0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ε τοτε να συμπληρωσω και εγω..να προσληφθουν οσοι ειναι νεοι και κουκλοι..ετσι θα αναβαθμιστουν τα σχολεια κατα πολυ!
Γιατί να υπάρχει αυτή η διαδικασία επιλογής;;;;Το πτυχίο από μόνο του δεν είναι πιστοποίηση εν δυνάμει καλών εκπαιδευτικών;;Πρέπει να μπούμε στο σκεπτικό της απαξίωσης των πτυχίων μέσω διαφόρων διαδικασιών επιλογής;;Στηρίζω κατηγορηματικά αναλογία των αποφοίτων με τις θέσεις εργασίας...[/quotΚαι πώς να περιοριστεί ο αριθμός των αποφοίτων; Στενότερη είσοδο στα ΑΕΙ/ ψηλότερες βάσεις εισαγωγής; Και μετά επετηρίδα;
Ταξίδευα και διαπίστωσα, διαβάζοντας αρκετές από τις απαντήσεις σας, ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάτι έχασα στο δρόμο Maryk, απαντώντας σε αυτό που γράφεις περί μείωσης των εισακτέων στα πανεπιστήμια δεν συμφωνώ γιατί πιστεύω ότι είναι λάθος να συνδέεις τις σπουδές στο πανεπιστήμιο με αποκλειστικό κριτήριο τις θέσεις και τις ανάγκες της αγορά εργασίας. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει συνδέοντας την εκπαίδευση στο Λύκειο αποκλειστικά και μόνο με την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι αυτή η λύση γιατί κατά την άποψη μου η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα είναι αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση και γιατί η "ανταλλακτική" της αξία δεν μετριέται μόνο με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια έμπαιναν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση άτομα που δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομά τους μόνο και μόνο για να αποδειχθεί ότι το νέο σύστημα είναι πολύ καλό και προσφέρει παιδεία και ευκαιρίες σε όλους κτλ.Κάποιος που "διψάει" για γνώση θα τα καταφέρει και αν όχι την πρώτη φορά δε θα το βάλει κάτω.
και σαφώς περισσότερο με επαρκή πρακτική άσκηση -διδασκαλία/παρακολούθηση διδασκαλίας- για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά από τις σπουδές στο αντικείμενο.
Γιατί να μην υπάρχει ΑΣΠΑΙΤΕ για όλους;;;
Σε αρκετές καθηγητικές σχολές πλέον γίνονται πρακτικά μαθήματα.Θα μιλήσω σίγουρα για κάποια φιλολογικά τμήματα που το ξέρω από πρώτο χέρι και για τα παιδαγωγικά τμήματα που μου το έχουν επιβεβαιώσει..
Γιατί να μή δίνουμε εξετάσεις κάθε χρόνο μέχρι τη σύνταξη για να αποδείξουμε ότι δικαίως πήραμε το πτυχίο;;;;
Έχε όμως υπόψη σου ότι έχει σημασία ως εκπαιδευτικός να σου δίνει το κράτος, η πολιτεία που σε πληρώνει για αυτή τη δουλειά, τη δυνατότητα να επανεκπαιδεύεσε, τόσο στο αντικείμενο σου, όσο και σε θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής, διαρκώς. Kαι αφού θα υπήρχε τέτοιο ελληνικό κράτος τότε μόνο θα δικαιούται να σε αξιολογεί κιόλας.
Συμφωνώ με την άποψη περί του αγαθού της παιδείας! Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά!Τα τελευταία χρόνια έμπαιναν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση άτομα που δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομά τους μόνο και μόνο για να αποδειχθεί ότι το νέο σύστημα είναι πολύ καλό και προσφέρει παιδεία και ευκαιρίες σε όλους κτλ.Κάποιος που "διψάει" για γνώση θα τα καταφέρει και αν όχι την πρώτη φορά δε θα το βάλει κάτω. Συζητούσα με άτομα που ζούν στη Γερμανία και μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να άφηναν ποτέ να φτάσει ο αριθμός σε 17000 και βάλε που ήταν στον προηγούμενο διαγωνισμό οι αδιόριστοι φιλόλογοι... Και αν συνεχιστεί έτσι φαντάσου τί θα γίνει σε λίγα χρόνια.