0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά καλή Ανάσταση.Επειδή πάντα είχα την άποψη ότι ένα καλό phd δεν "χωρά" σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να μου πείτε πού θα το χρησιμοποιήσετε -αν δεν σκοπεύετε να φύγετε από την χώρα- εκτός και αν η στοχευση είναι η εξασφάλιση ενός επιπλέον τυπικού προσόντος για μελλοντικό διορισμό, με συνέπεια φυσικά την άμεση υποβάθμιση της σημασίας του.
Προσωπικά όταν το πάρω, θέλω να το χρησιμοποιήσω όπου μπορέσω. Είτε αυτό είναι δευτεροβάθμια, είτε post-doc σε εσωτερικό/εξωτερικό, είτε 407, θέλω να το έχω ως ένα προσόν που θα μου δώσει μια επιπλέον διέξοδο. Επιπλέον θέλω να ζήσω την δυνατή εμπειρία της έρευνας. Από την άλλη δεν βλέπω πως μπορεί να υποβαθμιστεί ένα διδακτορικό. Δηλαδή τι θα γίνει αν ο κάτοχος πάει να διοριστεί; Από δρ θα υποβαθμιστεί σε κάτι άλλο;
Πάντως ως προσόν στο δημόσιο το Διδακτορικό δεν μετράει πολύ και παίρνει λιγότερα μόρια από το ECDL (ή γενικά πιστοποίηση πληροφορικής).Και εξηγώ:Αν έχεις διδακτορικό δεν μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό σου (ας έχει και περισσότερα από 1). Και όπως είναι τώρα το σύστημα παίρνεις (συνήθως) 2 μόρια περισσότερα από έναν που έχει μόνο μεταπτυχιακό.Το ECDL παίρνει (συνήθως) 3 μόρια και αν είναι ΠΕ19/20 (όπως εγώ) δεν τα παίρνεις.Άρα? Κερδίζει αυτός που έχει το ECDL (και ας ξέρει με το ζόρι να ανοίγει υπολογιστή)
Όπως υποβαθμίζεται ένα πτυχίο αν καταλήξει να τυλίγει πιτόγυρα με αυτό,έτσι υποβαθμίζεται και ένα διδακτορικό άμα καταλήξει να διδάσκει στη δευτεροβάθμια σαν απλός καθηγητής (δηλ όχι σχολικός σύμβουλος ή διευθυντής . . .) ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ - ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΧΙ "μόνο" σε FORUMSΌσοι δεν βρίσκετε καθηγητή...υπομονή...συζητείται να απονέμουν και τα (Α)ΤΕΙ πλέον....#eleos_kapou