*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στην Παιδεία! Καλές ή κακές; Γνώμες...  (Αναγνώστηκε 12319 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
Απ: Αλλαγές στην Παιδεία! Καλές ή κακές; Γνώμες...
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 27, 2008, 01:09:04 pm »
Ρε παιδιά βρήκαμε τι φταίει στην εκπαίδευση, δε φταίει η σαπίλα που υπάρχει, αλλά φταίνε αυτοί που βγάζουν την σαπίλα προς τα έξω. Να λοιπόν τι προτείνει ο Mat.
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:48:12 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 27, 2008, 01:52:44 pm »
Jaffar, θα σε παρακαλούσα να μην παραποιείς ή καλύτερα να μην παρερμηνεύεις ούτε όσα γράφω ούτε το φύλο μου.  ;D Διότι δεν είμαι "ο" mat, είμαι η mat
Tώρα σε ότι αφορά αυτά που έγραψα είναι δικό σας θέμα να τους αποδώσετε όποιο περιεχόμενο ή ερμηνεία σας "βολεύει" δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

Στον κόσμο και ειδικά στη χώρα που ζούμε υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί οι οποίοι είναι κλέφτες, απατεώνες, λουφαδόροι, λαμόγια κι ότι άλλο θέλετε. Αν αυτό σας εξυπηρετεί να το χρησιμοποιείται ως επιχείρημα και άλλοθι για να μηδενίζεται τα πάντα και να διευκολυνθούν όσοι έχουν συμφέρον από κάτι τέτοιο μπορείτε να συνεχίσετε...
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 27, 2008, 09:52:50 pm »
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε από τους ελάχιστους κλάδους με ... μεταγνωστικές δεξιότητες!
Δε νομίζω να υπάρχει αντίστοιχο φόρουμ στο οποίο οι ταξιτζήδες να συζητάνε για τις μονάδες που πέφτουν σε μποτιλιάρισμα...

Επειδή αναφέρθηκε κάτι για περιουσίες ...

Ο κουρέας μου με χρεώνει με 14
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 27, 2008, 10:15:38 pm »
Ν' αγιάσει το στόμα σου!!! Έχω βαρεθεί ν' ακούω πόσα πολλά παίρνουμε για τη δουλειά που κάνουμε... :P

Και μένα μου φαίνονται πολλά αυτά που χρεώνει η φίλη μου για μανικιούρ, γιαυτό τα κάνω με τη λίμα...
... ;D ;D ;D ;D....
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:48:12 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 27, 2008, 11:49:21 pm »
Siobaras,  εγώ θα σου έλεγα, με τόσο χρόνο που διαθέτεις ως εκπαιδευτικός και τόσα χρήματα που σε πληρώνει το ελληνικό δημόσιο οφείλεις στην κοινωνία να κάνεις εσύ με τη λίμα όχι μόνο τα δικά σου νύχια αλλά, και  τα νύχια στη φίλη σου κι όλης της γειτονιάς.  ;D  ;D ;D
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 28, 2008, 11:00:29 am »
οποιος θεωρει τον εαυτο του ισοδυναμο με την μανικιουριστα η τον υδραυλικο που ειναι εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα γιατι δεν κανει και αυτος το ιδιο; να μεινει στον ιδιωτικο τομεα ,να κανει τα ιδιαιτερα του (τα οποια μπορει να νομιμοποιησει κιολας) να τα κοστολολογει οσο θελει και να ειναι ανετος και ωραιος; για να μην γινουμε και λογιστες με τιμες και ωρες ενα τριχιλιαρακι το λιγοτερο θα το βγαζει....καποιοι ομως θελουν και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη....

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 28, 2008, 11:41:16 am »
thlemaxos355 να σε ρωτήσω κάτι, αφού πιστεύεις ότι οι εκπαιδευτικοί αμείβονται πολλά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν: Γιατί αντί να εισπράττεις όλο τον μισθό σου δεν επιστρέφεις τα "επιπλέον" χρήματα που θεωρείς ότι λαμβάνεις? Γιατί τους μήνες που κάθεσαι εισπράττεις μισθό και δεν τον επιστρέφεις? Γιατί?   ;D ;D

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 28, 2008, 12:45:26 pm »
thlemaxos355 να σε ρωτήσω κάτι, αφού πιστεύεις ότι οι εκπαιδευτικοί αμείβονται πολλά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν: Γιατί αντί να εισπράττεις όλο τον μισθό σου δεν επιστρέφεις τα "επιπλέον" χρήματα που θεωρείς ότι λαμβάνεις? Γιατί τους μήνες που κάθεσαι εισπράττεις μισθό και δεν τον επιστρέφεις? Γιατί?   ;D ;D

ζητας κατι(επιστροφη μισθου) το οποιο ξερεις οτι δεν γινεται...μου θυμιζει τις μεγαλες ομαδες που ξερουν οτι αδικησαν καποια ομαδα  στο ποδοσφαιρο και για να φανουν οτι ειναι εντιμες ζητανε επαναληψη του αγωνα ενω κατι τετοιο δεν προβλεπεται απο τους νομους και το ξερουν....για απαντησε μου ομως εσυ: γιατι καποιοι φερονται παρανομα πλουτιζοντας απο τα ιδιαιτερα και δεν μενουν στο ιδιωτικο τομεα να τα κονομανε απο κει αφου θεωρουν οτι η πολιτεια τους αδικει οικονομικα; μηπως επειδη ξερουν οτι στο σχολειο γινεται η καλυτερη αλιευση μαθητων;γιατι δεν ζητας απο αυτους να επιστρεψουν τα 1000 ευρω και το ζητας απο μενα που ζω μονο απ'αυτα χωρις να παρανομω; και γιατι αφου ολοι εκ των προτερων ξερουν οτι τα 1000 ευρω ειναι τοσο λιγα και οι συνθηκες στα σχολεια ειναι τοσο ασχημες συσσωρευονται κατα χιλιαδες στους διαγωνισμους ΑΣΕΠ η φιλανε κατουρημενες ποδιες για πλαγιους διορισμους; και απο κει ξεκιναει το ολο κακο:οτι στην εκπαιδευση εχουν μαζευτει πολλα ατομα οχι επειδη τους αρεσει αλλα επειδη νομιζουν οτι ειναι η κοτα με τα χρυσα αυγα....

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 28, 2008, 01:34:37 pm »
Η αλήθεια είναι ότι και η κουτσή Μαρία εκπαιδευτικός θέλει να γίνει..................

Και μετά βγαίνουν κάποιοι,αρκετοί από ότι βλέπω (μιλάω για γνωστούς μου και όχι τα μέλη που συμμετέχουν στην κουβέντα) και θέλουν ντε και σώνει να μας πείσουν ότι
κάνουν το πιο δύσκολο επάγγελμα του κόσμου.............έλεος πια..............ούτε ανθρωκορύχοι στο

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 28, 2008, 02:34:24 pm »
Κι εγώ με τα 1000
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 28, 2008, 02:41:01 pm »
Αγάπη o χαρακτηρισμός «και η κουτσή Μαρία» μου χτυπάει πολύ άσχημα στα αυτιά. Επέτρεψε μου να σου πω ότι παρόλο που συνηθίζεται ως λαϊκή έκφραση είναι άκρως ρατσιστική και προσβλητική. Καλό είναι να διατηρούμε τις παραδόσεις και τις λαϊκές ρήσεις αλλά νομίζω ότι οφείλουμε να πηγαίνουμε κι ένα βήμα πιο εκεί.
Τώρα σε ότι αφορά την ουσία του σχόλιου σου να σου πω ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όσοι είναι ή θέλουν να είναι εκπαιδευτικοί είναι και οι ικανότεροι ή οι καταλληλότεροι. Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα, ούτε χρήζει αξιολογητές κάποιους (πολύ περισσότερο ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το χώρο) να βγαίνουν και να «τσουβαλιάζουν» έτσι ολόκληρο τον κλάδο.
Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά όσων γενικεύουν χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Μου θυμίζουν τους πολιτικούς που αφού πρώτα ξεμπροστιάζονται για την ανάρμοστη συμπεριφορά  τους σε ότι αφορά την ιδιοτέλεια τους μετά κάνουν και τάχα μου τους θιγμένους που κανείς δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και δεν συμμετέχει στην πολιτική. 
Γιατί να πιστέψω πως εσύ, που τάχα μου φωνάζεις και δείχνεις με τόση ευκολία τους άλλους ως ανίκανους, δεν είσαι ίδιος με αυτούς? Πως θέλεις να σε σεβαστώ εγώ ο «εκτός» όταν εσύ ο ίδιος λες με τόση ευκολία ή επιπολαιότητα ότι «σιγά το δύσκολο επάγγελμα» δεν σκάβεις κιόλας….
Όταν εμείς οι ίδιοι υποτιμάμαι τη δουλειά μας γιατί να μην μας υποτιμήσου οι άλλοι?
Αλήθεια με τι μέτρα και σταθμά συγκρίνει κανείς μια χειρονακτική εργασία και μια εντελώς διαφορετική εργασία που απαιτεί να κοπιάσεις πνευματικά και ψυχικά για να έχεις κάποιο αποτέλεσμα?
Γιατί περιορίζετε τα παραδείγματα σας μόνο στα αρνητικά (τα οποία και βεβαίως αναγνωρίζω δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου)?
Τι παθογένεια είναι πια αυτή που μόνο ότι έχει αρνητική χροιά και εκπέμπει δυσοσμία είναι και σημείο αναφοράς μας ή κριτήριο?
Γιατί θέλετε να με πείσετε ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κοπιάζουν και δίνουν τα πάντα? (Κάποιοι ίσως και με λάθος τρόπο αλλά προσπαθούν)
Για αυτούς ποιος θα μιλήσει?
Γιατί θα πρέπει να μην μιλώ και να μην διεκδικώ το καλύτερο έστω και για χάρη αυτών των «λίγων»? Πώς θα γίνουν περισσότεροι οι καλοί όταν το μόνο μήνυμα που φροντίζω να περνώ είναι ότι μόνο «λαμόγια» υπάρχουν και μόνο αυτοί επιβιώνουν?
Γιατί θα πρέπει ντε και σώνει να θεωρήσω το ποτήρι μισοάδειο κι όχι μισογεμάτο? Τρομάζετε από την «ποιότητα» του όγκου του κόσμου που θέλει να γίνει εκπαιδευτικός?
Μήπως κι εσείς (κι εγώ) δεν ανήκετε σε αυτόν τον όγκο?
Γιατί εσείς είστε καλύτεροι και όλοι οι άλλοι οι χειρότεροι?
Ή μήπως σας τρομάζει ότι υπάρχει ακόμη μια κρυφή γοητεία στο επάγγελμα σας και θα σας χαλάσουν την πιάτσα?
Πριν κανείς ασκήσει κριτική στους υπολοίπους μήπως πρώτα οφείλει να ασκήσει αυτοκριτική?
Μήπως πρέπει κάποτε επιτέλους να ενηλικιωθούμε, να ωριμάσουμε και να μη κουνάμε το δάχτυλο στη μούρη των άλλων με τόση ευκολία?
Ο ώριμος ενήλικας ξέρει και τα θετικά και τα αρνητικά και δεν βιάζετε ποτέ να αποφανθεί με τόση ευκολία. Ξέρει ότι δεν είναι άσπρο – μαύρο υπάρχουν και οι αποχρώσεις και φροντίζει να τις αξιοποιήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συγγνώμη για το μακροσκελές σημείωμα μου. Σας αφήνω εδώ με την ελπίδα ότι κάποιοι να κατάλαβαν αυτά που λέω.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 28, 2008, 02:54:42 pm »
Έκανα ένα σχόλιο σε μηνύματα της προηγούμενης σελίδας,επειδή ήταν πολλά δεν ήθελα να κάνω παράθεση από το κάθε ένα.

Δε λέω ότι είναι μια δουλειά χωρίς ευθύνες,αλλά δεν είμαστε και νευροχειρούργοι να κάνουμε λάθος και να μείνει ο άλλος ανάπηρος.
Με νέα παιδιά δουλεύουμε............με νιάτα..............πόσα επαγγέλματα έχουν αυτήν την πολυτέλεια?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 28, 2008, 03:03:59 pm »
Τρομάζετε από την «ποιότητα» του όγκου του κόσμου που θέλει να γίνει εκπαιδευτικός?

οχι τρομαζουμε για τους λογους που καποιοι γινονται εκπαιδευτικοι...το υπολοιπο μηνυμα το οποιο κατα την γνωμη μου ωραιοποιει απλα καταστασεις  δεν θα το σχολιασω γιατι μου φαινεται αλλα λεμε και αλλα καταλαβαινουμε και μπλεκουμε σε φαυλο κυκλο...ενα μονο θα πω..το να εξισωνεται αυτος που καταγγελλει εναν βιασμο με τον βιαστη ειναι απαραδεκτο...

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685