PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
(Συντονιστές:
IoannisDr
,
MARKOS
,
victor123
,
Stelios
)
Εκδίκαση ακύρωσης 40 τοις εκατό, έτους 2005
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
3
4
5
6
7
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Εκδίκαση ακύρωσης 40 τοις εκατό, έτους 2005 (Αναγνώστηκε 15982 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
maryk
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Δελτίο Τύπου της ΠΕΑ
«
Απάντηση #56 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 12:29:17 am »
Tweet
Ίσως έχει ξεφύγει κάτι και για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου έχετε σκεφτεί ότι ουσιαστικά η κατάργηση του 40-60 πλήττει τη νομιμότητα;Με την αναγνώριση των από ΑΣΕΠ διοριστέων και μόνο προωθείται ουσιαστικά η η επικράτηση των αναπληρωτών.Εμένα μου φαίνεται ως ένα παιχνίδι της κυβέρνησης που σκοπό έχει σταδιακά να μειώσει τους μόνιμους,να αναιρέσει μόρια από επιτυχόντες σε προηγούμενους διαγωνισμούς με σκοπό να συνταξιοδοτούνται πλέον εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές.Με τον τρόπο αυτό μειώνουν τα έξοδά τους αφού καταργούν το εφάπαξ και τη μισθοδοσία τους καλοκαιρινούν μήνες και αφήνουν τους εκπαιδευτικούς σε εφ'όρου ζωής ανασφάλεια...
Καταγράφηκε
ΠΕ02
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:21:19 »
geochem
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #57 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 01:22:14 am »
Δυστυχώς οποιοδήποτε σενάριο φαίνεται απλό και λογικό για όλους π.χ κατάργηση 40 τοις εκατό,η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να το εκμεταλευθεί και να το στρέψει εναντίον των εργαζομένων.
πίστευα ότι η κατάργηση του 40 τοις εκατό θα σημάνει αυτομάτως περισσότερες θέσεις διαθέσιμες μέσω ασεπ.
όσο περισσότερο το σκέφτομαι και βλέποντας τι άλλο συμβαίνει σε άλλους κλάδους , υποψιάζομαι ότι η κυβέρνηση αποφεύγοντας έναν μοχλό πίεσης που είναι οι αναπληρωτές,θα είναι ελεύθερη να μειώσει και άλλο τις προκηρυσόμενες θέσεις χωρίς να ζορίζεται πουθενά.
νομίζω ότι πρέπει να αντισταθούμε όλοι σε περικοπές διορισμών και στην λαίλαιπα που φαίνεται ότι έρχεται
Καταγράφηκε
marias
Ιστορικό μέλος
Απ: Εκδίκαση ακύρωσης 40 τοις εκατό, έτους 2005
«
Απάντηση #58 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 09:02:51 am »
Περιμένουμε με αγωνία...Εγώ έκανα προσφυγή για το 60-40 του 2007, οπότε καταλαβαίνετε...
Καταγράφηκε
stakons
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #59 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 10:05:53 am »
Παιδιά, πριν αγχωθούμε, μήπως η προσφυγή έχει να κάνει με το ότι δεν τηρήθηκε το ποσοστό 60-40; Γιατί πολλοί ασεπίτες διαμαρτύρονταν ότι διορίζονται περισσότεροι από τους πίνακες.
Εξάλλου, αν θεωρηθεί ότι πρέπει να δίνονται μόνο εξετάσεις για διορισμό, τότε θα πρέπει να σταματήσουν οι διορισμοί σε όλο το δημόσιο. Όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι διορίζονται με μόρια σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι εξετάσεις πλέον είναι ελάχιστες. Το πολύ-πολύ να πουν ότι το 60-40 θα ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ!!!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 14:21:19 »
stakons
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #60 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 10:17:05 am »
Παιδιά, μήπως οι προσφυγές αυτές έχουν να κάνουν με το ότι δεν τηρείται το 60-40; Γιατί πολλοί ασεπίτες διαμαρτύρονται ότι δεν τηρείται σωστά η ποσόστωση.
