MariaGrahm και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν δε γινουν τα παραπανω, τοτε δεν βρισκω λογο υπαρξης της γνωμοδοτησης δηλ τι αλλο πλην των παραπανω θα ειχε νοημα να επιτρεψει μια τετοια γνωμοδοτηση? Μονο αν γινουν οι συνεδριασεις των Υ.Σ θα σωθει το 1/2 του νεου σχολ ετους
ο προισταμενος της δδε ειναι και προεδρος πυσδε. Οποια αντιρρηση εχει την εκθετει εκει κ μετα οτι πει η πλειοψηφια. Σε οποια προταση καταληξει το πυσδε και αφορα τοποθετησεις λειτουργικες-οργανικες, διαθεσεις και αποσπασεις εντος πυσδε μονιμων εκπαιδευτικων (στους αναπληρωτες κανει κουμαντο μονος το ο/η δδε) ο διευθυντης δδε εκδιδει αποφαση με βαση την προταση που πλειοψηφισε στην πραξη πυσδε .
μα αυτο είναι το ερώτημα, ακόμα κι αν όπως λες , αναρτηθούν (αναγκαστικά για να προχωράει κάθε φορά η διαδικασία) οι πίνακες εισήγησης ! δηλαδή τι διαφορά θα είχε να είχαν επιτραπεί -όπως παλιότερα ξαναλέω- η απόφαση , αφού ο πίνακας συνιστά υπηρεσιακή μεταβολη. ότι θα συνεδριάσουν είναι δεδομένο από το έγγραφο. δεν κατανοώ γιατί να υπάρξει διαφοροποίηση διαδικασιών. εμεις συζητηση και υποθεσεις κανουμε περιμενοντας να δουμε πως θα κυλησουν τα πραγματα. Αν τελικα γινουν τα πραγματα οπως περιγραφονται απο μας εδω, τοτε η γνωμοδοτηση του ΣτΕ εγινε απλα για "τα ματια της νομοθεσιας" και για το τυπικο του πραγματος (=εκδοση απόφασης) ,αφου θαχουν μεσολαβησει ολα τα προαπαιτουμενα . Αν δεν εγραφαν τον δηθεν περιορισμο περι "μονο προπαρασκευης", τοτε θα ηταν σα να καταργουσαν την κεντρικη εγκυκλιο της αναστολης υπηρεσιακων μεταβολων του υπουργειουν εσωτερικων. Στη δικη μου δδε παντως που ρωτησα θα ζητησουν αυριο διευκρινησεις(εντάξει , ο διευθυντής υπογράφει στο τέλος τις αποφάσεις αλλά διακριτά και επειδή δεν υπάρχει το πάγωμα πάει έτσι αλυσιδωτά)άρα και οι αποσπάσεις μπορούν να ανακοινωθούν , πριν υπογραφούν, με όσα πάρουν έγκριση από τα συμβούλια - επίσημα ή δίκην διαρροών. θέλω να πω ότι είναι όλο προβληματικό και ανούσιο φαινομενικά
Σε μεγάλη Διεύθυνση της δυτικής Ελλάδας αναρτήθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, και με βάση την εξαίρεση που δόθηκε για "το σύνολο των προπαρασκευαστικών πράξεων", οι διαθεσίτες εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται βελτίωση (μόνο αυτοί) θα κληθούν από την Τρίτη να υποβάλουν δηλώσεις προτίμησης σχολείων. Έτσι, ξερά, χωρίς κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση είχε προλάβει (προ της προεκλογικής απαγόρευσης) να βγάλει τον πίνακα λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων και είχε επίσης προλάβει να ζητήσει από τους υπεράριθμους να δηλώσουν αν επιθυμούν να ανακηρυχθούν ως τέτοιοι (αρκετά πρωτόλειο στάδιο δηλαδή), χωρίς όμως να έχει προλάβει να προβεί στην ονομαστική ανακήρυξη των υπεραρίθμων, μου κάνουν εντύπωση τα εξής:1) Δεν θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν οι υπεράριθμοι για να ξεκαθαρίσει κατόπιν το τοπίο ως προς τα νέα κενά;2) Πώς θα ξέρουν οι διαθεσίτες/αιτηθέντες βελτίωση ποια θα είναι τα τελικά οργανικά κενά, αν δεν ανακηρυχθούν και κληθούν να δηλώσουν οι υπεράριθμοι, τα αδιάθετα υπόλοιπα των οποίων θα πρέπει να πάρουν οι άλλοι; Στα κουτουρού θα κάνουν αιτήσεις;3) Οι αιτήσεις αυτές θα λογίζονται ότι αφορούν μια κι έξω, τόσο στα οργανικά κενά που θα προκύψουν, όσο και στα τυχόν λειτουργικά; Δεν θα πρέπει να γίνουν σε δύο στάδια; Και ούτως ή άλλως, δεν θα πρέπει τον Αύγουστο να επικαιροποιηθούν τα λειτουργικά κενά και να κληθούν να δηλώσουν τότε, όσοι ακόμα θα εξακολουθούν να παραμένουν στη διάθεση;Εμένα πάντως, μου φαίνεται λίγο τουρλού η ερμηνεία της εξαίρεσης. Δηλαδή, το "σύνολο των προπαρασκευαστικών ενεργειών" φαίνεται σα να έχει ερμηνευθεί ως "βαράτε στο γάμο του καραγκιόζη, και ό,τι σας κάτσει".
Σε μεγάλη Διεύθυνση της δυτικής Ελλάδας αναρτήθηκε ανακοίνωση
Φυσικά οι υπεράριθμοι θα τοποθετηθούν πρώτοι. Οι θέσεις που θα πάρουν μπορεί να βγούν ως κενά, αλλά δεν θα δοθούν σε μη υπεράριθμούς. Δηλαδή ένας διαθεσίτης μπορεί να νομίζει ότι το τάδε σχολείο είναι κενό και να το δηλώσει, αλλά στην πραματικότητα να το πάρει ένας υπεράριθμός. Αυτό είναι κάτι που γίνεται σε πολλές ΔΔΕ εδώ και χρόνια. Φυσικά και δεν είναι η σωστή εφαρμογή της νομθεσίας.
Διόρθωσα το αμέσως προηγούμενο μήνυμά μου, καθώς είχα εσφαλμένα γράψει ότι δεν είχαν προλάβει να ανακηρυχθούν οι υπεράριθμοι. Παρακαλώ, ξαναδείτε το. Ωστόσο, τα 2 από τα 3 ερωτηματικά παραμένουν.