*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012  (Αναγνώστηκε 42435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012
« Απάντηση #196 στις: Αυγούστου 27, 2012, 02:33:08 pm »
Επειδη δεν εχω παρακολουθησει το ζητημα των πανελλαδικων τα τελευταια χρονια , τι διαιρει και βασιλευε ειναι αυτο που ειδα σημερα στην ΝΕΤ ?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:23:54 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Αυγούστου 27, 2012, 02:43:15 pm »
Οι περισσότερες σχολές δίνουν 1 θέση για μουσουλμάνο/α από τις μειονότητες της Θράκης.Τη βάση αν είναι 1 ο ενδιαφερόμενος τη διαμορφώνει ο ίδιος, πχ τα γελοία νούμερα που βλέπουμε στο Φυσικο, Μαθηματικό κλπ ένας τα δήλωσε και τα έπιασε. Μόνο Ιατρική Θεσ/κης και Αλεξανδρούπολης είχαν μουσουλμάνο με πολύ καλό μέσο όρο ,φαντάζομαι λόγω του ότι δεν θα είχε δηλώσει ένας αλλά πολλοί.Αυτό υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20 σίγουρα, δεν είναι καινούριο.Απλά δεν δημοσιευόταν στις βάσεις σαν υποπερίπτωση, υπήρχε μόνο να το ""κλικάρεις"" στο μηχανογραφικό.Πολύτεκνοι , τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια κλπ είναι σχετικά νέες περιπτώσεις.Παλιά ήταν όντως όμως πιο ξεκάθαρα όπως λεει και η englishteacher....

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Αυγούστου 27, 2012, 02:56:17 pm »
Έβλεπα τις βάσεις των φιλολογικών σχολών...Στα ύψη οι σχολές της Αθήνας! Και σκέφτομαι πόσο φτωχό είναι το 1ο πεδίο, ώστε ακόμη και σήμερα που η απορρόφηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι άκρως προβληματικη για τους καθηγητές, συνεχίζουν να προτιμώνται από πολύ κόσμο. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει πια...Δε θέλω να απογοητεύω κανέναν, αλλά έχουμε και μια πραγματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Καλή η ακαδημαϊκή μόρφωση, όμως δε θα φας μόρφωση μόλις βγεις από τη σχολή.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:07:29 pm »
Δεν ξέρω όμως αν αξίζει πια...Δε θέλω να απογοητεύω κανέναν, αλλά έχουμε και μια πραγματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Καλή η ακαδημαϊκή μόρφωση, όμως δε θα φας μόρφωση μόλις βγεις από τη σχολή.

Πιστεύω κάποια παιδιά αγαπούν τόσο πολύ αυτό που δηλώνουν και δεν το σκέφτονται.Προσωπικό παράδειγμα, όταν έδινα πανελληνίες με παρακαλούσαν θεοί και δαίμονες να μη δηλώσω το Μαθηματικό γιατί έχει ""κλείσει" η επετηρίδα.Και έτσι ήταν, ήξερα ότι δεν θα διοριστώ ποτε, αλλά το αγαπούσα και δεν με ένοιαζε.Τώρα έχω διοριστεί και άνθρωποι με πτυχία παλαιότερα του δικού μου όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή...Πιστεύω πως μακροπρόθεσμα όποιος θέλει τον βρίσκει το δρόμο του, αρκεί να κάνει αυτό που αγαπάει.Δεν θα πλουτίσει, αλλά θα μπορεί να ζει.Άσχετα αν εμείς πια είμαστε στα πρόθυρα του να μην μπορούμε  :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:23:54 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:10:39 pm »
Εν τω μεταξύ, όποιος τελειώνει το μαθηματικό, έχει και άλλες αρκετές επιλογές εκτός εκπαίδευσης (στατιστική, τράπεζες κλπ). Αντίθετα, ένας φιλόλογος θα δυσκολευτεί να βρει κάτι άλλο στην ειδικότητά του εκτός εκπαίδευσης και θα αναγκαστεί να αλλάξει κατεύθυνση (π.χ. αρκετοί πήγαν στη δημοσιογραφία μετά κλπ).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:16:02 pm »
Εν τω μεταξύ, όποιος τελειώνει το μαθηματικό, έχει και άλλες αρκετές επιλογές εκτός εκπαίδευσης (στατιστική, τράπεζες κλπ). Αντίθετα, ένας φιλόλογος θα δυσκολευτεί να βρει κάτι άλλο στην ειδικότητά του εκτός εκπαίδευσης και θα αναγκαστεί να αλλάξει κατεύθυνση (π.χ. αρκετοί πήγαν στη δημοσιογραφία μετά κλπ).

