0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με ειδοποίησαν σήμερα ότι θα πάρω "επίδομα" άδειας 201 ευρώ!!!!Διακοπάρες θα κάνω με 200 ευρώ (α ξέχασα και το 1)!!!!!!!!!!!!!
Επιδομα:194 ευρωΑ δεκαπενθημερο Ιουλιου:585 ενω το Μαρτιο πριν τις περικοπες ηταν 668,δεν εχω το χαρτι μισθοδοσιας του Ιουλιου και θα πρεπει να ψαξω για τον εκκαθαριστη για εξηγησεις(που ειναι εκτος γραφειου,ελευθερας βοσκης).
Απεργιες!οσο για κρατησεις για το χρεος εχουν αφαιρεσει 200ευρω!
Παράθεση από: λιθοσφαιριστής στις Ιουλίου 02, 2010, 07:12:21 pmΗ μείωση είναι αυτή που είναι, δεν έχει καμία σχέση το πόσος φόρος παρακρατείται. Μπορεί να μη σου κρατούσαν καθόλου φόρο, τότε θα μας έλεγες ότι δεν υπάρχει καθόλου μείωση;Όλα φαίνονται στην εκκαθάριση. Στη φετινή φορολογική δήλωση μπορεί κάποιος να είχε επιστροφή 500 ευρώ, ενώ του χρόνου θα χρειαστεί να πληρώσει. Και ίσως και πολλά, αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.Ομολογώ ότι περίμενα αυτό να το σκεφτεί κάποιος που ψηφίζει... εξωκοινοβουλευτική αριστερά.Μιλάμε για καθαρές αποδοχές και για ευρύτερη εισοδηματική πολιτική.Δεν είπα ότι δεν υπάρχει μείωση. Απλά έθεσα το άλλο άκρο σε αντιδιαστολή μ' αυτό που λέει η ΔΟΕ.Είπα ότι όταν κατεβαίνεις κλιμάκιο, μειώνονται οι κρατήσεις. Και όσον αφορά την επιστροφήφόρου, σχεδόν κανείς εκπαιδευτικός δε θα πληρώσει φόρο του χρόνου.Οι περισσότερες δηλώσεις μάλιστα θα είναι μηδενικές (δηλαδή θα επιστραφεί ακόμα και ο λίγος φόρος που θα πληρώσουμε).Ένας υπάλληλος όμως με μισθό π.χ. 3.000 θα έχει πολύ μεγάλημείωση και αυτό νομίζω δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής. Αυτά όμως δεν έχουν τόση σημασία γιατί νομίζω πως έρχονται και νέες μειώσειςκαι ακόμα δυσκολότερα μέτρα.Το θέμα είναι αν θα βάλουμε πλάτεςσ' αυτην κυβέρνηση στην κατάσταση που βρισκόμαστε ή θα οδηγηθούμε στην χρεωκοπίαζητώντας λεφτά από άδεια ταμεία. Να είμαστε ρεαλιστές.Είμαι υπέρ των αλλαγών που καλυτερεύουν τη ζωή μας (ως κοινωνία) απ' όπου κι αν προέρχονται.Όταν όμως τα περιθώρια στενεύουν επιλέγω το λιγότερο κακό.Και ναι, αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ κοινοβουλευτικά κόμματα (με εξαίρεση τον ΣΥΝ 2-3 φορές)νομίζω πως γλυτώνουμε πολύ χειρότερες μέρες με αυτήν την κυβέρνηση.(δε διαφωνώ με τις αντιδράσεις και τις πορείες - κι εγώ κατέβηκα προχτές και παραδέχομαι το ΠΑΜΕ για το δυναμισμό και τη διεκδικητικότητά του.Και χρειάζονται αυτές οι φωνές για να ελέγχουν την εξουσία.Όμως διαφωνώ με την υπερβολή και τη μαύρη προπαγάνδα του βολεμένου συνδικαλιστή.Κι έχω γνωρίσει αρκετούς από δαύτους και τους έχω σιχαθεί).
Η μείωση είναι αυτή που είναι, δεν έχει καμία σχέση το πόσος φόρος παρακρατείται. Μπορεί να μη σου κρατούσαν καθόλου φόρο, τότε θα μας έλεγες ότι δεν υπάρχει καθόλου μείωση;Όλα φαίνονται στην εκκαθάριση. Στη φετινή φορολογική δήλωση μπορεί κάποιος να είχε επιστροφή 500 ευρώ, ενώ του χρόνου θα χρειαστεί να πληρώσει. Και ίσως και πολλά, αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.Ομολογώ ότι περίμενα αυτό να το σκεφτεί κάποιος που ψηφίζει... εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Η ευρύτερη εισοδηματική είναι απλά η μείωση των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων.Αυτό που γράφεις δεν ισχύει και απορώ γιατί επιμένεις. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου δεν τολμά να πει ότι σχεδόν κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να πληρώσει φόρο του χρόνου. Εκτός αν οι προβλέψεις σου μιλάνε για μείωση 50% των μισθών!Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη νέα φορολογική κλίμακα και στο πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψει κάποιος, για να εξασφαλίσει το μέχρι τώρα εξασφαλισμένο αφορολόγητο και θα καταλάβεις τι εννοώ.Αν ήταν τόσο απλά όπως τα λες τότε γιατί έκαναν τις κρατήσεις; Για να μειώσουν τα έσοδά τους έχοντας και το πολιτικό κόστος; Ή εσύ πιστεύεις ότι με το να μειωθούν οι συντάξεις των 400
Ποιος επιτέλους θα μας σώσει από το σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ;
Παράθεση από: jak13 στις Ιουλίου 04, 2010, 05:36:22 pmΗ ευρύτερη εισοδηματική είναι απλά η μείωση των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων.Αυτό που γράφεις δεν ισχύει και απορώ γιατί επιμένεις. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου δεν τολμά να πει ότι σχεδόν κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να πληρώσει φόρο του χρόνου. Εκτός αν οι προβλέψεις σου μιλάνε για μείωση 50% των μισθών!Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη νέα φορολογική κλίμακα και στο πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψει κάποιος, για να εξασφαλίσει το μέχρι τώρα εξασφαλισμένο αφορολόγητο και θα καταλάβεις τι εννοώ.Αν ήταν τόσο απλά όπως τα λες τότε γιατί έκαναν τις κρατήσεις; Για να μειώσουν τα έσοδά τους έχοντας και το πολιτικό κόστος; Ή εσύ πιστεύεις ότι με το να μειωθούν οι συντάξεις των 400
Τα ίδια λέμε. Να δεχτώ ότι είμαι μέρος τού προβλήματος(αν και ήμουν ο μόνος στο σχολείο μου που έκανε απεργία το Μάιο).Δώσε μου μια λύση.(προνομιούχος δεν είμαι - το αντίθετο μάλιστα. Χωρίς περιουσιακά στοιχεία (στο ενοίκιο) καιμε λιγότερα από 16,000