*

Αποστολέας Θέμα: Οι ΟΑEΔιτες τα κατάφεραν !!! Οι αναπληρωτές χάνουν τον διορισμό τους.  (Αναγνώστηκε 54801 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrissoof

• Νέο μέλος
  • *
  • Αγαπά ότι κάνεις και κάνε ότι αγαπάς
    • Προφίλ
Μονό από ΑΣΕΠ μπράβο νομίζω ότι θα δώσει λύση. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εκπαίδευση., διαβάζω κάθε μέρα για ΑΣΕΠ και ελπίζω να τα  καταφέρω . Δεν έχω ούτε μια ώρα σαν εκπαιδευτικός. Υπάλληλος είμαι σε μια εταιρεία. ΟΛΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
geochem και kellykou ,και οι υπόλοιποι φυσικά,εμείς ξηγιόμαστε σπαθί και οι κύριοι ξέρουν να πιπιλάνε μόνο την καραμέλα της ΠΔΣ.

Αυτήν έχουν,αυτή λένε................
Εδώ και 10 σελίδες λέμε ότι δε συμφωνούμε με την επιλογή των καθηγητών της ΠΔΣ και αυτοί των χαβά τους.

Παίρνετε τις θέσεις των συναδελφων σας,των συμφοιτητών σας,των φίλων σας,το καταλαβαίνετε αυτό.......??

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Από πού την κουβαλούσες την θέση ; Από την γιαγιά σου;

Η μήπως τα σχολεία του ΥΠΕΠΘ είναι το τσιφλίκι της γιαγιάς σου

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ποια θέση χρυσό μου?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ

Aπό ipermahia:
Παράθεση
Αλλά μη μου πείτε πως το να μπουν 300 άτομα στους πίνακες αναπληρωτών θα επηρρεάσει το ήδη χαλασμένο σύστημα!

Mε αυτό που λες παραδέχεσαι το μη νόμιμο του αιτήματός σας και το γεγονός ότι βλέπεις τα πράγματα ακριβώς όπως καταλάβαμε όλοι: "Σε ένα σαθρό σύστημα δεν πειράζει και μεις να προσπαθήσουμε να μπούμε με όποιο τρόπο μπορούμε...
Για 300 άτομα τωρα... Ετσι κι αλλιώς μπάχαλο είναι, ας το αποκάνουμε... Πως είναι δυνατόν να έχετε προβλημα μ' αυτο;"
:-\
Όταν μιλάω για ανθρωποφαγία... Αν ήσασταν στην άλλη μεριά θα λέγατε τα αντίθετα κι αυτό μαλλον δείχνει το ήθος σας..

Από chrissoof:
Παράθεση
Δηλαδή ποιο θα ήταν το δίκαιο σύστημα για σένα. Θέση διορισμού μονό όσοι είναι στον πίνακα και είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ.  Έξω οι τρίτεκνοι  οι τετράτεκνοι  ΠΔΣ και τα λοιπά παράθυρα . Οι άνθρωποι με προβλήματα . όλοι ΕΞΩ.

Αυτό που λένε οι περισσότεροι και δεν καταλαβαινετε είναι πως το θέμα είναι να κλεισουν οι τρυπες κι όχι να ανοιγουν κι άλλες..
Όσο για τους ανθρώπους με προβληματα, αυτά ονομάζονται κοινωνικά κριτήρια και μοριοδοτούνται αναλόγως..
Καμία σχέση όμως με παρακαμψη και προτεραιότητα στους διορισμούς..
Το Δημόσιο δε θα πρεπε να είναι ουτε για αναξιοπαθούντες, ούτε για "Ολυμπιονίκες", ούτε μέσο συναλλαγης της Πολιτείας με ειδικές ομάδες πολιτών, ούτε "κολυμπηθρα του Σιλωάμ" να μπαινουν "κουτσοί στραβοί" για να ξεπλένονται και να "σωνονται"...

Αλλά...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 24, 2008, 04:52:55 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τις θέσεις εργασίας μας στον ΟΑΕΔ τις πήρε το ΥΠΕΠΘ .

