0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
όχι, συνάδελφε, κάποιοι δεν έχουμε κάνει ποτέ αίτηση για απόσπαση ούτε παρακαλέσαμε για το οτιδήποτε και μπορούμε γι αυτό το λόγο να μιλάμε. Και όχι, δεν μπορώ να χωνέψω ότι ένας εκπαιδευτικός πρέπει να είναι οπουδήποτε αλλού και όχι στο σχολείο του. Και όχι δεν τους ζηλεύουμε που πήραν απόσπαση, απλώς δε γουστάρουμε άλλο αυτή την αδικία και την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται και τα παιδιά μας, όταν πρέπει να πάνε σχολείο και στη θέση του βύσματος που πήρε απόσπαση έρχεται αναπληρωτής μετά από κάτι μήνες. Πάντως, συμφωνώ μαζί σου για τις θεσμικές αλλαγές. Τέλος, δικαιούμαι να είμαι αγανακτισμένη, όταν ήταν άρρωστο το παιδί μου και δεν είχα κανένα να το κρατήσει και το έπαιρνα μαζί μου και καθόταν με αντιπυρετικά μέχρι να τελειώσω στο γραφείο των καθηγητών, όταν ο καθένας ήταν στο σπιτάκι του. Δικαιούμε να είμαι αγανακτισμένη όταν ο μισθός μου δε μου έφθανε να πάρω το αεροπλάνο και να δω τον άντρα μου ένα Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι έβλεπαν τον άντρα τους κάθε μέρα.Επίσης, αγανακτώ, γιατί με τις περικοπές αναγκαζόμουν να μην αγοράζω βασικά είδη από το σούπερ μάρκετ για να μπορέσω να τα βολέψω, ενώ άλλων δεν ίδρωνε το αυτί.Πάντως, να ζηλέψω τη λαμογιά, όχι δεν τη ζηλεύω!!!!!!!
Παράθεση από: ΑΝΚΑΛ στις Ιουλίου 01, 2010, 06:55:03 pmμπορω να ζητησω απο το υπουργειο και να μαθω τα κοινωνικα κριτηρια με τα οποια συγκεκριμενα προσωπα πηραν αποσπαση σε φορεις? εαν ναι, τι ακριβως χρειαζεται να κανω? κατι τετοιο θα ηταν εναντια στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων?πως ακριβως γινεται η διαδικασια των ενστασεων?υπαρχει δυνατοτητα επανεξετασης των αιτησεων μας?πολλες ερωτησεις.....ευχαριστω εκ των προτερων....Για να τελειώνουμε με τους φορείς, η ΝΟΜΟΤΥΠΗ διαδικασία που τηρείται είναι η εξής:1. Το υπουργείο στέλνει στο φορέα (γραφείο, διεύθυνση, κλπ) λίστα με όλους έχουν κάνει αίτηση σε αυτόν και καλεί το φορέα να βάλει σε σειρά προτίμησης τα άτομα αυτά (έτσι ψυχρά ποιόν θέλει πρώτο, δεύτερο κλπ).2. Ο φορέας αφού τελειώσει την αξιολόγηση των ατόμων προωθεί τη λίστα στην περιφερειακή διεύθυνση που ανήκει. Εκεί ο πίνακας επανεξετάζεται και γίνονται τυχόν ανακατατάξεις. Ο νέος πίνακας διαβιβάζεται στο υπουργείο.3. Θεωρητικά (και πρακτικά κάτι τέτοιο έγινε φέτος) το υπουργείο δεν πειράζει τη σειρά, απλά τραβά μια γραμμή στα άτομα, δηλαδή λέει το τάδε γραφείο θα πάρει 4, ποιοί είναι μέχρι την 4η θέσηΦέτος πάνω κάτω οι τηρήθηκαν οι πίνακες όπως φύγαν στις/από τις περιφέρειες σχεδόν στο ακέραιο, απλά τραβήχτηκαν οι γραμμές πιο πάνω. Κοινωνικά κριτήρια κλπ ΔΕΝ έχει στους φορείς, θεωρητικά έχει προσόντα πρακτικά όποιον θεωρεί το ΠΥΣΠ(Δ)Ε/ΑΠΥΣΠ(Δ)Ε "ικανό". Έτσι ΔΕΝ έχει νόημα η αίτηση θεραπείας μιας και δεν έχει υποχρέωση ο φορέας να αιτιολογήσει τα κριτήρια με βάση τα οποία κατέταξε τους αιτόυντες απόσπαση.
