*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 345220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #476 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 11:30:45 pm »
Ξερω ομως οτι και οι ωρομισθιοι δικαιουνται αδεια, ετσι δεν ειναι? Και κανονικη, και αναρρωτικη. Αλλα δεν ξερω πως να το ζητησω.. Με τι δικαιολογια. Να πω την αληθεια η να πω οτι θελω πχ να παω να κανω κατι εξετασεις στην Αθηνα?
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:06:04 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 11:36:04 pm »
Ναι δικαιούνται, αν ψάξεις στο φόρουμ έχουν παραθέσει και την σχετική εγκύκλιο, αλλά αν πεις την αλήθεια θα αναρωτηθεί κι αυτός ο διευθυντής, όπως κι εγώ άλλωστε, 2 μέρες θέλεις να πάρεις για μία ορκωμοσία  ???
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος marthgr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 12:16:59 am »
καλησπέρα, θέλω να ζητήσω τη βοήθεια σας στο εξης θέμα¨
είμαι καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο, διδάσκω 20 ώρες εβδομαδιαία , με 3 παρουσίες . εδώ κ λίγο καιρό είμαι σε ρήξη με την εργοδότρια κ το λογιστη μας , επειδή επιμένουν οτι δικαιούμαι μόνο αριθμό ενσήμων αντιστοιχο με τις παρουσίες μου ενώ σε ικα της περιοχής μου μου είπαν οτι δικαιούμαι +1 ενσημο την εβδομάδα εφοσον δουλελυω πανω απο 18 ώρες κ εχω τουλάχιστον 3 παρουσίες την εβδομάδα. Γνωρίζετε εαν υπάαρχει πληροφορία σχετική στις συλλογικες συμβάσεις εργασίας? (καθηγητές με πόσες ώρες δικαιούνται το +1 ένσημο?).θα εκτιμούσα οποιιαδήποτε σχετική πληροφορία!

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 12:24:12 am »
Ναι δικαιούνται, αν ψάξεις στο φόρουμ έχουν παραθέσει και την σχετική εγκύκλιο, αλλά αν πεις την αλήθεια θα αναρωτηθεί κι αυτός ο διευθυντής, όπως κι εγώ άλλωστε, 2 μέρες θέλεις να πάρεις για μία ορκωμοσία  ???

Δεν ειναι Ελλαδα ρε συ! Και δε θελω 2, 10 θελω για να δω και κανα μερος εκει, αλλα δε γινεται!!!! :P :P :P :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:06:04 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 12:36:12 am »
Aν σου εχουν κανει πληρες ωραριο δηλαδη 18 ωρες την εβδομαδα με μισθο τοτε πρεπει να σου κολλανε καθε μερα ενσημα. Αν ομως σου εχουν κανει συμβαση μερικης απασχολησης με ωρομισθιο τοτε δυστυχως θα σου κολλανε μονο τις μερες που εργαζεσαι. Ολα εξαρτωνται απο τη συμβαση που σου εκαναν και υπεγραψες.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 08:08:34 am »
Δεν μπορεις να κανεις αδικαιολογητη απουσια και αδεια για το σκοπο που θες, φυσικα δεν υπαρχει. Το μονο που μπορεις να παρεις ειναι αναρρωτικη, αλλα θελει ολοκληρη διαδικασια (εξεταση απο γιατρο, χαρτι απο ΙΚΑ, να την καταθεσεις στη δευτεροβαθμια...). Επισης, νομιζω οτι στοιχειοθετεις δικαιωμα γι'αυτην μονο αν εχεις ηδη δουλεψει 10 μερες.

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #482 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 08:35:14 am »
Εντωμεταξυ εχω κι αλλη απορια. 8και 9 του Δεκεμβρη θελω να λειψω, να παω στην ορκωμοσια του αδερφου μου. Δυστυχως ειναι Δευτερα και Τριτη που εγω εχω μαθημα στο σχολειο. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Μπορω να το κανω? Και με τι δικαιολογια? Τι χανω ετσι?
Για ξανακοίτα το ημερολόγιο, γιατί 8,9 Δεκεμβρίου είναι Σαββατοκύριακο

Αποσυνδεδεμένος lena98

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 06:06:37 pm »
Έχω πρόβλημα με την κατάθεση των δικαιολογητικών για έκδοση πιστοποιητικού υγείας.Συγκεκριμένα ενώ έχω συγκεντρώσει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις δεν μπορώ να βρω κοντινή ημερομηνία για την ψυχιατρική εξέταση σε κρατικό νοσοκομείο.Μου κλείνουν ραντεβού για μετά τις 12 Δεκεμβρίου . Έχω παρουσιαστεί στη δι/νση Ανατολικής Αττικής στις 21 Νοεμβρίου μέχρι πότε έχω προθεσμία να καταθέσω το πιστοποιητικό υγείας; Αν καθυστερήσω υπάρχει πρόβλημα με την πρόσληψή μου ;

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #484 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 10:13:32 pm »
Έχω πρόβλημα με την κατάθεση των δικαιολογητικών για έκδοση πιστοποιητικού υγείας.Συγκεκριμένα ενώ έχω συγκεντρώσει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις δεν μπορώ να βρω κοντινή ημερομηνία για την ψυχιατρική εξέταση σε κρατικό νοσοκομείο.

