techteach34!, Έσπερος, jimpan και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζει κάποιος σε ποιον νόμο ορίζει αυτή την εξυπνάδα με τον περιορισμό των προτιμήσεων για οριστική τοποθέτηση σε 20; Και γιατί στη σημερινή εποχή με τα ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούν π.χ. 3700 δάσκαλοι να δηλώσουν 60+ περιοχές διορισμού και να βγουν πανεύκολα τα αποτελέσματα, δε μπορεί ένα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να τοποθετήσει 300 άτομα σε 120 προτιμήσεις και τις περιορίζει σε 20;Πιο πονηρή διάταξη για κατάλυση της σειράς μορίων δεν έχω δει. Φωνάζει από μακριά για "πλάγιες μεθόδους" και συναλλαγές με αιρετούς.
Γνωρίζει κάποιος σε ποιον νόμο ορίζει αυτή την εξυπνάδα με τον περιορισμό των προτιμήσεων για οριστική τοποθέτηση σε 20;
να ξέρεις πάντως ότι σε μερικές διευθύνσεις δίνουν παραπάνω (και πολλές μάλιστα)
Είναι "γενικής ισχύος" ο αριθμός 20 στη σειρά προτιμήσεων, ή διαφοροποιείται ανάλογα με το πλήθος των σχολικών μονάδων της περιοχής; Μου φαίνεται περίεργο να ισχύει το 20 και στην Αχαΐα και στη Φωκίδα, ας πούμε. Και πώς θα μπορούσε αυτός ο περιορισμός (σε περιοχές με πολλές σχολικές μονάδες) να οδηγήσει σε "πλάγιες μεθόδους", αφού τα επίζηλα σχολεία θα είναι ούτως ή άλλως πρώτα στις προτιμήσεις όλων των προς τοποθέτηση;
2 διευθύνσεις που κοίταξα, το λέει στην περσινή πρόσκληση. Ε είναι τραγικό. Άντε το 96 πες ήταν όλα χειροκίνητα. Τώρα ποια η δικαιολογία; Να έχουν δουλειά οι αιρετοί και να βολέψουμε τους δικούς μας που δεν έχουν πολλά μόρια;
Είναι "γενικής ισχύος" ο αριθμός 20 στη σειρά προτιμήσεων, ή διαφοροποιείται ανάλογα με το πλήθος των σχολικών μονάδων της περιοχής; Μου φαίνεται περίεργο να ισχύει το 20 και στην Αχαΐα και στη Φωκίδα, ας πούμε.
κοίτα και αυτές που αναφέρει ο Scout , τζιέρι μουυυυ...
Έβαλα αυτά τα δύο ακραία παραδείγματα για να δείξω ότι στη μία περίπτωση 20 σχολεία δεν έχει όλος ο νομός, ενώ στην άλλη με 20 επιλογές δεν πιάνεις καν όλα τα σχολεία μιας μεγάλης πόλης (Πάτρας). Αν υπήρχε κάποιος σοβαρός και νομικά τεκμηριωμένος λόγος για να περιορίζονται οι επιλογές, θα έπρεπε ο περιορισμός να γίνεται αναλογικά, ως προς το πλήθος των σχολικών μονάδων μιας περιοχής, ειδάλλως να μην υφίσταται καθόλου.
ο περιορισμος των 20 εφαρμοζεται παντου γιατι ολα τα πυσδε δουλευουν τις τοποθετησεις σε οργανικα με το πδ 50.