*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 54825 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Τώρα αν κάποιοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ από το παράθυρο ( πχ πρόσθετη δικακτική στήριξη) και στον ΟΑΕΔ σίγουρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα πρέπει να επιλέξουν ποια προϋπηρεσία θα κρατήσουν! Σύμφωνα με τον νόμο 1566/1985 ο ωρομίσθιος έχει ώρες κάτω από το μισό της βαθμίδας του ( μέχρι 11 για τους ΠΕ)!

Είναι ξεκάθαρο ότι μας κατηγορούν για αδιαφανείς διαδικασίες. Εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος ερμηνείας της λέξεως "παράθυρο", που δεν αντιλαμβάνομαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Τώρα αν κάποιοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ από το παράθυρο ( πχ πρόσθετη δικακτική στήριξη) και στον ΟΑΕΔ σίγουρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα πρέπει να επιλέξουν ποια προϋπηρεσία θα κρατήσουν! Σύμφωνα με τον νόμο 1566/1985 ο ωρομίσθιος έχει ώρες κάτω από το μισό της βαθμίδας του ( μέχρι 11 για τους ΠΕ)!

Είναι ξεκάθαρο ότι μας κατηγορούν για αδιαφανείς διαδικασίες. Εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος ερμηνείας της λέξεως "παράθυρο", που δεν αντιλαμβάνομαι.

Συγνώμη, δεν το έιχα προσέξει..

...αλλά...

Είναι γνωστό ότι σε αρκετές, όχι σε όλες, περιπτώσεις της ΠΔΣ υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες. Όπως και στη Σιβιτανίδειο. Γι'αυτό ζητάμε να παίρνουν άτομα και για εκεί μέσω των πινάκων
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Νσ κάνω και εγώ μια παρέμβαση σε όσα γράφετε. Λοιπόν όσον αφορά την ΠΔΣ όλοι μας προσπαθήσαμε μέσω κάποιου γνωστού να πάρουμε ώρες και να αποκτήσουμε μια στοιχειώδη προϋπηρεσία (εγώ πάντως δεν πήρα ποτέ ΠΔΣ, δεν είχα καλές γνωριμίες βλέπετε!). Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι καιροί ήταν και είναι χαλεποί. Εγώ τα κατάφερα ύστερα από 12 χρόνια να διοριστώ φέτος αναπληρώτρια, χάρη στο μόρια δυο διαγωνισμών και χάνοντας το μόνιμο διοριμό για λίγα μόρια δυο φορές συνεχόμενες. Ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο; Που κάποιοι συνομίληκοί μου αλλά και πολύ νεότεροι είναι χρόνια τώρα αναπληρωτές και ωρομίσθιοι από μόρια μόνο ΠΔΣ. Όσοι ήξεραν νωριτερα, πρόβλεψαν και για το μελλον τους. Δεν είναι δυνατόν άτομο που πήραμε μαζίί πτυχίο να εχει καθαρά μόρια προϋπηρεσίας 18 μόνο από ΠΔΣ, μάλιστα πέρσι το κάλεσαν για αναπληρωτή στα μέσα της χρονιάς. και ξερω πολύ καλά πως είχε κολητό τον διευθυντή και έπαιρνε ώρες... ΤΟ ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΑΕΔ, οι γνωριμίες δούλεψαν καλά και εκεί. Φτάνει πια! και εμείς που φάγαμε τα χρόνια μας στο διαβασμα και στους διαγωνισμούς δε δικαιούμαστε τίποτα; Αυτός ο έρμος πίνακας πότε θα ηρεμήσει; Από παντού μπάζει.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
Εγώ να προσθέσω ότι αν πρέπει, κατά τα λεγόμενα της Υπερμαχίας, να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους, τότε θα πρέπει να αναγνωριστεί και για όλους τους άλλους συναδέλφους που εργάζονται σε σχολεία και σχολές άλλων υπουργείων (Υγείας, Γεωργίας, κτλ). Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για 200-300 άτομα που θα προστεθούν στους πίνακες, αλλά για πολύ περισσότερα!
Αλήθεια για το θέμα αυτό ποια είναι η θέση των συναδέλφων στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ; Θα το δεχτούν ή όχι; Μήπως θα αδιαφορήσουν τελείως για τους άλλους συναδέλφους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα;
Αν το δεχτούν, τότε το ανακάτωμα που θα δημιουργηθεί στους πίνακες δεν θα είναι μεγάλο; Αν δεν το δεχτούν, δεν θα είναι άδικοι; Αν αδιαφορήσουν, δεν θα είναι συμφεροντολόγοι;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ένα πράγμα βγαίνει απ'όλους μας.

