andreas1987 και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας, μάς λύνουν πολλές απορίες! Μια ερώτηση και από μένα. Νεοδιοριστη στην ειδική του 2024 ήρθε η ώρα για επιλογή οργανικής, τα κενά είναι δύο και είμαστε 4, αν δεν προκύψουν άλλα οργανικά θα είμαστε υπεράριθμοι κάποιοι ή στη διάθεση. Υπάρχει οργανικό κενό στο ΚΕΔΑΣΥ εννοείται εντός ΠΥΣΔΕ που θα ήθελα να πάω. Δεν ξέρουν να μου πουν απ' τη Δευτεροβάθμια αν μπορώ να πάω και πώς. Περιμένω ενημέρωση. Αν μπορείτε δώστε τα φώτα σας τι μπορώ να κάνω για να διεκδικήσω αυτή την οργανική; Και αν τελικά δεν μπορώ φέτος γιατί είναι η δεύτερη μου χρονιά, αν πάρω τελικά οργανική σε σχολείο ή αν θα μείνω στη διάθεση, μπορώ να ζητήσω απόσπαση ή διάθεση στο ΚΕΔΑΣΥ;
Τα οργανικά κενά σας είναι δύο. Δε θα προκύπτουν νέα κενά αργότερα. Δύο θα μείνετε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Δεν λέγεστε υπεράριθμοι. Υπεράριθμος είναι αυτός που έχει πάρει ήδη οργανική θέση, αλλά έχει λιγότερες από 12 ώρες στο σχολείο του.Τα παρακάτω σου τα γράφω με επιφύλαξη, επειδή ανήκω στην γενική. Αν ξέρει κάποιος της ειδικής ας με διορθώσει ή ας επιβεβαιώσει.Στο ΚΕΔΑΣΥ πηγαίνεις μόνο με μετάθεση. Άρα οργανικά μπορείς να πας με την ολοκλήρωση της διετίας.Από τους δύο που θα μείνετε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, πιθανώς θα μπορούν να τοποθετήσουν κάποιον λειτουργικά στο ΚΕΔΑΣΥ.Οι λειτουργικές τοποθετήσεις γίνονται αργότερα, για αυτό θα πρέπει να περιμένεις περίπου δύο μήνες.
Στο ΚΕΔΑΣΥ μπορείς να πας και να φύγεις μόνο με μετάθεση ή απόσπαση, όχι αυτών όμως που αφορούν εντός ΠΥΣΔΕ αλλά από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ! Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις που αφορούν τους νεοδιόριστους συν πραγματική προϋπηρεσία 8 ετών.Δεν ανήκουν στη διεύθυνση αλλά υπάγονται απευθείας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.
Τι εννοείτε ακριβώς; Έχουν πάρει στο ΚΕΔΑΣΥ και μετάθεση και απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Και τις δυο χρονιές που δούλεψα ως αναπληρώτρια, ήρθαν συνάδελφοι έτσι, εντός ΠΥΣΔΕ. Για αυτό ρωτώ τη διαδικασία, γιατί υπάγονται στην Περιφέρεια, για αυτό δεν υπάρχει το ΚΕΔΑΣΥ στις επιλογές που δίνονται για οργανική θέση από τη Δευτεροβάθμια. Εγώ ως νεοδιόριστη, που διανύω τη δεύτερη χρονιά, δικαιούμαι και πώς να διεκδικήσω, είτε το λειτουργικό, είτε το οργανικό κενό;
Συγγνώμη, αφού όπως λες δεν υπάρχει στις επιλογές που δίνονται για οργανική από τη δευτεροβάθμια τότε πως έχουν πάρει εκεί μετάθεση και απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ;;
Ευχαριστώ πολύ Lasid! Πολύ βοηθητικά όσα καταθέτεις, μου γεννήθηκαν, όμως, κάποιες απορίες με βάση όσα μας έχουν πει από τη Δευτεροβάθμια. Καταρχάς, μας είπαν να δηλώσουμε όσα σχολεία επιθυμούμε, ακόμα και αν αυτή τη στιγμή δε δίνονται ως οργανικό κενό, γιατί μπορεί να προκύψει στην επόμενη φάση εξέτασης των αιτήσεων. Γιατί λες ότι δεν θα προκύψουν νέα κενά αργότερα; Αφού αυτός που ζητάει τώρα βελτίωση οργανικής μπορεί να πάρει το ένα σχολείο που δόθηκε και το θέλει και έχει τα μόρια για να το διεκδικήσει, επομένως στην επόμενη φάση αιτήσεων θα βγει η δική του οργανική ως κενό, σωστά; Αυτό που καταλαβαίνω, είναι ότι εννοείς ότι πάλι θα είναι δυο τα κενά, απλά διαφορετικά. Επίσης, μας