Ακριβώς, είναι κάπως ¨κλειστές" και καθορισμένες οι εργασιακές προοπτικές. Και με επιμέλεια ή διόρθωση εγγράφων μπορείς να καταπιαστείς, αλλά πόσές τέτοιες θέσεις εργασίας υπάρχουν;

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #202 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:16:13 pm »
Αγχωνεσαι γιατι στην πραγματικοτητα ειναι που φοβασαι μη σου πουν πως τα μπουμπούνισαν τα καμαρια σου! και μετα εσυ ως εκπαιδευτικος σκεφτεις  πως οταν γινει η αξιολογηση δεν θα προχωρησεις ουτε στο μισθο ουτε στην ιεραρχια γιατι  απλα δεν το αξιζεις.  ;) ;D

Έτσι είναι Μάρκο, δε θα σκεφτώ αν προσπάθησαν, αλλά αν κατάφερα να τους βοηθήσω να μάθουν....

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:38:28 pm »
Και αυτοί που τελείωσαν το χημικό θεωρητικά μπορούσαν να δουλέψουν στη βιομηχανία!!!!!!! Έλα μου ντε που όλα έχουν κορεστεί!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Αυγούστου 27, 2012, 03:52:41 pm »
Εδώ οι χημικοί μηχανικοί του ΕΜΠ έχουν πρόβλημα ενίοτε..
Απλά όσοι περάσουν φέτος σε τέτοιες σχολές, ας το δουν με αγάπη σαν χόμπι και ύστερα να προετοιμαστούν για κάτι άλλο ή εξωτερικό.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:28:43 pm »
Μήπως γνωρίζετε κάτι για τις υποτροφίες που δίδονται σε εκείνους που αρίστευσαν και έχουν πολύ καλή σειρά εισόδου σε κάποια σχολή; Μια ξαδέρφη μου, πέρασε φιλολογικό Ιωαννίνων, σειρά 11η. Ξέρει μήπως κανείς, αν με αυτή τη σειρά δικαιούται υποτροφία;
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Ψιτ

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω το σκύλο μου!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:43:47 pm »
Κάθε τμήμα δίνει υποτροφίες ανάλογα με το πλήθος των εισακτέων.
Πολλοί εισακτέοι, πιο πολλές υποτροφίες.
Πιστεύω ότι η 11 θέση για τα Ιωάννινα είναι χαμηλά για να πάρει υποτροφία.
Only a life lived for others is worth living
- Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Αυγούστου 27, 2012, 04:59:20 pm »
Μήπως γνωρίζετε κάτι για τις υποτροφίες που δίδονται σε εκείνους που αρίστευσαν και έχουν πολύ καλή σειρά εισόδου σε κάποια σχολή; Μια ξαδέρφη μου, πέρασε φιλολογικό Ιωαννίνων, σειρά 11η. Ξέρει μήπως κανείς, αν με αυτή τη σειρά δικαιούται υποτροφία;

στην δικη μου σχολη οι 3 ή 4 πρωτοι επαιρναν υποτροφια, ομοιως και για τα επομενα ετη σπουδων . υπηρχαν ομως διαφορες αλλες υποτροφιες απο ιδιωτες, ειδικα για παιδια με καταγωγη απο επαρχια.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Αυγούστου 27, 2012, 05:03:19 pm »
Αν θυμάμαι καλά, οι 10 πρώτοι παίρνουν.
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Αυγούστου 27, 2012, 07:06:54 pm »
Όταν έδινα εγώ, είχα πάρει 1000 ευρώ από τη Eurobank, επειδή είχα τους καλύτερους βαθμούς από το σχολείο μου. Τώρα δεν ξέρω αν τα δίνουν ακόμη.

Είναι (ήταν;) και οι επιδοτήσεις για αγορά φορητού υπολογιστή στο 20% των πρώτων κάθε σχολής, αλλά & για μαθήματα ECDL (αν ισχύουν ακόμη & πάρει κάποιος το χαρτί να δει καλά τις ημερομηνίες, γτ εγώ έχασα την προθεσμία  :o ).
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687