*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012  (Αναγνώστηκε 42367 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DM

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 11, 2011, 04:32:35 pm »
με μια αναζήτηση στο ιντερνετ σε ορισμένα βιβλιοπωλεία είδα ότι τα αποθέματα για τα παραπάνω στυλό έχουν εξαντληθεί!! τυχαίο; δεν νομίζω. Ξεπούλησαν!
Όποιος ενδιαφέρεται, τα πουλάω στη μαύρη αγορά. Φρόντισα και προμηθεύτηκα εγκαίρως με μερικά κιβώτια...  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:52:12 »

Αποσυνδεδεμένος sofi o2

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 11, 2011, 04:33:05 pm »
Επειδή αυτό το ρώτησα κι εγώ (1η φορά επιτηρήτρια γαρ), μου είπε ο πρόεδρος ότι κανονικά ΔΕΝ πρέπει να σημειώνουν πάνω στα θέματα μη τυχόν και αλλάξουν τις φωτοτυπίες μεταξύ τους.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 11, 2011, 04:37:56 pm »
μα ακριβώς αυτός είναι ο λόγος! το θέμα είναι ότι αυτό δυσχεραίνει και τους καλούς μαθητές. Αν δεν σημειώσεις ειδικά σε φιλολογικά μαθήματα, δεν γίνεται.
Σε αυτό το σημείο παραβλέπουμε την οδηγία και απλά προσέχουμε να μην γίνει ανταλλαγή θεμάτων. Δεν μπορείς να του πεις να μην σημειώσει τίποτα. Εγώ λέω στα παιδιά ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα θέματα ως πρόχειρο. Γιαυτό το σκοπό να χρησιμοποιούν τις τελευταίες σελίδες. Τους λέω ότι επιτρέπεται αν θέλουν να υπογραμμίσουν ή να τονίσουν κάτι , όχι όμως να γράφουν κατεβατά πάνω στα θέματα!  Μια μέση λύση δηλαδή.

Αυτό που υπάρχει κίνδυνος αντιγραφής είναι τα Σωστό/Λάθος και αντιστοίχισης που αν τα σημειώσουν πάνω στα θέματα είναι ευκολο να τα δει κάποιος από μακρυά!! γιαυτό τους τονίζω επίσης ότι τα Σωστό/Λάθος μόνο στο καθαρό και όχι πάνω στα θέματα

Αποσυνδεδεμένος sofi o2

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 11, 2011, 04:39:32 pm »
μα ακριβώς αυτός είναι ο λόγος! το θέμα είναι ότι αυτό δυσχεραίνει και τους καλούς μαθητές. Αν δεν σημειώσεις ειδικά σε φιλολογικά μαθήματα, δεν γίνεται.
Σε αυτό το σημείο παραβλέπουμε την οδηγία και απλά προσέχουμε να μην γίνει ανταλλαγή θεμάτων. Δεν μπορείς να του πεις να μην σημειώσει τίποτα. Εγώ λέω στα παιδιά ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα θέματα ως πρόχειρο. Γιαυτό το σκοπό να χρησιμοποιούν τις τελευταίες σελίδες. Τους λέω ότι επιτρέπεται αν θέλουν να υπογραμμίσουν ή να τονίσουν κάτι , όχι όμως να γράφουν κατεβατά πάνω στα θέματα!  Μια μέση λύση δηλαδή.

Αυτό που υπάρχει κίνδυνος αντιγραφής είναι τα Σωστό/Λάθος και αντιστοίχισης που αν τα σημειώσουν πάνω στα θέματα είναι ευκολο να τα δει κάποιος από μακρυά!! γιαυτό τους τονίζω επίσης ότι τα Σωστό/Λάθος μόνο στο καθαρό και όχι πάνω στα θέματα

Συμφωνώ απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:52:12 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 12, 2011, 01:59:39 pm »
Καλά σήμερα΄με την έκθεση έγινε χαμός. Διαπιστώσαμε ότι στα περισσότερα γραπτά η ομιλία που τους ζητούσε το έμα να γράψουν έκλεινε με την φράση: "Σας ευχαριστώ που με ακούσατε" και ακολουθούσε το όνομα του υποψηφίου!!!!

Καθόμασταν μέχρι τις 1 να σβήνουμε τα ονόματα, με γόμα και με προσοχή μην τρυπήσει το φύλλο!!

