*

Αποστολέας Θέμα: Οι μισοί μαθητές τον Σεπτεμβριο .  (Αναγνώστηκε 3988 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Οι μισοί μαθητές τον Σεπτεμβριο .
« στις: Μαρτίου 01, 2008, 04:22:35 pm »
Προβληματιζομαι γιατι στα τμήματα που κάνω μάθημα , οι μισοί μαθητές της τάξης , ενω κοντευει να τελειώσει η χρονιά , εχουν παραμείνει ακόμη τουρίστες .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Οι μισοί μαθητές τον Σεπτεμβριο .
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:41 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 01, 2008, 04:43:12 pm »
Οπως λες οι μισοι μαθητες στα μαθηματικα ειναι τουριστες.Μηπως ομως ειναι γενικο το κακο?Ειδικα τα μαθηματικα ειναι πολυ βασικο μαθημα και μου κανει εντυπωση που οι μαθητες ειναι τοσο αδιαφοροι...Μηπως οι συγκεκριμενοι ειναι τουριστες γενικα??Γιατι αν αδιαφορουν για τα μαθηματικα τοτε φανταζομαι τι γινεται στα αλλα μαθηματα...Με τους συναδελφους αλλων μαθηματων το συζητησες το θεμα αυτο??
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 01, 2008, 05:00:08 pm »
Πριν από 2-3 μέρες, ένοιωσα τρομερές τύψεις, γιατί έδωσα μια ωριαία σε ένα παιδί, που όπως μου είπε μετά κινδυνεύει να μείνει από απουσίες... Μιλώντας με συναδέλφους γι'αυτό, συνειδητοποίησα κάτι: Πάντα νιώθουμε τύψεις για ότι πάει στραβά με τα παιδιά, είτε αφορά το γνωστικό είτε είναι ζήτημα συμπεριφοράς. Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις καταφεύγω στη συνάδελφο- μαμά μου, μου έδωσε την εξής συμβουλή: Τα πρώτα 34 χρόνια είναι δύσκολα...

Δεν ξέρω πού ακριβώς είναι τα όρια των ευθυνών μας μέσα στην τάξη. Σίγουρα έχουμε μεγάλο μέρος της ευθύνης, ίσως το μεγαλύτερο, αλλά δεν νομίζω ότι θα αντέξουμε πολύ θεωρώντας τους εαυτούς μας ενόχους για ότι συμβαίνει στο σχολείο.

K_k, εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις το εξής:

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 01, 2008, 06:03:21 pm »
Τα πρώτα 34 χρόνια είναι δύσκολα...

Μετα παίρνεις σύνταξη !  :P

K_k, εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις το εξής:
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2008, 06:08:25 pm από k_k »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:41 »

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 01, 2008, 06:13:06 pm »
Την μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά την έχουν γονείς και καθηγητές.
Δυστυχως όλοι λέμε τι δεν κάνουν τα παιδιά....πχ  δεν διαβάζουν δεν προσέχουν δεν ασχολούνται αλλά μήπως λέω μήπως ο τρόπος προσέγγισης και διδασκαλίας τα ωθεί προς τα κει?μήπως ο καθηγητής είναι ο κύριος υπεύθυνος?κανείς καθηγητής βέβαια δεν θα το παραδεχτεί αλλά εγώ το χω διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 01, 2008, 06:22:38 pm »
  Σε ποια τάξη είναι τα παιδιά;

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 01, 2008, 06:37:58 pm »
Δεν νομίζω ότι κανείς μέχρι τώρα έχει πει ότι δεν φέρουν ευθύνη οι καθηγητές για όσα συμβαίνουν στο σχολείο. Το θέμα είναι όμως ότι είναι δεν ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στο σχολείο αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Από ένα σημείο και πέρα, ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να διορθωθούν ΜΟΝΟ με την προσπάθεια του εκπαιδευτικού.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι αντικείμενο του σχολικού ψυχολόγου. Α, ναι, το ξέχασα, δεν έχουμε. Στην ανάγκη, έχουμε γίνει και ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί και ότι άλλο θέλετε μέσα στην τάξη για να καλύψουμε οργανικές ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και πολύ καλά κάνουμε, εφόσον το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε. Αλλα δεν είναι λογικό να αυτομαστιγωνόμαστε κάθε φορά που δεν το πετυχαίνουμε...

Κάθε φορά που βγαίνω από την τάξη, σκέφτομαι 500 χιλιάδες τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να είχα κάνει το μάθημα καλύτερο. Προσπαθώ να τις εφαρμόσω στο επόμενο. Ένα βήμα τη φορά. Αλλιώς, ή θα γίνουμε εντελώς αναίσθητοι στις ανάγκες των παιδιών ή θα σαλτάρουμε...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 01, 2008, 07:07:52 pm »
  Σε ποια τάξη είναι τα παιδιά;

γυμνάσιο

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 01, 2008, 07:27:52 pm »
Η ευθύνη σαφώς επιμερίζεται. Δεν πηγαίνει μόνο στον έναν ή στον άλλον.
Ευθύνες φέρουν και οι μαθητές. Όταν ήμουν μαθητής, γνώριζα ότι είχα μια σειρά από υποχρεώσεις άσχετα με το τι κάνουν οι άλλοι.  
Οι γονείς έχουν πάλι τις δικές τους ευθύνες.
Συμφωνώ ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς είναι αντικείμενο του σχολικού ψυχολόγου. Αλλά, από τη στιγμή που  δεν διορίζονται σχολικοί ψυχολόγοι, από τη στιγμή που  οι γονείς δεν είναι μέσα στην σχολική τάξη , από τη στιγμή που μόνοι εμείς εν τέλει βρισκόμαστε στην τάξη  γίνεται αυτόματα δικό μας θέμα το οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς (κι ας μην άπτεται 100% του αντικειμένου μας) και θα πρέπει να το χειριστούμε , όπως μπορούμε καλύτερα. Αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι ανεπιθύμητο μέσα στην τάξη, η ευθύνη θα "πέσει" πάνω στον εκπαιδευτικό .
Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών προσπαθεί για το καλύτερο. Εγώ απλώς ήθελα να αναφερθώ στη δική μας ευθύνη μιας και είμαστε εκπαιδευτικοί.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2008, 07:34:29 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 01, 2008, 07:28:20 pm »
Προφανώς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη και πρέπει να αναλάβουν το ρόλο τους . Ομως στο ρόλο του εκπαιδευτικού είναι να μάθει στα παιδιά να είναι υπεύθυνα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους ή μη πράξεων τους . Τα παιδιά έχουν την τάση να μεταθέτουν τις ευθύνες . ''Δεν τα καταλαβαίνω .'', '' Με παρασύρουν . '', '' Και οι άλλοι κάνουν φασαρία .''  κ.ο.κ.
Ομως αυτή η νοοτροπία , δεν τους βοηθάει να πάνε μπροστά . Δικαιολογούν τον εαυτό τους και ''όλα καλά'' !
Ο καθηγητής φταίει για όλα ?

Και τι δεν έχω δοκιμάσει ! Κάποιοι είναι στον κόσμο τους !

Το θέμα είναι : Τι κάνω τώρα που η μισή τάξη μένει ?

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 01, 2008, 07:55:15 pm »
[quoteΤα προβλήματα συμπεριφοράς είναι αντικείμενο του σχολικού ψυχολόγου. Α, ναι, το ξέχασα, δεν έχουμε. Στην ανάγκη, έχουμε γίνει και ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί και ότι άλλο θέλετε μέσα στην τάξη για να καλύψουμε οργανικές ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και πολύ καλά κάνουμε, εφόσον το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε. Αλλα δεν είναι λογικό να αυτομαστιγωνόμαστε κάθε φορά που δεν το πετυχαίνουμε...

Κάθε φορά που βγαίνω από την τάξη, σκέφτομαι 500 χιλιάδες τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να είχα κάνει το μάθημα καλύτερο. Προσπαθώ να τις εφαρμόσω στο επόμενο. Ένα βήμα τη φορά. Αλλιώς, ή θα γίνουμε εντελώς αναίσθητοι στις ανάγκες των παιδιών ή θα σαλτάρουμε][/quote]

Κάπως έτσι και χειρότερα αισθάνομαι και εγώ στο σχολείο που βρίσκομαι. Πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, οικογένειες προβληματικές, μαθησιακές δυσκολίες, μεγάλη επιθετικότητα και μια νοοτροπία των ντόπιων εκπαιδευτικών απαράδεκτη.Ό ίδιος ο διευθυντής βρίζει τα παιδιά, επιβάλλεται με το φόβο και αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα των παιδιών. Και εμέις καλούμαστε να το παίξουμε ψυχολόγοι, χωροφύλακες  μες στην τάξη, να γράφουμε στο ποινολόγιο και να βγάζουμε καθημερινά με ωριαίες αποβολές μαθητές. Από την άλλη οι μαθητές αδιαφορούν, δε θέλουν να μάθουν, δεν έχουν στόχους και πρότυπα. και πώς να έχουν, αφού έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα; Όταν βλέπουν τους ίδιους τους γονείς τους να έχουν ξεπουληθεί, την ίδια την κοινωνία να ευνοεί τους άχρηστους και να χαντακώνει καθέναν που θέλει να ξεχωρίσει, να προχωρήσει με έναν πιο έντιμο τρόπο; Όχι δεν είναι αυτό το σχολείο που ονειρευόμαστε, και το πιο ανησυχητικό είναι ότι, ενώ είμαστε πολλοί πλέον οι νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, φοβόμαστε να τολμήσουμε το διαφορετικό, να αντισταθούμε στο κατεστημένο. Έχει το κόστος της αυτή η αντίσταση, το εισπράττω καθημερινά στο δικό μου σχολείο. Δυστυχώς είμαι μόνη μου, πρέπει να ενωθούμε και να πάψουμε να φοβόμαστε.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 01, 2008, 08:23:40 pm »
  Εκπλήσσομαι που ήδη σε τόσο μικρή ηλικία είναι τόσο αδιάφορα. Όχι ότι δε μου έχει συμβεί αλλά όχι τόσοι μαθητές σε ένα τμήμα. Νομίζω όμως ότι είναι συλλογική η ευθύνη και ιδίως του συλλόγου των καθηγητών. Αυτά τα παιδάκια δεν έγιναν έτσι εν μία νυκτί. Προφανώς έδειχναν ανάλογη στάση σε προγούμενες τάξεις και σε άλλους συναδέλφους αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε. Δυστυχώς ο σύλλογος δεν είναι συχνά ενωμένος και δεν τηρεί ενιαία στάση με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να αδιαφορούν. Ξέρουν ότι δε θα έχει ίσως συνέπειες η συμπεριφορά τους, όπως δεν είχε σε προηγούμενες περιπτώσεις. Τι βαθμό είχαν σε προηγούμενα χρόνια;

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 01, 2008, 08:55:55 pm »
Ο βαθμός σας απασχολεί.Έχω φρικάρει με αυτά που ακούω.Υποτίθεται ότι είστε νέοι άνθρωποι,νέοι εκπαιδευτικοί και μιλάτε όπως μιλούσαν οι δικοί μου καθηγητές την δεκαετία 80-90.
Καλά τίποτα δεν άλλαξε? ή μήπως νομίζετε ότι όλα υτά δεν γινόντουσαν πάντα.
Σε κολλέγια πήγατε σχολείο εσείς? Απίστευτα συντηρητικός και αναχρονιστικός ο λόγος σας

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 01, 2008, 08:59:43 pm »
Ο βαθμός σας απασχολεί.Έχω φρικάρει με αυτά που ακούω.Υποτίθεται ότι είστε νέοι άνθρωποι,νέοι εκπαιδευτικοί και μιλάτε όπως μιλούσαν οι δικοί μου καθηγητές την δεκαετία 80-90.
Καλά τίποτα δεν άλλαξε? ή μήπως νομίζετε ότι όλα υτά δεν γινόντουσαν πάντα.
Σε κολλέγια πήγατε σχολείο εσείς? Απίστευτα συντηρητικός και αναχρονιστικός ο λόγος σας

Είσαι συνάδελφος ? Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου και την θέση σου και οχι μόνο τις κατηγορίες σου .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)