Τέρμα στις αδιαφανείς διαδικασίες! Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τον ΟΑΕΔ, επειδή υπάρχει η Σιβιτανίδειος και η ΠΔΣ. Πρέπει να καθαρίσει ο πίνακας.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα.
Έχω γνωρίσει αρκετά άτομα που έχουν πολλά χρόνια το πτυχίο τους και όταν τους κάλεσαν για ΠΔΣ,όταν πρωτοξεκίνησε, είπαν:
"έλα μωρέ,που να τρέχω τώρα στο χωριό για μισό μόριο,είναι και μακριούτσικα,
άσε που πρέπει να αλλάξω και τα ιδιαίτερα κια σιγά τα λεφτά που δίνουν στη ΠΔΣ"

Καλό θα ήταν,όσοι έδειξαν τέτοια συμπεριφορά και δεν υποστήριξαν το ΥΠΕΠΘ όταν τους χρειάστηκε,να μην τρέχουν τώρα σε αυτό για βοήθεια.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παιδιά ηρεμήστε. Όλοι το ξέρουν ότι για την ΠΔΣ θέλει μέσο. Τώρα αν για κάποιες περιοχές παίρνουν κόσμο εύκολα, αυτό δεν είναι ο κανόνας. Στον ΟΑΕΔ δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά έχω την αίσθηση πως επέλεγαν καθηγητές με βάση την παλαιότητα του πτυχίου τους και την προϋπηρεσία.
Όπως και νά 'χει πάντως, με την τόσο μεγάλη έλλειψη θέσεων τι να πει κανείς; Πως κάποιον τον επέλεξαν λιγότερο άδικα από κάποιον άλλον, και άρα έχει πλέον περισσότερα δικαιώματα στα πινάκια; Όλοι δικαιούνται αξιοπρεπή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Επειδή πολλοί κατηγορούν τον τρόπο πρόσληψης στον ΟΑΕΔ σας ενημερώνω ότι οι προσλήψεις γίνονται με βάση υπουργικές αποφάσεις και νόμους.
Το άν γίνονται παρατυπίες στις προσλήψεις , θα ήθελα να μου πεί κάποιος που δεν δεν γίνονται ;
Στιον τρόπο απόκτησης μορίων στο ΥΠΕΠΘ δεν γίνονται(πρόσθετη, ιδιωτικά, Σιβιτανίδειος κλπ);
Εγώ έχω πτυχίο 1987 και ποτέ δεν καλέσθηκα στο ΥΠΕΠΘ .

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Στον ΟΑΕΔ δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά έχω την αίσθηση πως επέλεγαν καθηγητές με βάση την παλαιότητα του πτυχίου τους και την προϋπηρεσία.
Όπως και νά 'χει πάντως, με την τόσο μεγάλη έλλειψη θέσεων τι να πει κανείς; Πως κάποιον τον επέλεξαν λιγότερο άδικα από κάποιον άλλον, και άρα έχει πλέον περισσότερα δικαιώματα στα πινάκια; Όλοι δικαιούνται αξιοπρεπή δουλειά.

Αν είναι έτσι τα πράγματα,σου λέω ότι αυτά που ανέφερες ως κριτήρια πρόσληψης στον ΟΑΕΔ ισχύουν και για την ΠΔΣ,σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε άλλη συζύτηση στο forum.

Τώρα για τα υπόλοιπα,δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, όπου υπάρχει φτώχεια,υπάρχει και γκρίνια.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το γιατί κάποιοι με πτυχίο περασμένων δεκαετιών δεν έχουν κληθεί από το ΥΠΕΠΘ είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω.

Ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι με έτος κτήσης πτυχίου μετά το 2000 (σαφώς όχι όλοι) έχουν υπάρξει επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ και πήραν και κάποια μόρια πλασματικής προϋπηρεσίας από εκεί. Και είναι απόλυτα λογικό να είναι στον πίνακα και σε υψηλές θέσεις. Σε λίγο θα πούμε ότι  ειναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μετράει και αυτή η προϋπηρεσία.

ΕΠΑΝΑΛΑΜ

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Επειδή πολλοί κατηγορούν τον τρόπο πρόσληψης στον ΟΑΕΔ σας ενημερώνω ότι οι προσλήψεις γίνονται με βάση υπουργικές αποφάσεις και νόμους.
Το άν γίνονται παρατυπίες στις προσλήψεις , θα ήθελα να μου πεί κάποιος που δεν δεν γίνονται ;
Στιον τρόπο απόκτησης μορίων στο ΥΠΕΠΘ δεν γίνονται(πρόσθετη, ιδιωτικά, Σιβιτανίδειος κλπ);
Εγώ έχω πτυχίο 1987 και ποτέ δεν καλέσθηκα στο ΥΠΕΠΘ .

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το γεγονός είναι ένα, δεν μπορεί  το ΥΠΕΠΘ να αναγνωρίζει προυπηρεσίες απο όλη την Ευρωπαική Ένωση , από τα ιδιωτικά σχολεία κι να μην αναγωρίζει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Επαναλαμβάνω ότι κάπου πρέπει και η προυπηρεσία των ΟΑΕΔΙΤΩΝ να μετρήσει.

Στους υπόλοιπους συμβασιούχους δεν μετρά γιατί λεν ότι είμαστε εκπαιδευτικοί.
Στο ΥΠΕΠΘ δεν μετρά γιατί λεν είμαστε άλλο Υπουργείο.

Τέλος πάντων ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΑΕΔΙΤΩΝ;

Μήπως όντως εργαζόμασταν στην Μαδαγασκάρη και δεν το αντιληφθήκαμε;

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Καλώς ή κακώς  το κάθε Υπουργείο διέπεται από τους τους δικούς του νόμους και κανόνες.

Εγώ καλή ώρα ενώ διδάσκω πληροφορική στην Α/θμια και Δ/θμια εκπαίδευση, δεν μπορώ να πάρω πιστοποίηση από το ΕΚΕΠΙΣ, που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας,  ως πληροφορικός!!! >:( Είναι σωστό άραγε αυτό?
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473