*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά  (Αναγνώστηκε 609955 φορές)

V.T., stroumfaki, μυωπία, dlqr και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« Απάντηση #2828 στις: Σήμερα στις 05:07:11 pm »
Εννοείται ότι αν κάποιος ήταν στη διάθεση ή αν κρίθηκε υπεράριθμος ή αν πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά ως νεοδιόριστος, δεν χρειάζεται να την υπηρετήσει την οργανική που παίρνει. Εγώ απάντησα στον solaris, για αυτό ξεκίνησα γράφοντας "Να προσθέσω..."

Επίσης για το δεύτερο σημείο, εσύ λες ότι ο νεοδιόριστος πρέπει να υπηρετήσει δύο χρόνια στην περιοχή διορισμού για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό και το γνωρίζουν όλοι) ενώ εγώ εννοούσα ότι την οργανική την υπηρετούμε μια χρονιά. Οι νεοδιόριστοι πρέπει να πάψουν να συγχέουν την απαίτηση για διετή παραμονή στην περιοχή διορισμού, με την ετήσια υπηρέτηση μιας οργανικής θέσης.

Lasid, ο εάν κάποιος κριθεί (όχι από αίτηση του) υπεράριθμος τότε καλείται να καλύψει λειτουργικό κενό σχολείων της ίδιας ομάδας. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτό και υπηρετήσει σε άλλο σχολείο (αίτηση απόσπασης) τότε θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει την οργανική του για να  αιτηθεί του χρόνου νέα οργανική ή επειδή το σχολείο που τελικά υπηρέτησε δεν ήταν όμορο δεν έχει ξεχρεώσει οργανική;
Και τι
Γίνεται αν τα όμορα και δεν έχουν κενό;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:33:10 »

Αποσυνδεδεμένος efi1789

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2829 στις: Σήμερα στις 05:18:21 pm »
;D ;D ;D ;D ;D
Εξαιρετική τοποθέτηση !!!Ευχαριστούμε πολύ…Μια απορία μόν,  αν είσαι στη διάθεση για 2-3 χρόνια κ έχεις υπηρετήσει την πρώτη διετία κ μετά φεύγεις με αποσπάσεις …μπορεί να πρέπει κάποια στιγμή να υπηρετήσεις ξανά στην περιοχή διορισμού σε περίπτωση που ανοίξει κενό κ πάρεις οργανική με υποχρεωτική τοποθέτηση ;

Αποσυνδεδεμένος efi1789

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2830 στις: Σήμερα στις 05:23:41 pm »
Με συγχωρείτε στην προηγούμενη δημοσίευση αναφερόμουν του kapoioskapoukapote

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2831 στις: Σήμερα στις 05:34:14 pm »
Εξαιρετική τοποθέτηση !!!Ευχαριστούμε πολύ…Μια απορία μόν,  αν είσαι στη διάθεση για 2-3 χρόνια κ έχεις υπηρετήσει την πρώτη διετία κ μετά φεύγεις με αποσπάσεις …μπορεί να πρέπει κάποια στιγμή να υπηρετήσεις ξανά στην περιοχή διορισμού σε περίπτωση που ανοίξει κενό κ πάρεις οργανική με υποχρεωτική τοποθέτηση ;
Αν είσαι στη διάθεση είτε ένα χρόνο ή περισσότερα και κατόπιν πάρεις οργανική δεν χρειάζεται να την υπηρετήσεις. Έχεις δικαίωμα για μετάθεση εντός και εκτός.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:33:10 »

Αποσυνδεδεμένος efi1789

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2832 στις: Σήμερα στις 05:34:53 pm »
Σ ευχαριστώ πάρα πολυ

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
« Απάντηση #2833 στις: Σήμερα στις 06:09:40 pm »
Καλησπέρα.

Ακολουθούν προβληματισμοί για μύστες των τοποθετήσεων.

Μετά την τοποθέτηση υπεράριθμων, καλούμαστε οι υπόλοιποι (από μετάθεση, βελτίωση, διάθεση, νεοδιόριστοι κλπ) να δηλώσουμε κενά για οριστική τοποθέτηση.

Όσον αφορά την ειδικότητά μου, ΠΕ04.05, δεν υπάρχει κενό παρόλαυτά από τη διεύθυνση μας προτρέπουν να δηλώσουμε σχολεία ανεξαρτήτως κενών λόγω πιθανόν "καραμπόλων".

