*

Αποστολέας Θέμα: Διδακτορικό (varia)  (Αναγνώστηκε 280353 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διδακτορικό (varia)
« Απάντηση #392 στις: Ιουλίου 22, 2014, 11:37:34 pm »
Συμφωνώ! Από την άλλη, δεν ξέρω ποιός θα άντεχε περισσότερο από 6-7 χρόνια σε μία τέτοιου είδους διαδικασία. Έστω και part time να το κάνει, είναι ψυχοφθόρο. Εγώ, πάντως, θα τον θεωρούσα ήρωα!  ;D

Αν το δούμε και αλλιώς, τα 6 έτη ως ανώτατο όριο ίσως λειτουργούν και υπέρ του φοιτητή, διότι κατά κάποιο τρόπο περιορίζουν και τον επιβλέποντα, ο οποίος -το πιο εύλογο είναι- ότι δεν θέλει να εκτεθεί, άρα, θα υποστηρίξει τον υποψήφιο. Δεν παίρνω, βέβαια, και όρκο, αλλά πιθανώς να ισχύει και αυτή η εκδοχή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:04:25 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #393 στις: Ιουλίου 22, 2014, 11:40:38 pm »
Ο υποψήφιος διδάκτορας δεν είναι φοιτητής. Ασχολείται με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας ούτε σίγουρα είναι, ούτε βγαίνουν κατά παραγγελία. Η έρευνα (τουλάχιστος στις θετικές επιστήμες) είναι και θέμα έμπνευσης. Επίσης, ο υ.δ. μπορεί και να εργάζεται ταυτόχρονα, γεγονός που δικαιολογεί την παράταση της έρευνας.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #394 στις: Ιουλίου 22, 2014, 11:52:30 pm »
Δεν διαφωνούμε κάπου. Αν το πρόβλημα έγκειται στο αν θεωρείται ή όχι "φοιτητής", νομίζω ότι αυτό το ζήτημα είναι άνευ ουσίας. Αν και θα μπορούσα να βεβαιώσω ότι ο όρος "διδακτορικός φοιτητής" είναι πολύ συνήθης στον χώρο του πανεπιστημίου, χωρίς να μειώνει την ερευνητική υπόστασή του Υ.Δ. Αν το δούμε και αλλιώς, ναι, ασφαλώς και είναι ο Υ.Δ. ένας ερευνητής, ο οποίος όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αμείβεται (εκτός και αν είναι σε κάποιο πρόγραμμα  ή εάν έχει υποτροφία). Όπως και να τον ονομάσει κανείς, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα... Πάντως, ο αντίστοιχος τίτλος στα αγγλικά είναι PhD student.

Σημειωτέον, δεν διαφώνησα στο ότι το άνω χρονικό όριο δεν θα πρέπει να υφίσταται (για πολλούς και διάφορους λόγους). Από την άλλη, αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να παραδεχθούν και οι ΓΣΕΕ των τμημάτων και να τροποποιήσουν αναλόγως τους εσωτερικούς κανονισμούς τους. Ως τότε, κάθε τμήμα λέει τα δικά του. Με την γνωμοδότηση, βέβαια, αλλάζει κάπως το τοπίο, αλλά όπως προείπα...ου μπλέξεις!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2014, 11:59:38 pm από Lucinda »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #395 στις: Ιουλίου 23, 2014, 12:08:18 am »
Απλά ανέφερα ορισμένα πράγματα  :)
Όντως ισχύει το PhD student σαν όρος..
Όσο για τη διάρκεια, ξέρω άτομα που έχουν τελειώσει στα 3+ χρόνια διδακτορικό, και άλλους στα 7-8. Ο μέσος όρος ίσως είναι κάπου στα 5.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:04:25 »

Αποσυνδεδεμένος GregX

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #396 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 04:54:35 pm »
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.

Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2014, 07:39:34 pm από julie_v »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #397 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 05:01:12 pm »
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.

Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
σε διαφορετικό αντικειμενο πέραν της ειδικής αγωγής ή της σχολικής ψυχολογίας δε νομίζω.Κάποιος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα!αλλά τι διδακτορικό είναι αυτό και που;γιατί μέχρι να το τελειώσεις δε ξέρεις τι θα ισχύει!εκτός αν το κάνεις για σένα πρωτίστως! ;)

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 05:03:44 pm »
Αν δεν ειναι πανω στο βασικο σου πτυχιο θα εχεις προβλημα .....

