Dimeos, pati, georgia06 και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εννοείται ότι αν κάποιος ήταν στη διάθεση ή αν κρίθηκε υπεράριθμος ή αν πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά ως νεοδιόριστος, δεν χρειάζεται να την υπηρετήσει την οργανική που παίρνει. Εγώ απάντησα στον solaris, για αυτό ξεκίνησα γράφοντας "Να προσθέσω..."Επίσης για το δεύτερο σημείο, εσύ λες ότι ο νεοδιόριστος πρέπει να υπηρετήσει δύο χρόνια στην περιοχή διορισμού για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό και το γνωρίζουν όλοι) ενώ εγώ εννοούσα ότι την οργανική την υπηρετούμε μια χρονιά. Οι νεοδιόριστοι πρέπει να πάψουν να συγχέουν την απαίτηση για διετή παραμονή στην περιοχή διορισμού, με την ετήσια υπηρέτηση μιας οργανικής θέσης.
Εξαιρετική τοποθέτηση !!!Ευχαριστούμε πολύ…Μια απορία μόν, αν είσαι στη διάθεση για 2-3 χρόνια κ έχεις υπηρετήσει την πρώτη διετία κ μετά φεύγεις με αποσπάσεις …μπορεί να πρέπει κάποια στιγμή να υπηρετήσεις ξανά στην περιοχή διορισμού σε περίπτωση που ανοίξει κενό κ πάρεις οργανική με υποχρεωτική τοποθέτηση ;
Καλησπέρα.Ακολουθούν προβληματισμοί για μύστες των τοποθετήσεων.Μετά την τοποθέτηση υπεράριθμων, καλούμαστε οι υπόλοιποι (από μετάθεση, βελτίωση, διάθεση, νεοδιόριστοι κλπ) να δηλώσουμε κενά για οριστική τοποθέτηση.Όσον αφορά την ειδικότητά μου, ΠΕ04.05, δεν υπάρχει κενό παρόλαυτά από τη διεύθυνση μας προτρέπουν να δηλώσουμε σχολεία ανεξαρτήτως κενών λόγω πιθανόν "καραμπόλων".Προβληματίζομαι, να δηλώσω μόνο σχολεία που θα επιθυμούσα να βρεθώ ή όσα περισσότερα μπορώ για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες να πάρω οπωσδήποτε οργανική;Κάποιοι υποστηρίζουν το δεύτερο και μάλιστα να επιδιώξω σχολείο που πιθανόν να βγω υπεράριθμος ώστε την επόμενη χρονιά να έχω προτεραιότητα.Αυτό βέβαια δε βλέπω τι πλεονέκτημα δίνει καθώς όλοι οι ΠΕ04, πλην φυσικών ίσως, στα γυμνάσια κινδυνεύουν να βγουν υπεράριθμοι, επομένως πάλι θα υπάρχει ανταγωνισμός. Επιπλέον, είναι μια συνθήκη, η υπεραριθμία, που θα τη βλέπω συχνά μπροστά μου αργά ή γρήγορα δεδομένου ότι είμαι σε μικρό πυσδε με μαθητικό δυναμικό που φθίνει και λόγω ειδικότητας με λίγες ώρες Α΄ανάθεσης.Άρα δεν έχει νόημα να το λάβω ιδιαιτέρως υπόψη μου.Κάνω κάπου λάθος στα παραπάνω; Τελικά πως να κινηθώ;Υ.γ. 2η απορία.Τα κενά που έχουν δοθεί είναι 1 φυσικού σε γυμνάσιο και 2 (φυσικού+βιολόγου) σε γυμνάσιο με ΛΤ. Σε περίπτωση που μείνει-ουν κενό-ά και μετά τη διαδικασία τοποθετήσεων, τι προβλέπεται; Δίνονται για αποσπάσεις-αναπληρωτές; Αυτό είναι το προφανές αλλά μου έχουν πει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα δίνουν σε άλλες ειδικότητες ΠΕ04 που δεν έχουν τοποθετηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να με διαφωτίσει.
Lasid, ο εάν κάποιος κριθεί (όχι από αίτηση του) υπεράριθμος τότε καλείται να καλύψει λειτουργικό κενό σχολείων της ίδιας ομάδας. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτό και υπηρετήσει σε άλλο σχολείο (αίτηση απόσπασης) τότε θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει την οργανική του για να αιτηθεί του χρόνου νέα οργανική ή επειδή το σχολείο που τελικά υπηρέτησε δεν ήταν όμορο δεν έχει ξεχρεώσει οργανική; Και τι γίνεται αν τα όμορα και δεν έχουν κενό;