*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 344779 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #560 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 04:15:35 am »
Πάντως στο έντυπο με τα ένσημα που σου δίνει το ΙΚΑ δείχνει και τις μέρες ασφάλισης και τις αποδοχές. Να φανταστώ ότι υπολογίζονται σε συνάρτηση με τα δύο δεδομένα;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2007, 01:02:45 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:15:56 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 11:16:43 am »
Οταν η υπευθυνη ειπε οτι "1,5 ωρα" ειναι ενα ενσημο, μηπως εννοουσε 2 διδακτικες ωρες? Εμενα απο τη δευτεροβαθμια μου ειχαν πει να ρωτησω στο ΙΚΑ και στο ΙΚΑ μου ειχαν πει οτι αν εχω 2 ωρες σε ενα σχολειο σε μια μερα και 2 ωρες στο ιδιο σχολειο σε αλλη μερα, παιρνω 2 ενσημα, ενω αν τις εχω ολες μαζι την ιδια μερα παιρνω 1 ενσημο, που ερχεται σ'αντιθεση μ'αυτο που σου ειπε η υπευθυνη της δ/βαθμιας.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 01:40:21 pm »
Αν βοηθάει λίγο να ξεμπερδευτείτε με τα ένσημα να σας υπενθυμίσω ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ υπολογίζονται με βάση την συνολική αμοιβή της κάθε ημέρας εργασίας. Δηλαδή, δεν θα μπορούσαν να σας κολλούν πχ 4 ένσημα την ημέρα για 4 ώρες εργασία σε 4 διαφορετικά σχολεία γιατί δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που τελικά οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση την αμοιβή σας  για αυτές τις 4 ώρες συνολικά.
Αυτό όμως που ίσως πρέπει να σας απασχολεί εξίσου είναι αν ισχύει πράγματι πως το ύψος του επιδόματος ανεργίας θα είναι ανάλογο του ύψους των αποδοχών του επιδοτούμενου. Δηλαδή, είχε ακουστεί ότι θα άλλαζε το υφιστάμενο καθεστώς και έτσι  πχ ενώ μέχρι τώρα είτε 1000 ευρώ μισθό έπαιρνε κάποιος με πλήρη απασχόληση, είτε 500 με ημιαπασχόλησης το ύψος του επιδόματος ήταν ίδιο και για τους δύο. Τώρα σύμφωνα με τις αλλαγές που είχα ακούσει ότι θα γίνουν, ο δεύτερος θα παίρνει το μισό επίδομα ανεργίας. Ρωτήστε το γιατί είναι εξίσου σημαντικό στο τέλος πέρα από τα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώνεται.

Υστερόγραφο: Τελικά ισχύει αυτό που φοβόμουν  :-\ σύμφωνα με τον νόμο 3552 που ψήφισε το Απρίλη του 2007 η κυβέρνηση ο οποίος προβλέπει τη μείωση του επιδόματος ανεργίας ως εξής:

κατά 50% για όσους δε δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και έχουν αποδοχές μικρότερες ή ίσες με το εξαπλάσιο του μεροκάματου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 180 ευρώ
κατά 25% για όσους δε δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και έχουν αποδοχές μεγαλύτερες από 180 ευρώ και μικρότερες ή ίσες από τα 352,68 ευρώ (το 12πλάσιο του μεροκάματου του ανειδίκευτου εργάτη).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2007, 01:50:57 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος marmo

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 06:59:58 pm »
Δηλαδή και τα ένσημα τα παίρνουμε βάσει του συνόλου των αποδοχών μας και δεν υπολογίζονται οι μέρες που δουλεύουμε...λογικό μου ακούγεται, γιατί στο δημόσιο σχολείο και κάποιοι μόνιμοι δε δουλεύουν όλες τις ημέρες,αφού συμπληρώνουν τις ώρες τους σε 4 ημέρες με 4ωρα (για τους παλιούς οι ώρες μειώνονται στις 16).
Γιατί όμως σε όλους μας το Ι.Κ.Α. είπε άλλα πράγματα;Επηρεάστηκε από αυτά που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα;Θα ξαναρωτήσω...βέβαια, αυτό θα έπρεπε να αναφέρεται και σε κάποια εγκύκλιο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:15:56 »

Αποσυνδεδεμένος NAS

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Δεκεμβρίου 28, 2007, 07:17:28 pm »
Γειά σας και χρόνια πολλά.Μια απορία έχω που εν μέρη σχετίζεται με τα ένσημα.Στα 50 ένσημα δικαιούμαστε βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ? Είμαι σωστός ή ισχύει κάτι αλλο? Μπορούμε να βγάλουμε τέτοιο βιβλιάριο αμέσως αφου συμπληρωθούν τα 50 ένσημα ή πρέπει να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημά???Είναι λίγο off topic αλλά όποις ξέρει ας κάνει ένα κόπο ...Ευχαριστωωω
o...ΑΜΩ της γειτονιάς σου

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 01:16:47 am »
Δηλαδή και τα ένσημα τα παίρνουμε βάσει του συνόλου των αποδοχών μας και δεν υπολογίζονται οι μέρες που δουλεύουμε...λογικό μου ακούγεται, γιατί στο δημόσιο σχολείο και κάποιοι μόνιμοι δε δουλεύουν όλες τις ημέρες,αφού συμπληρώνουν τις ώρες τους σε 4 ημέρες με 4ωρα (για τους παλιούς οι ώρες μειώνονται στις 16).
Δεν είπα αυτό ή τουλάχιστον δεν ήθελα αυτό να καταλάβετε. Μας κολλούν τόσα ένσημα "αξίας" για όσες  ώρες/μέρα εργαστήκαμε κι αυτά τα ένσημα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από 25 για κάθε μήνα γιατί 25 θεωρείται ο ανώτατος αριθμός εργάσιμων ημερών/μήνα. Αν οι μόνιμοι ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και εργάζονταν 4 ημέρες/εβδομάδα για 4 ώρες θα τους κόλλαγαν 4ένσημα/εβδομάδα δηλαδή κάπου 16 έως 20 ένσημα ανάλογα τον μήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2007, 01:19:53 am από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 08:35:56 am »
ΝΑS όσο για το βιβλιάριο υγείας από το ΙΚΑ αν έχεις όσα ένσημα χρειάζονται τότε μπορείς να πας και να το βγάλεις αμέσως.

