*

Αποστολέας Θέμα: Πόσο σας επηρέασαν οι εκπαιδευτικοί που είχατε ως μαθητές στην καριέρα σας?  (Αναγνώστηκε 15927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Αχ, τι μου θυμίσατε τώρα... Παλαιοημερολογίτισσα κι εγώ, έκανα πρώτη φορά αρχαία πρωτότυπο στην Α' λυκείου. Και εκεί βρέθηκε μπροστά μου ένας Δάσκαλός, με Δ κεφαλαίο. Δεν ξέρω πώς, αλλά με χαμηλή φωνή κατόρθωνε να μας έχει όλους σούζα. Με το πάθος που έχει για το αντικείμενο του, μας είχε πείσει ότι άξιζε να τον ακούσουμε, νιώθαμε ότι είχε κάτι πολύ σημαντικό να πει. Και ένιωθα πάντα ότι μας αγαπούσε. Δεν θα ξεχάσω ποτε ότι τα Χριστούγεννα μας έδωσε ένα 3σέλιδο με προτεινόμενα βιβλία, στην πρώτη σελίδα του οποίου μας είχε γράψει ένα ολόκληρο ποίημα για τον καθένα. "Να κάτσεις να ξεκουραστείς στις διακοπές, Elranna, με τη Μαρία άλλη φορά μην κάνετε κοπάνα". (Από τότε με ταλαιπωρούσε το πρωινό ξύπνημα! :P) 4 χειρόγραφες στροφές για 35 νοματαίους...  Ακόμα έχω βέβαια την απορία τι κατάλαβα από το Μαρκούζε και το Φρομμ που πρότεινε να διαβάσουμε... αλλά κάτι θα μου έμεινε! Μας πρότεινε βιβλία, ταινίες, άρθρα από εφημερίδες που διάβασε και του άρεσαν και πάντα, μα πάντα κατάφερνε να συνδέσει ότι δίδασκε με την καθημερινότητα μας. Σε κάποια φάση, έπιασε ένα χαρτάκι που μου έστελνε ένας συμμαθητής μου. Δεν το διάβασε, αλλά τον έβαλε να μου κάνει ... ερωτική εξομολόγηση στα αρχαία... Ρεζίλι γίναμε βέβαια, αλλά τα αρχαία τα αγάπησα.

Δευτέρα και τρίτη λυκείου είχα στην ιστορία μιαν άλλη εξαιρετική φιλόλογο... ή μάλλον ιστορικό. Αφού μας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι το βιβλίο της δέσμης γράφει μπούρδες, αλλά τι να κάνουμε, αυτό πρέπει να μάθουμε για να κάνουμε αργότερα αυτό που θέλουμε, σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το κοινωνικό περιβάλλον, μας έβαλε να ασχοληθούμε με την άφιξη των προσφύγων στο Ηράκλειο το 1922. 10 πιτσιρίκια,

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Το 94-95 πήγαινα Α' Λυκείου.
Τότε πρωτοέκανα αρχαία από πρωτότυπο, οπότε χρειάστηκε να πάω φροντιστήριο, για να καταλαβαίνω "τη νέα άγνωστη γλώσσα".  ::)
Στην Α λυκείου πρωτοεκανες αρχαια;Στο γυμνασιο δεν είχατε; Γιατι εγω Α λυκειου πήγα 97-98 και είχα ξεκινήσει τα αρχαία από την Α γυμνασίου!
Eσείς είστε πιτσιρίκια . Εγώ πήγα Α' Λυκείου '83-'84 . Τότε δεν είχαμε ούτε παλιό ημερολόγιο karxarias , αλλά μετρούσαμε με ολυμπιάδες. ;D  Αρχαία από πρωτότυπο πρωτοδιδάχτηκα κι εγώ στην Α' Λυκείου.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Είχε, ρε παιδί μου, άλλη ομορφιά η Α Λυκείου τότε. Θυμάμαι ότι είχα εκστασιαστεί με τα Αρχαία!
syrrahm , αυτά είναι πιτσιρίκια. Εγώ ήμουν Α Λυκείου.... το Σεπτέμβριο...μετά το Μάιο... που είχαν έρθει οι Pink Floyd στην Αθήνα...  ;D ;) Για να σε δω τι μνήμη έχεις!! ;D

