*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 54970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
Μια λύση ίσως να ήταν :

οι ώρες τους (ή οι μήνες τους) να διαιρεθούν δια 4, με υποχρεωτική 20μηνη προϋπηρεσία σε σχολεία του ΥΠΕΠΘ  πριν μπουν στον πίνακα του μόνιμου διορισμού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Από τα 35 μου μέχρι τα 48 μου διδάσκω στα σχολεία του ΟΑΕΔ και ξαφνικά μου λες να πάω να δώσω στο ΑΣΕΠ;

Το ιδιο έκανε και ο Αρσένης και ξαφνικά κατήργησε την επετηρίδα χωρίς να λάβει καμμιά μέριμνα για εμάς που περιμέναμε πάνω απο δέκα χρόνια στην επετηρίδα.

Πόσες φορές θα είμαστε εμείς οι πτυχιούχοι της δεκαετίας του 80 αικημένοι;

1ον. Ρίξε μια ματιά στη λίστα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και ειδικά στο έτος κτήσης πτυχίου............
       Το 87% σειρά σου ήταν.Άρα είσαι ευνοημένος,τόσα χρόνια διδάσκεις αλίμονο αν σε περάσουν οι νέοι..........

2ον. Ναι, στα 48 σου να πας να δώσεις ΑΣΕΠ.
       Γιατί να μη δώσεις δηλαδή?
       Δεν το κατάλαβα............
       Οι συνομήλικοί σου δηλαδή που έδωσαν χαζοί ήταν??????
       Ή ήταν εισοδηματίες.......................
       Μια χαρά συνηθισμένοι άνθρωποι ήταν που για να αναστήσουν τις οικογένειές τους ξημερωβραδιάζονταν στα φροντηστίρια,
       και ξέρεις τι άγχος και τι πίεση έχει το φροντιστήριο...................
       Σε αντίθεση με εσένα που δούλευες τα πρωινά και τα απογεύματα χαιρόσουν την οικογένειά σου και τις παρέες σου.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Γιατί δια του 4, και όχι δια του 5 ή γιατί να μην πολλαπλασιαστούν επί του 4;
Μα την κολοκυθιά θα παίζουμε;

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ποτέ δεν πρόκειται να δώσω στον ΑΣΕΠ γιατί καταργεί το πτυχίο μου.
Το άν είμαι ικανός χημικός το έκριναν οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο και μου έδωσαν το πτυχίο.
Το ΑΣΕΠ ακυρώνει το πτυχίο μου είμαι κάθετα αντίθετος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Όλοι μαζί σου είμαστε σε αυτό. Αν ψάξεις λίγο στο forum θα καταλάβεις.

Αλλά με αυτά που λες ακυρώνεις τους πάντες και τα πάντα και προσβάλεις εκατοντάδες συναδέλφους σου που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ,
αφήνοντας πίσω τη ζωή τους,παιδιά σκυλιά γατιά, για να λιώσουν στο διάβασμα και να πετύχουν.

Θα μας βγάλεις όλους χαζούς εσύ....................................

Δε σε τιμούν τα λόγια σου,ειδικά όταν έρχεσαι να πάρεις τη θέση ανθρώπων που και επιτυχόντες ήτανε και άφησαν τα σπίτια και τα μωρά τους για να πάνε από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη να μαζέψουν μόρια ως αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αυτό δεν είναι επιχείρημα αγαπητέ chemist.
Δηλαδή όσοι δίνουν ασεπ νομίζεις πως δεν νιώθουν πως οι εξετάσεις ακυρώνουν το πτυχίο τους; Όμως δεν έχουν την πολυτέλεια για τέτοιες αφ' υψηλού θεωρήσεις.

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Και δεν είναι μόνο οι ΟΑΕΔίτες. Θα τους ακολουθήσουν όπως έμαθα και όσοι έχουν προυπηρεσία από διδασκαλία σε Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. Αυτοί μάλιστα δεν έχουν και το κώλυμα με προυπηρεσία σε άλλο υπουργείο που είχαν οι ΟΑΕΔίτες.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ

Τι λες ρε ...λόρδε chemist;; Σοβαρά ε;;; Καταργεί το πτυχίο σου;; Μας τη βγαίνεις ιδεολογικά δηλαδή (βαφτίζεις την τεμπελιά σου ιδεολογία), αλλά η ιδεολογία πάει περίπατο όταν πρόκειται να πάρεις τη θέση άλλων στη δημόσια εκπαίδευση.. ;D

Ρε που σε βρήκαμε;; ;D ;D ;D ;D 
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Καλή η συνέντευξη. Δεν μας λέει βέβαια κάτι ιδιαίτερο.
Αυτό που οι εκπ/κοί του ΟΑΕΔ θα ζητήσουν παρέμβαση των ΜΑΤ για προστασία από τους υπαλλήλους του Υπεπθ δεν το κατάλαβα.

Απάντηση:

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου είναι περισσότερο από μας,πολύ δε περισσότεροι από τον αναμενόμενο αριθμό των συναδέλφων που θα είναι παρόντες σε μια παράσταση διαμαρτυρίας!Κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους καθαρά οικονομικούς!
Επειδή δεν υπάρχει η εικόνα δεν φαίνεται το χιούμορ μου (black στην προκειμένη περίπτωση)!
Σχετικά με τους υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ, εννοώ πως επειδή οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από μας που θα είμαστε παρόντες σε κάποια παράσταση διαμαρτυρίας, αν ο Υπουργός τους έδινε άδεια, θα μας πατούσαν στο πέρασμά τους!
Τα άλλα είναι νομίζω πως είναι κατανοητά!

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑ
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Δεν κατηγορώ αυτούς που δίνουν στον ΑΣΕΠ , πιστεύω είναι θέμα στάσης-θεώρησης της ζωής.
Κανείς όμως απο εσάς τους νεότερους δεν είναι σε θέση να καταλάβει όλους αυτούς που επί χρόνια περίμεναν στην επετηρίδα την σειρά τους και ξαφνικά τους έστειλαν στο πύρ το έξώτερο.
Έιχα  δώσει όρκο στον εαυτό μου  το 1998 ποτέ να μην δώσω στον ΑΣΕΠ και θα τον τηρήσω μέχρι να πεθάνω.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Καλή η συνέντευξη. Δεν μας λέει βέβαια κάτι ιδιαίτερο.
Αυτό που οι εκπ/κοί του ΟΑΕΔ θα ζητήσουν παρέμβαση των ΜΑΤ για προστασία από τους υπαλλήλους του Υπεπθ δεν το κατάλαβα.

Απάντηση:

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου είναι περισσότερο από μας,πολύ δε περισσότεροι από τον αναμενόμενο αριθμό των συναδέλφων που θα είναι παρόντες σε μια παράσταση διαμαρτυρίας!Κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους καθαρά οικονομικούς!
Επειδή δεν υπάρχει η εικόνα δεν φαίνεται το χιούμορ μου (black στην προκειμένη περίπτωση)!
Σχετικά με τους υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ, εννοώ πως επειδή οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από μας που θα είμαστε παρόντες σε κάποια παράσταση διαμαρτυρίας, αν ο Υπουργός τους έδινε άδεια, θα μας πατούσαν στο πέρασμά τους!
Τα άλλα είναι νομίζω πως είναι κατανοητά!

Τον αρχιτέκτονα στο MATRIX  μου θύμισε εμένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2008, 04:40:19 pm από Αγάπη »

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Όταν πήγες χρυσό μου στον ΟΑΕΔ για δουλειά,το ήξερες ότι δε μετράει η προυπηρεσία σου ναι ή όχι?

Αγάπη,νομίζω ότι αυτό από μόνο του ως επιχείρημα δεν στέκει. Αν ήταν έτσι κανένας κλάδος ή επάγγελμα δεν θα έκανε ποτέ καμία κίνηση για οποιαδήποτε βελτίωση και εξέλιξη.

Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, δεν ανήκω σε κατηγορία εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ.

Δεν νομίζω ότι το να είμαστε ειρωνικοί απέναντι σε ένα συνάδελφο που πετάχτηκε από την επετηρίδα το 98, και που μπήκε με αξιοκρατικές διαδικασίες να δουλέψει σε κάποιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νόμος 1566/1985) είναι ότι καλύτερο στην εκπαιδευτική κοινότητα! Σχετικά με το θέμα της προϋπηρεσίας που αναφέρεις, μέχρι τότε δεν υπήρχε σχετικός νόμος!Δεν είμαστε από αυτούς που είχαμε 16 μηνο και αργότερα αν μας καλούσαν φαίνεται από τα μόρια που έχουμε στους ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ!Δεν μας καλούσαν!
Προσωπικά μια από τις σπάνιες φορές που με κάλεσαν και δεν πήγα, ήταν ωρομίσθια στη Χίο και αυτό δεν έγινε επειδή βαριόμουν να πάω στο νησί, αλλά επειδή δεν είχα χρήματα για να επενδύσω στην προϋπηρεσία!Ίσως αν τότε έπαιρνα δάνειο, τώρα να ήμουν διορισμένη!

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μάλλον οι κόντερς και οι εκνευρισμοί δεν έχουν κανένα νόημα.
Οι πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών καθώς και όλοι οι εκπαδευτικοί σε κάθε πίνακα του Υπουργείου Παιδείας, είναι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
τα τεε του οαεδ δεν ανήκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεπώς οι απασχολούμενοι σε αυτά έχουν διαφορετικό καθεστώς απασχόλησης , εξέλιξης και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται.
εργάζονται βέβαια σαν εκπαιδευτικοί αλλά αυτό δεν λέει και πολλά.διότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί μαθημάτων σε σχολές αστυνομίας,λιμενικού,πλοιάρχων και μηχανικών του εμπορικού ναυτικού,σε στρατιωτικές σχολές και διάφορες άλλες σχολές που υπάγονται σε άλλα υπουργεία.
Υπενθυμίζω ότι δεν αναγνωρίζεται η προυπηρεσία εκπαιδευτικών ούτε στα ΤΕΙ  αλλά ούτε και στα ΑΕΙ της χώρας μας.
Έχω υπάρξει εκπαιδευτικός ωρομίσθιος στο ΤΕΙ Ηπείρου για την διδασκαλία μαθημάτων χημείας αλλά και εργαστηρίων σε φοιτητές.όμως η προυπηρεσία μου δεν αναγνωρίζεται.το ήξερα εξ αρχής.
όπως ξέρετε τα ΤΕΙ της χώρας μας αντιμετώπίζουν έλλειψη φοιτητών με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να μην λειτουργούν.
όλοι λοιπόν αυτοί οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σε σχολές οι οποίες κλείνουν ή θα κλείσουν θα πρέπει να ενταχθούν αυτομάτως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση?δεν το νομίζω.
εξαρχής γνωρίζαμε που δουλεύουμε , με ποιους όρους , αν αναγνωρίζεται ή όχι και που η προυπηρεσία μας και πολλά άλλα.
όταν όμως οι επιλογές μας ακυρώνονται από εμάς ή από άλλους τότε αναθεωρούμε τους στόχους μας και βάζουμε νέους.δεν προσπαθούμε να ζούμε εις βάρος των άλλων.
βεβαίως να αναγνωρισθεί η προυπηρεσία των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ αλλά γιατί οπωσδήποτε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.ας αναγνωρισθεί για φορεις και υπουργεία τα οποία κάνουν προσλήψεις με μοριοδοτήσεις απο ελεγχόμενες προυπηρεσίες.
Στην επαρχία έζησα αρκετά χρόνια και ξέρω άριστα πως γίνονται οι προσλήψεις στον οαεδ.αλλά και στα ΤΕΙ.Αν δεν είχα μέσο δεν θα έμπαινα στα ΤΕΙ.Γιατί πολύ απλά μόνο με μέσο μπαίνεις.
Άρα να μεταφέρουμε όλοι μας τις προυπηρεσίες που αποκτήσαμε με κάθε αθέμιτο τροπο, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εις βάρος άλλων, αδιαφορώντας για όλους ?
Όλοι εμείς που δουλέψαμε στα φροντιστήρια και στον ιδιωτικό τομέα, παρατηρώντας άλλους συναδέλφους να δουλεύουν σε οαεδ,κλπ από την πίσω πόρτα, είμαστε βλάκες που καθόμαστε και διαβάζουμε για ασεπ?κορόιδα?μπορεί και ναι αλλά άλλη κοροιδία στυλ σιβητανιδειου εκκλησιαστικων σχολών και τώρα τεε και ποιος ξέρει τι ακολουθεί, δεν την αντέχουμε.
Μάλιστα προτείνω όποια επιχε΄ρηση κλέισει στην Ελλάδα,Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΚΛΠ να γίνουν όλοι του Δημόσιοι υπάλληλοι και αν υπάρχει κανείς που έχει διδάξει στις σχολές μαθητείας της ΔΕΗ να γίνει καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την έρμη τη χώρα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144