0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το όλο θέμα που προέκυψε με το κουτάκι του φροντιστηρίου, είναι ενδεικτικό της αγωνιώδους κατάστασης την οποία όλοι βιώνουμε.. προσωπικά θεωρώ πως δεν αποτελεί πρόβλημα να το τσεκάρουμε.Η αίτηση είναι σαν δήλωση του Ν/1599-υπεύθυνη δήλωση-άρα αν δηλώσεις ότι δε δουλέυεις ενώ δουλέυεις σε φροντιστήριο, είναι ψευδής δήλωση, άρα πλημέλημμα...Ποιος θα το ψάξει θα μου πεις....κι αν το ψάξει? Έτσι όπως το σκέφτομαι, είμαστε όλοι εργαζόμενοι με συμβάσεις σε διάφορες δουλειές, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, δημόσια σχολεία, φροντιστήρια.. Δηλαδή γιατί αποτελεί πρόβλημα συγκεκριμένα το φροντιστήριο? Την ίδια απορία είχα κι εγώ όταν μίλησα με το υπουργείο, και ακριβώς αυτά τα λόγια είπα, ότι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί σίγουρα οι περισσότεροι αν όχι όλοι εργάζονται σε φροντιστήρια.....Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι έχω δι΄κιο αλλά υπάρχει υπουργική απόφαση που δεν επιτρέπει να κάνουμε αίτηση....Και όταν του είπα ότι πέρσι υπήρχε και η επιλογή να δηλώσουμε ότι εργαζόμαστε αλλά θα διακόψουμε σε περίπτωση που μας καλέσουν, μου είπε ότι κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η επιλογή λόγω της υπουργικής απόφασης.....μπλα μπλαΑν λοιπόν διοριστούμε με το καλό, θα προσκομίσουμε βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση πως δεν εργαζόμαστε πουθενά.Μα υπεύθυνη δήλωση είναι η αίτηση που κάνουμε για αναπληρωτές.... Ειλικρινά, δε βγάζω νόημα.. Όταν γίνω δημόσιος υπάλληλος πολύ ευχαρίστως ν'ασχοληθώ μ'αυτό αποκλειστικά, στο μεταξύ για ποιο λόγο θα πρέπει να ζω με 380Ε/μήνα και να πληρώνομαι κάθε 3 ή 4 μήνες? Για ν'αποδείξω στους όποιους υπεύθυνους πόσο απελπισμένη είμαι να μη με διαγράψουν απ'τον πίνακα? (Αν υποθέσουμε πως θα έχει κανείς τέτοιες κυρώσεις αν δηλώσει πως εργάζεται σε φροντιστήριο.)Κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κυρώσεις....γιατί δε θα το ψάξει κανείς....αλλά γιατί να μην είναι όλα στη θέση τους σωστά για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο?
εδώ που τα λέμε πρόκειται για μια απλή, καθημερινή αίτηση που θα φέρει την υπογραφή μας βέβαια, αλλά δεν είναι και υπεύθυνη δηλωση χιχιχιχι
Τώρα μίλησα με υπουργεί παιδείας.Καταρχην με καταλαβαίνουν!!!! να τα λέμε αυτά!!!Ο νόμος είναι σαφής, μου είπαν, ότι δεν έχει δικαίωμα μπλα μπλα να κάνει αίτηση...υπάρχει υπουργική αποφαση....Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είπαν και θα σταλέι εγκύκλιος τις επόμενες μέρες.....είναι και πολλές αυτές που απομένουν....Η προσωπική του αποψη δε ήταν, κάντε την αίτηση και στην Αθήνα ποιος θα το ψάξει?Έλεος!!!?Να θες να είσαι "νομοταγής" και να μη μπορείς!!
Παράθεση από: Nina P στις Μαΐου 26, 2008, 01:28:15 pmΚαι κατι άλλο παίδες. Και πες οτι τώρα δεν δουλευει καποιος σε φροντιστηριο. Αν όμως δουλέψει απο τον Σεπτέμβρη και τον καλέσουν Φλεβάρη απο την β'βάθμια;Δλδ θέλω να πω πως βάση νομου θα ειστε οκ. γιατι οταν κάνατε την αιτηση δεν διδάσκατε.....Οι συμβάσεις στα φροντιστήρια είναι μέχρι 30 Μαϊου....αρα όταν θα κάνουμε την αίτηση θα είμαστε ακόμα εργαζόμενοι σε φροντιστήριο....αφού η προθεσμία κατάθεσης της αίτησης είναι μέχρι τότε!!
Και κατι άλλο παίδες. Και πες οτι τώρα δεν δουλευει καποιος σε φροντιστηριο. Αν όμως δουλέψει απο τον Σεπτέμβρη και τον καλέσουν Φλεβάρη απο την β'βάθμια;Δλδ θέλω να πω πως βάση νομου θα ειστε οκ. γιατι οταν κάνατε την αιτηση δεν διδάσκατε.....
Στο club των αναπληρωτών είδα αυτό:"Οι διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο των αναπληρωτών & ωρομισθίων εκπ/κων έχουν ετοιμαστεί από τη διοίκηση του ΥπΕΠΘ και είναι προς υπογραφή. Αμέσως μετά θα πάνε στις Δ/σεις εκπ/σης."
το ιδιο ειχεσυμβει και στη δευτεροβαθμια της Α αθνας. οι μισοι εφυγαν,καποιοι εμειναν τους τα εψαλαν για τα καλα και τελικα εξυπηρετηθηκαν 1 ωρα αργοτερα. προφανως και σε οποιαδηποτε μπορεις να πας αλλα τι να πεις οταν ο υπαλληλος ειναι τεμπελης; να τον απειλησεις να σε εξυπηρετησει;