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ
syrrahm, κι εγώ της ίδιας ακριβώς φουρνιάς είμαι! ΄Ασε, κρύβε λόγια και χρόνια, γιατί θα εκτεθούμε!!! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Είχε, ρε παιδί μου, άλλη ομορφιά η Α Λυκείου τότε. Θυμάμαι ότι είχα εκστασιαστεί με τα Αρχαία!
syrrahm , αυτά είναι πιτσιρίκια. Εγώ ήμουν Α Λυκείου.... το Σεπτέμβριο...μετά το Μάιο... που είχαν έρθει οι Pink Floyd στην Αθήνα...  ;D ;) Για να σε δω τι μνήμη έχεις!! ;D
Νομίζω ότι κατάλαβα, κοίτα όμως ! Θα μπορούσα να σε έχω μαθήτρια και πάλι.  ;)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Καλά θα ήταν να είμαι τόσο μικρή!  :);) Και να σε συζητούσα για την επιρροή που άσκησες στην προσωπικότητά μου!
 89-90 Α Λυκείου...! 8) 8) ;D (Πήγαινα Γ γυμνασίου, όταν ήρθαν οι Pink Floyd και δε με άφησαν οι γονείς να πάω! :( :( :()

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Κι εγώ που είμαι της εποχής Guns 'n' Roses (την πρώτη φορά που ήρθαν) μερικά χρονάκια τα κρύβω!  :P Ωραίες εποχές πάντως... Πώς ξεκινούσε το πρώτο πρώτο κειμενάκι του Ξενοφώντα; Αναμνήσω γαρ υμάς τους των προγόνων κινδύνους; Εκείνο το άσπρο βιβλιαράκι;

ΥΓ. Ούτε εμένα με άφησαν να πάω στους Guns 'n' Roses  :'(

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δε θυμάμαι πώς ξεκινούσε, (αν και κάπου πρέπει να το έχω κρατήσει αυτό το βιβλίο),αλλά θυμάμαι το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος (αυτό ταιριάζει σε μένα τώρα, αφού δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη! >:() ;D. Πάντως, η καθηγήτρια που είχα, μόνο παράδειγμα προς αποφυγή θα μπορούσε να είναι!
Όσο για τους λατρεμένους GNR, :-* :-* θυμάμαι ότι πλήρωνα το εισιτήριο σε όποιον ήθελε από τους φίλους να έρθει.... και δεν ερχόταν κανένας! ::) ::) Και δεν πήγα ούτε εκεί! :'(

Αποσυνδεδεμένος fragy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
  Στο σχολείο που ήμουν εγώ,δυστυχώς οι περισσότεροι ήταν προς απόσυρση ή είχαν ψυχολογικά προβλήματα.Άξια φέρουν τον τίτλο "παραδείγματα προς αποφυγή". 1)Ο κοινωνιολόγος μας έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του και την πεθερά του...2)ένας φυσικός στο γυμνάσιο μας μίλαγε για την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας (την οποία είχε ερωτευτεί) 3)ένας φιλόλογος στο λύκειο εξερευνούσε την περισσότερη ώρα το ταβάνι (ήταν προς απόσυρση..) ενώ η επόμενη φιλόλογος (γ λυκείου) μας πετούσε υπονοούμενα για την τέλεια ερωτική ζωή με τον άντρα της και τις κρυφές της χάρες,4)η θεολόγος στο λύκειο μας έλεγε πόσο ανήθικοι είμασταν,5)ο μαθηματικός στη γ λυκείου ξεχνούσε ότι είχε μάθημα και έπινε ουζάκια στο καφενείο απέναντι από το σχολείο...
   Κάπου κάπου πετυχαίναμε και κάποιον φυσιολογικό.Ειδικά μια φιλόλογος στη β λυκείου έκανε φοβερό μάθημα άν και ήταν πάντα ιδιαίτερα απόμακρη και αυστηρή προς τους μαθητές και ο φυσικός στη γ λυκείου ο οποίος κατάφερε και τον πιο άσχετο να μάθει φυσική...

πω πω, τι μου θύμισες τώρα...μια απο τα ίδια είχα κ γω...και εκτός αυτά είχαμε και τους μαθητές που είχαν πάρει στο ψιλό κάτι τέτοιους καθηγητές και κατα καιρούς πεταγόταν διάφορα τρόφημα μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος (γιαούρτια, αυγά και πεϊνιρλί παρακαλω). Είχα όμως και κάτι καθηγητές ...άψογοι!!!πραγματικά πρότυπα. Ιδιαίτερα η δασκάλα που είχα για 6 χρόνια στο δημοτικό, αυτή με οδήγησε να γίνω παιδαγωγός...τέλεια!!ήταν πολυ μπροστα η γυναίκα. Κάναμε μαζί ανακύκλωση, παρατηρούσαμε τα φυτά, σεξουαλική αγωγή, κοινωνικά θέματα, βιβλιοθήκη της τάξης με δικά μας βιβλία..τα πάντα!!!

