*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 344936 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #910 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:18:55 pm »
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=22883

Παράθεση
Θέμα 4ο: Διόρισαν …φαντάρους!

Άνθρακες ο θησαυρός. Τελικά δυο δάσκαλοι που διορίστηκαν στο Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή, ήταν φαντάροι και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να καλύψουν κανένα από τα πολλά κενά μας.

Ποια κενά; Η πλάκα είναι ότι οι δάσκαλοι είναι παντού υπεράριθμοι. Πώς συμπληρώνουν ωράριο (όσοι το συμπληρώνουν βέβαια); Στο ολοήμερο. Κλέβουν ώρες εικαστικών, μουσικής, θεατρολογίας, πληροφορικής. Και όλες μα όλες τις ώρες των γυμναστών (γιατί στα "παλιά" ολοήμερα δεν υπάρχουν γυμναστές).

Ο συγκεκριμένος κλάδος πλέον έχει απομονωθεί και τραβάει το δικό του "βρώμικο" δρόμο. Κάνει ότι θέλει στο τσιφλίκι του (γιατί έτσι θεωρεί την πρωτοβάθμια). Ως πότε όμως συνάδελφοι; Ως πότε; Σήμερα καλούν φαντάρους. Αύριο ίσως και φοιτητές...
Eγώ τα χω ξαναπεί αυτά,αλλά αν τα λες σε αποκαλούν αντισυναδελφικό και κάτι αηδίες του τύπου πως "αντί να κοιτάς πως θα σωθεί το σπίτι σου κοιτάς πώς θα καεί του διπλανού".....ενώ προηγουμένως ο "διπλανός" (βλέπε ΔΟΕ) έχει φροντίσει κανονικότατα να καεί το δικό σου!!

Εδώ και 5-6 χρόνια αναμένουν θέσεις οργανικές οι ειδικότητες στην Α'θμια,κάτι που και το Υπουργείο δεν ήταν αρνητικό...αλλά άφηναν τα απρακτικά της ΔΟΕ;;; Όχι φυσικά...και γι αυτό οι ειδικότητες γίναν υπεράριθμοι στην
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:58 »

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #911 στις: Φεβρουαρίου 18, 2011, 02:37:57 pm »
και σημερα με ξανακαλεσαν αυτη τη φορα απο μυτιληνη για 4 ωρες. αναρωτιεμαι αν ολοι αρνηθουν(που σιγουρα αυτο θα εγινε) θα μεινει η θεση κενη και δεν θα κανουν τα παιδια μαθημα? αν και λογικα αυτο γινεται μιας και φτασαμε φλεβαρη κι αυτοι τωρα θυμηθηκαν να καλεσουν ατομα.

Αποσυνδεδεμένος laura!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #912 στις: Μαρτίου 07, 2011, 03:51:02 pm »
Παιδιά, εσάς που κάλεσαν ως ωρομίσθιους σας είχαν καλέσει προηγουμένως κ ως αναπληρωτές κ είχατε αρνηθεί ή δεν σας είχαν καλέσει καθόλου φέτος? Γνωρίζω πως η άρνηση επιφέρει διαγραφή για το τρέχον έτος κ αν αρνηθείς ξανά, διαγραφή για το τρέχον κ τα 2 επόμενα έτη. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο νομίζω το αν η διαγραφή αφορά μόνο τον πίνακα αναπληρωτών ή και αυτόν των ωρομισθίων. Με κάλεσαν γύρω στο Νοέμβριο ως αναπληρώτρια μειωμένου κ αρνήθηκα γιατί ήταν σε μακρινή περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι διαγράφομαι κ από τον πίνακα των ωρομισθίων? Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία το 4ωρο, ειδικά με την καινούρια μοριοδότηση αλλά τοποθετήθηκε στο περσινό μου σχολείο μία κοπέλα με 4ωρο ωρομ. ενώ στον πίνακα ωρομισθίων βρίσκεται περίπου 20 θέσεις κάτω από μένα κ θα ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Μη μας περνάνε κ για χαζούς...   

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #913 στις: Μαρτίου 07, 2011, 03:57:52 pm »
Είναι σίγουρο ότι ο αποκλεισμός για ένα ή για δύο χρόνια λόγω άρνηση ανάληψης υπηρεσίας, αφορά μόνο τον πίνακα αναπληρωτών. Ο ωρομίσιος μπορεί να αρνηθεί χωρίς καμιά ποινή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:58 »

Αποσυνδεδεμένος laura!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #914 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:04:40 pm »
Ξέρω πως αν αρνηθείς θέση αναπλήρωσης (κανονικού ή μειωμένου) δεν πρόκειται να σε ξανακαλέσουν για θέση αναπλήρωσης(κανονικού ή μειωμένου επίσης). Δεν σε καλούν κ ως ωρομίσθιο όμως? Αυτό θέλω να μάθω.  Εμένα με κάλεσαν ως αναπληρώτρια μειωμένου κ΄αρνήθηκα. Τώρα λοιπόν που κάλεσαν ωρομίσθιους εμένα με προσπέρασαν κ πήραν άτομο που βρίσκεται 20 θέσεις κάτω από μένα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #915 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:07:19 pm »
Επιμένω ότι δεν έχει σημασία που αρνήθηκες θέση μειωμένου ωραρίου ως αναπληρώτρια ΑΜΩ.
Η ωρομισθία είναι κάτι διαφορετκό και ανεξάρτητο και φυσικά έχει διαφορετικούς πίνακες.

