0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας παιδιά! Είμαι καινούργια στο forum και κατενθουσιασμένη μαζί του! Να ρωτήσω κάτι: Αν τελικά η Ολομέλεια του ΣτΕ επικυρώσει την απόφαση, οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν στον τρόπο διορισμού, από πότε νομίζετε ότι θα αρχίσουν να ισχύουν? υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι από το καλοκαίρι κιόλας?
αλλά το σκεπτικό της απόφασης προχωράει παραπέρα. Λέει, δηλαδή, ότι η ύπαρξη ενός παράλληλου με το ΑΣΕΠ τρόπου πρόσληψης (προϋπηρεσία) παραβιάζει την αρχή της ισότητας και είναι επομένως αντισυνταγματική.
Επαναλαμβάνω όμως ότι κατά την ίδια λογική δεν τηρείται η αρχή της ισότητας και στους υπόλοιπους διορισμούς του δημοσίου, διότι άλλοι διορίζονται μέσω εξετάσεων και άλλοι με μόρια. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Επίσης πιστέυω ότι αν αλλάξει κάτι στο σύστημα των διορισμών, δεν θα επηρρεάσει αυτούς που έχουν ήδη κάποια προϋπηρεσία. Αυτό που ειπώθηκε για την έστω μία επιτυχία στον ΑΣΕΠ είναι λίγο περίεργο για τις τεχνικές ειδικότητες και τους ΠΕ19-20!!! Εγώ είμαι στην ωρομισθία από το σχ. έτος 2005-2006 αλλά δεν έχω δώσει ακόμη ΑΣΕΠ γιατί δεν πρόλαβα τον ΑΣΕΠ του 2005 και έκτοτε δεν έχει γίναι ΑΣΕΠ για εμάς!!!!!!!!!!!!! Φοβερό ε;;;;
H απόφαση της Ολομέλειας θα δικαιώσει (το πιθανότερο είναι αυτό) όσους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2000 είχαν κάνει προσφυγή. Απ' όσο γνωρίζω , όσοι είχαν κάνει προσφυγή δεν στηρίχτηκαν στο ότι υπήρχαν 2 παράλληλα συστήματα διορισμού, αλλά ότι στους συμπληρωματικούς διορισμούς του 2002 δεν είχαν τηρηθεί τα ποσοστά που ίσχυσαν και στους κανονικούς διορισμούς .
Προσωπική μου γνώμη ότι μέχρι και τους διορισμούς του 2010-11 δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ μετά είναι όλα πιθανά . Είναι δυνατόν , επίσης , να γίνουν αλλαγές όχι μόνο προς τη μία κατεύθυνση (κατάργηση του Ενιαίου) , αλλά και προς την άλλη κατεύθυνση (κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού) και αντικατάστασή τους από διαγωνισμό με μόρια .
Αν η ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει θετικά, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την απόφαση και οι επιτυχόντες του Ασεπ 2000 που όμως δε συμμετείχαν στην προσφυγή??
Παράθεση από: tihea στις Μαρτίου 28, 2008, 04:49:15 pmΑν η ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει θετικά, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την απόφαση και οι επιτυχόντες του Ασεπ 2000 που όμως δε συμμετείχαν στην προσφυγή??Η απόφαση ισχύει μόνο για όσους συμμετείχαν στην προσφυγή... για όσους δηλ κατανάλωσαν χρόνο και κυρίως χρήμα..... Όποιος άλλος θέλει να εκμεταλευτεί την απόφαση, πρέπει να ακολουθήσει πάλι τη δικαστική οδό