Είναι δύσκολο να καταργήσουν το 60-40. Εξάλλου, σε όλο το δημόσιο τομέα οι περισσότεροι διορισμοί γίνονται με μόρια. Κοιτάξτε τις προκηρύξεις. Οι εξετάσεις πλέον είναι ελάχιστες. Μήπως τελικά πουν απλά το 60-40 να ελέγχεται από το ΑΣΕΠ;
Καταγράφηκε
marias
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #61 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 10:57:12 am »
Ακριβώς με αυτό έχει να κάνει. Το ποσοστό 60-40 καταστρατηγήθηκε όταν διορίσθηκαν, από αρκετές ειδικότητες, δεκαμηνίτες που βαπτίσθηκαν τριανταμηνίτες "εν μία νυκτί".
Καταγράφηκε
Tarzan
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
ΠΕ03
«
Απάντηση #62 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 11:23:23 am »
Η προσφυγή αφορά 50 άτομα στους διορισμούς του 2002 όπου υπήρξε κάποιο κενό νόμου. Απο κει και πέρα δεν υπάρξε κανενα προβλημα και ότι άλλο λέγεται και ξαναλέγεται αφορά διακαείς πόθους. Κατα τα άλλα συμφωνώ με stakons.
Καταγράφηκε
Dr_Michael
Ιδρυτής του PDE
Administrator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 86
«
Απάντηση #63 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 12:00:47 pm »
Ενώθηκαν δύο όμοια θέματα.
Καταγράφηκε
Οι φωτογραφίες μου
NetDynamics - Καινοτομία στη φιλοξενία ιστοσελίδων
mathstavros
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #64 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 01:20:19 pm »
Οι πινακες ειναι αδικο νομιζω να καταργηθουν.Συμφωνω οτι πολλοι εχουν συγκεντρωσει βυσματικα την προυπηρεσια διπλα στο σπιτι τους ανεξοδα.Απο την αλλη εγω γνωριζω ατομα που ξενιτευτηκαν για τα μορια ωρομισθιας μακρια απο το σπιτι τους.Η απαντηση ειναι ευκολη για πολλους "ας μην πηγαινε για να αναγκαζοταν η κυβερνηση να διορισει περισσοτερους μονιμους". Κουβεντες που ευκολα λεγονται αλλα ανεφαρμοστες οταν προσπαθεις να ασχοληθεις με αυτο που εχεις σπουδασει και οι ευκαιριες ειναι τοσες λιγες ενω η προσφορα τοσο μεγαλη.Η προυπηρεσια ειναι το μονο κινητρο για αναπληρωτες και πολυ περισσοτερο για ωρομισθιους αφου αναγκαζονται να συμπληρωσουν απο την τσεπη τους για τα εξοδα που ετσι και αλλιως τρεχουν ενω οι πληρωμες τους καθυστερουν. Δεν το θεωρω απιθανο αλλα θα ειναι εντελως παραλογο και κοινωνικα αδικο να βγει μια μερα ο υπουργος και να πει "διορισμοι με προυπηρεσια τελος".Θα ειναι τραγικο οσο τραγικο ηταν και η καταργηση της επετηριδας(μια παρενθεση εδω, δεν ειμαι φορεας της αντιληψης μπαινω στη δημοσια εκπαιδευση για να αραξω αντιθετα ειμαι υπερ της συνεχους αξιολογησης του εκπαιδευτικου ανεξαρτητα απο τον τροπο διορισμου του).Δεν μπορει να πετατε στον καλαθο των αχρηστων η αγωνια και η προσπαθεια ολων αυτων που ετρεξαν για να αποκτησουν την προυπηρεσια. Συμφωνω στο οτι οι διορισμοι πρεπει να γινονται αξιοκρατικα και προς αυτη την κατευθυνση πρεπει να πιεσουμε, ολοι οι διορισμοι αναπληρωτων και ωρομισθιων να γινονται μεσω πινακα και οχι μεσω ....βουλευτικων γραφειων.....δεσποτη και δεν συμμαζευεται.