*

Αποστολέας Θέμα: Πόσο σας επηρέασαν οι εκπαιδευτικοί που είχατε ως μαθητές στην καριέρα σας?  (Αναγνώστηκε 15912 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
  Στο σχολείο που ήμουν εγώ,δυστυχώς οι περισσότεροι ήταν προς απόσυρση ή είχαν ψυχολογικά προβλήματα.Άξια φέρουν τον τίτλο "παραδείγματα προς αποφυγή". 1)Ο κοινωνιολόγος μας έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του και την πεθερά του...2)ένας φυσικός στο γυμνάσιο μας μίλαγε για την καθηγήτρια οικιακής οικονομίας (την οποία είχε ερωτευτεί) 3)ένας φιλόλογος στο λύκειο εξερευνούσε την περισσότερη ώρα το ταβάνι (ήταν προς απόσυρση..) ενώ η επόμενη φιλόλογος (γ λυκείου) μας πετούσε υπονοούμενα για την τέλεια ερωτική ζωή με τον άντρα της και τις κρυφές της χάρες,4)η θεολόγος στο λύκειο μας έλεγε πόσο ανήθικοι είμασταν,5)ο μαθηματικός στη γ λυκείου ξεχνούσε ότι είχε μάθημα και έπινε ουζάκια στο καφενείο απέναντι από το σχολείο...
   Κάπου κάπου πετυχαίναμε και κάποιον φυσιολογικό.Ειδικά μια φιλόλογος στη β λυκείου έκανε φοβερό μάθημα άν και ήταν πάντα ιδιαίτερα απόμακρη και αυστηρή προς τους μαθητές και ο φυσικός στη γ λυκείου ο οποίος κατάφερε και τον πιο άσχετο να μάθει φυσική...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Αυτοί είναι ότι πρέπει για συνοδοί σε 7ήμερη............. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Και για τα παρατράγουδα..............βεβαίως-βεβαίως...........

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ο μαθηματικός (με τα ουζάκια) μας είχε συνοδεύσει και τον κουβαλούσαμε....
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
1. θυμάμαι εναν θεολόγο , που για 4 μήνες φορούσε το ΙΔΙΟ μπλουζάκι !!!!!!!!
Ο ιδρώτας βέβαια το είχε ασπρίσει στις μασχάλες του και επειδή καθόμουν πρώτο θρανίο , η μπόχα ήταν ανυπόφορη !!!!!!!!

Συμπέρασμα : Να αλλάζω μπλούζα  :P

2. θυμάμαι την φιλόλογο στην Α λυκείου που αν ψιθύριζες κατι στον διπλανό σου , νόμιζε οτι μίλαγες για εκείνη και αν χαμογελούσες κιολας το είχε σίγουρο οτι την κορόιδευες !!!!!

Συμπέρασμα : Να μην τα παίρνω όλα τόσο προσωπικά .

3. θυμάμαι τον φυσικό στο γυμνάσιο που οταν εκανε παράδοση με κοίταζε και αν δεν έκανα νόημα οτι το καταλαβα δεν προχωρούσε . (οταν το αντιλήφθηκα έπαιζα λιγουλάκι με αυτό)

Συμπέρασμα : Ελα ντε !
Αν το συνδιάσω με το γεγονός οτι πολλές φορές καταλάβαινα την απάντηση απο την ερώτηση σε συνδιασμό με τον χρωματισμό και το ύφος του καθηγητή , μάλλον το συμπέρασμα πρέπει να είναι : να προσέχουμε τα μη λεκτικά μηνύματα που εκπέμπουμε . Παίζουν παρα πολύ σημαντικό ρόλο .

4. θυμάμαι τους καθηγητές που ήταν καλοί , αλλα όχι αυστηροί και το αποτελεσμα ήταν να γίνεται πολύ φασαρία στο μάθημα τους . ( για παράδειγμα ενας μας είχε πει : θα σας περάσω όλους , σεβομαι οτι καποιοι δεν θέλουν να παρακολουθήσουν , απλά να σεβαστούν τους υπόλοιπους . Αλλα που σεβασμός ! Και ας έκανε ωραίο μάθημα ! ) Επιπλέον , οι μαθητές που το τρέχον έτος ήταν ευχαριστημένοι με τους καθηγητές αυτούς (αφου μπορούσαν να μιλούν και να περνούν καλά) , την επόμενη χρονιά κατηγορούσαν αυτούς που δεν μάθανε .

Συμπέρασμα : Τα παιδιά είναι στην πλειοψηφία τους ανώριμα .  ??? ??? ??? ??? ???
Να μην κάνω τα ίδια λάθη , όσο και αν δεν μου αρέσει η αυστηρότητα .  :-\

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2008, 11:03:13 pm από k_k »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος persef33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Επιτέλους διορίστηκα!-ΠΕ02
    • Προφίλ
2 εκπαιδευτικοί καθόρισαν την επιλογή μου προς το να γίνω φιλόλογος:
Ο δάσκαλος της 6ης Δημοτικού που με θεωρούσε τουβλο στην αριθμητική και μου δημιούργησε απέχθεια προς τα μαθηματικά για πάντα.
Η φιλόλογος της 3ης Γυμνασιου που στάθηκε πρότυπο για μένα εκπαιδευτικού και ανθρώπου.Ήταν η στιγμή που κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στη ζώη μου.Θα προσπαθήσω να μάθω που βρίσκεται για να την ευχαριστήσω.Ημουν τυχερή που βρέθηκε στο δρόμο μου.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
θυμαμαι από τη νηπιαγωγό μου μεχρι όλους τους δασκαλους μου..πιστευω ότι με επηρεασαν πολύ..

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Παντως στη δική μου περίπτωση έτυχε οι περισσότεροι μαθηματικοί που είχα να είναι αρκετά καλοί σε αντίθεση με τους περισσότερους φιλογογους .
Κι εγώ το ίδιο έχω να πω . Οι περισσότεροι μαθηματικοί ήταν αρκετά καλοί, ενώ οι περισσότεροι φιλόλογοι όχι , τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο . Αυτό με επηρέασε στο να αγαπήσω τα μαθηματικά και να έχω πολύ καλούς βαθμούς (ίσως και καλύτερους απ' ό, τι στα φιλολογικά).Παρ' όλα αυτά ακολούθησα την 3η δέσμη και έγινα φιλόλογος.
Θυμάμαι ακόμη πολύ έντονα  κάτι που μας είχε πει με αυστηρό ύφος ο καθηγητής των Αρχαίων στην αρχή της Α' Λυκείου , " το μόνο που θέλω από σας είναι να πεθάνετε στο διάβασμα". Η αντίδραση των περισσότερων μαθητών ήταν να ρωτήσουν "μόνο;" , χαμηλόφωνα και να χαμογελάσουν.  Αυτό που μας είπε μου είχε κάνει θετική εντύπωση τότε,μάλλον γιατί το είχα εκλάβει ως ένδειξη ότι αυτός ο καθηγητής ενδιαφερόταν πραγματικά να μάθουμε  και είχε τη διάθεση να κάνει τα πάντα γι' αυτό. Πάντως μετά από λίγες μέρες έφυγε για άλλο σχολείο  και αντικαταστάθηκε από καθηγήτρια φιλόλογο.

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
Ο μαθηματικός  στην Γ΄ Γυμνασίου .
Φοβερό μάθημα , μεταδοτικότητα , έλεγε συνεχώς : τα Μαθηματικά είναι μια αλυσίδα , αν κοπεί ένας κρίκος , μετά χάνεσαι …
Α, και δεν … χρησιμοποιούσε σφουγγάρι … είχε το χέρι γι αυτό …
Ας είναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται …

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Εγώ πάλι δεν θυμάμαι κανέναν.... ούτε καλά-καλά τα ονόματά τους.  Λέτε να φταίνε και τα πολλά χρόνια που έχουν περάσει??? ??? ??? ??? Δεν νομίζω ότι επηρρεάστηκα από κάποιον
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2008, 11:51:51 pm από geok_salonika »
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος kittoulini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
εγω τους  θυμαμαι ολους..θα σας πω για τους μαθηματικους σημερα..ειχαμε μια μαθηματικο πολυ ειρωνικη, που σε ολο το μαθημα μιλουσε για διαφορα ασχετα και παρεδιδε μονο 5 λεπτα στο τελος.αν και ημουν καλη στα μαθηματικα με ειρωνευοταν και εγω αντεδρασα και ειπα οτι εγω δεν θα διαβαζω για αυτη..ετσι τα παρατησα και εχασα τη σειρα και πηγαινα απο το κακο στο χειροτερο.την επομενη χρονια ειχαμε ενα μαθηματικο ο οποιος ηθελε να με βοηθησει..εβαζε ασκησεις στην ταξη και ερχοταν πανω απο το κεφαλι μου και μου εξηγουσε..ετσι εγινα καλυτερη και εφτασα να εχω 18, χωρις να πηγαινω φροντιστηριο..την επομενη χρονια στην Α λυκειου ο μαθηματικος αρχικα ασχολιοταν μαζι μου και πηγαινα καλα..μια μερα ομως που εκανα ενα λαθος φοβερο για εκεινον μου ειπε να μην ασχολουμαι με τα μαθηματικα και να διαβαζω αρχαια στην ωρα του..σηκωνα χερι για να λυσω ασκηση αλλα δεν με αφηνε..ετσι λοιπον οποια ικανοτητα ειχα αποκτησει την προηγουμενη χρονια σιγα σιγα την εχασα..
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2008, 11:46:25 pm από kittoulini »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
θυμαμαι που στη β γυμνασίου μια φιλόλογος ειπε.. στο πανεπιστήμιο δεν περνανε οι έξυπνοι, περνανε οι μελετηροί.. δεν ήξερα πως να νιώσω!

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Εγώ είχα τον ίδιο μαθηματικό σε όλο το λύκειο και στη Γ λυκείου μας έβαζε ασκήσεις και περνούσε από όλους να τις δει,εκτός από εμένα φυσικά...........
Όλη τη χρονιά τόνιζε σε γνωστούς και φίλους ότι δεν κάνω εγώ για 1η δέσμη..............

Το ίδιο και ο χημικός,που τον επίσης τον είχα σε όλο το λύκειο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι 2 ήταν από τους καλύτερους καθηγητές που είχα ποτέ.
Ειδικά ο χημικός.........................

Μόνο ο φυσικός που ανέφερα και στην αρχή με υποστήριζε.

Πάντως στους 2 πρώτους χρωστάω ευγνωμοσύνη...................και στο μπαμπά μου που είναι Πόντιος και με έκανε ξεροκέφαλη.............
Εάν δεν μου είχαν σπάσει τα νεύρα με τη συμπεριφορά τους δε θα διάβαζα με τόσο πείσμα για να μπω στο πανεπιστήμιο και να είμαι σήμερα συνάδελφός τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 12:08:16 am από Αγάπη »

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μόνο ο φυσικός που ανέφερα και στην αρχή με υποστήριζε.

Εμ , τωρα εξηγείται !! Και εγω που νόμιζα οτι είχες φυσικο κούκλο και ζήλεψα !!!  ;D ;D ;D ;D
(ο δικός μας χάλια! :P)

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
σηκωνα χερι για να λυσω ασκηση αλλα δεν με αφηνε..

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί !  ::) ::)

Επρεπε να διαμαρτυρηθείς !

Είχαμε μια φυσικό στην Α λυκείου , που δεν μας έκανε μάθημα . 2 λεπτά παράδοση και μετά μας έδινε ασκήσεις να τις λύσουμε στην τάξη και εκείνη καθόταν στην έδρα και κοίταζε κατι δικά της .... Και οταν ρωτούσα , μου έλεγε μόνο εσύ έχεις απορίες , ολοι οι άλλοι τα έχουν καταλάβει (την τύφλα τους  :P) Διαμαρτυρήθηκα έντονα , ζητώντας να τους εξετάσει για να δει αν τα έχουν καταλάβει ! Αλλα δεν πέτυχα τίποτα .........  >:( >:( >:( >:(

Edit : Α ! Το μόνο που πετυχα ήταν να μου προτείνει τα βιβλία του Σαββάλα .
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 12:07:21 am από k_k »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144