Αποσυνδεδεμένος laura!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #916 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:17:36 pm »
Το ίδιο πιστεύω κ εγώ απλά ήθελα να πάρω κ γνώμες από συναδέλφους πριν κάνω το οτιδήποτε. Δεδομένου ότι κάνουμε 3 διαφορετικές αιτήσεις κ συντάσσονται διαφορετικοί πίνακες για αναπληρωτές κ για ωρομίσθιους, μάλλον δεν παίζει ρόλο ότι αρνήθηκα ως ΑΜΩ. Άρα κάτι παίζεται...Δεν είναι για τις 4 ώρες, δεν θα σωθούμε μ αυτές αλλά το θεωρώ τελείως ανήθικο να γίνεται αυτό..Η κοπέλα έχει ελάχιστα μόρια προυπηρεσίας κ καμία επιτυχία ΑΣΕΠ, αυτή δουλεύει κ εγώ όχι. Επίσης, διαδίδει δεξιά κ αριστερά ότι επειδή θα ανοίξουν ώρες στην περιοχή θα αναβαθμιστεί σε αναπληρώτρια άμεσα(κάτι που της το είπαν από τη διεύθυνση υποτίθεται). Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να κάνω ένσταση κ ποια είναι ακριβώς η διαδικασία?   

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #917 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:30:15 pm »
Ακόμα δεν έχω καταλάβει την προσφορά του ΑΣΕΠ και των ενστάσεων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Και τα δυο δεν έχουν κανένα νόημα πια.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #918 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:32:11 pm »
Δεν γνωρίζω συγκεκριμένη διαδικασία. Αλλά το δικαίωμα της ένστασης δε χρειάζεται να μας το δώσουν, το έχουμε πάντοτε. Πήγαινε στη δευτεροβάθμια να διαμαρτυρηθείς και να τους πεις οτι θέλεις να καταθέσεις την ένστασή σου εγγράφως και φυσικά να πάρεις στο τέλος αριθμό πρωτοκόλλου. Στο κάτω κάτω έχεις όλο το έννομο συμφέρον να κάνεις την καταγγελία σου. Αν άλλοι εμπειρότεροι συνάδελφοι έχουν να προτείνουν και κάτι περισσότερο, θα σου απαντήσουν και αυτοί ώστε να συλλέξεις διάφορες απόψεις για το ζήτημα που σε απασχολεί.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #919 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:34:13 pm »
Ακόμα δεν έχω καταλάβει την προσφορά του ΑΣΕΠ και των ενστάσεων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Και τα δυο δεν έχουν κανένα νόημα πια.
Μας απελπίζεις με αυτά που λες. Για αυτό εκτός από τη λέξη ένσταση, χρησιμοποίησα και τη λέξη καταγγελία.

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #920 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:41:59 pm »
Τα τρία κακά της μοίρας μας. ΑΣΕΠ, καταγγελίες, ενστάσεις.Ωραία τα νέα συστήματα ...

Αποσυνδεδεμένος laura!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #921 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:55:45 pm »
Ευχαριστώ για την γνώμη σου συνάδελφε Lasid. Θα πάω στη διεύθυνση κ θα απαιτήσω εξηγήσεις κ θα κάνω ένσταση- καταγγελία αν διαπιστώσω ότι είναι όντως παράτυπο. Δεν πάει άλλο να μας κοροιδεύουν μες στα μούτρα μας...κ για μια ώρα να ήταν θα το έκανα...για το γαμώτο που λένε...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #922 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:57:58 pm »
Τα τρία κακά της μοίρας μας. ΑΣΕΠ, καταγγελίες, ενστάσεις.Ωραία τα νέα συστήματα ...
Νομίζω ότι και για τα τρία κακά ισχύει ότι με τα όπλα που έχουμε θα πολεμάμε...
Αυτά έχουμε, αυτά θα χρησιμοποιήσουμε... Αν ξέρετε άλλον τρόπο καταθέστε τον να τον γνωρίζουμε όλοι.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #923 στις: Μαρτίου 07, 2011, 04:59:03 pm »
Ευχαριστώ για την γνώμη σου συνάδελφε Lasid. Θα πάω στη διεύθυνση κ θα απαιτήσω εξηγήσεις κ θα κάνω ένσταση- καταγγελία αν διαπιστώσω ότι είναι όντως παράτυπο. Δεν πάει άλλο να μας κοροιδεύουν μες στα μούτρα μας...κ για μια ώρα να ήταν θα το έκανα...για το γαμώτο που λένε...
laura! υπομονή και ελπίζω να βγάλεις άκρη...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)