Ζητάνε και τέτοια πράγματα για τους ωρομίσθιους;
..Εμένα δεν μου ζήτησαν τίποτα τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 11:03:51 pm »
Εμένα από Πρωτοβάθμια μού είπαν ότι έχω περιθώριο ένα μήνα από την ημερομηνία πρόσληψης. Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και στη Δευτεροβάθμια. Γενικά, όμως, για πιστοποιητικό υγείας χρειάζονται εξετάσεις ούρων και ακτινογραφία θώρακος με γνωμάτευση. Τίποτε άλλο. Με αυτά περνάς από την πρωτοβάθμια επιτροπή υγείας και είσαι έτοιμος-η. Από την επιτροπή πρέπει να περάσει ο ίδος ο ενδιαφερόμενος για να καταθέσει τις εξετάσεις. Το πιστοποιητικό υγείας, που βγαίνει στις επόμενες μέρες, μπορεί να το παραλάβει οποιοσδήποτε. Ελπίζω να βοήθησα!

Μόλις με ενημέρωσαν βέβαια από το control ότι δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις διευθύνσεις υγείας!!! Οπότε, μπορεί να είμαι και η παραπληροφόρηση η ίδια! ;-)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2007, 11:21:38 pm από aphrodite »

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 01:44:57 am »
Δεν μπορεις να κανεις αδικαιολογητη απουσια και αδεια για το σκοπο που θες, φυσικα δεν υπαρχει. Το μονο που μπορεις να παρεις ειναι αναρρωτικη, αλλα θελει ολοκληρη διαδικασια (εξεταση απο γιατρο, χαρτι απο ΙΚΑ, να την καταθεσεις στη δευτεροβαθμια...). Επισης, νομιζω οτι στοιχειοθετεις δικαιωμα γι'αυτην μονο αν εχεις ηδη δουλεψει 10 μερες.

Nαι, το ξερω αυτο για τις 10 μερες. Αλλα πώς ισχυει? Πρεπει να χεις κανει 10 μερες μαθημα? 'Η 10 μερες απο τη μερα που ανελαβες υπηρεσια? Αλλα δε νομιζω οτι ο μονος τροπος για να παρεις αδεια, ειναι η αναρρωτικη. Αφου προβλεπεται και 10 μερες (ή 7 δεν ειμαι σιγουρη) κανονικη. Ετσι δεν ειναι?

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 08:07:46 am »

Nαι, το ξερω αυτο για τις 10 μερες. Αλλα πώς ισχυει? Πρεπει να χεις κανει 10 μερες μαθημα? 'Η 10 μερες απο τη μερα που ανελαβες υπηρεσια? Αλλα δε νομιζω οτι ο μονος τροπος για να παρεις αδεια, ειναι η αναρρωτικη. Αφου προβλεπεται και 10 μερες (ή 7 δεν ειμαι σιγουρη) κανονικη. Ετσι δεν ειναι?

Εμενα μου ειχαν πει 10 ημερες μαθημα. Αυτο για την κανονικη αδεια, πού το βρηκες? Δεν το εχω ξανακουσει κι ουτε εδω το γραφει: http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/37-apodoxes-oromisthion.htm

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:21:31 pm »
να ρωτησω κατι? εχει σηζητηθει ξανα ειμαι σιγουρη απλα δεν ξερω που να το βρω στο forum. Αν λειψω εστω και μια ωρα (ωρομισθια) εργαζομαι γαι να μου την βαλειο την ωρα αυτη ο διευθυντης πρεπει να παω χαρτι απο γιατρο?

Αποσυνδεδεμένος lena98

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 02:19:14 pm »
   Την Τρίτη περνάω τελικά υγειονομική επιτροπή για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.Όμως την Τρίτη έχω τετράωρο μάθημα στο σχολείο.Τις ώρες τις χάνω ή μπορώ να  ζητήσω από το σχολείο να μου τις γράψουν προσκομίζοντας βεβαίωση από την επιτροπή;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182673
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)