Πάντως, για αυτό φταίει το Υπουργείο που δεν δίνει οδηγίες. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Στις εξετάσεις ξένων γλωσσών όταν ζητείται να γράψουν γράμμα ή ομιλία, η εκφώνηση λέει "στο τέλος θα υπογράψετε με το όνομα τάδε" και λέει ένα συγκεκριμένο όνομα, που να το έχουν όλοι και να αποφευχθεί το παραπάνω φαινόμενο. Τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό και στην έκθεση; ας πει κάποιος φιλόλογος καλύτερα

Τι γίνεται αν αφού έχεις κολλήσει τα αριθμητήρια διαπιστωθεί στη συνέχεια λάθος; πχ ο μαθητής άλλαξε χρώμα στυλό από μπλέ σε μαύρο, ή καταλάθος του θυμήθηκε στο τέλος να γράψει το όνομά του στο καθαρό στην 1η σελίδα κλπ;
Μπορείς να του δώσεις άλλο τετράδιο; μάλλον όχι αφού τα αριθμητήρια τα κολλησες...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 12, 2011, 02:10:03 pm »
μάρκο διαφωνώ. το μολύβι βολεύει πολύ στο πρόχειρο. εξοικονομείς χώρο και δεν κάνεις τόσες μουτζούρες, έτσι έχεις ένα καθαρό πρόχειρο που σε διευκολύνει. Ειδικά στα μαθηματικά έχει τύχει να λύσω άσκηση και να χρειαστώ 10 σελίδες πρόχειρο. Μόνο το μολύβι σε σώζει και δεν έχεις το άγχος να βρεθείς προ εκπλήξεως το πρόχειρο να συναντήσει το καθαρό και να μην ξέρεις τι να κάνεις τότε!!

ισως στα μαθηματικα που εχουμε να κανουμε με συμβολα. Στα φιλολογικα ομως, αν γραψουμε 10 σελιδες εκθεση στο προχειρο και με το σβησε- γραψε, δεν θα προλαβουμε να τη μεταφερουμε στο καθαρο.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος moustard

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 12, 2011, 02:25:30 pm »
Καλά σήμερα΄με την έκθεση έγινε χαμός. Διαπιστώσαμε ότι στα περισσότερα γραπτά η ομιλία που τους ζητούσε το έμα να γράψουν έκλεινε με την φράση: "Σας ευχαριστώ που με ακούσατε" και ακολουθούσε το όνομα του υποψηφίου!!!!

Καθόμασταν μέχρι τις 1 να σβήνουμε τα ονόματα, με γόμα και με προσοχή μην τρυπήσει το φύλλο!!

Πάντως, για αυτό φταίει το Υπουργείο που δεν δίνει οδηγίες. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Στις εξετάσεις ξένων γλωσσών όταν ζητείται να γράψουν γράμμα ή ομιλία, η εκφώνηση λέει "στο τέλος θα υπογράψετε με το όνομα τάδε" και λέει ένα συγκεκριμένο όνομα, που να το έχουν όλοι και να αποφευχθεί το παραπάνω φαινόμενο. Τόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό και στην έκθεση; ας πει κάποιος φιλόλογος καλύτερα

Τι γίνεται αν αφού έχεις κολλήσει τα αριθμητήρια διαπιστωθεί στη συνέχεια λάθος; πχ ο μαθητής άλλαξε χρώμα στυλό από μπλέ σε μαύρο, ή καταλάθος του θυμήθηκε στο τέλος να γράψει το όνομά του στο καθαρό στην 1η σελίδα κλπ;
Μπορείς να του δώσεις άλλο τετράδιο; μάλλον όχι αφού τα αριθμητήρια τα κολλησες...