Αποσυνδεδεμένος GregX

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #399 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 05:15:56 pm »
Το βασικό μου πτυχίο είναι από το Παιδαγωγικό Αθηνών. Η σχολική ψυχολογία είναι συναφής με την Ειδική Αγωγή λογικά με αυτό το αντικείμενο δεν θα υπάρχει πρόβλημα σωστά?

Για εμένα θα το κάνω κατά κύριο λόγο αλλά αν μπορούσα να εξασφαλίσω και έξτρα μόρια δε θα με χάλαγε φυσικά.

Η αστάθεια σε θέματα εκπαίδευσης με προβληματίζει έντονα ναι είναι αλήθεια αυτό αλλά αν δεν ρισκάρουμε και λίγο θα μείνουμε στάσιμοι. Κρίμα που δεν μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου γιατί κάποιος στο Υπουργείο στραβοκοιμηθηκε. Μηδέν συνέπεια και προγραμματισμός. Τι να κάνουμε δυστυχώς τα πάντα εμπεριέχουν ρίσκο.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2014, 05:18:43 pm από GregX »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #400 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 06:45:34 pm »
Από τη μεριά μου θα έλεγα ότι αν είναι αλήθεια στην Ελλάδα του μηδενικού ερευνητικού έργου , να έχουμε πανω από 60,000 μεταπτυχιακούς από τους οποίους οι 25-30,000 να αφορούν διδακτορικά , τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Που ακούστηκε στην ιατρική Αθήνας να είναι πάνω από 12000(!) υποψήφιοι διάκτορες???
Απορώ πως ο Σαμαράς το έχει αφήσει έτσι αυτό το πράγμα , να εξελιχθεί δηλαδή σε προσόν για θέση κλητήρα  ή  μοριοδότηση  για να διορισθεί κάποιος δάσκαλος..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2014, 06:47:53 pm από nickitol »

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #401 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 07:10:52 pm »
Εδώ είναι το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών:
http://phdtheses.ekt.gr/eadd/
Μπείτε και κρίνετε.

Αποσυνδεδεμένος tolakis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #402 στις: Οκτωβρίου 20, 2014, 08:33:33 pm »

Συναδελφε...οπως ανεφερε και ο mitsy ..αν σκεπτεσε να κανεις διδακτορικο..με μονη την σκεψη την δημοσια εκπαιδευση στην ελλαδα..δυστυχως δεν βλεπω φως...Αν υπαρχει για κατι ποιο μακρυα ....καντο..Το θεμα ειδικη αγωγη στο σχολειο..απο τον εκαστοτε υπουργο..ειναι αποφαση για αυτους λιγων δευτερολεπτων..Δεν ειμαι π70..π19 ειμαι ..και πραγματικα με μεγαλη λυπη βλεπω τους πινακες π70.50 ...συναδελφο π70.50 με προυπηρεσια -διδακτορικο-μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης..να βρισκετε στη σειρα 1750 και πανω..και να προηγειτε συναδελφος με κτηση πτυχιου 25/7/2014..Η αποφαση δικη σου....

Αποσυνδεδεμένος dimitrios89

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 71
    • Προφίλ
« Απάντηση #403 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 02:15:53 pm »

Εάν το θέμα της διδακτορικής διατριβής, σχετίζεται με την Ειδική Αγωγή ή την Σχολική Ψυχολογία, δεν έχεις πρόβλημα. Πάντα αναφορικά με τον προβληματισμό που θέτεις.

Αποσυνδεδεμένος Wolowitz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ.04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #404 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 01:25:07 pm »

Πιστεύω πως για την ειδικότητά σου δεν έχει νόημα ένα τέτοιο διδακτορικό από άποψη κατάταξης στους πίνακες γιατί με τον νέο νόμο κάθε χρόνο θα μπαίνουν από πάνω σου οι νέοι απόφοιτοι του

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #405 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 06:30:02 pm »

Από το νόμο 3848 του 2010 (άρθρο 3, για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ):

- Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: δύο (2) μονάδες

- Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος ή στις επιστήμες της αγωγής: δυόμιση (2,50) μονάδες

- Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: τρεις (3) μονάδες

- Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος, ή στις επιστήμες της αγωγής: πέντε (5) μονάδες.

Συμπερασματικά, παίρνεις τα τρία μόρια, εφόσον είναι για τον κλάδο σου (ΠΕ70) ή την ειδικότητα (ΠΕ70,5). Αν είναι στην διδακτική (ακόμη και γενικότερα στις επιστήμες της αγωγής), παίρνεις 5 μόρια επιπλέον στον ΑΣΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρεις το θέμα, κάνε σχετικό ερώτημα στην αντίστοιχη υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για να είσαι σίγουρος.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2014, 06:37:06 pm από Daidalos »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144