Προβληματίζομαι, να δηλώσω μόνο σχολεία που θα επιθυμούσα να βρεθώ ή όσα περισσότερα μπορώ για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες να πάρω οπωσδήποτε οργανική;

Κάποιοι υποστηρίζουν το δεύτερο και μάλιστα να επιδιώξω σχολείο που πιθανόν να βγω υπεράριθμος ώστε την επόμενη χρονιά να έχω προτεραιότητα.

Αυτό βέβαια δε βλέπω τι πλεονέκτημα δίνει καθώς όλοι οι ΠΕ04, πλην φυσικών ίσως, στα γυμνάσια κινδυνεύουν να βγουν υπεράριθμοι, επομένως πάλι θα υπάρχει ανταγωνισμός. 
Επιπλέον, είναι μια συνθήκη, η υπεραριθμία, που θα τη βλέπω συχνά μπροστά μου αργά ή γρήγορα δεδομένου ότι είμαι σε μικρό πυσδε με μαθητικό δυναμικό που φθίνει και λόγω ειδικότητας με λίγες ώρες Α΄ανάθεσης.
Άρα δεν έχει νόημα να το λάβω ιδιαιτέρως υπόψη μου.
Κάνω κάπου λάθος στα παραπάνω; Τελικά πως να κινηθώ;

Υ.γ. 2η απορία.

Τα κενά που έχουν δοθεί είναι 1 φυσικού σε γυμνάσιο και 2 (φυσικού+βιολόγου) σε γυμνάσιο με ΛΤ.
Σε περίπτωση που μείνει-ουν κενό-ά και μετά τη διαδικασία τοποθετήσεων, τι προβλέπεται; Δίνονται για αποσπάσεις-αναπληρωτές; Αυτό είναι το προφανές αλλά μου έχουν πει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα δίνουν σε άλλες ειδικότητες ΠΕ04 που δεν έχουν τοποθετηθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να με διαφωτίσει.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2834 στις: Σήμερα στις 07:08:07 pm »
Καλησπέρα.

Ακολουθούν προβληματισμοί για μύστες των τοποθετήσεων.

Μετά την τοποθέτηση υπεράριθμων, καλούμαστε οι υπόλοιποι (από μετάθεση, βελτίωση, διάθεση, νεοδιόριστοι κλπ) να δηλώσουμε κενά για οριστική τοποθέτηση.

Όσον αφορά την ειδικότητά μου, ΠΕ04.05, δεν υπάρχει κενό παρόλαυτά από τη διεύθυνση μας προτρέπουν να δηλώσουμε σχολεία ανεξαρτήτως κενών λόγω πιθανόν "καραμπόλων".

Προβληματίζομαι, να δηλώσω μόνο σχολεία που θα επιθυμούσα να βρεθώ ή όσα περισσότερα μπορώ για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες να πάρω οπωσδήποτε οργανική;

Κάποιοι υποστηρίζουν το δεύτερο και μάλιστα να επιδιώξω σχολείο που πιθανόν να βγω υπεράριθμος ώστε την επόμενη χρονιά να έχω προτεραιότητα.

Αυτό βέβαια δε βλέπω τι πλεονέκτημα δίνει καθώς όλοι οι ΠΕ04, πλην φυσικών ίσως, στα γυμνάσια κινδυνεύουν να βγουν υπεράριθμοι, επομένως πάλι θα υπάρχει ανταγωνισμός. 
Επιπλέον, είναι μια συνθήκη, η υπεραριθμία, που θα τη βλέπω συχνά μπροστά μου αργά ή γρήγορα δεδομένου ότι είμαι σε μικρό πυσδε με μαθητικό δυναμικό που φθίνει και λόγω ειδικότητας με λίγες ώρες Α΄ανάθεσης.
Άρα δεν έχει νόημα να το λάβω ιδιαιτέρως υπόψη μου.
Κάνω κάπου λάθος στα παραπάνω; Τελικά πως να κινηθώ;

Υ.γ. 2η απορία.

Τα κενά που έχουν δοθεί είναι 1 φυσικού σε γυμνάσιο και 2 (φυσικού+βιολόγου) σε γυμνάσιο με ΛΤ.
Σε περίπτωση που μείνει-ουν κενό-ά και μετά τη διαδικασία τοποθετήσεων, τι προβλέπεται; Δίνονται για αποσπάσεις-αναπληρωτές; Αυτό είναι το προφανές αλλά μου έχουν πει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα δίνουν σε άλλες ειδικότητες ΠΕ04 που δεν έχουν τοποθετηθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να με διαφωτίσει.

Πάντα αξίζει να επιδιώκεις οργανική που πραγματικά επιθυμείς. Δηλώνεις και άλλα μόνο αν φοβάσαι μη βρεθείς κάπου άσχημα για σένα και μόνο αν δεν ήσουν πριν στη διάθεση.
Είσαι "ζόρικη" ειδικότητα. Φαντάζομαι ότι η καλή οργανική για σας είναι κάτι σαν τζόκερ. Κυρίως σε λειτουργικά θα κινείσαι.
Το να προβλέψεις την υπεραριθμία και να την επιδιώξεις έχει αξία μόνο αν έχεις κάποια πληροφορία ή υποψία για οργανικό που σε ενδιαφέρει αλλιώς είναι μάταιο.
Για το δεύτερο που ρωτάς, εννοείται αν δεν καλυφθούν ή αν καλυφθούν και ορφανέψουν λόγω μετακινήσεων, θα δοθούν σε όποιον χρειάζεται αυτές τις ώρες. Από τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων, από προσωρινές τοποθετήσεις διαθεσιτών, για αποσπάσεις, για Β αναθέσεις, για αναπληρωτές....Άρα, ναι.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2835 στις: Σήμερα στις 07:40:40 pm »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι  ΠΕ04 πλην φυσικών κινδυνευουν να βγουν υπεράριθμοι;

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2836 στις: Σήμερα στις 07:43:18 pm »
Αν πάρεις οργανική σε σχολείο που θα έχει 12 ώρες Α και Β ανάθεση δεν βγαίνεις υπεράριθμός (οργανικά μιλάμε πάντα) (Ισχύει για τους ΠΕ04).

Αποσυνδεδεμένος gismix

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2837 στις: Σήμερα στις 07:49:37 pm »
Να πως για τις οργανικές υπεραριθμίες των ΠΕ04
Παράδειγμα σε σχολείο με σύνολο 32 ώρες ΠΕ04 υπάρχει ένα βιολόγος με 21 ώρες υποχρεωτικό (παλαιότερος) και ένας φυσικός με 23 ώρες υποχρεωτικό (νεώτερος). Για τις υπεραριθμίες (οργανικά και λειτουργικά) το σύστημα θα δώσει 21 ώρες στο βιολόγο και 11 ώρες στον φυσικό. Υπεράριθμός βγαίνει ο φυσικός. Αυτό ισχύει μόνο για τις ΠΕ04 και μόνο για τις υπεραριθμίες.

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2838 στις: Σήμερα στις 08:57:34 pm »
Lasid, ο εάν κάποιος κριθεί (όχι από αίτηση του) υπεράριθμος τότε καλείται να καλύψει λειτουργικό κενό σχολείων της ίδιας ομάδας. Αν δεν θέλει να το κάνει αυτό και υπηρετήσει σε άλλο σχολείο (αίτηση απόσπασης) τότε θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει την οργανική του για να  αιτηθεί του χρόνου νέα οργανική ή επειδή το σχολείο που τελικά υπηρέτησε δεν ήταν όμορο δεν έχει ξεχρεώσει οργανική;
Και τι γίνεται αν τα όμορα και δεν έχουν κενό;

Τώρα είμαστε στη φάση που κρίνονται οι οργανικά υπεράριθμοι. Αν κάνουν αίτηση για να διορθώσουν την υπεραριθμία τους πηγαίνουν σε οργανικό κενό της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων και όχι σε λειτουργικό. Σε όμορη ομάδα σχολείων πηγαίνεις μόνο αν έχουν καλυφθεί όλα τα οργανικά κενά της δικής σου ομάδας και υπάρχουν διαθέσιμα οργανικά κενά στην όμορη ομάδα. Προηγούνται οι υπεράριθμοι της διπλανής ομάδας σχολείων, στην ομάδα των σχολείων τους.

Αν ο υπεράριθμος εκπαιδευτικός δεν θέλει να κάνει αίτηση και επιθυμεί να παραμείνει στο σχολείο του για όσες ώρες υπάρχουν, τότε θα συμπληρώνει το ωράριό του σε κάποιο διπλανό σχολείο. Δεν είναι υποχρεωμένος να φύγει από το σχολείο του. Δεν χάνει την οργανική του, εκτός αν γίνει Πρότυπο ή Ωνάσειο.

Αυτός που κάνει αίτηση ως υπεράριθμος και έτσι η οργανική του πηγαίνει σε ένα άλλο σχολείο (είτε της ομάδας του, είτε της διπλανής ομάδας σχολείων) δεν χρωστάει να υπηρετήσει τη νέα οργανική που παίρνει, ακόμα κι αν πάρει απόσπαση οπουδήποτε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183062
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 765
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)