*

Αποστολέας Θέμα: Εκδίκαση ακύρωσης 40 τοις εκατό, έτους 2005  (Αναγνώστηκε 15986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος msa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: Εκδίκαση ακύρωσης 40 τοις εκατό, έτους 2005
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 28, 2008, 03:08:41 pm »
Γεια σας παιδιά! Είμαι καινούργια στο forum και κατενθουσιασμένη μαζί του!

Να ρωτήσω κάτι: Αν τελικά η Ολομέλεια του ΣτΕ επικυρώσει την απόφαση, οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν στον τρόπο διορισμού, από πότε νομίζετε ότι θα αρχίσουν να ισχύουν? υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι από το καλοκαίρι κιόλας?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:24:35 »

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 28, 2008, 03:21:38 pm »
Γεια σας παιδιά! Είμαι καινούργια στο forum και κατενθουσιασμένη μαζί του!

Να ρωτήσω κάτι: Αν τελικά η Ολομέλεια του ΣτΕ επικυρώσει την απόφαση, οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν στον τρόπο διορισμού, από πότε νομίζετε ότι θα αρχίσουν να ισχύουν? υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι από το καλοκαίρι κιόλας?

Δεν το πιστεύω... Μέχρι να βγει, να καθαρογραφεί... έχουμε ακόμη  ;)
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 28, 2008, 03:55:14 pm »
H απόφαση της Ολομέλειας θα δικαιώσει (το πιθανότερο είναι αυτό) όσους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2000 είχαν κάνει προσφυγή. Απ' όσο γνωρίζω , όσοι είχαν κάνει προσφυγή δεν στηρίχτηκαν στο ότι υπήρχαν 2 παράλληλα συστήματα διορισμού, αλλά ότι στους συμπληρωματικούς διορισμούς του 2002 δεν είχαν τηρηθεί τα ποσοστά που ίσχυσαν και στους κανονικούς διορισμούς . Επομένως η δικαίωση τους δεν μπορεί να  επηρεάσει  το υπάρχον σύστημα προσλήψεων ,παρ' εκτός αν το υπουργείο κρίνει ότι πρέπει να λάβει υπόψη του το σκεπτικό της απόφασης του Γ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο είναι:

αλλά το σκεπτικό της απόφασης προχωράει παραπέρα. Λέει, δηλαδή, ότι η ύπαρξη ενός παράλληλου με το ΑΣΕΠ τρόπου πρόσληψης (προϋπηρεσία) παραβιάζει την αρχή της ισότητας και είναι επομένως αντισυνταγματική.

Προσωπική μου γνώμη ότι μέχρι και τους διορισμούς του 2010-11 δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ μετά είναι όλα πιθανά . Είναι δυνατόν , επίσης , να γίνουν αλλαγές όχι μόνο προς τη μία κατεύθυνση (κατάργηση του Ενιαίου) , αλλά και προς την άλλη κατεύθυνση (κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού) και αντικατάστασή τους από διαγωνισμό με μόρια .

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 28, 2008, 03:55:57 pm »
Επαναλαμβάνω όμως ότι κατά την ίδια λογική δεν τηρείται η αρχή της ισότητας και στους υπόλοιπους διορισμούς του δημοσίου, διότι άλλοι διορίζονται μέσω εξετάσεων και άλλοι με μόρια. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Επίσης πιστέυω ότι αν αλλάξει κάτι στο σύστημα των διορισμών, δεν θα επηρρεάσει αυτούς που έχουν ήδη κάποια προϋπηρεσία. Αυτό που ειπώθηκε για την έστω μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ είναι λίγο περίεργο για τις τεχνικές ειδικότητες και τους ΠΕ19-20!!! Εγώ είμαι στην ωρομισθία από το σχ. έτος 2005-2006 αλλά δεν έχω δώσει ακόμη ΑΣΕΠ γιατί δεν πρόλαβα τον ΑΣΕΠ του 2005 και έκτοτε δεν έχει γίναι ΑΣΕΠ για εμάς!!!!!!!!!!!!! Φοβερό ε;;;;

stakons, υπάρχει μια λεπτομέρεια:  στο υπόλοιπο δημόσιο, τόσο οι προσλήψεις με διαγωνισμό όσο και οι προσλήψεις με μόρια γίνονται μέσω ΑΣΕΠ (και οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων με το ΠΔ Παυλόπουλου έγιναν μέσω ΑΣΕΠ), ενώ οι διορισμοί των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία γίνονται απευθείας από το ΥΠΕΠΘ, χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Επιπλέον, στο υπόλοιπο δημόσιο άλλες κατηγορίες υπαλλήλων προσλαμβάνονται με εξετάσεις και άλλες με μόρια. Στην περίπτωση των εκπαιδευτικών είναι η ίδια κατηγορία και ο ίδιος φορέας (ΥΠΕΠΘ).

Αν, λοιπόν, η Ολομέλεια του ΣτΕ επικυρώσει την απόφαση του τμήματος, το ΥΠΕΠΘ θα πρέπει να βρει μια φόρμουλα για να μην υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας. Μια λύση θα ήταν να περάσει από το ΥΠΕΠΘ στο ΑΣΕΠ η αρμοδιότητα για την κατάρτιση και κύρωση των πινάκων προϋπηρεσίας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρακτικά εφικτό, με τις υπάρχουσες υποδομές του ΑΣΕΠ. Η άλλη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτή που έγραψα παραπάνω, δηλ. να τεθεί ως προϋπόθεση η μία τουλάχιστον επιτυχία στις εξετάσεις ΑΣΕΠ. Αν γίνει αυτό το τελευταίο (εικασία κάνω, δεν έχω καμιά πληροφόρηση), πιθανότατα θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις ειδικότητες για τις οποίες δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ. Και σίγουρα -για να απαντήσω και στον/ην msa- οι όποιες αλλαγές, αν υπάρξουν, δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς διορισμούς, πιθανότατα ούτε και τους διορισμούς των δύο επόμενων ετών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:24:35 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 28, 2008, 04:06:01 pm »
H απόφαση της Ολομέλειας θα δικαιώσει (το πιθανότερο είναι αυτό) όσους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2000 είχαν κάνει προσφυγή. Απ' όσο γνωρίζω , όσοι είχαν κάνει προσφυγή δεν στηρίχτηκαν στο ότι υπήρχαν 2 παράλληλα συστήματα διορισμού, αλλά ότι στους συμπληρωματικούς διορισμούς του 2002 δεν είχαν τηρηθεί τα ποσοστά που ίσχυσαν και στους κανονικούς διορισμούς .

Απ' ό,τι ξέρω, η προσφυγή στηρίχτηκε και στα δύο σημεία.

Παράθεση
Προσωπική μου γνώμη ότι μέχρι και τους διορισμούς του 2010-11 δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ μετά είναι όλα πιθανά . Είναι δυνατόν , επίσης , να γίνουν αλλαγές όχι μόνο προς τη μία κατεύθυνση (κατάργηση του Ενιαίου) , αλλά και προς την άλλη κατεύθυνση (κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού) και αντικατάστασή τους από διαγωνισμό με μόρια .

Κι εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, μακροπρόθεσμα...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 28, 2008, 04:49:15 pm »
Αν η ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει θετικά, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την απόφαση και οι επιτυχόντες του Ασεπ 2000 που όμως δε συμμετείχαν στην προσφυγή??
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 28, 2008, 05:25:19 pm »
Ερωτηση... Τους ορους που περιλαμβανει μια προκηρυξη βαση της οποιας διεξαγεται ενας διαγωνισμος μεσω ΑΣΕΠ τους θετει ο ΑΣΕΠ ή ο φορεας που θελει ατομα για να καλυψει τις αναγκες του?
Aν δεν κανω λαθος υπευθυνος ειναι ο φορεας. Αν ναι και αν υποθεσουμε οτι το ΣτΕ αποφασισει οτι υπαρχει αντισυνταγματικοτητα στους διορισμους και οτι πρεπει να γινονται μονο μεσω του γραπτου διαγωνισμου τοτε μπορει το ΥΠΕΠΘ να αλλαξει καποια πραγματα στην προκηρυξη.
Παραδειγμα: Να αλλαξει τη μοριοδοτηση προυπηρεσιας που ισχυει στους τελευταιους γραπτους διαγωνισμους και εκει που δινει 0,5 μοριο για καθε 6μηνο μπορει να δωσει πολυ παραπανω. Θα ειναι και αυτο μια βοηθεια και αναγνωριση για οσους εχουν προυπηρεσια. Παντως κατι θα γινει και γι αυτους που εχουν προυπηρεσια.
Εγω για παραδειγμα με τα φετινα μορια θα εχω σχεδον 21 μηνες προυπηρεσια, μενω μονιμα Αθηνα και φετος ειμαι αναπληρωτρια στα συνορα με την Τουρκια αφου περασα τις εποχες τις ωρομισθιας με τα 300 ευρω που τα περναμε καθε ...οποτε....
Αλλοι συναδελφοι εχουν περισσοτερα μορια και περισσοτερες "εξοριες"...  Δεν προκειται να αλλαξει το συστημα διορισμων και ξαφνικα σε μια νυχτα να ξεχαστουν οι ανθρωποι που εχουν προυπηρεσια. Αυτο αλλωστε εγινε και οταν μπηκε στη ζωη μας ο γραπτος διαγωνισμος. 

Αποσυνδεδεμένος msa

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 28, 2008, 05:59:59 pm »
Αν η ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει θετικά, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την απόφαση και οι επιτυχόντες του Ασεπ 2000 που όμως δε συμμετείχαν στην προσφυγή??

Η απόφαση ισχύει μόνο για όσους συμμετείχαν στην προσφυγή... για όσους δηλ κατανάλωσαν χρόνο και κυρίως χρήμα..... Όποιος άλλος θέλει  να εκμεταλευτεί την απόφαση, πρέπει  να ακολουθήσει πάλι τη δικαστική οδό

Αποσυνδεδεμένος rachel

• Νέο μέλος
  • *
  • papachango
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 28, 2008, 06:46:39 pm »

Η απόφαση ισχύει μόνο για όσους συμμετείχαν στην προσφυγή... για όσους δηλ κατανάλωσαν χρόνο και κυρίως χρήμα..... Όποιος άλλος θέλει  να εκμεταλευτεί την απόφαση, πρέπει  να ακολουθήσει πάλι τη δικαστική οδό

Δημιουργείται όμως δεδικασμένο και έτσι μπορεί κάποιος βασισμένος στην απόφαση του ΣτΕ να προσφύγει και να δικαιωθεί αυτόματα.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 28, 2008, 07:11:25 pm »
Aκόμη και να προσφύγουν όσοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2000 δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη προσφυγή, θα είναι πολύ λίγοι μιας και στους κανονικούς διορισμούς είχαν τηρηθεί τα ποσοστά 90(ΑΣΕΠ) - 10 (προϋπηρεσία). Η προσφυγή αφορούσε σε συμπληρωματικούς διορισμούς, όπου δεν τηρήθηκαν αυτά τα ποσοστά.
Σκεφτείτε όμως τι θα γίνει αν προσφύγουν ,βασισμένοι σε θετική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, επιτυχόντες  μη διοριστέοι των ΑΣΕΠ 2002, 2005, 2007  , οι οποίοι θα διορίζονταν αν το 100% των διορισμών προέκυπτε από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2008, 07:29:26 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:10:20 pm »
Λοιπόν για να ξεδιαλύνει το τοπία. Οσοι έκαναν προσφυγές, έκαναν. Δεν μπορούν να κάνουν  "εκ των υστέρων" προσφυγή, όσοι νομίζουν ότι είχαν έννομο συμφέρον. Ηδη έχουν προσφύγει, εμπρόθεσμα, αρκετοί, από όλες τις ειδικότητες και αν η απόφαση για τον ΑΣΕΠ του 2005 είναι υπέρ των, θα υπάρχει και το "δεδικασμένο" για τον ΑΣΕΠ του 2007.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:19:32 pm »
Δεν έχω καταλάβει κάτι.....................
Εαν χαρακτηριστούν αντισυνταγματικοί αυτοί οι διορισμοι......................έχει νόημα να χαρακτηριστούν έτσι μόνο για όσους έκαναν την προσφυγή?

Για όσους δεν έκαναν,δηλαδή,είναι σύμφωνοι με το νόμο????????????????????

Δεν έχω γνώσεις Νομικής και δεν καταλαβαίνω.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:25:40 pm »
Ασχετα με το αν έχουν δίκιο ή όχι, δικαιώνονται ΜΟΝΟ όσοι είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα προσφυγή.

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:50:32 pm »
...και για εμάς που έχουμε κάνει ανάλογη προσφυγή για ασεπ 2002 τι θα γίνει?????

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182654
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)