Νομιζω μονο αιτηση μπορεις να κανεις αμεσως, αλλά πρεπει να περιμενεις 2 μηνες για να στο βγαλουν.

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 01:24:09 pm »
Γεια σας και χρόνι πολλά!! Στο σχολείο που εργάζομαι ωρομίσθια μου ζήτησαν τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ. Επειδή για 2 χρόνια σεν εργαζόμουν παραμένει ο ίδιος έτσι? Θα δω από τα ένσημα μου το ΑΜ? Επίσης, μου είπε ένας φόλος ότι τώρα πρέπει να ζητήσω από το ΙΚΑ το ΑΜΚΑ. Τιέίναι αυτό?

Αποσυνδεδεμένος NAS

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 02:14:44 pm »
Ευχαριστώ τους mat και utenar για τις απαντήσεις τους!!!!
o...ΑΜΩ της γειτονιάς σου

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 02:22:15 pm »
Γεια σας και χρόνι πολλά!! Στο σχολείο που εργάζομαι ωρομίσθια μου ζήτησαν τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ. Επειδή για 2 χρόνια σεν εργαζόμουν παραμένει ο ίδιος έτσι? Θα δω από τα ένσημα μου το ΑΜ? Επίσης, μου είπε ένας φόλος ότι τώρα πρέπει να ζητήσω από το ΙΚΑ το ΑΜΚΑ. Τιέίναι αυτό?
Για τον ΑΜ σου απάντησα και αλλού που ρωτάς. Όσο για το που θα δεις τον ΑΜ κοίτα στο μηχανογραφημένο έντυπο που σου έχουν δώσει αν σου έχουν δώσει ή στην καρτέλα των ενσήμων.
Για το Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) μπορείς να απευθυνθείς και σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Πριν λίγο καιρό είχε στείλει εντολή του Υπουργείο να γίνει μέσω ΚΕΠ η απογραφή των ασφαλισμένων και να αποκτήσουν ή να ελέγξουν μέσω των ΚΕΠ τον ΑΜΚΑ. Η προθεσμία απογραφής λήγει 31/12/07. Για περισσότερα δες εδώ: http://www.ggka.gr/er_amka.htm
Πάντως αυτό που χρειάζονται στο σχολείο είναι μόνο ο ΑΜ στο ΙΚΑ ο ΑΜΚΑ είναι κάτι που δεν αφορά αυτούς αλλά εσένα. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2007, 02:33:32 pm από mat »

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 06:25:40 pm »
επειδη μολις τωρα διαβασα τα σχετικα με το ΑΜΚΑ εψαξα κι ειδα οτι δεν εχω.Ειναι κατι που πρεπει να χουμε απαραιτητα?Δεν ειχα ακουσει τιποτα μεχρι σημερα και βλεπω οτι ληγει 31/12/2007.να αγχωθω???
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 07:14:54 pm »
Πως γινεται να μην εχεις?Ψαξε καλυτερα τα κιταπια σου...Δεν μπορει να μη σου χρειαστηκε ποτε.... ???
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 07:19:13 pm »
Εnastron ΟΧΙ να μην αγχωθείς. Άλλωστε είναι κάτι που θα το αποκτήσουμε όλοι είτε τώρα είτε στο μέλλον κάποια στιγμή. Από ότι έχω καταλάβει το θέμα της απογραφής δεν έχει πάρει την κατάλληλη δημοσιότητα και επειδή είμαστε Ελλάδα θα ξαναγίνει απογραφή γιατί πολύ λίγος κόσμος το έχει πάρει είδηση. Πάντως αν έχεις χρόνο πήγαινε τη Δευτέρα σε ένα ΚΕΠ και κάνε την αίτηση. Δεν είναι τίποτα αρκεί να έχεις μαζί σου τον ΑΜ σου στο φορέα που είσαι ασφαλισμένος/η και την αστυνομική σου ταυτότητα. Ελπίζω να μην πέσεις σε κάποιον ανενημέρωτο υπάλληλο και σε κοιτάει με το βλέμμα του ροφού ;D Η όλη ιστορία θα γίνει μέσω ενός προγράμματος που έχουν περάσει στο σύστημα των ΚΕΠ.
Αυτά και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ :)
Γιατί εσύ leti77 είσαι σίγουρη ότι έχεις την ειδική κάρτα (είναι όπως οι πιστωτικές σε μέγεθος και πλαστική) με τον ΑΜΚΑ? Προσοχή είναι άλλο ο ΑΜ και άλλο ο ΑΜΚΑ. Και σίγουρα δεν της έχει χρειαστεί ποτέ μέχρι τώρα διότι πουθενά δεν μας την ζητάνε. Κάποια στιγμή ίσως όταν θα πλησιάζουμε στη σύνταξη.
Διαβάστε περισσότερα στο site που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2007, 07:20:51 pm από mat »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Δεκεμβρίου 29, 2007, 07:26:42 pm »
Τετοια καρτα δεν εχω η αληθεια.....Αλλα μη βαρας!Δεν ειπα και τιποτα,μια ερωτηση εκανα η γυναικα! ;D ;D ;D
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)