0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
...Θεωρητικά έχω σπουδάσει "περι την τε ελληνικην και αγγλικην...". Ξέρω σίγουρα ότι σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι καθηγητές αγγλικών να αναλαμβάνουν ιστορίες...Υπάρχουν και άλλα μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε; Εγώ που είμαι διορισμένη σε δημοτικό,θα μπορούσα να διδάξω κάποιο άλλο μάθημα,ώστε να συμπληρώνω το ωράριό μου στο ίδιο σχολείο,προκειμένου να μην μετακινούμαι σε δύο σχολεία;
Παράθεση από: Felix στις Μαρτίου 17, 2008, 08:06:52 pm...Θεωρητικά έχω σπουδάσει "περι την τε ελληνικην και αγγλικην...". Ξέρω σίγουρα ότι σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι καθηγητές αγγλικών να αναλαμβάνουν ιστορίες...Υπάρχουν και άλλα μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε; Εγώ που είμαι διορισμένη σε δημοτικό,θα μπορούσα να διδάξω κάποιο άλλο μάθημα,ώστε να συμπληρώνω το ωράριό μου στο ίδιο σχολείο,προκειμένου να μην μετακινούμαι σε δύο σχολεία;Στη Θεσ/νίκη δε δίνουν τέτοιο πτυχίο. Πρέπει να τελείωσες Αθήνα και μάλιστα όχι πρόσφατα, γιατί ούτε εκεί το δίνουν πια. Με αυτό το πτυχίο διδάσκεις -όταν χρειαστεί να καλύψεις ώρες κλπ- μαθήματα ελλ/κής φιλολογίας, κάτι που δε συμβαίνει με όσους έχουν απλά "περί την αγγλικήν". Στάνταρ αυτό. Πολλοί δεν το ξέρουν (και δεν τους συμφέρει να είναι αλήθεια, αφού έχεις διδαχτεί λατινικά κλπ, κάτι που δε συμβαίνει με φιλολόγους ελλ/κής που δεν προέρχονται από τις κανονικές φιλολογίες).
Ανεξαρτήτως τούτου, είναι αρκετά πιθανό διοριζόμενη να κληθείς να διδάξεις ιστορία (ή φιλοσοφία αν είσαι σε Λύκειο).