Γενικα εχω καταλαβει το εξης κρινοντας και απο τον εαυτο μου. Οταν δεν εχεις τιποτα(προυπηρεσια, μορια ασεπ) φωναζεις για αξιοκρατια. Οταν ερθουν τα μορια και η προυπηρεσια(που την εχεις μαζεψει με αφανταστο κοπο) τοτε βλεπεις τα πραγματα διαφορετικα. νομιζς οτι οι απολυτες θεσεις καλο ειναι να αποφευγονται γιατι πιστευω οτι ισχυει η γνωστη ρηση "εκει που εισαι ημουν και εδω ειμαι θα ερθεις!" Οι πιο νεοι εδω μεσα βλεπουν το ασεπ σαν την σουπερ ευκαιρια για καριερα.Καλα κανουν ετσι σκεφτομουν και εγω και δεν κρυβω οτι με την καταργηση της επετηριδας πολυ συντομα θα διοριστω.Στην πραγματικοτητα ομως θα μπορουσα να παρομοιασω τον ασεπ με την λεωφορο που στο τελος μετατρεπεται σε ενα πολυ στενο σοκακι. Μην περνουν αερα τα μυαλα σας.Ναι ειναι αξιοκρατικο συστημα,δεν εχω αποδειξεις για το αντιθετο.Ομως μην ξεχνατε,ειναι το τεχνασμα του υπουργειου για την μεταφορα της ευθυνης της αδιοριστιας σε ολους εμας. Ευθυνες που εχουν ολες οι κυβερνησεις απο το 70 και μετα για την πολιτικη που ακολουθησαν στα θεματα της παιδειας και εχουν να κανουν και με το μικρο αριθμο προσληψεων αλλα και με την εισαγωγη των μαθητων σε πανεπιστημιακες σχολες με επαγγελματικο αδιεξοδο. Και αυτα τα φουμαρα οτι με τον ασεπ διαλεγονται οι καλυτεροι οσοι τα πιστευουν καλα θα κανουν να τα ξανασκεφτουν γιατι μας ταιζουν κουτοχορτο οι εκαστοτε κυβερνοντες και εμεις το τρωμε. Το ειπα και παραπανω ο ασεπ ειναι αξιοκρατικος τουλαχιστον μεχρι αποδειξεως του αντιθετου, αλλα δεν επιλεγει υποχρεωτικα τους καλυτερους. Και μια σημαντικη λεπτομερεια καλυτερος δεν ειναι απαραιτητα ο καθηγητης που σε μια 8ωρη εξεταση θα γραψει βαθμο που του εξασφαλιζει εισοδο στους διοριστεους. Για να εισαι εκπαιδευτικος πρεπει να το θελεις πανω απο ολα και να μην το βλεπεις σαν τη μονιμη δουλεια στο δημοσιο που θα εξασφαλισει το μελλον σου. Καλος εκπαιδευτικος ειναι κατα την γνωμη μου αυτος που δεν θα σταματησει ποτε να προσπαθει να γινει καλυτερος ανεξαρτητα απο το πως διοριστηκε! Κλεινοντας αυτο το μακροσκελες μηνυμα να τοποθετηθω και για το συστημα διορισμων 60-40. Νομιζω οτι το ποσοστο δεν εχει σημασια. Αυτο που εχει σημασια ειναι να μην γινονται βεβιασμενες ενεργειες. Αν εχουν σκοπο την καταργηση του διορισμου μεσω ενιαιου πινακα σιγουρα θα πρεπει να υπαρξει καποια μεταβατικη διαταξη που δικαιωνει τον αγωνα ολων των ωρομισθιων και αναπληρωτων εκπαιδευτικων.
Καταγράφηκε
marita
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #65 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 03:18:17 pm »
συμφωνώ απόλυτα με τον mathstavros!
Καταγράφηκε
Pixie
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #66 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 04:17:10 pm »
Η προσφυγή των επιτυχόντων-μη διοριστέων του 2005, που εκδικάζεται σήμερα με θετική εισήγηση, αφορά τη μη τήρηση του 60-40, δηλαδή τους πέραν του 40% διορισμούς από τον πίνακα με τη ρύθμιση του 30μήνου (πλασματικοί 30μηνίτες). Ανάλογες προσφυγές έχουν γίνει και από τους επιτυχόντες του 2007, και αναμένεται η εκδίκασή τους.
