0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σημείωση: Στη ΓΣΕΣ πρέπει να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο της διατριβής που πρόκειται να εκπονηθεί, με την σύμφωνη γνώμη πάντα του πρώτου επιβλέποντα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προετοιμάζεται μήνες ακόμα και ένα χρόνο (ο χρόνος αυτός βεβαίως δεν συνυπολογίζεται στα ελάχιστα τρία έτη που απαιτούνται πριν την υποστήριξη). Επί της ουσίας ζητείται εκ των προτέρων μία εκτενής (πολυσέλιδη) αναφορά των ζητημάτων που πρόκειται να περιλαμβάνει η εργασία. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί. Επίσης, σε περίπτωση έγκρισης οπότε κάποιος εγγράφεται ως υποψήφιος διδάκτορας, μπορεί να έχει την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Τέλος το θέμα ένα μήνα μετά την έγκρισή του οριστικοποιείται και δεν αλλάζει, οπότε αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του βγαίνει πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Το δικό μου (στο εξωτερικό) είχε. Περιλάμβανε, μια σύντομη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας όπου φαινόταν το "κενό" που θα κάλυπτε η δική μου έρευνα, μεθοδολογία αρκετά αναλυτικά (μέθοδο έρευνας, δείγμα, τρόπος ανάλυσης) και μια ενότητα για τα αναμενόμενα αποτελέσματα (αυτά φυσικά άλλαξαν, αλλά και οι αλλαγές αναφέρονται στη διατριβή και εξηγούνται)
Παράθεση από: Lucinda στις Μαΐου 24, 2013, 01:26:12 amΣημείωση: Στη ΓΣΕΣ πρέπει να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο της διατριβής που πρόκειται να εκπονηθεί, με την σύμφωνη γνώμη πάντα του πρώτου επιβλέποντα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προετοιμάζεται μήνες ακόμα και ένα χρόνο (ο χρόνος αυτός βεβαίως δεν συνυπολογίζεται στα ελάχιστα τρία έτη που απαιτούνται πριν την υποστήριξη). Επί της ουσίας ζητείται εκ των προτέρων μία εκτενής (πολυσέλιδη) αναφορά των ζητημάτων που πρόκειται να περιλαμβάνει η εργασία. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί. Επίσης, σε περίπτωση έγκρισης οπότε κάποιος εγγράφεται ως υποψήφιος διδάκτορας, μπορεί να έχει την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Τέλος το θέμα ένα μήνα μετά την έγκρισή του οριστικοποιείται και δεν αλλάζει, οπότε αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του βγαίνει πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.στο πλήρες σέδιο της διατριβής (το proposal) πρέπει να υπάρχει και η Μεθοδολογία των πειραμάτων;
Ένα διδακτορικό όχι απλά έχει έρευνα, είναι έρευνα. Άλλο όμως η μεθοδολογία που ακολουθείται προκειμένου η έρευνα αυτή να δώσει πορίσματα κι άλλο η μεθοδολογία πειραμάτων που ανέφερε η new_pe06.