Ειναι επαναλαμβανομενο το φαινομενο να γραφουν τα παιδια το ονομα τους στο τελος μιας εκθεσης γι αυτο δινεται και οδηγια απο την επιτροπη αφου το υπουργειο δεν προνοει.... Στο εξεταστικο κεντρο που ημουνα επιτηρητρια σημερα η απορια των παιδιων ηταν αλλη.... Αν η ημεριδα ειναι το ιδιο με τη εφημεριδα!!!!!!!!!!!! Φυσικα δεν ηταν δυνατο να τους δωθει διευκρινιση για κατι τετοιο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 12, 2011, 03:04:41 pm »
Tις μαύρες ταινίες στο εξώφυλλο για να καλυφθούν τα αριθμητήρια τις κολλήσατε αμέσως με το που βάλατε τα αριθμητήρια (όπως λένε οι οδηγίες) ή στο τελος με την παράδοση του γραπτού;

Το μολύβι το επιτρέψατε τελικά στο πρόχειρο;

Αποσυνδεδεμένος sofi o2

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 12, 2011, 03:34:05 pm »
Tις μαύρες ταινίες στο εξώφυλλο για να καλυφθούν τα αριθμητήρια τις κολλήσατε αμέσως με το που βάλατε τα αριθμητήρια (όπως λένε οι οδηγίες) ή στο τελος με την παράδοση του γραπτού;

Το μολύβι το επιτρέψατε τελικά στο πρόχειρο;

Η απάντηση είναι ναι και στα δύο ερωτήματα.

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 12, 2011, 08:02:53 pm »
Πόσες φορές θα το πούμε, το μολύβι επιτρέπεται στο πρόχειρο :o
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 14, 2011, 03:36:49 pm »
Να ρωτήσω κάτι για την εξέταση των φυσικώς αδυνάτων στις πανελλήνιες.

Από πότε γίναμε ειδικοί σε θέματα ειδικής αγωγής και ξέρουμε πως πρέπει να εξετάζουμε τους μαθητές αυτούς;
Γιατί μέσα στην χρονιά μου αρνήθηκαν (και πολυ σωστά αφού δεν έχω κατάρτιση στην ειδική αγωγή!) να συμπληρώσω το ωράριό μου διδάσκοντας 3 ώρες σε τμήμα ένταξης και αντί αυτού έτρεχα και σε 2ο σχολείο και προσλάβανε αναπληρωτή για να καλύψει τις ώρες αυτές, και τώρα στις πανελλήνιες ξαφνικά έγινα ο ειδικός σε εξέταση φυσικώς αδυνάτων και με παρακαλλάνε να τους εξετάσω γιατί δεν βρίσκουν άτομα;

Αποσυνδεδεμένος jkap

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • GK Informatics | Υπηρεσίες Πληροφορικής
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 20, 2011, 10:02:18 am »
Καλή σας μέρα,

Είμαι 28 χρονών και πηγαίνω σε Εσπερινό Επαλ , Χθές έδινα πανελλήνιες στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και στην κυριολεξία «έσκισα» με την διαφορά ότι πολύ αργότερα σε κάποια συζήτηση έμαθα ότι το γραπτό μου θα μηδενιστεί γιατί στο άρθρο έκλεισα με το όνομα μου. Υπάχει περίπτωση καμια να μην διαγραφεί ;;;;;
Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις οί μεθόδοι που μπορώ να ακολουθήσω ;;;;;
Τι πρέπει να κάνω;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος ypernouli

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:38:32 am »
Καλή σας μέρα,

Είμαι 28 χρονών και πηγαίνω σε Εσπερινό Επαλ , Χθές έδινα πανελλήνιες στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και στην κυριολεξία «έσκισα» με την διαφορά ότι πολύ αργότερα σε κάποια συζήτηση έμαθα ότι το γραπτό μου θα μηδενιστεί γιατί στο άρθρο έκλεισα με το όνομα μου. Υπάχει περίπτωση καμια να μην διαγραφεί ;;;;;
Τι πρέπει να κάνω;;;

Συνήθως δεν μηδενίζεται, τουλάχιστον 2-3 μαθητές μου που το έκαναν πάνω στο άγχος τους βαθμολογήθηκαν κανονικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις το βλέπουν οι επιτηρητές , αλλά και στο βαθμολογικό κέντρο να πάει το πολύ πολύ να σου βάλει ο διορθωτής μαύρο αυτοκόλλητο πάνω και να το βαθμολογήσει ο επόμενος, αυτό ξέρω. Ας απαντήσουν και συνάδερφοι διορθωτές, αλλά -παρόλο που έχουν κάθε δικαίωμα να το μηδενίσουν- στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:43:27 am »
Καλή σας μέρα,

Τι πρέπει να κάνω;;;

μην ανησυχεις. ΟΛΑ ΚΑΛΑ !
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά