PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ16 Μουσικών
ερώτηση για αποφοίτους ΤΕΙ Ρεθύμνου
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ερώτηση για αποφοίτους ΤΕΙ Ρεθύμνου (Αναγνώστηκε 5923 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kallipateira
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02:-)
ερώτηση για αποφοίτους ΤΕΙ Ρεθύμνου
«
στις:
Μαΐου 12, 2008, 09:55:44 pm »
Tweet
Γεια σας!
Θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος γνωρίζει , εάν κάποιος που έχει τελειώσει το Τει Μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής στο Ρέθυμνο , εάν μπορεί να δώσει στον Ασεπ των εκπαιδευτικών και να διοριστεί ως μόνιμος σε μουσικό σχολείο.
Γενικότερα κάποιος που έχει τελειώωσει αυτό το Τει τί μπορεί να κάνει σε σ΄χεση με τη δευτεροβάθμια εκαπίδευση?
??
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: ερώτηση για αποφοίτους ΤΕΙ Ρεθύμνου
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:59:03 »
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #1 στις:
Μαΐου 12, 2008, 10:44:28 pm »
Στον πολυαναμενομενο Ασεπ, που έχει ανακοινωθει, δεν θα μπορεσει δυστυχως να δωσει αν ειναι αποφοιτος ΤΕΙ.
Τωρα, σε σχεση με τα μουσικά σχολεια, μπορει να μπει ωρομισθιος, αναπληρωτης και σε καποια στιγμη ισως και μονιμος με αυτήν την ειδικοτητα, όμως δεν ξέρω ποσα ατομα απορροφουν..
Καταγράφηκε
do it!
Kallipateira
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Μαΐου 13, 2008, 12:43:45 am »
Μάλιστα....
Με ρώτησε ένας φίλος μου και ανέλαβα να τον ενημερώσω, οπότε δεν θα του έχω και τόσο καλα νέα............
Ευχαριστώ πάντως!
Καταγράφηκε
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #3 στις:
Μαΐου 13, 2008, 07:31:01 pm »
Λυπάμαι που ειμαι ο "μεταφορεας" των κακων νεων...
Καταγράφηκε
do it!
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 20:59:03 »
Kallipateira
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Μαΐου 14, 2008, 12:57:00 am »
Εντάξει δεν πειράζει!
Να ρωτήσω κάτι άλλο που προέκυψε!
Τώρα τελειώνει μεταπτυχιακό στο Ιόνιο πανεπιστημιο. Θα θεωρείται ακόμα ΤΕ ή με μεταπτυχιακό αλλάζει και θεωρείσαι ΠΕ
?
Καταγράφηκε
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #5 στις:
Μαΐου 14, 2008, 07:35:08 pm »
δεν νομιζω να γινεται αυτο.. δηλαδη ΤΕ+ΜΕΤΑΠΤ = ΠΕ...
αλλα θα εχει μορια παραπανω.. να το καταθεσει μαζι με τα υπολοιπα αν το προλαβει..
Καταγράφηκε
do it!
Klelia
Νέο μέλος
Φύλο:
Όσο ζω μαθαίνω
«
Απάντηση #6 στις:
Μαΐου 15, 2008, 01:44:51 pm »
Διαφωνώ με τον Πάνο. Δεν νομίζω ότι προκύπτει από κάπου ότι οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Ρεθύμνου μπορούν να διδάσκουν. Στο νομοσχέδιο για τους μουσικούς (
http://www.musgradthes.gr/Nomos_Iounios_2006.pdf
) δεν περιλαμβάνονται απόφοιτοι του Ρεθύμνου ούτε και του Ληξουρίου. Εσύ που στηρίζεσαι και λες ότι μπορούν να διδάσκουν στα μουσικά, μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Όσο για το μεταπτυχιακό, δυστυχώς δεν του άλλάζει κατηγορία αλλά τον κάνει να προηγείται από όλους τους υπόλοιπους συναπόφοιτούς του.
Καταγράφηκε
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #7 στις:
Μαΐου 15, 2008, 02:49:25 pm »
εχει ειδικευση μουσικη τεχνολογια. και στα μουσικα σχολεια κανονικα πρεπει να εχει και ειδικοτητα μουσικης τεχνολογιας.
εξαλλου στο νομοσχεδιο που λες κι εσυ λεει στην παραγρ. 3: κλαδος ΤΕ16, πτυχιο μουσικης ειδικευσης μη ανωτάτου εκπαιδευτικου ιδρυματος (άρα και ΤΕΙ)
και στη παραγρ. 4 λεει: με αποφαση του υπουργου οριζονται μουσικες ειδικευσεις..
πιστευω πως αυτοι οι αποφοιτοι λοιπον ειναι οι καταλληλοι να διδαξουν μουσικη τεχνολογια (εννοειται εχοντας παιδαγωγικη επαρκεια κτλ)
Καταγράφηκε
do it!
Kallipateira
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Μαΐου 15, 2008, 03:48:32 pm »
συμφωνώ με τον Πάνο. Δεν αφορά εμένα, αλλά απο συζητήσεις με παιδιά απο το Τει μου έχουν πει ότι υπάρχει κανονικά μάθημα μουσικής τεχνολογίας στα μουσικά σχολεία, όπου ασχολούνται και με υπολογιτές και μουσικά προγράμματα και οι αρμοδιότεροι γι' αυτό είναι από το ΤΕΙ του ρεθύμνου.
Καταγράφηκε
Klelia
Νέο μέλος
Φύλο:
Όσο ζω μαθαίνω
«
Απάντηση #9 στις:
Μαΐου 16, 2008, 10:40:00 pm »
Διαγωνώ κάθετα. Οι ΤΕ 16 δεν είναι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ αλλά οι απόφοιτοι των ωδείων. Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα αυτό.
