0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλλά μη μου πείτε πως το να μπουν 300 άτομα στους πίνακες αναπληρωτών θα επηρρεάσει το ήδη χαλασμένο σύστημα!
Δηλαδή ποιο θα ήταν το δίκαιο σύστημα για σένα. Θέση διορισμού μονό όσοι είναι στον πίνακα και είναι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ. Έξω οι τρίτεκνοι οι τετράτεκνοι ΠΔΣ και τα λοιπά παράθυρα . Οι άνθρωποι με προβλήματα . όλοι ΕΞΩ.
Από πού την κουβαλούσες την θέση ; Από την γιαγιά σου;Η μήπως τα σχολεία του ΥΠΕΠΘ είναι το τσιφλίκι της γιαγιάς σου
Ποια θέση χρυσό μου?
ΤΕΛΟΣ
Kellykou Μην μου λες για σένα και πες μου ποια είναι η αξιολόγηση στο ΥΠΕΠΘ
Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τις θέσεις εργασίας μας στον ΟΑΕΔ τις πήρε το ΥΠΕΠΘ .Άρα ποιος πάει να καταλάβει τις θέσεις του άλλου; Εμείς η εσείς;Άς μήν ψήφιζε το ΥΠΕΠΘ τον νόμο που καταργεί τις ειδικότητες μας.
Χαιρετώ τους απανταχού συναδέλφους. Χωρίς να λάβω θέση θα ήθελα να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι φιλόλογος, με πολύ καλό πτυχίο του 2001, μεταπτυχιακό και πολύ φρέσκο διδακτορικό. Από το 2001 δούλεψα στην Π.Δ.Σ. μόνο 2 σχολικά έτη για 2 ώρες την εβδομάδα τη στιγμή που απόφοιτοι με πιο πρόσφατα και μικρότερα είχαν άλλη μεταχείριση - τα γνωρίζετε όλοι εξάλλου. Δε γνώριζα τι εστί ΟΑΕΔ μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι όταν μία φίλη με προέτρεψε να κάνω μία αίτηση. Την έκανα χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία και χωρίς να περιμένω τίποτα. Τον Οκτώβριο του 2006 με κάλεσαν από το σχολείο του ΟΑΕΔ. Δέχτηκα τη θέση για τη μισή χρονιά καθώς αντικατέστησα τη φιλόλογο που ήταν πρώτη στον πίνακα και για κάποιους λόγους είχε άδεια. Τα προσόντα μου για τη θέση ήταν το πτυχίο μου, το μεταπτυχιακό μου και η ελάχιστη προϋπηρεσία μου από την Π.Δ.Σ. Ένα μήνα μετά την πρόσληψή μου έμαθα ότι οι ώρες του ΟΑΕΔ δεν αναγνωρίζονται από το ΥΠΕΠΘ. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε κανονικό σχολείο: τάξεις με πολλούς μαθητές, διαγωνίσματα, βαθμολογίες, εξετάσεις, σχολικές γιορτές, συνελεύσεις συλλόγου καθηγητών κτλ. Τον Ιούλιο του 2007 βγήκαν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ: για 0.25 μόρια έμεινα εκτός διορισμού. Από τον Οκτώβριο του 2007 και πάλι δουλέυω στο ΤΕΕ του ΟΑΕΔ για ολόκληρη τη χρονιά αυτή τη φορά, γιατί η παλιά φιλόλογος διορίστηκε στο ΥΠΕΠΘ χωρίς καθόλου προϋπηρεσία επειδή έκανε 4ο παιδί... Από το φετινό Δεκέμβριο δουλεύω - επιτέλους! - ως ωρομίσθια σε λύκειο της πόλης μου. Όπως προανέφερα, δε θα πάρω θέση γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα μαζί τους καθώς το παρόν μου και το μέλλον μου συνδέονται με το ΥΠΕΠΘ και αυτό άλλωστε με ενδιαφέρει. Δε γνωρίζω πώς γίνονταν παλιότερα οι προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Γνωρίζω όμως πολλούς καθηγητές που στα 40 τους θα μείνουν άνεργοι γιατί πραγματικά δεν τους κάλεσαν ποτέ στο ΥΠΕΠΘ και ο ΟΑΕΔ ήταν η άλλη λύση. Και τώρα που το ΥΠΕΠΘ δεν επέτρεψε στον ΟΑΕΔ να λειτουργήσει με ΕΠΑΛ ίσως θα έπρεπε να καταλάβουμε τη θέση τους. Απλώς ήθελα να θυμήσω σε όλους μας ότι τα πράγματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι "άσπρο - μαύρο". Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο σημείο, όλοι συνάδελφοι είμαστε! Και μην ξεχνάτε ότι η αντίδραση φυσικά φέρνει αντίδραση... Ευχαριστώ πολύ.