0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συγγνώμη αν αλλαζω το θέμα που συζητάτε τώρα, αλλά εχω μια απορία. Οι υπεράριθμοι δασκαλοι τοποθετουνται σε εναπομειναντα οργανικά ή τους δίνονται και λειτουργικά κενά? Γιατί έχω ακούσει διάφορα
Αν τοποθετηθείς μετά από μετάθεση ή βελτίωση θέσης ΠΡΕΠΕΙ να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ
Κρινεσαι υπεραριθμος και κανεις αιτηαη να τοποθετηθεις σε οργανικο κενο, ξανα υπηρετειις για 2 χρονια την καινουργια οργανικη;Να φανταστω οχι.
Αν έχεις ήδη υπηρετήσει την προηγούμενη, τότε δεν χρειάζεται να υπηρετήσεις εκ νέου οργανική που κατέλαβες κατόπιν άρσης οργανικής υπεραριθμίας.
Να προσθέσω ότι όταν κάποιος παίρνει οργανική την υπηρετεί για ένα χρόνο. Ακόμα και ο νεοδιόριστος όταν παίρνει οργανική τη δεύτερη χρονιά την υπηρετεί για ένα χρόνο. Μην μπερδεύεστε με τη διετή υποχρέωση να υπηρετήσετε στην περιοχή που διοριστήκατε. Απλώς την πρώτη χρονιά είστε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και υπηρετείτε σε λειτουργικό κενό που σας τοποθετούν!
Αν ήταν στη διάθεση ή αν κρίθηκε υπεράριθμος ή αν πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά ως νεοδιόριστος, δεν χρειάζεται να την υπηρετήσει. Θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης.Αυτό δεν ισχύει. Θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης μόνο με τη διετή παραμονή στην περιοχή διορισμού. Η πρώτη χρονιά θεωρείται υπηρέτηση οργανικής και η δεύτερη απλά τοποθέτηση κατόπιν παραμονής στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Επίσης για το δεύτερο σημείο εσύ λες ότι ο νεοδιόριστος πρέπει να υπηρετήσει δύο χρόνια στην περιοχή διορισμού για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό και το γνωρίζουν όλοι) ενώ εγώ εννοούσα ότι την οργανική την υπηρετούμε μια χρονιά. Οι νεοδιόριστοι πρέπει να πάψουν να συγχέουν την απαίτηση για διετή παραμονή στην περιοχή διορισμού, με την ετήσια υπηρέτηση μιας οργανικής θέσης.