Καταγράφηκε
sev
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #10 στις:
Μαΐου 18, 2008, 01:35:29 am »
Σύμφωνα με τα επαγγελματικά διακαιώματα κ τις προοπτικές του τμήματος οι απόφοιτοι μπορούν να διδάξουν στα μουσικά σχολεία.
Μέχρι στιγμής όμως από τον πίνακα της συγκέκριμενης ειδικότητας ο χαρακτηρισμός ΠΕ16.01 παραπέμπει σε πτυχία εξωτερικού (τυχαίνει να γνωρίζω το 1 από τα 4 άτομα)
Επίσης κανένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχει παιδαγωγική κατάρτιση κάτι που κάνει τη ζωή τους λίγο πιο δύσκολη καθώς έπονται των παιδιών με παιδ.καταρτ. (σας παραπέμπω στους ΠΕ16.02 αποφοίτους ΤΕΙ Άρτας)
Τέλος, το μεταπτυχιακό λαμβάνεται υπόψην ΜΟΝΟ μετά τον διορισμό κ ο κάτοχός του παίρνει κάτι παραπάνω!!! Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν υπολογίζεται στους αναπληρωτές!!!!
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε κ αυτό
http://www.teicrete.gr/mta/
Καταγράφηκε
Nina P
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
«
Απάντηση #11 στις:
Μαΐου 18, 2008, 02:34:06 am »
Μήπως παιδιά ξεχνάτε πως στις αιτήσης αναπληρωτών ωρομισθίων ειμαστε ολοι ΠΕ;
ΤΕ ειναι οσοι τελειωσαν το ΤΕΛ πχ (γνωρίζω γιατι και ΤΕΙ τελειωσα το οποιο τώρα ειναι ΑΤΕΙ και κάνω τα χαρτιά μου και με το πτυχιο του ΤΕΛ).
Τωρα για το αν θα μας βάλουν φετος στον διαγωνισμό ....δεν ξέρω. Περιμένω και γω να δω...Ίδωμεν.
Καταγράφηκε
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.
Panos25m
Πλήρες μέλος
Φύλο:
O- E- O
«
Απάντηση #12 στις:
Μαΐου 18, 2008, 09:25:05 am »
Για να ξεκαθαρισουμε λιγο την κατασταση. Ισως φταιω εγω γιατι πιο πανω ειπα τι θα ηταν πιο σωστο να γινεται και οχι τι γινεται.
Αυτοι που ειναι ΤΕ16 ειναι αποφοιτοι Ωδειων.
Οντως στην εγκυκλιο δεν αναφερονται πουθενα τα ΤΕΙ Ρεθυμνου κ Ληξουριου. Μηπως ειναι αυτο ακομα μια αδικια? γιατι να διδαξω εγω μουσικη τεχνολογια που εκανα μονο 4 εξαμηνα στην ακαδημια και να μη κανει το μαθημα ενας που ειδικευτηκε σε αυτο?
Τωρα, τι θα επρεπε να γινει και τι θα ηταν καλυτερο και για εμας και για το σχολειο, ειναι πολυ μεγαλη συζητηση.
Γνωμη μου ειναι πως ολοι οι καθηγητες - δασκαλοι που μπαινουν στην εκπαιδευση πρεπει να εχουν παιδαγωγικη καταρτιση.
απο κει και περα, οι συναδελφοι των ωδειων ειναι απαραιτητοι στα μουσικα σχολεια αφου εκει υπαρχουν ειδικευσεις για μουσικα οργανα.Να σημειωσω εδω πως αυτες οι θεσεις ειναι πολλες γιατι πολυ απλα, το μαθημα του πιανου πχ δεν γινεται σε ταξη με 20 παιδια αλλα ειναι ατομικο.
Οι πανεπιστημιακοι μουσικοι ειναι για τα γενικα γυμνασια, για τα δημοτικα και αναλογα την ειδικεσυση στα μουσικα.
Καταγράφηκε
do it!
Klelia
Νέο μέλος
Φύλο:
Όσο ζω μαθαίνω
«
Απάντηση #13 στις:
Μαΐου 18, 2008, 10:08:55 am »
Αχ βρε Πάνο..
σ' αυτό το θέμα είναι η τρίτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου. Η εκπαίδευση - κατ' εμέ - χρειάζεται εκπαιδευτικούς. Οι σολίστες και οι καλλιτέχνες ας προσληφθούν - αν θέλει τόσο πολύ το κράτος να τους προσλάβει - σε ορχήστρες - έστω και στα πλαίσια του κάθε σχολείου - και ας μείνει η εκπαίδευση σε όσους ξέρουν και έχουν την κατάρτιση να διδάξουν. Συνεπώς η θέση η δική μου είναι: μόνον πανεπιστημιακοί στα σχολεία - και στα μουσικά - και οι ωδειακοί στα ωδεία, στις αίθουσες συναυλιών ή σε ορχήστρες σχολείων.
Όσο για τους συναδέλφους από το Ληξούρι και το Ρέθυμνο, ας αρχίσουν τους αγώνες μπας και δικαιωθούν κάποτε. Θα ήταν εξαιρετικά βοηθητικό βέβαια να έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, οπότε μήπως είναι δυνατό να διορθωθεί το Ιδρυτικό Διάταγμα της σχολής τους;
Τα χαρτιά για αναπληρωτές τα ετοιμάζετε; Από Δευτέρα καταθέτουμε....
Καλή επιτυχία
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί