σου κάνει εντύπωση που το θέμα αυτό το συζητούσαμε πέρσι και επανήλθε και φέτος; Δες το αρχικό μήνυμα

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
Δεν καταργήθηκαν όμως από το 2000, για να υπάρχει λόγος,(όπως λέτε τώρα!) ο τότε υπουργός παιδείας (τον θυμάστε; ποιός ήταν; ) να ρυθμίσει την αναγνώριση προϋπηρεσίας σας από τον ασεπ και να παίρνετε προσαύξηση στον διαγωνισμό!!!! ρύθμιση κάτω από το τραπέζι που μας έπιασε στον ύπνο.
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος takis1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
οσον αφορα τους Οαεδιτες γενικης παιδειας θα ηθελα να μας απαντησει η κυρια υπερμαχια,τι θα γινει με εκεινους που βισματικα συνεχισαν να δουλευουν στον οαεδ,ως καινοτομοι (μεγαλο βυσμα),και οχι μονο δεν εχασαν την δουλεια τους ,αλλα ενισχυσαν και την θεση τους εκει (ειχαν καθε σεπτεμβριο 21 ωρες στανταρ) χωρις να εχουν απαραιτητα αντικειμενο εργασιας (εργαστηρια τα οποια δεν λειτουργουσαν).
Και οι περισσοτεροι ηταν ασχετοι απο Η/Υ.

Αυτο δεν αναιρει το σκεπτικο της αποφασης οσον αφορα την ανεργια.
Πως θα αναγνωριστει προυπηρεσια σε αλλο αντικειμενο Η/Υ.

Ειμαι πολυ καλος γνωστης για τα του ΟΑΕΔ και τυχαινει να γνωριζω πραγματα.

Ας απαντησει η κυρια υπερμαχια αν εχω δικιο ή αδικο.

Δεν ειναι ετσι οπως τα λεω?
Ασ απαντησει αν ηταν και εκεινη "καινοτομα" ή οχι.
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του...Ή απαγορεύεται και αυτό;
Υπόψιν:Αναφέρομαι γενικά και αόριστα για τα θέματα της παιδείας...

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
takis1 και zagorakis  προσωπικές σας διαφωνίες και απορίες μπορείτε να τις λύσετε με pm. Εδώ μπορείτε να αναλύσετε και να εκφράσετε γενικά τις απόψεις σας επί του θέματος και όχι να επιτίθεστε ο ένας στον άλλον προσωπικά. Εδώ δεν είναι δικαστήριο ,εκπαιδευτικό ενημερωτικό  forum είναι για όσους το ξεχνούν.
Ευχαριστούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2009, 02:02:27 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος Eleni_volos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λογιστικη & Χρηματοοικονομικη
    • Προφίλ
πρωτη φορα φετος λεω να κανω την αιτηση για τον οαεδ.Μπορει να μου απαντησει καποιος τι ειναι ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ,ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟς ΑΝΕΡΓΟΣ ,ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2190/94 3552/07??????
πρεπει να συμπληρωσω ενα απο τα κουτακια αλλα δεν εχω ιδεα. Ειμαι ανεργη σε προγραμμα ΕΣΠΑ 19 μηνες τωρα.
Οικονομολογος σε ανεργια

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144