0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά τώρα. Πάμε καλά ; Είναι δυνατόν να εμφανίζεται ο κάθε άσχετος και να λέει πληρώνω και θέλω να μάθω για τις τοποθετήσεις. Ακου κάτι τωρα. Να υπολογίσουμε πόσα πληρώνεις (δηλαδή πόσα σου αντιστοιχούν) για την εκπαίδευση κάθε χρόνο και να στα βάζω εγώ στην τράπεζα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να μην ξαναμπείς στο φόρουμ. Είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σου μιλήσω. Και φυσικά για να σε προλάβω. Ναι μην απορείς που υπάρχουν καθηγητές σαν εμένα. Και κάτι τελευυταίο. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ; ΣΕ ΑΣΕΧΤΟΥΣ. Μιλάς με ανθρώπους με πολύ υψηλά ακαδημαικά προσόντα οποίοι ξέρουν να διαβαζουν και να αποκοδικοποιουν το νόημα σε κάθε τι. Είναι το λιγότερο εξοργηστικό να προκαλείς με δηλώσεις για την άρση της μονιμοτητας και να μην ντρέπεσαι να υποστηρίζεις ότι δεν κάνεις πολιτικές δηλώσεις. Η δηλωσή σου είναι καθαρά πολιτική. Φυσικα απαξιώ να ασχοληθώ με οποιαδήποτε ανάρτηση σου από εδώ και πέρα και πρακαλώ και του υπόλοιπους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο.
Θεωρώ ότι το μέλος athanasiad έχει μπει με στόχο να προκαλέσει και να εκμαιεύσει πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου να εκλογικεύσει το συμπέρασμα που έχει ήδη προαποφασίσει. Το σύστημα των οργανικών τοποθετήσεων, αν και σχετικά περίπλοκο, παραμένει απόλυτα κατανοητό από σημαντική μερίδα εκπαιδευτικών σε αντίθεση με άλλα κομμάτια της δημόσιας διοίκησης πολύ πιο δυσνόητα και σκοτεινά...Δυστυχώς το μόνο απλό σύστημα που διαχρονικά είναι και κατανοητό από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι το μέσον. Σημαντικό - θέλω να ελπίζω όχι τεράστιο - μέρος της κοινωνίας παρασυρμένο από τη ζήλια του για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν αντιλαμβάνεται ότι η όποια ουσιαστική κατάργηση - ανάθεμα και αν είναι ουσιαστική κατάργηση οι προεκλογικές φανφάρες που ακούγονται - της μονιμότητάς τους θα σημάνει αυτομάτως το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα - για τους ρομαντικούς που ακόμα πιστεύουμε ότι υπάρχει δημοκρατία. Δυστυχώς για κάποιους,η ύπαρξη πολλών φωνών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη δημοκρατίας και η υποχρέωση της κυβέρνησης να ηγηθεί ενός σώματος δημοσίων υπαλλήλων που δεν είναι εξ ολοκλήρου δικοί της είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της.Μακάρι οι Έλληνες να μη χρειαστεί να διαπιστώσουν στο πετσί τους πόσο θανάσιμο αμάρτημα είναι ο φθόνος...
Στο τελευταιο μερος του μηνυματος σας, αναφερετε τον φθονο. Και εχετε δικιο. Παιζει και αυτος ρολο, και μαλιστα ψυχολογικο.Το προ κρισης "μοντελο λειτουργιας", ηταν "να παρει το παιδι ενα χαρτι, και να μπει στο δημοσιο"(μονιμο δηλαδη, και σχεδον παντα με μεσον. Οσοι και οσες πηγαν χωρις μεσον, αποτελουσαν και αποτελουν τους αδυναμους κρικους).Μολις αυτο το μοντελο κατερρευσε, οι υποστηρικτες του αποφανθηκαν οτι "αφου πλεον δεν αποτελει το δημοσιο την λυση για μας, να καταργηθει η μονιμοτητα ωστε να μπορουν να απολυθουν μαζικα ευκολα και χωρις αιτιολογηση, οι αδυναμοι κρικοι". Και οι αδυναμοι κρικοι του δημοσιου ειναι οι εκπαιδευτικοι(κοινος τοπος).Ετσι ειναι η χωρα, αυτες ειναι οι αποψεις και οι επιδιωξεις που επικρατησαν στην πλειοψηφια.Τα παραπανω (που ειναι και δικες μου αποψεις), δεν αλλαζουν το γεγονος οτι η επικειται η καταργηση της μονιμοτητας (οσο και αν αυτο στενοχωρει καποιους).Και πολυ συντομα μετα, θα μετατραπει αυτος ο χωρος σε μια ομαδα ωρομισθιων που θα προσλαμβανονται τοπικα, στην αρχη καθε σχολικου ετους.Ειτε στενοχωριεται καποιος με αυτο ειτε χαιρεται, η πραγματικοτητα ειναι αυτη. Και δεν ειναι "κακος" οποιος απλα το επισημαινει.
Πονάς. Πολύ.
Η αληθεια ειναι πως οχι.Και ομολογω οτι αυτο οφειλεται σε τυχαιους παραγοντες και οχι στο οτι μπορεσα να προβλεψω τις εξελιξεις στο χωρο της εκπαιδευσης.Αν δεν ημουν τυχερη, θα ειχα εμπλακει με αυτον τον χωρο, και τωρα θα ημουν αντιμετωπη με την επικειμενη απομακρυνση μου (ή τη μετατροπη μου σε ωρομισθια σε καποιο απο τα σχολεια στα οποια θα εκανα καθε χρονο αιτηση για να μου δωσουν μερικες ωρες μεχρι το περας της σχολικης χρονιας).Οπως και να χει, η πραγματικοτητα ειναι οτι επικειται Συνταγματικη αλλαγη και καταργηση της μονιμοτητας.Και η πλειοψηφια των Ελληνων, την υποστηριζει (καλως η κακως - αυτο ειναι θεμα αποψης). Και η αλλαγη, γινεται για τους "αδυναμους κρικους" (κοινος τοπος).