Άρα ποιος πάει να καταλάβει τις θέσεις του άλλου; Εμείς  η εσείς;

Άς μήν ψήφιζε το ΥΠΕΠΘ τον νόμο που καταργεί τις ειδικότητες μας.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ρωτάς εσύ :

Από πού την κουβαλούσες την θέση ; Από την γιαγιά σου;

Η μήπως τα σχολεία του ΥΠΕΠΘ είναι το τσιφλίκι της γιαγιάς σου

Και σου απαντάω εγώ :

Ποια θέση χρυσό μου?

Νομίζω ότι άλλα γράφεις,άλλα εννοείς,άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις.............

Αποσυνδεδεμένος tsarlie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Το θέμα με εσάς είναι ότι έχετε κατανοήσει ότι το αίτημα μας είναι ΔΙΚΑΙΟ αλλά το μόνο που βλέπετε μποστά σας είναι συμφέρον σας και τίποτε άλλο.
Κοντός ψαλμός αλληλουία .

ΤΕΛΟΣ

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ΤΕΛΟΣ

επιτέλους !!!

+++ ακόμη και αν πάτε να δουλέψετε όλοι οι συνάδελφοι θα γνωριζουν....

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Kellykou

Μην μου λες για σένα και πες μου ποια είναι η αξιολόγηση στο ΥΠΕΠΘ 

Δεν σου ειπα? Στον ΑΣΕΠ μοριοδοτειται ο βαθμος πτυχιου, τα διδακτορικα και τα μεταπτυχιακα.Ξερω οτι αν γραψω το ιδιο με αλλο συναδελφο θα προωθηθει ο εχων επιπλεον προσοντα.  Στον ΟΑΕΔ γιατι με περασε συναδελφος με πτυχιο κοντα στο πεντε , χωρις μεταπτυχιακα , χωρις προυπηρεσια , με προσφατο πτυχιο? Που ειναι η αξιολογηση?
Τωρα θελεις το συγκεκριμενο ατομο να με παραγκωνισει παλι και εμενα και χιλιαδες ολους επειδη εχει περισσοτερο μεσο? Ωραια ηθικη.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τις θέσεις εργασίας μας στον ΟΑΕΔ τις πήρε το ΥΠΕΠΘ .

Άρα ποιος πάει να καταλάβει τις θέσεις του άλλου; Εμείς  η εσείς;

Άς μήν ψήφιζε το ΥΠΕΠΘ τον νόμο που καταργεί τις ειδικότητες μας.

Και σε εμας κατηργησε επαγγελματικα δικαιωματα με την καταργηση της επετηριδας. Πρεπει να ξεσηκωθουμε ολοι μεχρι το 1998 και να ζηταμε διορισμο επειδη μας καταπατηθηκαν τα δικαιωματα? Δεν πρεπει να προσαρμοστουμε στησυγχρονη πραγματικοτητα? Και εμεις θεωρουμε το πτυχιο μας επαρκες για ναδουλεψουμε. Απο τη στιγμη ομως που ειμαστε πολλοι και πρεπει να γινει καποια επιλογη, τουλαχιστον να ειναι με ενα φιλτρο διαφανες. Κουτσα στραβα και με μεγαλη προσπαθεια ζηταμε να καθαρισουν οι πινακες και εσεις θελετε να ανοιξουν οι ασκοι του Αιολου και να βολευτουν ολοι οσοι βρηκαν μια τρυπα και χωθηκαν και για τους αλλους δε δινετε δεκαρα

Αποσυνδεδεμένος missathens

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
  Χαιρετώ τους απανταχού συναδέλφους. Χωρίς να λάβω θέση θα ήθελα να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι φιλόλογος, με πολύ καλό πτυχίο του 2001, μεταπτυχιακό και πολύ φρέσκο διδακτορικό. Από το 2001 δούλεψα στην Π.Δ.Σ. μόνο 2 σχολικά έτη για 2 ώρες την εβδομάδα τη στιγμή που απόφοιτοι με πιο πρόσφατα και μικρότερα είχαν άλλη μεταχείριση - τα γνωρίζετε όλοι εξάλλου. Δε γνώριζα τι εστί ΟΑΕΔ μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι όταν μία φίλη με προέτρεψε να κάνω μία αίτηση. Την έκανα χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία και χωρίς να περιμένω τίποτα. Τον Οκτώβριο του 2006 με κάλεσαν από το σχολείο του ΟΑΕΔ. Δέχτηκα τη θέση για τη μισή χρονιά καθώς αντικατέστησα τη φιλόλογο που ήταν πρώτη στον πίνακα και για κάποιους λόγους είχε άδεια. Τα προσόντα μου για τη θέση ήταν το πτυχίο μου, το μεταπτυχιακό μου και η ελάχιστη προϋπηρεσία μου από την Π.Δ.Σ. Ένα μήνα μετά την πρόσληψή μου έμαθα ότι οι ώρες του ΟΑΕΔ δεν αναγνωρίζονται από το ΥΠΕΠΘ.  Ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε κανονικό σχολείο: τάξεις με πολλούς μαθητές, διαγωνίσματα, βαθμολογίες, εξετάσεις, σχολικές γιορτές, συνελεύσεις συλλόγου καθηγητών κτλ. Τον Ιούλιο του 2007 βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ: για 0.25 μόρια έμεινα εκτός διορισμού. Από τον Οκτώβριο του 2007 και πάλι δουλέυω στο ΤΕΕ του ΟΑΕΔ για ολόκληρη τη χρονιά αυτή τη φορά, γιατί η παλιά φιλόλογος διορίστηκε στο ΥΠΕΠΘ χωρίς καθόλου προϋπηρεσία επειδή έκανε 4ο παιδί... Από το φετινό Δεκέμβριο δουλεύω - επιτέλους! - ως ωρομίσθια σε λύκειο της πόλης μου. Όπως προανέφερα, δε θα πάρω θέση γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα μαζί τους καθώς το παρόν μου και το μέλλον μου συνδέονται με το ΥΠΕΠΘ και αυτό άλλωστε με ενδιαφέρει. Δε γνωρίζω πώς γίνονταν παλιότερα οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Γνωρίζω όμως πολλούς καθηγητές που στα 40 τους θα μείνουν άνεργοι γιατί πραγματικά δεν τους κάλεσαν ποτέ στο ΥΠΕΠΘ και ο ΟΑΕΔ ήταν η άλλη λύση. Και τώρα που το ΥΠΕΠΘ δεν επέτρεψε στον ΟΑΕΔ να λειτουργήσει με ΕΠΑΛ ίσως θα έπρεπε να καταλάβουμε τη θέση τους. Απλώς ήθελα να θυμήσω σε όλους μας ότι τα πράγματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι "άσπρο - μαύρο". Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο σημείο, όλοι συνάδελφοι είμαστε! Και μην ξεχνάτε ότι η αντίδραση φυσικά φέρνει αντίδραση... Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
  Χαιρετώ τους απανταχού συναδέλφους. Χωρίς να λάβω θέση θα ήθελα να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι φιλόλογος, με πολύ καλό πτυχίο του 2001, μεταπτυχιακό και πολύ φρέσκο διδακτορικό. Από το 2001 δούλεψα στην Π.Δ.Σ. μόνο 2 σχολικά έτη για 2 ώρες την εβδομάδα τη στιγμή που απόφοιτοι με πιο πρόσφατα και μικρότερα είχαν άλλη μεταχείριση - τα γνωρίζετε όλοι εξάλλου. Δε γνώριζα τι εστί ΟΑΕΔ μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι όταν μία φίλη με προέτρεψε να κάνω μία αίτηση. Την έκανα χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία και χωρίς να περιμένω τίποτα. Τον Οκτώβριο του 2006 με κάλεσαν από το σχολείο του ΟΑΕΔ. Δέχτηκα τη θέση για τη μισή χρονιά καθώς αντικατέστησα τη φιλόλογο που ήταν πρώτη στον πίνακα και για κάποιους λόγους είχε άδεια. Τα προσόντα μου για τη θέση ήταν το πτυχίο μου, το μεταπτυχιακό μου και η ελάχιστη προϋπηρεσία μου από την Π.Δ.Σ. Ένα μήνα μετά την πρόσληψή μου έμαθα ότι οι ώρες του ΟΑΕΔ δεν αναγνωρίζονται από το ΥΠΕΠΘ.  Ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε κανονικό σχολείο: τάξεις με πολλούς μαθητές, διαγωνίσματα, βαθμολογίες, εξετάσεις, σχολικές γιορτές, συνελεύσεις συλλόγου καθηγητών κτλ. Τον Ιούλιο του 2007 βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ: για 0.25 μόρια έμεινα εκτός διορισμού. Από τον Οκτώβριο του 2007 και πάλι δουλέυω στο ΤΕΕ του ΟΑΕΔ για ολόκληρη τη χρονιά αυτή τη φορά, γιατί η παλιά φιλόλογος διορίστηκε στο ΥΠΕΠΘ χωρίς καθόλου προϋπηρεσία επειδή έκανε 4ο παιδί... Από το φετινό Δεκέμβριο δουλεύω - επιτέλους! - ως ωρομίσθια σε λύκειο της πόλης μου. Όπως προανέφερα, δε θα πάρω θέση γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα μαζί τους καθώς το παρόν μου και το μέλλον μου συνδέονται με το ΥΠΕΠΘ και αυτό άλλωστε με ενδιαφέρει. Δε γνωρίζω πώς γίνονταν παλιότερα οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Γνωρίζω όμως πολλούς καθηγητές που στα 40 τους θα μείνουν άνεργοι γιατί πραγματικά δεν τους κάλεσαν ποτέ στο ΥΠΕΠΘ και ο ΟΑΕΔ ήταν η άλλη λύση. Και τώρα που το ΥΠΕΠΘ δεν επέτρεψε στον ΟΑΕΔ να λειτουργήσει με ΕΠΑΛ ίσως θα έπρεπε να καταλάβουμε τη θέση τους. Απλώς ήθελα να θυμήσω σε όλους μας ότι τα πράγματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι "άσπρο - μαύρο". Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο σημείο, όλοι συνάδελφοι είμαστε! Και μην ξεχνάτε ότι η αντίδραση φυσικά φέρνει αντίδραση... Ευχαριστώ πολύ.

αναφέρεις στην αρχή του μηνύματος σου ότι είσαι πτυχιούχος του 2001.

Εγώ είμαι πτυχιούχος του 1995 και ξαφνικά βλέπω τους "βολεμένους" να προσπαθούν να μου πάρουν αυτά που κέρδισα 12 χρόνια με αρκετές θυσίες.

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
To μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θίγονται συμφέροντα και είναι ίσως απόλυτα δικαιολογημένο οι συνέδελφοι του ΥΠ.Ε.Π.Θ. (όπου και εγώ ανήκω) να αντιδρούν. Το ίδιο σκέφτονται-μαστε, όταν κάθε μια άλλη κατηγορία, που εμείς δεν ανήκουμε,να μας προσπερνάει και να διορίζεται.
Θέλω να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν μού άρεσε καθόλου, όταν την 5η χρονιά ως αναπληρωτής φίλος-συνάδελφος διορίστηκε ως μόνιμος και μάλιστα μέσα στην πόλη και σε σχολείο επιλογής, επειδή ήταν πολύτεκνος. Όχι, γιατί θέλω το κακό του, αλλά γιατί εγώ ακόμα δεν έχω διοριστεί και αυτός έχει ήδη δύο χρόνια ως μόνιμος. Είναι κάτι που προσπαθούμε πολλά χρόνια και όταν βλέπουμε να υπάρχουν ενδείξεις ότι θα τροποποιηθεί εκεί που πλησιάζουμε, να μας βρίσκει αρνητικούς.
Όμως τελικά ποιά είναι η ουσία της συζήτησης που γίνεται εδώ; Ότι είναι παράνομο το ΥΠ.Ε.Π.Θ. να τους διορίσει μέσω του πινακα των αναπληρωτων ή ότι είναι παράλογο να διαμαρτύρονται και να προσπαθούν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους;
Σχετικά με το δεύτερο θεωρώ ότι καλά κάνουν και προσπαθούν, το ίδιο θα έκανα και εγώ άλλωστε. Σε ότι αφορά το πρώτο νομίζω ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο και με αφορισμούς δεν μπορεί να λυθεί.
Νομίζω, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)