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
παλαιά σχολή και εδώ...εμείς είχαμε ένα τύπου ανθολόγιο που είχε και το αίνιγμα της σφίγγας με τον οιδίποδα ...σκήνες απείρου κάλους να μην καταλαβαίνεις που τελειώνει η μία πρόταση και πού αρχίζει η άλλη.Θυμάμαι με αγάπη τον καθηγητή μας στο φροντιστήριο που παρά τα ουισκάκια και τάπανωτά τσιγάρα με τα οποια ευωδίαζε την αίθουσα σε μάγευε με την απλότητα που τα εξηγόυσε όλα δλδ σου΄λεγε δοτικη αντικειμενική και μαγευόσουν ...ξέχασα να πω ...ήταν και καλοδιατηρημένος  :-[

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
maryk, εμείς πάμε με... το παλιό ημερολόγιο :)  8) Εσύ με το νέο..  :)
Eσείς είστε πιτσιρίκια . Εγώ πήγα Α' Λυκείου '83-'84 . Τότε δεν είχαμε ούτε παλιό ημερολόγιο karxarias , αλλά μετρούσαμε με ολυμπιάδες. ;D  Αρχαία από πρωτότυπο πρωτοδιδάχτηκα κι εγώ στην Α' Λυκείου.

Mε κάνατε και ένιωσα λες και είμαι στο νηπιαγωγείο...!
Επειδή όμως όπως είπατε "είμαστε πιτσιρίκια" διαβάζοντας τα του παλαιού ημερολογίου και συγκεκριμένα:
Πώς ξεκινούσε το πρώτο πρώτο κειμενάκι του Ξενοφώντα; Αναμνήσω γαρ υμάς τους των προγόνων κινδύνους; Εκείνο το άσπρο βιβλιαράκι;

Δε θυμάμαι πώς ξεκινούσε, (αν και κάπου πρέπει να το έχω κρατήσει αυτό το βιβλίο),αλλά θυμάμαι το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος
Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
Το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος δεν είναι του Λουκιανού από τους Νεκρικούς Διαλόγους που το είπε ο Μένιπππος στον "βαρκάρη"?Αν ναι στον Ξενοφώντα πώς κολλάει?
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Επειδή όμως όπως είπατε "είμαστε πιτσιρίκια" διαβάζοντας τα του παλαιού ημερολογίου και συγκεκριμένα:
Πώς ξεκινούσε το πρώτο πρώτο κειμενάκι του Ξενοφώντα; Αναμνήσω γαρ υμάς τους των προγόνων κινδύνους; Εκείνο το άσπρο βιβλιαράκι;

Δε θυμάμαι πώς ξεκινούσε, (αν και κάπου πρέπει να το έχω κρατήσει αυτό το βιβλίο),αλλά θυμάμαι το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος
Το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος δεν είναι του Λουκιανού από τους Νεκρικούς Διαλόγους που το είπε ο Μένιπππος στον "βαρκάρη"?Αν ναι στον Ξενοφώντα πώς κολλάει?

Το βιβλίο των αρχαίων της πρώτης λυκείου είχε περίπου τη δομή που έχουν τα σημερινά βιβλία των αρχαίων του γυμνασίου. Κείμενο, γραμματική/συντακτικό και παράλληλα κείμενα στο τέλος. Ήταν ένα ωραίο, κοντόχοντρο, άσπρο βιβλιαράκι, που είχε μέσα όλη τη γραμματική και όλο το συντακτικό. Όλη η ύλη, από το ειμί μέχρι τα εις -μί σε ένα βιβλίο σε μια χρονιά. Το αρχικό κείμενο ήταν Ξενοφώντας. Το θυμάμαι αξέχαστα γιατί μας το είχε βάλει τεστάκι για να δει πώς τα πάμε με την μετάφραση και είχα κάνει λάθος το καταραμένο "αναμνήσω". Το είχα γράψει "σας θυμίζω" αντί "θα σας θυμίσω" και είχα τσατιστεί πάρα πολύ γιατί ήταν το μόνο λάθος και μου είχε κόψει ολόκληρη μονάδα... Τραυματική η πρώτη συνάντηση με τα αρχαία  :P

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

To κείμενο του Ξενοφώντα ήταν στο πρώτο κεφάλαιο, ενώ αυτό με τον Μένιππο ήταν στο 18ο.
Έχω ακόμα το βιβλίο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182609
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144