μπορω να ζητησω απο το υπουργειο και να μαθω τα κοινωνικα κριτηρια με τα οποια συγκεκριμενα προσωπα πηραν αποσπαση σε φορεις? εαν ναι, τι ακριβως χρειαζεται να κανω? κατι τετοιο θα ηταν εναντια στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων?πως ακριβως γινεται η διαδικασια των ενστασεων?υπαρχει δυνατοτητα επανεξετασης των αιτησεων μας?πολλες ερωτησεις.....ευχαριστω εκ των προτερων....
Κοινωνικά κριτήρια κλπ ΔΕΝ έχει στους φορείς, θεωρητικά έχει προσόντα πρακτικά όποιον θεωρεί το ΠΥΣΠ(Δ)Ε/ΑΠΥΣΠ(Δ)Ε "ικανό".
2. Ο φορέας αφού τελειώσει την αξιολόγηση των ατόμων προωθεί τη λίστα στην περιφερειακή διεύθυνση που ανήκει. Εκεί ο πίνακας επανεξετάζεται και γίνονται τυχόν ανακατατάξεις. Ο νέος πίνακας διαβιβάζεται στο υπουργείο.
Kαι μιας και τιθεται συχνα πυκνα, μετ' επιτασσεως, απο την υπουργο, το θεμα της αξιοκρατιας και της διαφανειας στο Δημοσιο, θελω να υπογραμμισω μια μικρη αλλα ευγλωττη λεπτομερεια: Παρόλο που ο νόμος Ραγκούση προβλεπει ρητα τη διεξαγωγη γραπτου διαγωνισμου για τη στελεχωση του δημοσιου τομεα με διευθυντες και προϊσταμενους, ο περιωνυμος νομος 3848 της Διαμαντοπουλου, που μεταξυ αλλων διεπει και την αξιολογηση και επιλογη των στελεχων της εκπαιδευσης, δεν οριζει τιποτα σχετικο. Συνεπως, η διαδικασια επιλογης των διευθυντων ΠΕ και ΔΕ που κινειται το τελευταιο διαστημα δεν θα περιλαμβανει γραπτη εξεταση των υποψηφιων, οπως προβλεπεται για ολο το υπολοιπο Δημοσιο, αλλα κριση των υποψηφιων με γνωμονα τα "σταθερα" τους μορια και την προφορικη συνεντευξη.Κατα τα αλλα, η Διαμαντοπουλου εχει φετιχοποιησει το γραπτο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ ως υστατο κριτη των παντων, εκ του οποιου, ωστοσο, εξαιρει προκλητικα την επομενη γενια των στελεχων της εκπαιδευσης, που θα πραγματωσουν το μεγαλοπνοο διαμαντοπουλειο οραμα του Νεου Σχολειου της αξιοκρατιας και της διαφανειας. Ακομη και τα στελεχη της εκπαιδευσης της προηγουμενης, εξοχως διεφθαρμενης γαλαζιας κυβερνησης υπεστησαν τη βασανο της γραπτης εξετασης, εστω κι αν η συνεντευξη χαλκευε μερικως το αντικειμενικο αποτελεσμα, οδηγωντας, ορισμενες φορες, σε επιλογες που αποτιουν φορο τιμης στον κινηματογραφικο αμπσουρντισμο του Mel Brooks...
Απλά πράγματα. Επειδή είμαι σε γραφείο και φέτος έτυχε να δω τις προτάσεις του Διευθυντή να σας πω οτι άτομα που δεν προτάθηκαν πήραν απόσπαση και άτομα με μηδενικη εμπειρία σε υπολογιστές - διοικητικές θέσεις υπερίσχυσαν ατόμων με εμπειρία και ικανότητες. Άρα όπως κάθε χρονιά όποιος είχε δόντι καλύφθηκε. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις εγώ δεν έκανα καν αίτηση φέτος. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός που ήταν σαφώς μικρότερος από παλιότερα. Νομίζω οτι σιγά σιγά πρέπει να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία με τις αποσπάσεις σε φορείς, να γίνουν οι μετατάξεις και όλοι οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν σε σχολεία. Γι αυτό άλλωστε και διοριστήκαμε!