0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί κάποιος μαθητής να μην εμφανιστεί καθόλου στις απολυτήριες εξετάσεις χωρίς δικαιολογία και να περάσει με τον μ.ο των τετραμήνων?
Θα ήθελα να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα αναφορικά με τη διαχείριση επαναληπτικών εξετάσεων, σε περίπτωση μαθητή που απουσιάζει δικαιολογημένα λόγω ασθένειας σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις. Η ερώτηση δεν αφορά το νομικό πλαίσιο, αλλά την εμπειρική εφαρμογή του στην πράξη.Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μόνο ένας μαθητής που απουσίασε, παρατηρείται γενικευμένα η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών; Δηλαδή, κατά την ημέρα της αναπλήρωσης της εξέτασης, συντάσσονται εκ νέου θέματα αντίστοιχης δυσκολίας κατόπιν συμφωνίας των διδασκόντων; Επιπλέον, πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της εξέτασης όταν ο μαθητής εξετάζεται μόνος, χωρίς την παρουσία άλλων μαθητών και ενδεχομένως με λιγότερους επιτηρητές, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει υπόνοιες ή έδαφος για πιθανή παρέκκλιση από την αμεροληψία της διαδικασίας;Ρωτώ με βάση μια διαφορετική εικόνα που μου παρουσιάζεται ως συνηθισμένη πρακτική, και όχι θεωρητικά ή βάσει κανονισμών. Υπάρχει σχετική εμπειρία που να επιβεβαιώνει την τήρηση ή την απόκλιση από τις καθιερωμένες διαδικασίες σε παρόμοιες περιπτώσεις;
@victor123Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τα θέματα, γεγονός που με ενδιαφέρει επίσης, ήταν όντως τελείως διαφορετικά;
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Σας έχει τύχει να προσέλθει στις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής χωρίς χαρτί γιατρού αλλά με υπεύθυνη δήλωση γονέα ότι το παιδί απουσίαζε για κάποιον λόγο; Προβλέπεται;