Αυτές οι προσφυγές δεν στρέφονται κατά του 40%
.
Υπάρχει όμως και η προσφυγή των επιτυχόντων του 2000 εναντίον των διορισμών 16μηνιτών που έγιναν το 2002. Το 2002 είχαν γίνει χιλιάδες συμπληρωματικοί διορισμοί (πέραν όσων είχαν οριστεί με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2000 και όσων αντιστοιχούσαν στην τότε επετηρίδα). Οι θέσεις των συμπληρωματικών διορισμών, αντί να δοθούν (όπως όριζε ο τότε νόμος) κατά 90% στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και κατά 10% στην παλιά επετηρίδα, δόθηκαν (με νέο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2002) κατά 25% στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και κατά 75% στο 16μηνο. Το τμήμα του ΣτΕ δικαίωσε τους επιτυχόντες του 2000, αλλά το σκεπτικό της απόφασης προχωράει παραπέρα. Λέει, δηλαδή,
ότι η ύπαρξη ενός παράλληλου με το ΑΣΕΠ τρόπου πρόσληψης (προϋπηρεσία) παραβιάζει την αρχή της ισότητας και είναι επομένως αντισυνταγματική
. Εάν και η Ολομέλεια του ΣτΕ, που έχει οριστεί για τις 9/5/2008, επικυρώσει την απόφαση του τμήματος, ενδέχεται να γίνουν αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα καταργηθούν οι διορισμοί μέσω προϋπηρεσίας, αλλά ίσως τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για διορισμό η μία τουλάχιστον επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (για να μην υπάρχει θέμα συνταγματικότητας).
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2008, 04:44:31 pm από ioanna89
»
Καταγράφηκε
http://istorialykeiou.blogspot.gr
marias
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #67 στις:
Μαρτίου 27, 2008, 04:28:30 pm »
Ioanna, ίσως σαφέστατη και οι διευκρινήσεις σου ελπίζω να "ξεάγχωσαν" όλους όσοι περιμένουν το 40% για να διορισθούν. Αλλωστε κι εγώ, μετά από την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ, κατάφερα μετά από αρκετά χρόνια να μπω στον πίνακα αναπληρωτών και να περιμένω, ήσυχα, τη σειρά μου για διορισμό...
Καταγράφηκε
stakons
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #68 στις:
Μαρτίου 28, 2008, 08:01:10 am »
Επαναλαμβάνω όμως ότι κατά την ίδια λογική δεν τηρείται η αρχή της ισότητας και στους υπόλοιπους διορισμούς του δημοσίου, διότι άλλοι διορίζονται μέσω εξετάσεων και άλλοι με μόρια. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Επίσης πιστέυω ότι αν αλλάξει κάτι στο σύστημα των διορισμών, δεν θα επηρρεάσει αυτούς που έχουν ήδη κάποια προϋπηρεσία. Αυτό που ειπώθηκε για την έστω μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ είναι λίγο περίεργο για τις τεχνικές ειδικότητες και τους ΠΕ19-20!!! Εγώ είμαι στην ωρομισθία από το σχ. έτος 2005-2006 αλλά δεν έχω δώσει ακόμη ΑΣΕΠ γιατί δεν πρόλαβα τον ΑΣΕΠ του 2005 και έκτοτε δεν έχει γίναι ΑΣΕΠ για εμάς!!!!!!!!!!!!! Φοβερό ε;;;;
Καταγράφηκε
Tarzan
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
ΠΕ03
«
Απάντηση #69 στις:
Μαρτίου 28, 2008, 10:23:57 am »
Πες τα stakons....! Στο τέλος θα μας πούνε να ξενιτευόμαστε κάτι χρόνια, να δίνουμε εξετάσεις και ... τι άλλο;
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
3
4
5
6
7
Πάνω
« προηγούμενο