0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παρακαλώ, μπορώ να έχω ένα παράδειγμα περίπτωσης που να την αφορά η συμπλήρωση του κωδικού 657-658;με αναφορά σε συγκεκριμένη σχέση εργασίας π.χ. αορίστου, ορισμένου, ωρομισθίας, αναπλήρωσης καθώς και μια εξήγηση για την απόλυση π.χ. λόγω περικοπών προσωπικού, λήξης σύμβασης, κτλ.όσο πιο συγκεκριμένα μπορείτε. π.χ. ιδιωτικός υπάλληλος απολύθηκε από ρουχάδικο λόγω περικοπών στο προσωπικό.
Πρακτικά, θα χρειαστεί από το συνολικό ποσό αποδοχών να αφαιρέσω το ποσό της αποζημίωσης και να το δηλώσω στο συγκεκριμένο πεδίο που αναφέρετε;
Παράθεση από: marooned στις Ιουνίου 05, 2012, 10:15:11 amΠρακτικά, θα χρειαστεί από το συνολικό ποσό αποδοχών να αφαιρέσω το ποσό της αποζημίωσης και να το δηλώσω στο συγκεκριμένο πεδίο που αναφέρετε;Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, πάντως το ποσό της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, φαίνεται ως ξεχωριστό ποσό.
Παράθεση από: jak_13 στις Ιουνίου 05, 2012, 11:04:03 amΠαράθεση από: marooned στις Ιουνίου 05, 2012, 10:15:11 amΠρακτικά, θα χρειαστεί από το συνολικό ποσό αποδοχών να αφαιρέσω το ποσό της αποζημίωσης και να το δηλώσω στο συγκεκριμένο πεδίο που αναφέρετε;Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, πάντως το ποσό της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, φαίνεται ως ξεχωριστό ποσό.Η βεβαίωση αποδοχών μου δεν έχει ξεχωριστά τα ποσά που εισέπραξα ως μισθούς του 2011 και την αποζημίωση. Αναφέρει ένα συνολικό ποσό αποδοχών από τη ΔΔΕ μου το έτος αυτό.
Δεν φορολογείται αλλά μετράει στον καθορισμό της ειδικής εισφοράς. Αν πχ τα εισοδήματά σου είναι 9000 ευρώ και το επίδομα ανεργίας 3001 ευρώ τότε θα πληρώσεις το 1% του συνολικού ποσού (12001 ευρώ). Έτσι τουλάχιστον βγάζουν τα προγράμματα που κυκλοφορούν για την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης
Παράθεση από: hamilton στις Ιουνίου 06, 2012, 10:41:54 amΔεν φορολογείται αλλά μετράει στον καθορισμό της ειδικής εισφοράς. Αν πχ τα εισοδήματά σου είναι 9000 ευρώ και το επίδομα ανεργίας 3001 ευρώ τότε θα πληρώσεις το 1% του συνολικού ποσού (12001 ευρώ). Έτσι τουλάχιστον βγάζουν τα προγράμματα που κυκλοφορούν για την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσηςΟ άνεργος, όταν επιδοτείται ή όταν είναι μακροχρόνια άνεργος απαλλάσσεται από την εισφορά αλληλεγγύης. Δεν απαλλάσσεται μόνο ο άνεργος που έχει άλλα εισοδήματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να το ξέρουν τα προγράμματα που κυκλοφορούν και για να μην το υπολογίσουν θα πρέπει να βάλει κανείς "ΝΑΙ" στην ερώτηση "Απαλλάσσεται από την εισφορά αλληλεγγύης".