είπαν ότι δε δίνονται για επιλογή οργανικές κάτω των 12 ωρών. Σχετικά με το ΚΕΔΑΣΥ που επιθυμώ, φαίνεται πώς έχεις δίκιο! Μόνο έτσι βγαίνει νόημα. Αλλά, αν τελικά είναι έτσι, έχω την εξής απορία. Αν εγώ φέτος τελικά δεν πάρω οργανική και είμαι στη διάθεση, πώς θα μπορέσω του χρόνου να ζητήσω μετάθεση στο ΚΕΔΑΣΥ; Μετάθεση δε δικαιούται κάποιος που έχει ήδη οργανική;; Ή μπορεί και όποιος είναι στη διάθεση; Συγγνώμη αν φαίνεται χαζή η απορία. Αν είναι έτσι με συμφέρει να πάρω οργανική φέτος; (έχω τα μόρια για τη δεύτερη επιλογή, αλλα είναι πολύ μακριά και κανένας δεν θα τη θέλει). Και αυτή την οργανική, δε θα τη χρωστάω αν πάρω του χρόνου μετάθεση στο ΚΕΔΑΣΥ; Ειλικρινά ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Ο Lasid σου είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέα κενά γιατί δεν είχε την πληροφορία οτι υπάρχουν και άτομα που έχουν κάνει αίτηση βελτίωσης. Απάντησε στο ερώτημα που του έθεσες, 4 εκπαιδευτικοί για 2 οργανικές.Προφανώς όποιος έχει κάνει αίτηση βελτίωσης μπορεί να πάρει κάποια από τις 2 οργανικές και θα υπάρξει κενό στην δική του οργανική. Γι'αυτό αν σε ενδιαφέρει κάποια από τις οργανικές αυτών που έχουν κάνει αίτηση βελτίωσης πρέπει να το δηλώσεις. Στην επόμενη φάση αιτήσεων θα βγει η οργανική του μόνο αν δεν την έχει δηλώσει κάποιος άλλος από τους αιτούντες τοποθέτησης ή βελτίωσης. Αν τη θέλει κάποιος θα καλυφθεί σε αυτή τη φάση και δεν θα βγει ποτέ.Μετάθεση δικαιούται όποιος νεοδιόριστος έχει υπηρετήσει 2 χρόνια στον τόπο διορισμού άσχετα αν έχει παρει οργανική ή είναι στη διάθεση. Ίσως το μπερδεύεις με τη Βελτίωση.Επομένως αφού δεν σου αρέσει καμιά από τις οργανικές , όχι δεν σε συμφέρει να πάρεις οργανική και όχι δεν θα τη χρωστάς. Θεωρείται ότι την έχεις ήδη υπηρετήσει.
Αυτό ακριβώς εννοούσα, ότι τα κενά παραμένουν δύο. Δεν αυξάνονται. Απλώς μπορεί να είναι διαφορετικά, επειδή κάποιος μπορεί να πάει σε ένα κενό μέσω βελτίωσης θέσης και να αφήσει κενό στο προηγούμενο σχολείο του. Μπορείς να δηλώσεις τα σχολεία αυτών που έχουν ζητήσει βελτίωση και έτσι να τα πάρεις σε αυτή τη φάση. Είναι πιο έξυπνο αυτό, από το να περιμένεις την επόμενη φάση, που θα τα δηλώσουν κι άλλοι. Σωστά σου είπαν ότι ως οργανικά κενά δίνονται τα σχολεία που έχουν τουλάχιστον 12 ώρες. Τα σχολεία με λιγότερες ώρες δίνονται αργότερα για συμπλήρωση ωραρίου.Δε χρειάζεται να έχεις οργανική θέση για να πάρεις μετάθεση. Μπορείς να είσαι στη διάθεση και τα δύο χρόνια της υποχρεωτικής υπηρεσίας στην περιοχή διορισμού. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνεις αίτηση μετάθεσης. Όποιος πάρει οργανική τώρα θα την υπηρετήσει το σχολικό έτος 2025-2026 και μετά θα φύγει με μετάθεση. Όμως, οι νεοδιόριστοι δεν είναι απαραίτητο να υπηρετήσουν την οργανική θέση που θα πάρουν, επειδή φέτος ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και για αυτό έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους για υπηρέτηση οργανικής. Δηλαδή αν πάρεις οργανική και ζητήσεις απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ δεν θα χρωστάς να υπηρετήσεις την οργανική και μπορείς να φύγεις με μετάθεση.Τον Οκτώβριο θα μπορείς να ζητήσεις μετάθεση στο ΚΕΔΑΣΥ. Δεν ξέρω αν απαιτείται να έχεις ήδη 8 χρόνια πραγματικής προϋπηρεσίας, όπως σου έγραψε το μέλος durin.