techteach34!, Έσπερος, jimpan και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω και αλλη απορια, αν κανω αιτηση αποσπασης εντος ΠΥΣΠΕ αυτη θα εξεταστει μετα απο τις τοποθετησεις οσων ειναι στην διαθεση της α/θμιας ή πριν απο αυτες;
Παιζει να εξεταστει και μετα απο τις τοποθετησεις οσων ειναι στη διαθεση της δ/θμιας και διατιθενται στην α/θμια;;; γιατι συναδελφος με ειπε οτι αυτο εχει συμβει και αυτο στο νομο του!!!
Συνάδελφε athapris δικαιούσαι KAI βελτίωση θέσης γιατί η υπηρεσία με δική της υπαιτιότητα δεν σου έδωσε οργανική όπως θα έπρεπε. Οπότε με μια χρονιά στη διάθεση θα ξεχρεώσεις την πρώτη οργανική όταν σου δοθεί. Αυτό που λες συμβαίνει όταν έχεις ήδη οργανική κάνεις βελτίωση και πάρεις νέα οργανική τότε σαφώς πρέπει να την υπηρετήσεις για να δικαιούσαι εκ νέου βελτίωση θέσης.Είναι επιβεβαιωμένο από το Υπουργείο αυτό που ισχυρίζoμαι, και σωστά συμφωνεί και η συνάδελφος silkcut.
Διαφορετικά να μην γραφουμε σε ένα γυμνασιο κάποιου ΠΥΣΔΕ έγινε αυτό γιατί δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις εδικότερα όταν έχουμε παραδεχτεί ότι δεν ξέρουμε το καθεστώς των ΠΕ04. Ζητώ από την silkcut μου στείλει σε προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία του Γυμνασίου. Στην συνέχεια θα επικοινωνήσω με τους συναδέλφους προτείνοντας συγκεκριμένες ενέργειες και στη περίπτωση αγωγής συγκεκριμένο δικηγόρο που θα αναλάβει το θέμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσω στη συνέχεια να ενημερωσω και το Forum για την πραγματική εξέλιξη της υπόθεσης.
Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει κάτι εναντίον κάποιου.. Απλά μερικές φορές τα ζητήματα προκαλούν λίγο έως πολύ ένθερμες αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα είναι ουσιώδες σε όποια υπηρεσιακή κατάσταση και αν βρισκόμαστε (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές - μόνιμοι) να φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για το γενικότερο πλαίσιο, τα έννομα συμφέροντά μας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Μου έχει τύχει να είναι πασίδηλος ο εμπαιγμός συναδέλφου, να του λέμε ότι κάποιοι (μέλη ΠΥΣΔΕ) έπαιξαν μπιλιάρδο στην πλάτη του και εκείνος από χαρακτήρα απλά να αποδέχεται το απαράδεκτο. Εάν δεν το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι. Έχω κάνει ένσταση για περίπτωση τοποθέτησης εκπ/κου άλλης ειδικότητας που πήρε τη θέση άλλου που προηγούνταν και απορρίφθηκε επειδή "λέει" δεν είχα έννομο συμφέρον. Λες και η ευνομία, η αξιοκρατία, η εμπιστοσύνη στις εκπαιδευτικές διαδικασίες δεν αποτελούν γενικότερο συμφέρον του κλάδου.
Εν συνεχεία: ΝΑΙ, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας (για να θυμηθώ το άλλο topic "Είμαστε τελικά συνάδελφοι;" που άνοιξε ο platonas και μπήκα το πρωΐ σήμερα να απαντήσω στον platonas για τον τρόπο που του απάντησε ένας άλλος "συνάδελφός" μας {της Ειδικής συγκεκριμένα, αν λέει κάτι αυτό} και είδα ότι κλείδωσε η silkcut ως διαχειρίστρια και είχε σβήσει και την απάντηση του "συναδέλφου" της Ειδικής), πολλοί συνάδελφοί μας που για τους δικούς τους λόγους (ΠΑΝΤΑ έχοντας σχέση με το πως "αντιμετωπίζουν" τα θέματά τους σε σχέση με το επάγγελμά τους) ΔΕΝ επιθυμούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, όπως τα "δικαστικά" που προτείνει ο platonas.
Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι διαχειρίστρια κ ως εκ τουτου δεν έχω δυνατότητα να κλειδώνω θέματα. Μάλλον μπερδευτηκες απο την τελευταία ανάρτηση (μου) σ εκείνο το θέμα.
Συμφωνώ κι εγώ καθώς έχω κάνει βελτίωση χωρίς να έχω υπηρετήσει στο σχολείο της οριστικής μου τοποθέτησης. Πιο συγκεκριμένα, έχω κάνει 2 χρόνια στη διάθεση ΠΥΣΔΕ, μετά τοποθετήθηκα οριστικά σε σχολείο όπου δεν υπηρέτησα ποτέ, καθώς έπαιρνα αποσπάσεις (για 2 χρονιές). Στη συνέχεια αιτήθηκα και πήρα βελτίωση, (αφού είχα ξεχρεώσει την 1η οργανική όντας στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ).
ΡΩΤΩ:Δεν υπάρχει οργανική θέση (15 ώρες>12 ώρες) ΠΕ04.01 Φυσικού στο σχολείο;Πού είναι ο εκπαιδευτικός που θα καλύψει (εννοείται με το τρέχον νομικό πλαίσιο, έτσι;) αυτές τις ώρες;ΠΡΟΦΑΝΩΣ:Χάριν της μη μετακίνησης εκπαιδευτικών πολλά ΠΥΣΔΕ δε θα έβγαζαν οργανική σε αυτό το Γ/Σ.Αυτό το ΠΥΣΔΕ, όμως έβγαλε και νομίζω ότι έκανε το "τυπικό" του πράματος, αφού δεν έβγαλε υπεραρριθμίες πιο πριν.