0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πράγματι, αφοπλιστικά τα επιχειρήματα (το εννοώ), όμως από την άλλη δεν έχει βρεθεί κανείς μαθητής, που να βρίσκεται ως προς τη συμπεριφορά του στον αντίποδα των παραπάνω που στηλιτεύετε, να σας πει "και μαζί με τα ξερά, να καούν και τα χλωρά, κύριε; Συλλογική ευθύνη, κύριε;".
Καλησπέρα.Από το δημοτικό του παιδιού μου με ενημέρωσαν για προγραμματισμό εκδρομών το επόμενο 20ήμερο.Πρόκειται να γίνουν 5 εκδρομές, αν κατάλαβα καλά, ανάλογα τη συμμετοχή των μαθητών.Αν δηλώσουν συμμετοχή τα 3/4 της τάξης τότε η εκδρομή γίνεται, σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνεται και γίνεται μάθημα.Λεπτομέρεια: ενημερώθηκα παράλληλα πως σε περίπτωση υλοποίησης της εκδρομής, μαθητής που δε συμμετέχει, μένει σπίτι!!Είναι δυνατόν να προβλέπεται κάτι τέτοιο?!?Στη β/θμια έχει κάποια χρόνια που βάσει νόμου, οι μαθητές που δε συμμετέχουν σε εκδρομές, προσέρχονται κανονικά στο σχολείο το οποίο λειτουργεί με τροποποιημένο πρόγραμμα.Το ίδιο γίνεται και στο σχολείο μας. Η διεύθυνση, με τα καλά της και τα στραβά της, πάντα μεριμνά να υπάρχουν εκπαιδευτικοί πίσω για να λειτουργεί κάποιες ώρες έστω με κάποιο υποτυπώδες πρόγραμμα!
Η διαφορα είναι ότι στο δημοτικό οι απουσίες είναι αδιάφορες ενώ στο γυμνασιο/ λύκειο μετράνε για να προαχθείς ή οχι
@ppil Αν προσέξεις το λινκ, λέει ότι για διδακτικές, εκπαιδευτικές εκδρομές ή κάτι τέτοιο, μπορούν να γίνουν αθροιστικά μέχρι 9 ανά σχολικό έτος, πέραν των ημερησίων περιπάτων.@emmaki, να μοιράσουν τα εναπομείναντα παιδιά σε άλλες τάξεις ή εναλλακτικά να θυσιάσει ο διευθυντής το ολοήμερο, να φέρει δηλαδή τον δάσκαλο του ολοημέρου το πρωί.Μπορούν να αναζητήσουν εκδρομές εντός του αστικού ιστού, κοντά στο σχολείο, όπου η μετάβαση μπορεί να γίνει με τα πόδια, σε μέρη (βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ) όπου η επίσκεψη είτε είναι δωρεάν είτε χαμηλό το αντίτιμο του εισιτηρίου. Στο κάτω, κάτω ας περιορίσουν στο ελάχιστο τις εκδρομές που κοστίζουν και έχουν είσοδο!Εγώ αν ήμουν σε σύλλογο όπου είχε τόσες εκδρομές και έβλεπα να μένουν σπίτι τα ίδια 5-6 παιδιά κάθε φορά, θα ντρεπόμουν να αντικρίσω τους γονείς τους!
@ppil Αν προσέξεις το λινκ, λέει ότι για διδακτικές, εκπαιδευτικές εκδρομές ή κάτι τέτοιο, μπορούν να γίνουν αθροιστικά μέχρι 9 ανά σχολικό έτος, πέραν των ημερησίων περιπάτων.
Ο συντάκτης με το "αθροιστικά" εννοεί πως θα είναι κατανεμημένες μέσα στο σχολικό έτος με περίσκεψη, όχι στις τελευταίες μέρες μαζεμένες όλες μαζί. Επίσης δεν εννοεί πως θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά τόσες. Έχει να κάνει με την ύλη που έχει διδαχθεί, με τον σκοπό, με την τάξη, ακόμη και το μέρος (πόσες πια θα διοργανώσει ένα νησάκι πχ και πού;)
Πρόσεξε:"Οι διδακτικές επισκέψεις...εντάσσονται στις εννέα (9) κατ’ ανώτατο όριο σχολικές δράσεις ανά διδακτικό έτος και δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούνται περισσότερες από μία (1) μέσα στον ίδιο μήνα".
Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα κρατήσουν σπίτι και δεν θέλουν να τα στείλουν, οφείλουν από το σχολείο να τα δεχθούν σε άλλη τάξη για μια μέρα, δεν έγινε και τίποτα. Αυτό είναι το ηθικό και το σωστό.
[/u] Αντιγράφω το κομμάτι: "σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι μεγαλύτερης των δύο διδακτικών ωρών, που υλοποιούνται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, της βιωματικής μάθησης και του ευρύτερου ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία". Αυτές είναι οι περισσότερες αριθμητικά, δηλ μέχρι 6 (οι εκπαιδευτικές επισκέψεις) και οι διδακτικές επισκέψεις και όλες μαζί 9 (με εξωτερικό μέσα, βουλή κλπ). Προφανώς, όταν δεν τηρείς ούτε την απόσταση, ούτε τον χρόνο (γι΄αυτό λέει πως οι γονείς μπορούν να έρθουν να τα πάρουν από το σχολείο, είναι για 2 ώρες μόνο) και κάνεις παραπάνω από μια ημερήσιες, καλό είναι να κρατήσεις το παιδάκι σε μια άλλη αίθουσα με άλλο δάσκαλο και να μην κάνεις τον μάγκα.