0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: bikini στις Νοεμβρίου 04, 2009, 07:34:23 pmΤο 94-95 πήγαινα Α' Λυκείου.Τότε πρωτοέκανα αρχαία από πρωτότυπο, οπότε χρειάστηκε να πάω φροντιστήριο, για να καταλαβαίνω "τη νέα άγνωστη γλώσσα". Στην Α λυκείου πρωτοεκανες αρχαια;Στο γυμνασιο δεν είχατε; Γιατι εγω Α λυκειου πήγα 97-98 και είχα ξεκινήσει τα αρχαία από την Α γυμνασίου!
Το 94-95 πήγαινα Α' Λυκείου.Τότε πρωτοέκανα αρχαία από πρωτότυπο, οπότε χρειάστηκε να πάω φροντιστήριο, για να καταλαβαίνω "τη νέα άγνωστη γλώσσα".
Είχε, ρε παιδί μου, άλλη ομορφιά η Α Λυκείου τότε. Θυμάμαι ότι είχα εκστασιαστεί με τα Αρχαία!syrrahm , αυτά είναι πιτσιρίκια. Εγώ ήμουν Α Λυκείου.... το Σεπτέμβριο...μετά το Μάιο... που είχαν έρθει οι Pink Floyd στην Αθήνα... Για να σε δω τι μνήμη έχεις!!
Στο σχολείο που ήμουν εγώ,δυστυχώς οι περισσότεροι ήταν προς απόσυρση ή είχαν ψυχολογικά προβλήματα.Άξια φέρουν τον τίτλο "παραδείγματα προς αποφυγή". 1)Ο κοινωνιολόγος μας έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του και την πεθερά του...2)ένας φυσικός στο γυμνάσιο μας μίλαγε για την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας (την οποία είχε ερωτευτεί) 3)ένας φιλόλογος στο λύκειο εξερευνούσε την περισσότερη ώρα το ταβάνι (ήταν προς απόσυρση..) ενώ η επόμενη φιλόλογος (γ λυκείου) μας πετούσε υπονοούμενα για την τέλεια ερωτική ζωή με τον άντρα της και τις κρυφές της χάρες,4)η θεολόγος στο λύκειο μας έλεγε πόσο ανήθικοι είμασταν,5)ο μαθηματικός στη γ λυκείου ξεχνούσε ότι είχε μάθημα και έπινε ουζάκια στο καφενείο απέναντι από το σχολείο... Κάπου κάπου πετυχαίναμε και κάποιον φυσιολογικό.Ειδικά μια φιλόλογος στη β λυκείου έκανε φοβερό μάθημα άν και ήταν πάντα ιδιαίτερα απόμακρη και αυστηρή προς τους μαθητές και ο φυσικός στη γ λυκείου ο οποίος κατάφερε και τον πιο άσχετο να μάθει φυσική...
maryk, εμείς πάμε με... το παλιό ημερολόγιο Εσύ με το νέο..
Eσείς είστε πιτσιρίκια . Εγώ πήγα Α' Λυκείου '83-'84 . Τότε δεν είχαμε ούτε παλιό ημερολόγιο karxarias , αλλά μετρούσαμε με ολυμπιάδες. Αρχαία από πρωτότυπο πρωτοδιδάχτηκα κι εγώ στην Α' Λυκείου.
syrrahm , αυτά είναι πιτσιρίκια. Εγώ ήμουν Α Λυκείου.... το Σεπτέμβριο...μετά το Μάιο... που είχαν έρθει οι Pink Floyd στην Αθήνα... Για να σε δω τι μνήμη έχεις!!
Πώς ξεκινούσε το πρώτο πρώτο κειμενάκι του Ξενοφώντα; Αναμνήσω γαρ υμάς τους των προγόνων κινδύνους; Εκείνο το άσπρο βιβλιαράκι;
Δε θυμάμαι πώς ξεκινούσε, (αν και κάπου πρέπει να το έχω κρατήσει αυτό το βιβλίο),αλλά θυμάμαι το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος
Επειδή όμως όπως είπατε "είμαστε πιτσιρίκια" διαβάζοντας τα του παλαιού ημερολογίου και συγκεκριμένα: Παράθεση από: elranna στις Νοεμβρίου 04, 2009, 11:47:38 pmΠώς ξεκινούσε το πρώτο πρώτο κειμενάκι του Ξενοφώντα; Αναμνήσω γαρ υμάς τους των προγόνων κινδύνους; Εκείνο το άσπρο βιβλιαράκι;Παράθεση από: karxarias29 στις Νοεμβρίου 05, 2009, 12:05:57 amΔε θυμάμαι πώς ξεκινούσε, (αν και κάπου πρέπει να το έχω κρατήσει αυτό το βιβλίο),αλλά θυμάμαι το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντοςΜου δημιουργήθηκε η εξής απορία:Το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος δεν είναι του Λουκιανού από τους Νεκρικούς Διαλόγους που το είπε ο Μένιπππος στον "βαρκάρη"?Αν ναι στον Ξενοφώντα πώς κολλάει?
Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:Το ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος δεν είναι του Λουκιανού από τους Νεκρικούς Διαλόγους που το είπε ο Μένιπππος στον "βαρκάρη"?Αν ναι στον Ξενοφώντα πώς κολλάει?